wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat hebben we vandaag gekocht?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(24-05-2019 06:15 PM)vinejo schreef: [ -> ]Is dat hier een soort trol-aanval of zo?
(15 berichten met ellenlange quotes verwijderd -allen nog leesbaar in de laatste post)

Trol? AUB geen commentaar op mijn uiterlijk Big Grin

Nee, alle gekheid etc.: Ik had die fles gewoon gepost net omdat er verschillende wijnbouwers zijn die dezelfde naam voor een cuvée gebruiken

Smaakatleet is dan beetje beginnen dollen, waar ik idd initieel in meegegaan ben - maar het bleef maar duren Rolleyes

Waarom onze atleet zo doordramt, dat moet je hem zelf vragen... (om zijn uithoudingsvermogen te tonen zeker? :coolSmile
(29-05-2019 03:25 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]
(24-05-2019 06:15 PM)vinejo schreef: [ -> ]Is dat hier een soort trol-aanval of zo?
(15 berichten met ellenlange quotes verwijderd -allen nog leesbaar in de laatste post)

Trol? AUB geen commentaar op mijn uiterlijk Big Grin

Nee, alle gekheid etc.: Ik had die fles gewoon gepost net omdat er verschillende wijnbouwers zijn die dezelfde naam voor een cuvée gebruiken

Smaakatleet is dan beetje beginnen dollen, waar ik idd initieel in meegegaan ben - maar het bleef maar duren Rolleyes

Waarom onze atleet zo doordramt, dat moet je hem zelf vragen... (om zijn uithoudingsvermogen te tonen zeker? :coolSmile

Die natuurlijke wijnen gaan soms veel te vlot binnen denk ik... Wink
(29-05-2019 07:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-05-2019 03:25 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]
(24-05-2019 06:15 PM)vinejo schreef: [ -> ]Is dat hier een soort trol-aanval of zo?
(15 berichten met ellenlange quotes verwijderd -allen nog leesbaar in de laatste post)

Trol? AUB geen commentaar op mijn uiterlijk Big Grin

Nee, alle gekheid etc.: Ik had die fles gewoon gepost net omdat er verschillende wijnbouwers zijn die dezelfde naam voor een cuvée gebruiken

Smaakatleet is dan beetje beginnen dollen, waar ik idd initieel in meegegaan ben - maar het bleef maar duren Rolleyes

Waarom onze atleet zo doordramt, dat moet je hem zelf vragen... (om zijn uithoudingsvermogen te tonen zeker? :coolSmile

Die natuurlijke wijnen gaan soms veel te vlot binnen denk ik... Wink
En net die heb ik vandaag eens gekocht... Een proefpakketje: Anglore rosé 'Argialas' Tavel 2017, Anglore 'Véjade' 2016, Allemand Cornas 'Chaillot' en 'Reynard' 2016 (woehoew!), Cossard Savagnin 2017... Ben nu al de Rosé aan 't testen.
(29-05-2019 09:18 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(29-05-2019 07:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-05-2019 03:25 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]
(24-05-2019 06:15 PM)vinejo schreef: [ -> ]Is dat hier een soort trol-aanval of zo?
(15 berichten met ellenlange quotes verwijderd -allen nog leesbaar in de laatste post)

Trol? AUB geen commentaar op mijn uiterlijk Big Grin

Nee, alle gekheid etc.: Ik had die fles gewoon gepost net omdat er verschillende wijnbouwers zijn die dezelfde naam voor een cuvée gebruiken

Smaakatleet is dan beetje beginnen dollen, waar ik idd initieel in meegegaan ben - maar het bleef maar duren Rolleyes

Waarom onze atleet zo doordramt, dat moet je hem zelf vragen... (om zijn uithoudingsvermogen te tonen zeker? :coolSmile

Die natuurlijke wijnen gaan soms veel te vlot binnen denk ik... Wink
En net die heb ik vandaag eens gekocht... Een proefpakketje: Anglore rosé 'Argialas' Tavel 2017, Anglore 'Véjade' 2016, Allemand Cornas 'Chaillot' en 'Reynard' 2016 (woehoew!), Cossard Savagnin 2017... Ben nu al de Rosé aan 't testen.

Werkt Allemand ook “natuurlijk”?
(29-05-2019 07:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-05-2019 03:25 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]
(24-05-2019 06:15 PM)vinejo schreef: [ -> ]Is dat hier een soort trol-aanval of zo?
(15 berichten met ellenlange quotes verwijderd -allen nog leesbaar in de laatste post)

Trol? AUB geen commentaar op mijn uiterlijk Big Grin

Nee, alle gekheid etc.: Ik had die fles gewoon gepost net omdat er verschillende wijnbouwers zijn die dezelfde naam voor een cuvée gebruiken

Smaakatleet is dan beetje beginnen dollen, waar ik idd initieel in meegegaan ben - maar het bleef maar duren Rolleyes

Waarom onze atleet zo doordramt, dat moet je hem zelf vragen... (om zijn uithoudingsvermogen te tonen zeker? :coolSmile

Die natuurlijke wijnen gaan soms veel te vlot binnen denk ik... Wink
Het was inderdaad wat gekdoenerij.
Maar mijn stamina is iets wat we niet onder stoelen of banken hoeven te schuiven.

@Vinogan(S) heeft ze een tepelpiercing?

*Laatste stuiptrekking.


Mijn trollenknots is voor andere doeleinden.
En vallen misschien wel onder de categorie trol-aanval. Smile

@Jo voor zo ne groene gast.
Had ik gedacht dat gij maar dat zou drinken.

Maar je hebt gelijk hier zijn het 95% natuurlijke of biodynamische wijnen.
De een gaat wat vlotter binnen dan de ander...

@Bert benieuwd naar Cossard en Anglore!
(30-05-2019 07:58 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]
(29-05-2019 07:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-05-2019 03:25 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]
(24-05-2019 06:15 PM)vinejo schreef: [ -> ]Is dat hier een soort trol-aanval of zo?
(15 berichten met ellenlange quotes verwijderd -allen nog leesbaar in de laatste post)

Trol? AUB geen commentaar op mijn uiterlijk Big Grin

Nee, alle gekheid etc.: Ik had die fles gewoon gepost net omdat er verschillende wijnbouwers zijn die dezelfde naam voor een cuvée gebruiken

Smaakatleet is dan beetje beginnen dollen, waar ik idd initieel in meegegaan ben - maar het bleef maar duren Rolleyes

Waarom onze atleet zo doordramt, dat moet je hem zelf vragen... (om zijn uithoudingsvermogen te tonen zeker? :coolSmile

Die natuurlijke wijnen gaan soms veel te vlot binnen denk ik... Wink
Het was inderdaad wat gekdoenerij.
Maar mijn stamina is iets wat we niet onder stoelen of banken hoeven te schuiven.

@Vinogan(S) heeft ze een tepelpiercing?

*Laatste stuiptrekking.


Mijn trollenknots is voor andere doeleinden.
En vallen misschien wel onder de categorie trol-aanval. Smile

@Jo voor zo ne groene gast.
Had ik gedacht dat gij maar dat zou drinken.

Maar je hebt gelijk hier zijn het 95% natuurlijke of biodynamische wijnen.
De een gaat wat vlotter binnen dan de ander...

@Bert benieuwd naar Cossard en Anglore!

Ik ben volledig pro biologische, biodynamische en natuurlijke wijnen. Ik begin er zelf ook meer en meer naar te grijpen. Ik kan alleen niet tegen dat bijna fundamentalistische toontje dat daar blijkbaar bijhoort, op het randje van het arrogante, het grote gelijk (iets waar btw ook de partij Groen aan lijdt, reden ook dat ze zo n pover resultaat hebben neergezet.). Let op, ik beschuldig jóu daar zeker niet van, Greg, integendeel. Wat je wel doet is je (gedeeltelijk) afkeren van de klassieke wijnkanalen waar een groot deel nog “gewone” wijnen drinkt, iets wat ik jammer vind. Net zoals mijn goede vriend Venne, die klaagt dat er hier te weinig over natuurlijke wijnen wordt gesproken maar dan wegblijft in plaats van ze zelf in the picture te zetten.
(30-05-2019 08:59 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-05-2019 07:58 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]
(29-05-2019 07:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-05-2019 03:25 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]
(24-05-2019 06:15 PM)vinejo schreef: [ -> ]Is dat hier een soort trol-aanval of zo?
(15 berichten met ellenlange quotes verwijderd -allen nog leesbaar in de laatste post)

Trol? AUB geen commentaar op mijn uiterlijk Big Grin

Nee, alle gekheid etc.: Ik had die fles gewoon gepost net omdat er verschillende wijnbouwers zijn die dezelfde naam voor een cuvée gebruiken

Smaakatleet is dan beetje beginnen dollen, waar ik idd initieel in meegegaan ben - maar het bleef maar duren Rolleyes

Waarom onze atleet zo doordramt, dat moet je hem zelf vragen... (om zijn uithoudingsvermogen te tonen zeker? :coolSmile

Die natuurlijke wijnen gaan soms veel te vlot binnen denk ik... Wink
Het was inderdaad wat gekdoenerij.
Maar mijn stamina is iets wat we niet onder stoelen of banken hoeven te schuiven.

@Vinogan(S) heeft ze een tepelpiercing?

*Laatste stuiptrekking.


Mijn trollenknots is voor andere doeleinden.
En vallen misschien wel onder de categorie trol-aanval. Smile

@Jo voor zo ne groene gast.
Had ik gedacht dat gij maar dat zou drinken.

Maar je hebt gelijk hier zijn het 95% natuurlijke of biodynamische wijnen.
De een gaat wat vlotter binnen dan de ander...

@Bert benieuwd naar Cossard en Anglore!

Ik ben volledig pro biologische, biodynamische en natuurlijke wijnen. Ik begin er zelf ook meer en meer naar te grijpen. Ik kan alleen niet tegen dat bijna fundamentalistische toontje dat daar blijkbaar bijhoort, op het randje van het arrogante, het grote gelijk (iets waar btw ook de partij Groen aan lijdt, reden ook dat ze zo n pover resultaat hebben neergezet.). Let op, ik beschuldig jóu daar zeker niet van, Greg, integendeel. Wat je wel doet is je (gedeeltelijk) afkeren van de klassieke wijnkanalen waar een groot deel nog “gewone” wijnen drinkt, iets wat ik jammer vind. Net zoals mijn goede vriend Venne, die klaagt dat er hier te weinig over natuurlijke wijnen wordt gesproken maar dan wegblijft in plaats van ze zelf in the picture te zetten.

Als je het mij vraagt Jo, zullen meer en meer wijnbouwers ook naar deze stijl overstappen.
Daarom niet per se alles zonder enige toevoeging.
Maar velen beginnen te beseffen dat onze aardkluit al te ver verziekt is.
Uiteraard heb je bij gelijk welke discussie mensen die extreem hun gevoel volgen en aan vasthouden.
Zwart-wit denken, kijken en spreken.
Elk maakt z'n eigen keuze waarom hij een Coca-Cola wel of niet drinkt.
Zijn groenten bij een boer of de Colruyt koopt.
Laat maar zeggen de afkomst van zijn/haar producten kiest.
Kan een manier van leven zijn, of soms gewoon een financiële beslissing.
En iedereen wil uiteraard z'n ei kwijt in een discussie.
Van sommige is het wat harder gekookt...

Mijn mening is zeg elk uw goesting.
Kun je naar elkander luisteren ( dat is een begin!), laat staan elkaar vinden. Dan is er al iets positiefs.
Wil een ander niet mee met je idee dan zij het zo.
Elk doet met z'n vel wat ie wil.
Gelukkig zijn er genoeg die het zo kunnen.
En al de te extreme gevallen waarmee je niet kan praten laat ik liever aan me voorbij gaan.

Jammer genoeg kom je tot bevinding dat dit er voor velen bijhoort.
Wees gerust er lopen er nog miljoenen anderen rond. Wink

Dat groen dat heeft, volledig akkoord.
Daarom ging mijn stem naar PVDA.

1 van de redenen waarom dat ik minder klassieke wijnen drink is.
Als ik het open doe, weet ik haast al hoe het gaat smaken.
80% van de gevallen toch.
Af en toe is dat wel eens plezant!
En daar zitten ongelooflijk genotsvolle wijnen tussen m.i.
Maar proef graag nieuwe dingen, die mijn zintuigen even laten schrikken en ontdekken.
En dat gaat zo met bijna alles voor mij.
Eten, muziek, etc...
(30-05-2019 09:38 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Mijn mening is zeg elk uw goesting.
Kun je naar elkander luisteren ( dat is een begin!), laat staan elkaar vinden. Dan is er al iets positiefs.
Wil een ander niet mee met je idee dan zij het zo.
Elk doet met z'n vel wat ie wil.

Zeer goede instelling
Jammer genoeg ben ik zelf nogal van het prekerige type, wanneer ik onrechtvaardigheden zie of zaken die volgens mij niet kloppen tracht ik nogal vaak om de ander van mijn gelijk te overtuigen Rolleyes


(30-05-2019 09:38 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]1 van de redenen waarom dat ik minder klassieke wijnen drink is.
Als ik het open doe, weet ik haast al hoe het gaat smaken.
80% van de gevallen toch.
Af en toe is dat wel eens plezant!
En daar zitten ongelooflijk genotsvolle wijnen tussen m.i.
Maar proef graag nieuwe dingen, die mijn zintuigen even laten schrikken en ontdekken.
En dat gaat zo met bijna alles voor mij.
Eten, muziek, etc...

Dat is inderdaad vooral met Bordeaux zo. Bij Beaujolais, Loire, Bourgogne, Rhone, etc..heb ik dat vooralsnog nog niet. Maar goed, velen daar werken in stilte ook meer en meer biologisch-dynamisch-...
Anderzijds zijn er bij natuurlijke wijnen toch ook wel veel terugkomende, bijna uniforme types, smaken, aroma s...(en dan heb ik het niet eens over geuze of appelcider. Wink )
@smaakatleet: dat je al bijna altijd weet hoe "klassieke" wijnen gaan smaken is nu net de reden waarom men ze "klassiek" is gaan noemen. Maar dan gaat het over druivenrassen en regio's. Dat heeft in sé niks met bio(dynamie) of "natuurlijk" te maken en tegen bio(dynamie) kan je moeilijk iets hebben. Wij werken ook met een flink veel bio-wijnen, maar kunnen dat vanwege financiële redenen niet vermelden (heb ik elders al eens uit de doeken gedaan).
Diversiteit ga je uiteraard meer vinden buiten de bekende regio's, van minder bekende terroirs en vooral minder aangeplante soorten. Ga eens flink grasduinen in Italië en je bent voor een hele tijd zoet. Ik vind zelf dat de diversiteit daar misschien groter is dan in de rest van de (bekende) wereld samen.
Ken er ene en die wil elke wijn één keer geproefd hebben, ieder zijn ding.
(30-05-2019 04:18 PM)fleer schreef: [ -> ]Ken er ene en die wil elke wijn één keer geproefd hebben, ieder zijn ding.

Dat lijkt zelfs een nieuwe trend te worden. Begrijpe wie kan.
(29-05-2019 11:07 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-05-2019 09:18 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(29-05-2019 07:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-05-2019 03:25 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]
(24-05-2019 06:15 PM)vinejo schreef: [ -> ]Is dat hier een soort trol-aanval of zo?
(15 berichten met ellenlange quotes verwijderd -allen nog leesbaar in de laatste post)

Trol? AUB geen commentaar op mijn uiterlijk Big Grin

Nee, alle gekheid etc.: Ik had die fles gewoon gepost net omdat er verschillende wijnbouwers zijn die dezelfde naam voor een cuvée gebruiken

Smaakatleet is dan beetje beginnen dollen, waar ik idd initieel in meegegaan ben - maar het bleef maar duren Rolleyes

Waarom onze atleet zo doordramt, dat moet je hem zelf vragen... (om zijn uithoudingsvermogen te tonen zeker? :coolSmile

Die natuurlijke wijnen gaan soms veel te vlot binnen denk ik... Wink
En net die heb ik vandaag eens gekocht... Een proefpakketje: Anglore rosé 'Argialas' Tavel 2017, Anglore 'Véjade' 2016, Allemand Cornas 'Chaillot' en 'Reynard' 2016 (woehoew!), Cossard Savagnin 2017... Ben nu al de Rosé aan 't testen.

Werkt Allemand ook “natuurlijk”?
Sinds enkele jaren toch wel, lees ik.
Ik kreeg wel het advies om de wijnen onder de 14graden Celsius te bewaren om koolzuur te voorkomen. Wist ik niet
(30-05-2019 10:27 AM)vinejo schreef: [ -> ]Zeer goede instelling
Jammer genoeg ben ik zelf nogal van het prekerige type, wanneer ik onrechtvaardigheden zie of zaken die volgens mij niet kloppen tracht ik nogal vaak om de ander van mijn gelijk te overtuigen Rolleyes


Dat is inderdaad vooral met Bordeaux zo. Bij Beaujolais, Loire, Bourgogne, Rhone, etc..heb ik dat vooralsnog nog niet. Maar goed, velen daar werken in stilte ook meer en meer biologisch-dynamisch-...
Anderzijds zijn er bij natuurlijke wijnen toch ook wel veel terugkomende, bijna uniforme types, smaken, aroma s...(en dan heb ik het niet eens over geuze of appelcider. Wink )

We zijn wie we zijn hé.
En af en toe zullen we wel een beetje veranderen.
Karakters zijn nu eenmaal verschillend.


Bordeaux kan daar wel wat van hebben hé.
Maar evengoed een Rioja...
Een zuidelijke GSM blend.

@WVD maar evengoed een Teran of Plavac Mali.
Sangiovese is nu wel 1 van die druiven die zoveel gezichten heeft.
alhoewel de bepaalde stijlen naarmate je ze meer proeft duidelijker zijn.
Maar koop eens tien Grillo's?
Of Grignolino, Cattarato, weet ik veel.
Er zullen er een pak zijn die toch ook veel overeenkomsten hebben hé.

Bij natuurlijke wijnen zijn er idd soms aroma's die je liever niet hebt.
En dat kan verschillende redenen hebben.
Maar als het een fout is dan is het een fout.
Dat ga je mij niet horen ontkennen...

En ja ik kan me zeker vinden in het feit dat terroir ook wel uitmaakt.
Sinds enkele jaren toch wel, lees ik.
Ik kreeg wel het advies om de wijnen onder de 14graden Celsius te bewaren om koolzuur te voorkomen. Wist ik niet
[/quote]

Mijn duurste wijnen liggen ook vrij koel.
Lees jaren te bewaren.
Goedkopere wijnen gaan gerust op voor mij tot op 18 graden.
Er liggen altijd wat flessen in de berging ook.
En bij heel hoge temperaturen zoals vorig jaar.
Gezien dat een fles die er al drie jaar lag wat gas had.
2x Sociando Mallet 2012
2x Vougeraie Terres de Famille 2015
2x Vougeraie Savigny Les Beaune 1er Cru 2015
2x Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd Axpoint 2017
En nog 4 verschillende flesjes simpel wit voor de zomer
Kistje Cantenac Brown 2015.

Staat in rode prijs nu bij Colruyt.
3 x Sociando Mallet 2014
3 x Kirwan 2014
3 x Lagrange 2014 Mgm
3 x Viergienie de Valandraud 2015
6 x Pindefleurs 2015
(04-06-2019 09:01 AM)Jef schreef: [ -> ]3 x Sociando Mallet 2014
3 x Kirwan 2014
3 x Lagrange 2014 Mgm
3 x Viergienie de Valandraud 2015
6 x Pindefleurs 2015

2014 Bordeaux linkeroever lijkt me nu inderdaad een goed moment om te kopen. Een Delhaize aankoop?
Neen,van een collega wijnliefhebber die er ook professioneel mee bezig is.WEVINO.
(05-06-2019 12:29 PM)Jef schreef: [ -> ]Neen,van een collega wijnliefhebber die er ook professioneel mee bezig is.WEVINO.

Ah ja, die opkoper...
Ja,maar zijn prijzen zijn ok,hoor.
Ik betaalde voor de Mgm Lagrange 70 euro en voor de Sociando 26.
(05-06-2019 01:55 PM)Jef schreef: [ -> ]Ja,maar zijn prijzen zijn ok,hoor.
Ik betaalde voor de Mgm Lagrange 70 euro en voor de Sociando 26.

Inderdaad OK prijzen, Jef, maar mochten Wevino en co niet bestaan zou je die wijnen zelf kunnen kopen aan nog veel mooiere prijzen...
Ja Jo,kijk naar de prijzen in Delhaize nu.Dat is toch ook niet normaal dan?Huh
Een prijslijst enkel exBTW afficheren lijkt me niet toegelaten in België
(05-06-2019 03:55 PM)Jef schreef: [ -> ]Ja Jo,kijk naar de prijzen in Delhaize nu.Dat is toch ook niet normaal dan?Huh

Die gast schuimt alle kortingen in Belgische en (Noord) Franse warenhuizen af en koopt daar alle interessante koopjes volledig op. Daarna verkoopt hij ze door met winst, zogezegd om (ik citeer van de website) “ grote Bordeaux wijnen voor iedereen toegankelijk te maken”.
Ik vind dat nogal een triestig bussines model...

(En Delhaize, tja, daar zijn we het al langs over eens hier..)
Jo,ik ben akkoord met u,maar hij verkoopt ze nu toch nog aan een veel mindere prijs dan Delhaize.Ik heb ooit een grote wijninvoerder alles zien opkopen in Carrefour Schoten.
Dus zij doen dit ook.
Spijtig genoeg is de grote liefhebber altijd te laat om de "rijke handelaar" af te zijn.
Chinon Clos Olive 2011
Grand Corbin 2012
Villemaurine 2014
Telkens 6 stuks aan mooie kortingen bij Delhaize.
Met dank aan de leden van dit forum voor de topic Blush
Citaat:Met dank aan de leden van dit forum voor de topic

Big Grin Dit forum heeft al veel mensen geld gekost. Of bespaard. Het is maar hoe je het bekijkt.
Een paar flesjes voor bij de BBQ:
6x Chevalier Alexis Lichine Chardonnay 2016
6x Cava Masia De La Luz Brut
(23-06-2019 08:32 PM)Colli schreef: [ -> ]Een paar flesjes voor bij de BBQ:
6x Chevalier Alexis Lichine Chardonnay 2016
6x Cava Masia De La Luz Brut

Alexis Lichine, is dat niet die van Prieure Lichine in Margaux?
(23-06-2019 09:42 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(23-06-2019 08:32 PM)Colli schreef: [ -> ]Een paar flesjes voor bij de BBQ:
6x Chevalier Alexis Lichine Chardonnay 2016
6x Cava Masia De La Luz Brut

Alexis Lichine, is dat niet die van Prieure Lichine in Margaux?

Zeker, de eerste Amerikaan in Bordeaux, hoewel hij eigenlijk een Rus was en dus ook de eerste Amerikaanse eigenaar van een Château in de Médoc. Hij kocht Prieuré (?) en doopte het om in Prieuré-Lichine. Ook op Lascombes zwaaide hij de plak, maar ik weet niet of hij dat in eigendom had. Hij is in ieder geval al enkele decennia niet meer onder ons. De relatie met de merknaam ken ik niet, misschien zijn firma verkocht?
Koppelingen