Oudejaar ...
Eerst een bubbeltje meegebracht voor de collega's en corona-proof elk achter zijn bureau een goed glas gedronken.
Thuis dan een fles Pape Clement Blanc 2013 ontkurkt, waarvan ik vrees dat ze een lichte oxidatie had ( iets te noterig in de neus, maar mond & afdronk zaten nog sterk ).
Klapper van de avond was de Almaviva 2007 - nog hopen overschot, en oh zo krachtig.
Mathijs
(31-12-2020 04:51 PM)Jef schreef: [ -> ]Waarom 
Twijfel tussen, eventjes over nadenken.
(01-01-2021 03:17 PM)150pk schreef: [ -> ] (01-01-2021 02:03 PM)soiando schreef: [ -> ] (31-12-2020 07:05 PM)150pk schreef: [ -> ]Hier wordt het al starter bij de hapjes champagne louis roederer
Bij het voorgerecht (foiegras) een witte Ronco Di Sassi
Bij het hoofdgerecht (hert) Pontet Canet 2006.
Maak er allen een fijne avond van en hopelijk kunnen we in de loop van volgend jaar eens wat leden ontmoeten!
Ik heb ook Pontet Canet 2006 liggen, laat je weten hoe die was?
Die was fantastisch.
Ik heb een halve fles gedecanteerd gedurende 3uur.
Toen kwam hij mooi open.
Cassis, rode vruchten, tintje hout, leer.
Tannines voor mij al mooi in balans.
Een afdronk om u tegen te zeggen lang en zacht.
Paste perfect bij het hert.
Samen met mijn vader gedronken en vond het één van de beste wijnen die hij ooit gedronken had.
Kan hij nog verbeteren?
Ik weet het niet, ik vond hem in ieder geval fantastisch.
dikke 95/100
Ik zou zeggen heb je enkele flessen liggen doe dan maar eentje open.
Anders openen op een speciaal moment.
Thanks

(31-12-2020 03:39 PM)soiando schreef: [ -> ] (31-12-2020 01:35 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Prettig eindejaar aan alle forumleden & moderatoren en hopelijk een gezond en goed 2021
Jij ook, Soiando, geniet ervan! De line-up ziet er alvast zeer goed uit.

(31-12-2020 01:39 PM)vinejo schreef: [ -> ] (31-12-2020 01:01 PM)soiando schreef: [ -> ]Hoofdgerecht Beef Wellington met Haut-Tropchaut Pomerol 2000
Vorig jaar had een van mijn “studenten” een fles Pomerol Haut Tropchaut mee, ik kende het domein niet. Het werd een grote verrassing want dit bleek een uitmuntende wijn te zijn.
Benieuwd hoe ie bij jullie in de smaak zal vallen!
Hier zonet een Sociando 2011 opengetrokken, had daar nog eens zin in ;-)
(31-12-2020 01:01 PM)soiando schreef: [ -> ]Prettig eindejaar aan alle forumleden & moderatoren en hopelijk een gezond en goed 2021

Ik heb de Haut-Tropchaut nog maar een 2-tal jaar in mijn bezit.
Hopelijk werd deze in het verleden goed bewaard, volgens de verkoper wel - maar ja tzijn maar woorden he.
Tasting notes volgen in ieder geval.
Tasting notes : zie rubriek Bordeaux - Haut-Tropchaud
(31-12-2020 01:01 PM)soiando schreef: [ -> ]Deze avond starten we met champagne Vrancken brut en enkele hapjes
Bij het voorgerecht van open lasagne met kingkrab en een fijn sausje een witte Beaune 2014 van Le Bout du Monde "En Lulune"
Hoofdgerecht Beef Wellington met Haut-Tropchaut Pomerol 2000
Daarna nog wat kaas met een glaasje Burtons vintage port 1982
Prettig eindejaar aan alle forumleden & moderatoren en hopelijk een gezond en goed 2021
De witte Beaune 2014 :
13%alc - goud gekregen op feminalise 2016
Recht uit de fles, goudgeel van kleur.
Mooi vet tranend, de neus is licht rokerig en wat nootjes ook.
Na het opwalsen een totaal andere wijn : citrus vanille accacia
In de mond komen de nootjes en het rokerige naar voor, daarna een mooie frisheid van citrusfruit met voldoende materie gevolgd door een behoorlijk lange afdronk.
Mooie wijn met toch al wat evolutie.
Even diep in het mistige geheugen graven om iets over de wijnen van de laatste week te schrijven.
Geen al te zotte dingen geopend, maar wel een paar mooie flessen gedronken.
Kerstavond enkel wit gedronken.
Oesters en wat hapjes, gevolgd door coquilles met pasta en currysausje met paprika en courgette.
Goisot St Bris Exogyra Virgula '18
Deze was wat rijper en lager in aciditeit dan ik gewoon ben van deze wijn. Blijft mooi, maar ik verkies deze toch in een iets minder warm jaar.
Jean-Luc Colombo Saint-Péray Sillon d'Argent '17
Eerste kennismaking met deze wijn (en producent). Aangename verrassing, mooie combo van fruit (citrus, steenfruit en exotisch fruit), redelijk wat body en rondeur in de mond (10m vatrijping). Dit alles wordt ondersteund door genoeg aciditeit om het geheel fris te houden.
Op kerstdag kwam er wel rood aan te pas bij het hoofdgerecht van hertenkalf.
Chateau Langlois Crémant de Loire Brut NV
Zowat mijn huisbubbel met ruim de helft chenin, aangevuld met chardonnay en cabernet franc. Stelt eigenlijk nooit teleur.
Michele Chiarlo Barolo Palás '15
Deze Barolo is weliswaar nog jong, maar zeker al vlot te drinken en heel genietbaar. Rood fruit, aardse toetsen, fijn mondgevoel met tannines die nog merkbaar zijn maar zeker niet storend met eten erbij. Mooie pairing met het hertenkalf.
Odinstal Wachenheimer Schlossberg Rieslaner Auslese '14
Uit een halfje. Citrustoetsen en samenspel zoet/zuren pasten goed bij de bûche van citroen en meringue. Lange afdronk. Uiteraard nog wat jong voor een auslese, was dus niet erg complex.
Oudejaar dan.
Begonnen met de rosé versie van de Crémant de Loire van Langlois.
Domain Pellé Menetou-Salon Vignes de Ratier '17
Bij de carpaccio's van zalm en coquilles deze SB gedronken. Iets vollere SB (zuidgerichte percelen) die een élévage sur lies en gedeeltelijk op hout krijgt, wat zorgt voor extra complexiteit en wat rondeur. Aan aciditeit en mineraliteit echter geen gebrek, waardoor de wijn zeer fris overkomt. Mooi.
Chateau Belle-Vue Haut-Médoc '10
Het was er op Kerst niet meer van gekomen, dus maar een fles opengesnokt op oudejaar. Gedecanteerd, twee uur lucht gegeven en dan terug de fles in. De wijn is veel meer op zijn plooi dan twee jaar terug, maar komt wel nog steeds relatief jong over. Hout begint geïntegreerd te geraken, maar is nog iets te nadrukkelijk aanwezig naar mijn smaak. Alle typische médoc-elementen zijn aanwezig en qua mondgevoel toont dit wel al mooi. Ik ga nog even wachten met een volgende fles, maar dit is/wordt zeker een overachiever.
Domaine Richeaume Cuvée Tradition '15
Heel donker in het glas, veel blauw fruit en cassis in neus en mond. De combo van syrah, merlot, cs, grenache en een beetje tempranillo toont zijn kracht zonder zwaar over te komen. Best mooi gemaakt, maar kan duidelijk nog wat flesrijping gebruiken. Kon niet opboksen tegen de Belle-Vue op de dag zelf en was maar half leeg. Op dag twee iets meer open met toetsen van zwarte olijven die op de voorgrond traden en ook wat meer kruidigheid.
Dit is voorzien voor vanavond.
Latour Martillac 2015 Mgm met gerookte lende en coquilles.
Daarna Brouilly van Clos de la Roilettes 2018,C9P Clos du Caillou Les Saffres 2018 en Calon Segur 2008 met stoofpotje van lams.
(31-12-2023 04:02 PM)Jef schreef: [ -> ]Dit is voorzien voor vanavond.
Latour Martillac 2015 Mgm met gerookte lende en coquilles.
Daarna Brouilly van Clos de la Roilettes 2018,C9P Clos du Caillou Les Saffres 2018 en Calon Segur 2008 met stoofpotje van lams.
Benieuwd naar die Calon 2008…
(Kocht je via mij ooit nog aan en primeur dacht ik ;-) )
Kaasfondue met Vire Clesse vanavond, die geen hout heeft gezien. Lijkt mij op voorhand heerlijk!
Enkele koppels over de vloer. Geen echte kenners. Maar wil toch zelf ook genieten. Daarom schenk ik een St Romain 2020 van Morey Coffinet bij de vis en de Morey VV, Chambolle & Gevrey 2015 van Remi Jeanniard bij 't vlees. Eens zien of ze 't verschil merken. ;-)
De Champagne is van de hand van forum favoriet Rochet Bocard.
(31-12-2023 05:24 PM)Fre schreef: [ -> ]Enkele koppels over de vloer. Geen echte kenners. Maar wil toch zelf ook genieten. Daarom schenk ik een St Romain 2020 van Morey Coffinet bij de vis en de Morey VV, Chambolle & Gevrey 2015 van Remi Jeanniard bij 't vlees. Eens zien of ze 't verschil merken. ;-)
De Champagne is van de hand van forum favoriet Rochet Bocard.
Ik sluit me aan bij de forum favoriet en ik vermoed dat er toch een paar gaan verschieten van je Bourgognes! Veel pret vanavond!

Het traditionele jaarlijks wederkerende topic even leven in blazen...
Mijn eerste kerstfeest heb ik zondag al achter de rug. Met >30 personen kan je geen grote wijnen verwachten. Wel een mooie Rochet Bocart millésime 2011.
Vanavond gezellig met het gezinnetje gaat een Meursault Les Charmes 2016 open van Vincent Latour Nog nooit geproefd. Echt benieuwd.
Citaat: Met >30 personen kan je geen grote wijnen verwachten. Wel een mooie Rochet Bocart millésime 2011.
Amai, serieus Kerstfeestje! En dan toch een mooie Champagne voor zo’n grote groep.
Geniet van de Latour!
(24-12-2024 11:02 AM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat: Met >30 personen kan je geen grote wijnen verwachten. Wel een mooie Rochet Bocart millésime 2011.
Amai, serieus Kerstfeestje! En dan toch een mooie Champagne voor zo’n grote groep.
Geniet van de Latour!
Het waren de schoonouders die een paar flessen van mij hadden over gekocht - ze kwamen er een paar te kort

Merci, ik zal laten weten hoe hij me beviel
(24-12-2024 11:06 AM)Fre schreef: [ -> ] (24-12-2024 11:02 AM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat: Met >30 personen kan je geen grote wijnen verwachten. Wel een mooie Rochet Bocart millésime 2011.
Amai, serieus Kerstfeestje! En dan toch een mooie Champagne voor zo’n grote groep.
Geniet van de Latour!
Het waren de schoonouders die een paar flessen van mij hadden over gekocht - ze kwamen er een paar te kort 
Merci, ik zal laten weten hoe hij me beviel
Hoe behandel jij een dergelijke fles, Fre? Decanteer je, open je die op voorhand, hou je die in de frigo tot je ze serveert,...?
Hier vanavond met ons tweeën en dat wordt, je raadt het nooit..... Bourgogne.... Misschien witte, er steekt al een Corton Blanc 2014 van Parent in de koelkast, maar.... misschien wordt het eerder een Chambolle 2014 van Bertheau.
Morgen met de familie Vera's traditionele herteragout en daarbij wordt denkelijk een PdB Barbaresco 2001 of 2005 of iets nog ouder, een 1999 van Albino Rocca. Of misschien is het eindelijk het moment om een Gran Bussia 1990 op te offeren....
Of gewoon Chapître 2021, ben verslaafd aan die wijn....

Hier wordt het eerst Champagne, dan staat een fles Reed Chardonnay van BlankCanvas klaar en bij het hoofdgerecht Chateau Romanin Chapelle 2016.
Hier beginnen we met Pinot Gris Clos Jebsal 2013 van Zind Humbecht(met 2)
Daarna simpele CdR aangezien mijn moeder water bij de wijn doet.
Herseninfarct gehad enkele jaren geleden.
Staan klaar:
- Wittmann Westhofener Riesling Trocken 2017
- PYCM Rully Les Cailloux 2016
- Shelter Winery spatburgunder vatselectie vinikus&lazarus 2016
- Produttori del Barbaresco Barbaresco 2020
Andere mensen zorgen voor champagne en Degustief
Komt wrs nog een Bdx of CdR bij
Klaar staan voor straks:
1) Bouquin Dupont Champagne Grand Cru Vieille Réserve Blanc de Blancs - Voor bij de oesters, deze ligt al enkele jaren te rijpen hier en is nu mooi open gekomen
2) Rauzan Gassies 2010
3) Branaire Ducru 2010
4) Grand Puy Lacoste 2008
5) Aloxe Corton 2022 Les Crapousuets Vielles Vignes - Domaine Jean Pierre Maldant
6) Pommard 2020 Les Vignots - Domaine Yves Girardin
7) Saint Joseph 2020 - Domaine Rousset
Eens kijken wat er open gaat : )
(24-12-2024 03:32 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Klaar staan voor straks:
1) Bouquin Dupont Champagne Grand Cru Vieille Réserve Blanc de Blancs - Voor bij de oesters, deze ligt al enkele jaren te rijpen hier en is nu mooi open gekomen
2) Rauzan Gassies 2010
3) Branaire Ducru 2010
4) Grand Puy Lacoste 2008
5) Aloxe Corton 2022 Les Crapousuets Vielles Vignes - Domaine Jean Pierre Maldant
6) Pommard 2020 Les Vignots - Domaine Yves Girardin
7) Saint Joseph 2020 - Domaine Rousset
Eens kijken wat er open gaat : )
Benieuwd hoe de 2010 s en de 2008 zich gaan tonen..
(24-12-2024 12:40 PM)wvd schreef: [ -> ] (24-12-2024 11:06 AM)Fre schreef: [ -> ] (24-12-2024 11:02 AM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat: Met >30 personen kan je geen grote wijnen verwachten. Wel een mooie Rochet Bocart millésime 2011.
Amai, serieus Kerstfeestje! En dan toch een mooie Champagne voor zo’n grote groep.
Geniet van de Latour!
Het waren de schoonouders die een paar flessen van mij hadden over gekocht - ze kwamen er een paar te kort 
Merci, ik zal laten weten hoe hij me beviel
Hoe behandel jij een dergelijke fles, Fre? Decanteer je, open je die op voorhand, hou je die in de frigo tot je ze serveert,...?
Hier vanavond met ons tweeën en dat wordt, je raadt het nooit..... Bourgogne.... Misschien witte, er steekt al een Corton Blanc 2014 van Parent in de koelkast, maar.... misschien wordt het eerder een Chambolle 2014 van Bertheau.
Morgen met de familie Vera's traditionele herteragout en daarbij wordt denkelijk een PdB Barbaresco 2001 of 2005 of iets nog ouder, een 1999 van Albino Rocca. Of misschien is het eindelijk het moment om een Gran Bussia 1990 op te offeren....
Of gewoon Chapître 2021, ben verslaafd aan die wijn.... 
Ik zit nog op mijn werk in Brussel, dus lang op voorhand decanteren zal er niet inzitten. Straks probeer ik toch nog snel even de wijn wat lucht te geven...
Vandaag:
Champagne Alfred Tritant Millésimé 2015 bij de hapjes
Mee Godard Morgon Corelette 2018 bij de Gourmet
Morgen:
Champagne Sadi-Malot 'Les Goisses'
Sauvignon Gris van Bonnet-Huteau bij de koude hapjes
Chateau Des Tours 2012 bij de Kerstkalkoen
(24-12-2024 03:32 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Klaar staan voor straks:
1) Bouquin Dupont Champagne Grand Cru Vieille Réserve Blanc de Blancs - Voor bij de oesters, deze ligt al enkele jaren te rijpen hier en is nu mooi open gekomen
2) Rauzan Gassies 2010
3) Branaire Ducru 2010
4) Grand Puy Lacoste 2008
5) Aloxe Corton 2022 Les Crapousuets Vielles Vignes - Domaine Jean Pierre Maldant
6) Pommard 2020 Les Vignots - Domaine Yves Girardin
7) Saint Joseph 2020 - Domaine Rousset
Eens kijken wat er open gaat : )
Mooie keuze, maar die Pommard zou ik terug leggen.... en de Aloxe best ook. Heb je geen Bourgogne van 2019 of 2021 of liever nog wat ouder, 2017, 2014, 2013... 2020 en 2022 vind ik echte bewaarjaren en de enkele 2020 die ik redelijk recent proefde waren weinig toegeeflijk.
(24-12-2024 04:51 PM)wvd schreef: [ -> ] (24-12-2024 03:32 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Klaar staan voor straks:
1) Bouquin Dupont Champagne Grand Cru Vieille Réserve Blanc de Blancs - Voor bij de oesters, deze ligt al enkele jaren te rijpen hier en is nu mooi open gekomen
2) Rauzan Gassies 2010
3) Branaire Ducru 2010
4) Grand Puy Lacoste 2008
5) Aloxe Corton 2022 Les Crapousuets Vielles Vignes - Domaine Jean Pierre Maldant
6) Pommard 2020 Les Vignots - Domaine Yves Girardin
7) Saint Joseph 2020 - Domaine Rousset
Eens kijken wat er open gaat : )
Mooie keuze, maar die Pommard zou ik terug leggen.... en de Aloxe best ook. Heb je geen Bourgogne van 2019 of 2021 of liever nog wat ouder, 2017, 2014, 2013... 2020 en 2022 vind ik echte bewaarjaren en de enkele 2020 die ik redelijk recent proefde waren weinig toegeeflijk.
Die Aloxe was hemels van de zomer, zo mooi puur op het fruit. En die pommard is verrassend toegankelijk. Dronk de 2015 laatst die was meer gebald en op slot dan deze. Maar ik ga voor Bordeaux, dit is voor als we variatie nodig mochten hebben, en iets jeugdiger of frisser willen. Ik laat het weten. Mooie dagen gewenst allen!!
Branaire 2010: prachtig open boeket met rode bessen, bosvruchten, ceder, mint. In de mond ook een feest, sappig, fris, rood fruit, donker fruit, lengte. Tannine perfect. Top wijn in een mooie fase. Wederom een heerlijke jaargang Branaire, ze lijken wel nooit tegen te vallen van dit huis.
Rauzan Gassies 2010: hier meer de zwarte bessen. Moest flink meer me best doen om deze open te krijgen qua geur en smaak maar uiteindelijk ook een prima wijn. Veel meer op het donkere fruit in geur en smaak. Lekker sappig wel. Sneeuwde wat onder door de andere 2 maar zeker niet slecht. Het was ook wel serieuze concurrentie.
Grand Puy Lacoste 2008: Zwarte bessen, cassis, donkere kersen, ceder, mint, leer, cacao. Mooie aroma’s. De meest krachtige in de mond maar wel met goede rijpe en zachte tannine en lange afdronk. Eigenlijk dus ook goed drinkbaar maar het blijft GCC Pauillac. Zonder eten toch stevig maar met het hertenvlees een mooie combinatie.
Branaire de verleider van de avond, GPL de krachtpatser. Alle 3 de wijnen nog fris, jeugdig en nog niet uitgegroeid.
Andere rode dicht gebleven. Na dit geweld nog een glaasje Sauternes. Rayne Vigneau 2007. Heel mooi, behoorlijk vol ook weer met bekende sauternes smaken en op het einde de mooie frisse finale. Altijd goed.
(25-12-2024 03:23 AM)Sur la Table schreef: [ -> ]Branaire 2010: prachtig open boeket met rode bessen, bosvruchten, ceder, mint. In de mond ook een feest, sappig, fris, rood fruit, donker fruit, lengte. Tannine perfect. Top wijn in een mooie fase. Wederom een heerlijke jaargang Branaire, ze lijken wel nooit tegen te vallen van dit huis.
Rauzan Gassies 2010: hier meer de zwarte bessen. Moest flink meer me best doen om deze open te krijgen qua geur en smaak maar uiteindelijk ook een prima wijn. Veel meer op het donkere fruit in geur en smaak. Lekker sappig wel. Sneeuwde wat onder door de andere 2 maar zeker niet slecht. Het was ook wel serieuze concurrentie.
Grand Puy Lacoste 2008: Zwarte bessen, cassis, donkere kersen, ceder, mint, leer, cacao. Mooie aroma’s. De meest krachtige in de mond maar wel met goede rijpe en zachte tannine en lange afdronk. Eigenlijk dus ook goed drinkbaar maar het blijft GCC Pauillac. Zonder eten toch stevig maar met het hertenvlees een mooie combinatie.
Branaire de verleider van de avond, GPL de krachtpatser. Alle 3 de wijnen nog fris, jeugdig en nog niet uitgegroeid.
Andere rode dicht gebleven. Na dit geweld nog een glaasje Sauternes. Rayne Vigneau 2007. Heel mooi, behoorlijk vol ook weer met bekende sauternes smaken en op het einde de mooie frisse finale. Altijd goed.

Goed om weten, zowel 2010 als 2008 van het hogere segment nog wat rust gunnen dus.
Ik kon al 2 dagen niets posten op het forum door het onderhoud, dus met een beetje vertraging hieronder wat we op kerstavond geopend hebben:
- NV Joseph Perrier Cuvée Royale Brut Nature in magnum
- 2022 Stephane Ogier Condrieu la Combe de Malleval in magnum
- 2010 Brancaia Il Blu in jeroboam
- 2011 Château Bastor-Lamontagne in 750
De eerste 3 wijnen toonden heel mooi. De wotn was voor mij de Brancaia, die echt perfect op dronk was. Ik heb van Il Blu toch wel wat jaargangen gedronken (die door recensenten beter scoren dan deze 2010), maar geen enkele die mij zo bekoord heeft als deze. Het gebiedt mij te zeggen dat ik ze meestal ook iets jonger drink als deze.
De sauternes was geen hoogvlieger. Op zich geen slechte wijn, maar miste een beetje complexiteit.
Prettige feesten iedereen!
(24-12-2024 03:28 PM)BartS schreef: [ -> ]Staan klaar:
- Wittmann Westhofener Riesling Trocken 2017
- PYCM Rully Les Cailloux 2016
- Shelter Winery spatburgunder vatselectie vinikus&lazarus 2016
- Produttori del Barbaresco Barbaresco 2020
Andere mensen zorgen voor champagne en Degustief
Komt wrs nog een Bdx of CdR bij
Mooie keuzes! Hoe beviel de barbaresco? Ik zie dat die momenteel aan €24.5 staat (incl verzending) op Vino.com, wat mij toch héél scherp geprijsd lijkt!
De Barbaresco was heel mooi, heel puur. Ik had die wel 24u op voorhand in brede karaf gegoten in kelder. Daar kon ie evenwel tegen. Uiteraard nog niets tertiair, maar zeer finessevol. En idd, via Vino.com aangekocht aan absurde prijzen. Lokkertjes om mensen andere wijnen te doen kopen ook zeker?
De Wittmann van Westhofener was ook geweldig. Zooooooo mineraal. My cup of tea… euh wine. Zie dat die ondertussen ook al vlot boven de 30 euro gaat. Met andere woorden, prijsstijging van ca 50 pct op goeie 6 jaar. Niets aan te doen.
PYCM viel wat tegen. Kan er niet de vinger op leggen.
De spatburgunder werd uiteindelijk vervangen door Viret Sylibre 2013. Vlezig, krachtig, boers, maar perfect bij stoofpotje.
Wegens griepje helaas weinig geproefd tijdens de feestdagen, maar wil hier nog wel even de ontdekking van kerstavond vermelden:
Domaine Henri Ruppert Terroir Riesling Quartz 2021 Coteaux de Schengen. Droog, mineraal, strak maar toch ook gelaagd, geweldig bij de oesters. Geen typische riesling, maar wel erg lekker. Leve Luxemburg!
Hoop dat ik morgenavond voldoende hersteld ben voor een glaasje Champagne, zoniet is Dry January vroeg begonnen deze keer

Hier staat klaar Eblin Fuchs Crémant d'Alsace voor bij de aperitief en foie gras.Daarna Francois Cotat Monts Damnés 2022 voor bij de cocquilles en dan l'If 2014 voor bij lamsstoverij.
Vanavond wordt het simpelkes met (gerookte) viskes en brood, overgoten door 1 of andere bubbel en wellicht voor twaalven onder zeil...
Gisteren eerst Vrancken Champagne, viel wel nog mee als aperitief.
Dan Chablis van Charles Renoir (denk négoce) die erg meeviel en perfect paste bij de coquilles.
Bij t hert dan D Agassac 2009, zeer hedonistisch, perfect evenwicht en daarna d Escurac 2010, iets meer cabernet getint, slanker en pittiger.
Wat Sauternes uit 1985 en een Macvin bij het dessert.
Aan alle lezers en zéker aan de schrijvers hier:een rijk gevuld wijnjaar 2025 gewenst!
(30-12-2024 01:18 PM)Jef schreef: [ -> ]Hier staat klaar Eblin Fuchs Crémant d'Alsace voor bij de aperitief en foie gras.Daarna Francois Cotat Monts Damnés 2022 voor bij de cocquilles en dan l'If 2014 voor bij lamsstoverij.
Hoe was de Cotat?