23-11-2023, 11:56 AM
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77
08-12-2023, 11:34 AM
Gisterenavond nog een flesje Chateau Brane Cantenac 1975 opgepikt.
Die gaat 30 december open op mn 48e verjaardag...
Die gaat 30 december open op mn 48e verjaardag...
08-12-2023, 01:40 PM
(08-12-2023 11:34 AM)Biff schreef: [ -> ]Gisterenavond nog een flesje Chateau Brane Cantenac 1975 opgepikt.
Die gaat 30 december open op mn 48e verjaardag...
Wow…was absolute top een jaar of 10 geleden.
Hopelijk goed bewaard.
08-12-2023, 04:09 PM
5 uren vooraf gewoon ontkurken, een uurtje vooraf decanteren, da's hoe ik die edelman zou presenteren
08-12-2023, 05:22 PM
(08-12-2023 01:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]Wow…was absolute top een jaar of 10 geleden.Ik hoop samen met u
Hopelijk goed bewaard.
(08-12-2023 04:09 PM)Vince schreef: [ -> ]5 uren vooraf gewoon ontkurken, een uurtje vooraf decanteren, da's hoe ik die edelman zou presenterenMss moet ik het wel es zo proberen ja...
Altijd bang dat ze dan rap plat zal vallen.
08-12-2023, 05:31 PM
(08-12-2023 05:22 PM)Biff schreef: [ -> ]1975 was een zeer sterk, eerder stug jaar, dus ik zou niet te snel panikeren en de wijn tijd geven in het glas. Een uur op voorhand decanteren zoals Vince zegt is wellicht geen slecht idee, maar ik zou toch een beetje voorzichtige zijn en eerst een klein glaasje proeven en dan pas beslissen om te decanteren of niet.(08-12-2023 01:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]Wow…was absolute top een jaar of 10 geleden.Ik hoop samen met u
Hopelijk goed bewaard.
(08-12-2023 04:09 PM)Vince schreef: [ -> ]5 uren vooraf gewoon ontkurken, een uurtje vooraf decanteren, da's hoe ik die edelman zou presenterenMss moet ik het wel es zo proberen ja...
Altijd bang dat ze dan rap plat zal vallen.
Wat is het niveau in de fles?
08-12-2023, 06:06 PM
(08-12-2023 05:31 PM)wvd schreef: [ -> ](08-12-2023 05:22 PM)Biff schreef: [ -> ]1975 was een zeer sterk, eerder stug jaar, dus ik zou niet te snel panikeren en de wijn tijd geven in het glas. Een uur op voorhand decanteren zoals Vince zegt is wellicht geen slecht idee, maar ik zou toch een beetje voorzichtige zijn en eerst een klein glaasje proeven en dan pas beslissen om te decanteren of niet.(08-12-2023 01:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]Wow…was absolute top een jaar of 10 geleden.Ik hoop samen met u
Hopelijk goed bewaard.
(08-12-2023 04:09 PM)Vince schreef: [ -> ]5 uren vooraf gewoon ontkurken, een uurtje vooraf decanteren, da's hoe ik die edelman zou presenterenMss moet ik het wel es zo proberen ja...
Altijd bang dat ze dan rap plat zal vallen.
Wat is het niveau in de fles?
Ik zou ze wel zolang op voorhand openen maar een uur decanteren lijkt me wel lang.
08-12-2023, 07:00 PM
just call Audouze!
en daarom zocht ik het op LPV op: 26/4/2012 schrijft François
Réponse de François Audouze sur le sujet Re: combien de temps ouvrir une bouteille avant le service?
Je n'avais pas vu le sujet.
Contrairement à ce que dit hannibal (et je ne cherche pas l'opposition, mais à répondre), pour les vins anciens, une ouverture 4 heures ou 5 heures avant, au lieu de créer un risque, le diminue.
Car l'oxygénation lente renforce le vin.
Conseil pour un vin ancien :
Ouvrir, ne pas faire de prélèvement, même si le niveau est dans le goulot (ne pas faire l'épaule, comme on dit), ne pas carafer, même avant de servir, et stocker dans un endroit frais.
Conseil pour un vin jeune, pour faire simple, exprès :
faites ce que vous voulez.
Soit ouverture de 5 à 10 heures avant
soit carafage de 30 minutes à une heure avant.
https://www.lapassionduvin.com/art-de-la...la-methode
Hieruit niet duidelijk hoe lang de wijn in karaf moet maar ik herinner me wel een filmpje waarin hij een oude wijn toch een tijdje in karaf liet.
en daarom zocht ik het op LPV op: 26/4/2012 schrijft François
Réponse de François Audouze sur le sujet Re: combien de temps ouvrir une bouteille avant le service?
Je n'avais pas vu le sujet.
Contrairement à ce que dit hannibal (et je ne cherche pas l'opposition, mais à répondre), pour les vins anciens, une ouverture 4 heures ou 5 heures avant, au lieu de créer un risque, le diminue.
Car l'oxygénation lente renforce le vin.
Conseil pour un vin ancien :
Ouvrir, ne pas faire de prélèvement, même si le niveau est dans le goulot (ne pas faire l'épaule, comme on dit), ne pas carafer, même avant de servir, et stocker dans un endroit frais.
Conseil pour un vin jeune, pour faire simple, exprès :
faites ce que vous voulez.
Soit ouverture de 5 à 10 heures avant
soit carafage de 30 minutes à une heure avant.
https://www.lapassionduvin.com/art-de-la...la-methode
Hieruit niet duidelijk hoe lang de wijn in karaf moet maar ik herinner me wel een filmpje waarin hij een oude wijn toch een tijdje in karaf liet.
08-12-2023, 08:05 PM
(08-12-2023 05:31 PM)wvd schreef: [ -> ]Wat is het niveau in de fles?Tss upper en high shoulder, neigend naar high shoulder...
09-12-2023, 10:35 AM
10-12-2023, 04:55 PM
Sociando Mallet '79 en '86 op een veiling vandaag gekocht.
10-12-2023, 04:57 PM
(10-12-2023 04:55 PM)UC schreef: [ -> ]Sociando Mallet '79 en '86 op een veiling vandaag gekocht.
Wat heb je betaald..?
10-12-2023, 05:20 PM
10-12-2023, 06:12 PM
(10-12-2023 05:20 PM)UC schreef: [ -> ](10-12-2023 04:57 PM)vinejo schreef: [ -> ](10-12-2023 04:55 PM)UC schreef: [ -> ]Sociando Mallet '79 en '86 op een veiling vandaag gekocht.
Wat heb je betaald..?
130 voor 5 flessen (3x '79 en '86).
Thanks.
1979 was geen topjaar maar wel zeer bewaarkrachtig, kan dus nog meevallen.
1986 was absoluut topjaar.
PS: ik veronderstel dat je de kosten meerekende. Hoeveel procent waren die in totaal?
11-12-2023, 02:13 PM
(10-12-2023 06:12 PM)vinejo schreef: [ -> ](10-12-2023 05:20 PM)UC schreef: [ -> ](10-12-2023 04:57 PM)vinejo schreef: [ -> ](10-12-2023 04:55 PM)UC schreef: [ -> ]Sociando Mallet '79 en '86 op een veiling vandaag gekocht.
Wat heb je betaald..?
130 voor 5 flessen (3x '79 en '86).
Thanks.
1979 was geen topjaar maar wel zeer bewaarkrachtig, kan dus nog meevallen.
1986 was absoluut topjaar.
PS: ik veronderstel dat je de kosten meerekende. Hoeveel procent waren die in totaal?
Kosten worden in dit geval gedekt door mijn werk, dus had ik niet meegenomen. Is 22%.
Ach, ik heb ze vooral gekocht als uit uitprobeersel en voor de ervaring. Van plan om een kleine SM vertical te doen. Nog tips voor het serveren van de oudere jaren? Karaferen of juist niet?
En kwam mooi uit dat zowel mijn geboortejaar als van 2 mensen uit mijn proefclubje erbij zit.
13-12-2023, 08:35 AM
(11-12-2023 02:13 PM)UC schreef: [ -> ](10-12-2023 06:12 PM)vinejo schreef: [ -> ](10-12-2023 05:20 PM)UC schreef: [ -> ](10-12-2023 04:57 PM)vinejo schreef: [ -> ](10-12-2023 04:55 PM)UC schreef: [ -> ]Sociando Mallet '79 en '86 op een veiling vandaag gekocht.
Wat heb je betaald..?
130 voor 5 flessen (3x '79 en '86).
Thanks.
1979 was geen topjaar maar wel zeer bewaarkrachtig, kan dus nog meevallen.
1986 was absoluut topjaar.
PS: ik veronderstel dat je de kosten meerekende. Hoeveel procent waren die in totaal?
Kosten worden in dit geval gedekt door mijn werk, dus had ik niet meegenomen. Is 22%.
Ach, ik heb ze vooral gekocht als uit uitprobeersel en voor de ervaring. Van plan om een kleine SM vertical te doen. Nog tips voor het serveren van de oudere jaren? Karaferen of juist niet?
En kwam mooi uit dat zowel mijn geboortejaar als van 2 mensen uit mijn proefclubje erbij zit.
Die oude wijnen minstens 4 uur op voorhand ope trekken, er een klein slokje uitgieten en dan wegzetten.
Nét voor het serveren voorzichtig decanteren. Laatste kwart van de fles best in fles houden.
Benieuwd hoe ze meevallen..!
13-12-2023, 10:27 AM
(13-12-2023 08:35 AM)vinejo schreef: [ -> ](11-12-2023 02:13 PM)UC schreef: [ -> ](10-12-2023 06:12 PM)vinejo schreef: [ -> ](10-12-2023 05:20 PM)UC schreef: [ -> ](10-12-2023 04:57 PM)vinejo schreef: [ -> ](10-12-2023 04:55 PM)UC schreef: [ -> ]Sociando Mallet '79 en '86 op een veiling vandaag gekocht.
Wat heb je betaald..?
130 voor 5 flessen (3x '79 en '86).
Thanks.
1979 was geen topjaar maar wel zeer bewaarkrachtig, kan dus nog meevallen.
1986 was absoluut topjaar.
PS: ik veronderstel dat je de kosten meerekende. Hoeveel procent waren die in totaal?
Kosten worden in dit geval gedekt door mijn werk, dus had ik niet meegenomen. Is 22%.
Ach, ik heb ze vooral gekocht als uit uitprobeersel en voor de ervaring. Van plan om een kleine SM vertical te doen. Nog tips voor het serveren van de oudere jaren? Karaferen of juist niet?
En kwam mooi uit dat zowel mijn geboortejaar als van 2 mensen uit mijn proefclubje erbij zit.
Die oude wijnen minstens 4 uur op voorhand ope trekken, er een klein slokje uitgieten en dan wegzetten.
Nét voor het serveren voorzichtig decanteren. Laatste kwart van de fles best in fles houden.
Benieuwd hoe ze meevallen..!
Kan je eens uitleggen waarom dit zo moet? Of link naar artikel (of post op forum) delen waarin dit wordt uitgelegd.
Ik vind het prepareren van wijn (jong of oud) niet altijd even makkelijk. Wat is te vroeg openen (in karaf? geen karaf?)? Waar in tussentijd bewaren? Etc.
13-12-2023, 10:43 AM
(13-12-2023 10:27 AM)BartS schreef: [ -> ](13-12-2023 08:35 AM)vinejo schreef: [ -> ]Die oude wijnen minstens 4 uur op voorhand ope trekken, er een klein slokje uitgieten en dan wegzetten.
Nét voor het serveren voorzichtig decanteren.
Kan je eens uitleggen waarom dit zo moet? Of link naar artikel (of post op forum) delen waarin dit wordt uitgelegd.
Een oudje heeft zuurstof nodig maar mag je niet bruuskeren, vandaar “la lente oxidation”.
Meer uitleg op de blog:
Deel 1
https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...oude-wijn/
Deel 2
https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...oude-wijn/
13-12-2023, 11:06 AM
Ik vind dat ook een moeilijke.
Van zodra je de fles optilt om een slokje in het glas te gieten klokt de lucht in de fles en wordt er vanalles in beweging gebracht
Nu, die Brane 75 die eraan gaat nog dit jaar zal ik es zo proberen.
Nadeel is wel dat ik de fles thuis kan openen maar nog naar mn ouders moet rijden...
Ofwel breng ik ze id voormiddag, open ze en laat ze enkele uren staan in de koude berging.
Mijn pa zal er dan natuurlijk wel moeten kunnen afblijven
Van zodra je de fles optilt om een slokje in het glas te gieten klokt de lucht in de fles en wordt er vanalles in beweging gebracht
Nu, die Brane 75 die eraan gaat nog dit jaar zal ik es zo proberen.
Nadeel is wel dat ik de fles thuis kan openen maar nog naar mn ouders moet rijden...
Ofwel breng ik ze id voormiddag, open ze en laat ze enkele uren staan in de koude berging.
Mijn pa zal er dan natuurlijk wel moeten kunnen afblijven
13-12-2023, 11:31 AM
(13-12-2023 11:06 AM)Biff schreef: [ -> ]Ik vind dat ook een moeilijke.
Van zodra je de fles optilt om een slokje in het glas te gieten klokt de lucht in de fles en wordt er vanalles in beweging gebracht
Nu, die Brane 75 die eraan gaat nog dit jaar zal ik es zo proberen.
Nadeel is wel dat ik de fles thuis kan openen maar nog naar mn ouders moet rijden...
Ofwel breng ik ze id voormiddag, open ze en laat ze enkele uren staan in de koude berging.
Mijn pa zal er dan natuurlijk wel moeten kunnen afblijven
(13-12-2023 10:43 AM)vinejo schreef: [ -> ](13-12-2023 10:27 AM)BartS schreef: [ -> ](13-12-2023 08:35 AM)vinejo schreef: [ -> ]Die oude wijnen minstens 4 uur op voorhand ope trekken, er een klein slokje uitgieten en dan wegzetten.
Nét voor het serveren voorzichtig decanteren.
Kan je eens uitleggen waarom dit zo moet? Of link naar artikel (of post op forum) delen waarin dit wordt uitgelegd.
Een oudje heeft zuurstof nodig maar mag je niet bruuskeren, vandaar “la lente oxidation”.
Meer uitleg op de blog:
Deel 1
https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...oude-wijn/
Deel 2
https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...oude-wijn/
Thanks. Ik print dat af en leg dat bij de wijnlectuur.
15-12-2023, 06:25 PM
Chateau de Camensac 2019 aan € 24/fles in de plaatselijke Carrefour.
Ik ben benieuwd naar dit domein. Ik heb dit vroeger nog gekocht aan €10, maar intussen werd het verkocht aan de huidige eigenaars.
Ik ben benieuwd naar dit domein. Ik heb dit vroeger nog gekocht aan €10, maar intussen werd het verkocht aan de huidige eigenaars.
15-12-2023, 07:47 PM
(15-12-2023 06:25 PM)Jean schreef: [ -> ]Chateau de Camensac 2019 aan € 24/fles in de plaatselijke Carrefour.Vind ik een mooie prijs!
Ik ben benieuwd naar dit domein. Ik heb dit vroeger nog gekocht aan €10, maar intussen werd het verkocht aan de huidige eigenaars.
16-12-2023, 01:14 AM
(15-12-2023 07:47 PM)Biff schreef: [ -> ](15-12-2023 06:25 PM)Jean schreef: [ -> ]Chateau de Camensac 2019 aan € 24/fles in de plaatselijke Carrefour.Vind ik een mooie prijs!
Ik ben benieuwd naar dit domein. Ik heb dit vroeger nog gekocht aan €10, maar intussen werd het verkocht aan de huidige eigenaars.
Ik ben geen grote fan van dit merk. Volgens mij zijn er aan die prijs in Bordeaux massa's crus bourgeois te vinden die veel mooiere wijn produceren. En al zeker in Fronsac of Saint-Emilion
17-12-2023, 11:40 AM
(13-12-2023 08:35 AM)vinejo schreef: [ -> ](11-12-2023 02:13 PM)UC schreef: [ -> ](10-12-2023 06:12 PM)vinejo schreef: [ -> ](10-12-2023 05:20 PM)UC schreef: [ -> ](10-12-2023 04:57 PM)vinejo schreef: [ -> ](10-12-2023 04:55 PM)UC schreef: [ -> ]Sociando Mallet '79 en '86 op een veiling vandaag gekocht.
Wat heb je betaald..?
130 voor 5 flessen (3x '79 en '86).
Thanks.
1979 was geen topjaar maar wel zeer bewaarkrachtig, kan dus nog meevallen.
1986 was absoluut topjaar.
PS: ik veronderstel dat je de kosten meerekende. Hoeveel procent waren die in totaal?
Kosten worden in dit geval gedekt door mijn werk, dus had ik niet meegenomen. Is 22%.
Ach, ik heb ze vooral gekocht als uit uitprobeersel en voor de ervaring. Van plan om een kleine SM vertical te doen. Nog tips voor het serveren van de oudere jaren? Karaferen of juist niet?
En kwam mooi uit dat zowel mijn geboortejaar als van 2 mensen uit mijn proefclubje erbij zit.
Die oude wijnen minstens 4 uur op voorhand ope trekken, er een klein slokje uitgieten en dan wegzetten.
Nét voor het serveren voorzichtig decanteren. Laatste kwart van de fles best in fles houden.
Benieuwd hoe ze meevallen..!
Bedankt! Gaan we op deze manier doen en zal laten weten hoe ze (mee)vielen. Ook de linkjes direct even opgeslagen! Heb ook een 2020 voor de vertical, en zal daarin de PnP proberen zoals beschreven. Doe ik eigenlijk nooit bij jonge wijnen, standaard decanteren.
17-12-2023, 03:03 PM
(17-12-2023 11:40 AM)UC schreef: [ -> ](13-12-2023 08:35 AM)vinejo schreef: [ -> ](11-12-2023 02:13 PM)UC schreef: [ -> ](10-12-2023 06:12 PM)vinejo schreef: [ -> ](10-12-2023 05:20 PM)UC schreef: [ -> ](10-12-2023 04:57 PM)vinejo schreef: [ -> ](10-12-2023 04:55 PM)UC schreef: [ -> ]Sociando Mallet '79 en '86 op een veiling vandaag gekocht.
Wat heb je betaald..?
130 voor 5 flessen (3x '79 en '86).
Thanks.
1979 was geen topjaar maar wel zeer bewaarkrachtig, kan dus nog meevallen.
1986 was absoluut topjaar.
PS: ik veronderstel dat je de kosten meerekende. Hoeveel procent waren die in totaal?
Kosten worden in dit geval gedekt door mijn werk, dus had ik niet meegenomen. Is 22%.
Ach, ik heb ze vooral gekocht als uit uitprobeersel en voor de ervaring. Van plan om een kleine SM vertical te doen. Nog tips voor het serveren van de oudere jaren? Karaferen of juist niet?
En kwam mooi uit dat zowel mijn geboortejaar als van 2 mensen uit mijn proefclubje erbij zit.
Die oude wijnen minstens 4 uur op voorhand ope trekken, er een klein slokje uitgieten en dan wegzetten.
Nét voor het serveren voorzichtig decanteren. Laatste kwart van de fles best in fles houden.
Benieuwd hoe ze meevallen..!
Bedankt! Gaan we op deze manier doen en zal laten weten hoe ze (mee)vielen. Ook de linkjes direct even opgeslagen! Heb ook een 2020 voor de vertical, en zal daarin de PnP proberen zoals beschreven. Doe ik eigenlijk nooit bij jonge wijnen, standaard decanteren.
Heel benieuwd naar de bevindingen..!
27-12-2023, 02:35 PM
Ik kwam een kistje Malescot st Exupery 2019 tegen en die heb ik gekocht. Vandaag geleverd. 6 mooie flessen er bij in de schatkamer.
Edit: Voor € 302,- inc verzending
Edit: Voor € 302,- inc verzending
27-12-2023, 03:08 PM
(27-12-2023 02:35 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Ik kwam een kistje Malescot st Exupery 2019 tegen en die heb ik gekocht. Vandaag geleverd. 6 mooie flessen er bij in de schatkamer.
Edit: Voor € 302,- inc verzending
Ook weer zo'n wijn waar de Angelsaksische pers een hoge pet van opheeft en waar JMQ wat geremder over is. Dat intrigeert mij altijd want dan vraag ik me af waar ik die zelf zou plaatsen in een blindproef met de tegenhangers. Ik heb namelijk erg weinig ervaring met dit merk en al zeker niet met iets oudere flessen.
Deze 2019 heb ik toevallig wel geproefd op de UGCB, een uitzondering want meestal sturen die hun kat, en ik schreef "Mooie, fijne neus, mooie stijl, erg Margaux, iets rauwe tannines". Een eerder klassieke Margaux die tijd nodig heeft dus.
Ter info:
Jean-Marc Quarin:
Couleur sombre, intense et légèrement évoluée. Nez très aromatique, au fruité mûr, qui merlote. Bouche caressante et aimable, mais le corps manque à ce vin qui de plus s'achève un brin vif. Longueur moyenne.
Vinous:
[attachment=6804]
The Wine Advocate
RP 94
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
2027 - 2060
The 2019 Malescot St. Exupery is generous and expressive, bursting with aromas of cassis, cherries and blackberries mingled with hints of loamy soil, dark chocolate and espresso roast. Full-bodied, broad and muscular, its fleshy core of fruit is framed by succulent acids and ripe, powdery tannins that assert themselves on the finish. This will reward a bit of bottle age with flamboyant drinking.
This rather small, family-owned estate amounts to just over 28 hectares of vines. At the time of the 1855 classification, Malescot St. Exupery was much larger, but over the years, various proprietors sold off parcels, leaving the estate's holdings mostly concentrated on the plateau. Maturation is relatively unusual, in that the wines aren't racked and see bâtonnage of the lees, and they're bottled without either fining or filtration. Since around 2000, when Jean Luc Zuger's investments and changes started to make an impact, Malescot's style became rather rich and fleshy, standing out as one of the more dramatic, demonstrative wines in the appellation.
27-12-2023, 03:48 PM
(27-12-2023 03:08 PM)wvd schreef: [ -> ](27-12-2023 02:35 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Ik kwam een kistje Malescot st Exupery 2019 tegen en die heb ik gekocht. Vandaag geleverd. 6 mooie flessen er bij in de schatkamer.
Edit: Voor € 302,- inc verzending
Ook weer zo'n wijn waar de Angelsaksische pers een hoge pet van opheeft en waar JMQ wat geremder over is. Dat intrigeert mij altijd want dan vraag ik me af waar ik die zelf zou plaatsen in een blindproef met de tegenhangers. Ik heb namelijk erg weinig ervaring met dit merk en al zeker niet met iets oudere flessen.
Deze 2019 heb ik toevallig wel geproefd op de UGCB, een uitzondering want meestal sturen die hun kat, en ik schreef "Mooie, fijne neus, mooie stijl, erg Margaux, iets rauwe tannines". Een eerder klassieke Margaux die tijd nodig heeft dus.
Ik heb meerdere jaren van dit huis en de stijl bevalt me altijd wel. Zeer klassiek linkeroever inderdaad, mooie fraicheur, stevige tannine en kan zeer lang mee. Mooi fruit altijd. Heb 1998 2010 2016 en nu dus 2019. Voor als we zin hebben in een old school Bordeaux.
27-12-2023, 03:49 PM
2 kistjes 2020 Château Mangot Saint-Emilion Grand Cru gekocht op 1J1V.
De 2020 vintage persoonlijk nog niet geproefd, maar afgaande op de uitstekende reviews (94/100 Parker, 94/100 Decanter, 92/100 CT) en de aantrekkelijke prijs van €27.90 per fles + 10% cashback en een extra korting van €20 op mijn bestelling leek me dit wel het gokje waard.
De 2020 vintage persoonlijk nog niet geproefd, maar afgaande op de uitstekende reviews (94/100 Parker, 94/100 Decanter, 92/100 CT) en de aantrekkelijke prijs van €27.90 per fles + 10% cashback en een extra korting van €20 op mijn bestelling leek me dit wel het gokje waard.
27-12-2023, 04:02 PM
(27-12-2023 03:48 PM)Sur la Table schreef: [ -> ](27-12-2023 03:08 PM)wvd schreef: [ -> ](27-12-2023 02:35 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Ik kwam een kistje Malescot st Exupery 2019 tegen en die heb ik gekocht. Vandaag geleverd. 6 mooie flessen er bij in de schatkamer.
Edit: Voor € 302,- inc verzending
Ook weer zo'n wijn waar de Angelsaksische pers een hoge pet van opheeft en waar JMQ wat geremder over is. Dat intrigeert mij altijd want dan vraag ik me af waar ik die zelf zou plaatsen in een blindproef met de tegenhangers. Ik heb namelijk erg weinig ervaring met dit merk en al zeker niet met iets oudere flessen.
Deze 2019 heb ik toevallig wel geproefd op de UGCB, een uitzondering want meestal sturen die hun kat, en ik schreef "Mooie, fijne neus, mooie stijl, erg Margaux, iets rauwe tannines". Een eerder klassieke Margaux die tijd nodig heeft dus.
Ik heb meerdere jaren van dit huis en de stijl bevalt me altijd wel. Zeer klassiek linkeroever inderdaad, mooie fraicheur, stevige tannine en kan zeer lang mee. Mooi fruit altijd. Heb 1998 2010 2016 en nu dus 2019. Voor als we zin hebben in een old school Bordeaux.
"Mijn" Margaux was altijd d'Issan. De eerste kist Bordeaux die ik ooit kocht was de 1974 van dit merk en daar hebben we echt van genoten toen. Nu nogal duur geworden en ik heb me de tweede wijn aangeschaft in 2020, Blason d'Issan. Nog niet geproefd, maar ik veronderstel dat die op niveau zal zijn van de "Grand vin" uit de jaren 80...