wijnliefhebbers

Volledige versie: Vinejo meets Biff!
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Een forumlid ontmoeten is steeds een speciale belevenis. Hoe zou hij/zij eruit zien? Is hij even sympathiek als je zou opmaken uit zijn schrijfsels? Of valt alles uiteindelijk wat tegen…?
Nee hoor, wijnliefhebbers zijn gewoon altijd fijne mensen. Enfin, net zoals bij de hele mensheid, toch een deel ervan. Biff behoort definitely tot dát deel.
Ter gelegenheid van een kleine wijnuitwisseling spraken we af om eens een paar glaasjes te drinken. Het werd een heerlijke namiddag, vol verhalen en herkenbare gevoelens.
Pour faire le pallet dronken we een restje Chablis van Tribut. Nog steeds zeer mooi en Biff herkende de typisch ziltige toets. De wijn die volgde lag in het verlengde maar was nog iets meer herkenbaar chardonnay. Mijn gast lustte er wel pap van, en groot was zijn verrassing (en vreugde) toen ik m verklapte dat ie zelf 4 flesjes van die wijn liggen heeft. Dankzij Lektr that is. We dronken de Saint Romain 2014 van Arnaud Germain. Heel aangename neus, typisch chardonnay, in de mond mooie vulling met knappe zuurtjes die de fraicheur garanderen.
De witte daarna was totaal anders, met een heel expressieve neus met exotisch fruit en minerale toetsen, in de mond wat voller maar ook wel mooi in evenwicht. De Marina Garcia &Schwaderer sauvignon blanc barrel 2014 kwam ook uit een Delhaize pakketje en kon ons toch wel enigszins bekoren.
Tijd voor wat roods in het glas. We proefden een toegankelijke pinot noir van Delarche, Pernand Vergelesses 2014. Pop and pour en enorm verleidelijk van bij de eerste snuif en slok. Misschien het startschot voor de nieuwe richting van Biff’ s passie…
Maar een Bordeaux op dronk kan toch ook zó mooi zijn. Ik wist dat om bepaalde redenen de jaargangen 2004 en 2006 favorieten zijn van mijn gast, en had mijn 2 Bordeauxflessen daaraan aangepast. We begonnen met de jongste , de Plain Point Fronsac 2006. Een wijn die op zijn 15 jaar perfect op zijn hoogtepunt is. Biff haalde er vlotjes rechteroever uit en dacht aan een 2004, wat zeer dicht bij de waarheid lag. Alweer bleek dat in Bordeaux vele (relatief) onbekende domeinen heerlijke wijnen maken.
Maar ook in de Languedoc maakt men prachtig spul. Geen onbekend domein echter…Biff had een absolute topper mee uit de Languedoc: Peyre Rose Clos des Shistes 2006. Lang geleden dat ik iets van dit mythische domein had gedronken. Ik dacht eerst aan iets Spaans, vooral door het hout dat me wat aan Amerikaanse eik deed denken. In de mond was deze wijn eindeloos, met een heel mooi evenwicht, en slechts naar de finale toe een lichtjes warmere impressie die de wijn zijn Zuiders karakter gaf.
We eindigden uiteindelijk toch weer met ons beider grote liefde, de linkeroever van de Gironde. De Haut Bailly 2004 toonde zijn grote klasse en zorgde voor een mooi slotakkoord van een zalig samenzijn.
Wat is het een ongelooflijk voorrecht om dankzij dit forum zulke fijne mensen te mogen ontmoeten. Heart

[attachment=5748]
(16-08-2021 10:43 PM)vinejo schreef: [ -> ]Een forumlid ontmoeten is steeds een speciale belevenis. Hoe zou hij/zij eruit zien? Is hij even sympathiek als je zou opmaken uit zijn schrijfsels? Of valt alles uiteindelijk wat tegen…?
Nee hoor, wijnliefhebbers zijn gewoon altijd fijne mensen. Enfin, net zoals bij de hele mensheid, toch een deel ervan. Biff behoort definitely tot dát deel.
Ter gelegenheid van een kleine wijnuitwisseling spraken we af om eens een paar glaasjes te drinken. Het werd een heerlijke namiddag, vol verhalen en herkenbare gevoelens.
Pour faire le pallet dronken we een restje Chablis van Tribut. Nog steeds zeer mooi en Biff herkende de typisch ziltige toets. De wijn die volgde lag in het verlengde maar was nog iets meer herkenbaar chardonnay. Mijn gast lustte er wel pap van, en groot was zijn verrassing (en vreugde) toen ik m verklapte dat ie zelf 4 flesjes van die wijn liggen heeft. Dankzij Lektr that is. We dronken de Saint Romain 2014 van Arnaud Germain. Heel aangename neus, typisch chardonnay, in de mond mooie vulling met knappe zuurtjes die de fraicheur garanderen.
De witte daarna was totaal anders, met een heel expressieve neus met exotisch fruit en minerale toetsen, in de mond wat voller maar ook wel mooi in evenwicht. De Marina Garcia &Schwaderer sauvignon blanc barrel 2014 kwam ook uit een Delhaize pakketje en kon ons toch wel enigszins bekoren.
Tijd voor wat roods in het glas. We proefden een toegankelijke pinot noir van Delarche, Pernand Vergelesses 2014. Pop and pour en enorm verleidelijk van bij de eerste snuif en slok. Misschien het startschot voor de nieuwe richting van Biff’ s passie…
Maar een Bordeaux op dronk kan toch ook zó mooi zijn. Ik wist dat om bepaalde redenen de jaargangen 2004 en 2006 favorieten zijn van mijn gast, en had mijn 2 Bordeauxflessen daaraan aangepast. We begonnen met de jongste , de Plain Point Fronsac 2006. Een wijn die op zijn 15 jaar perfect op zijn hoogtepunt is. Biff haalde er vlotjes rechteroever uit en dacht aan een 2004, wat zeer dicht bij de waarheid lag. Alweer bleek dat in Bordeaux vele (relatief) onbekende domeinen heerlijke wijnen maken.
Maar ook in de Languedoc maakt men prachtig spul. Geen onbekend domein echter…Biff had een absolute topper mee uit de Languedoc: Peyre Rose Clos des Shistes 2006. Lang geleden dat ik iets van dit mythische domein had gedronken. Ik dacht eerst aan iets Spaans, vooral door het hout dat me wat aan Amerikaanse eik deed denken. In de mond was deze wijn eindeloos, met een heel mooi evenwicht, en slechts naar de finale toe een lichtjes warmere impressie die de wijn zijn Zuiders karakter gaf.
We eindigden uiteindelijk toch weer met ons beider grote liefde, de linkeroever van de Gironde. De Haut Bailly 2004 toonde zijn grote klasse en zorgde voor een mooi slotakkoord van een zalig samenzijn.
Wat is het een ongelooflijk voorrecht om dankzij dit forum zulke fijne mensen te mogen ontmoeten. Heart

Schitterend! Wink
Top!
Mooi! thumbsup
Hohoho, a fine afternoon indeed!

Vanuit het verre Ieper richting De Pinte, met een proefflesje en een kadoflesje Smile
Uiteindelijk ligt De Pinte op slechts 48 min rijden dus dit is zeker voor herhaling vatbaar Wink
Eénmaal gearriveerd word ik heel hartelijk ontvangen door Jo die me meetroont naar het terras.
De glazen verschijnen, het spuwemmertje en een eerste glas wordt ingeschonken, om de smaakpalletten gelijk te stemmen.
Idd, het ziltige spat uit het glas, maar Chablis, tuurlijk herken ik het niet Big Grin
Het 2e glas wit brengt een heerlijke neus, Chardonnay uiteraard, dit is lekker en idd blijkt dat ik er zelf 4 flessen van het aangekocht.
Deze 2014 is verre van versleten, fijn!
Tijd voor de derde witte, owla die neus, voor mij onherkenbaar, heel aanwezig, idd tropische toetsen, en nog iets dat ik niet kan toewijzen.
Blijkt dus een Chileense te zijn.

Of ik veel Bourgogne drink?
Neen eigenlijk niet, ik zie het bos door de bomen niet en vindt het moeilijk om mn weg te vinden. Eerlijk is eerlijk.
Jo gaat even in zn schatkamertje zoeken en komt terug met de eerste rode van de namiddag.
Dit zou wel moeten toegankelijk zijn. Kurk er uit en pop and pour.
Ja hoor, dit is toegankelijk en lekker.
Mn eerste Pernand-Vergelesses in het glas en een mooie kennismaking!
Bedankt Jo!

De tweede rode is direkt spot on. Heerlijke neus, oranje/bruin randje, waw.
Eerste slok, dit is goed spul. De afdronk blijft duren en we blijven kauwen.
Jajaja, hier houd ik echt van.
Alee zegt Jo, begin maar te raden... geef me maar een jaargang, een appellatie en een domein Big Grin
Hier gaan we, rechteroever blijkt te kloppen, oef eerste hindernis correct genomen. Jaartal, hmm dit is mooi versmolten zonder al helemaal tertiar geworden te zijn.
2004! Blijkt nog niet eens zo'n slechte gok te zijn, 2 jaren ernaast terwijl de range van 0 tot 2020 loopt Big Grin

Tijd voor de 3e rode. Ik wou absoluut geen Bordeaux meenemen naar Jo, dit ging te gemakkelijk geweest zijn Wink
Een witte lag reeds klaar maar door de lage temperaturen en de regen had ik meer zin in rood.
Het mytische domein Peyre Rose met aan het hoofd Marlène Soria. Dit lijkt me wel wat!
Enkele jaren terug enkele flesjes van de 2006 ingeslagen. Marlène beslist zelf wanneer haar wijnen op dronk zijn en laat ze dan pas op de mensheid los. Heel fijn vind ik dat!
Peyre Rose Clos Des Cistes 2006 dus, beslist op het laatse moment. Vlug uit de klimaatkast, open, glaasje eruit en half uurtje karaf.
Daarna terug in de fles en nog 2tal uurtjes rusten zonder kurk.
Bij Jo nog een drietal uurtjes laten ademen en dat heeft deugd gedaan.
Wat een wijn, wat een lengte, ruiken, proeven, kauwen kauwen kauwen, heerlijk!
Hahaha, nu was het mijn beurt!
Komaan Jo, jaargang, streek, appellatie, domein... laat maar komen!
Uiteraard geen Bordoo, owkei zover waren we al, maar wat dan wel.
Jo's hersenen kraakten en spokten, ruiken, proeven, nadenken...
Spanje, Portugal, Italië, hmmm die radartjes zijn aan het draaien.
Komt ie daar niet af met de Languedocwatte Whuuuutttt, serieus ofwa?
Of mss Cahors, aha oef toch niet 100% zeker...
Neenee Cahors kan niet, doe toch maar Languedoc.
Jawadde, straf heel straf. Jaargang dan, gokje wagen dan maar, mss 2006watte
Nog straffer dit...
Maar welk domein hé? Wikken, wegen, nadenken en plots zie ik Jo rechtveren... ja, ik weet het, en ik weet dat hij het weet want ik zie het zo op zn gezichtSmile
Maar, dan moet de rest nog meewillen uiteraard, en na al enkele glazen gedronken/gespuwd te hebben wil dit al eens achterblijven, nietwaar Jo woeha
Na 5 minuten komt Peyre Rose er uit.
Waw, dit is sterk! Streek, jaargang én domein! Respekt respect

Maar, dan hadden we de laatste nog niet geproefd.
Terug die heerlijke neus van een wijn op dronk, lichte verkleuring aan de rand van het glas, blijven snuffelen...
Dit moet linkeroever zijn, ja hoor, correct.
De jaargang ging me iets moeilijker af, ik gokte eerst 1996 maar zag dan zelf in dat dit mss te lang geleden was voor hetgeen in het glas kwam.
Dan maar 2008? Goeie gok volgens Jo, but no sigar.
Goed, 2004 dan? Ligt volgens mij dicht tegen 2008 en ja hoor, 3e gok goede gok.
Nu nog de appellatie, Saint Estephe en Pauillac sloot ik algauw uit, Moulis en Listrac ook. Hmm, hebben we nog Saint Julien of Margaux...
Zou het dan een Saint Julien uit 2004 kunnen zijn, of eerder uit Margaux?
Ik kwam er maar niet uit, totdat Jo me er fijntjes op wees dat er nog wel appellaties waren op linkeroever...
Pessac-Leognan, natuurlijk banghead
Geef me nu nog het chateau en ik ben content zei Jo Big Grin
Totaal onbegonnen werk natuurlijk, maar ik kreeg een mooie hint.
Het begon met een H en het was niet chateau Haut-Brion nono
Aha, chateau Haut Bailly é dan!
Topwijn in topconditie, jawadde. Dit is nu heel erg te genieten. De enige fles die dan ook helemaal leeg was.
Zoals Jo zegt, een topchateau om een topnamiddag af te sluiten!

Mn vrouw had ondertussen gestuurd dat ze niet gingen wachten om te eten en of ik wel veilig ging thuis geraken.
Een foto van mn spuwemmertje stelde haar gerust.
Aankomst De Pinte 14u30, terug in Ieper 21u.
Jajaja, het was een heel fijn namiddag Jo, waarvoor dank respect
Zalig lezen, bedankt voor het verslag!

Altijd memorabel en leuk vertoeven daar in De Pinte Smile
Heerlijk. Heel fijn om lezen.
(17-08-2021 11:26 AM)redacteur schreef: [ -> ]Zalig lezen, bedankt voor het verslag!

Altijd memorabel en leuk vertoeven daar in De Pinte Smile

Haha, Biff schrijft zoals hij is, idd zalig om lezen dus…
Hij werpt me wel iets teveel bloemetjes hoor, had toch wel wat hulp nodig bij die Peyre Rose, zat eerst zelfs in Rioja Wink
Schoon verslag van allebei!
Jo, je proefde hout in de Peyre Rose, maar vroeger zagen die wijnen toch geen hout als ik me niet vergis? Misschien is dat nu anders, maar je refereerde naar Amerikaanse eik, was dat dan door die vanille-achtige zalvende versmoltenheid die die wijnen (vroeger toch) hebben?
(17-08-2021 02:23 PM)wvd schreef: [ -> ]Schoon verslag van allebei!
Jo, je proefde hout in de Peyre Rose, maar vroeger zagen die wijnen toch geen hout als ik me niet vergis? Misschien is dat nu anders, maar je refereerde naar Amerikaanse eik, was dat dan door die vanille-achtige zalvende versmoltenheid die die wijnen (vroeger toch) hebben?

Inderdaad, heb zelfs vanille genoemd dacht ik. Ben je zeker dat er geen hout aan te pas gekomen is? Ze worden bijna 10 jaar bewaard op domein, is dat dan de hele tijd in inox of beton?
(17-08-2021 02:27 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(17-08-2021 02:23 PM)wvd schreef: [ -> ]Schoon verslag van allebei!
Jo, je proefde hout in de Peyre Rose, maar vroeger zagen die wijnen toch geen hout als ik me niet vergis? Misschien is dat nu anders, maar je refereerde naar Amerikaanse eik, was dat dan door die vanille-achtige zalvende versmoltenheid die die wijnen (vroeger toch) hebben?

Inderdaad, heb zelfs vanille genoemd dacht ik. Ben je zeker dat er geen hout aan te pas gekomen is? Ze worden bijna 10 jaar bewaard op domein, is dat dan de hele tijd in inox of beton?

Welja, dat van dat vanille-achtige, vette had ik toen ook altijd maar ik dacht dat ze de hele tijd enkel op cuve rijp(t)en van, ik dacht, beton. Nu lees ik op wijnkanaal dat ze eerst 24 maanden op grote foeders zouden rijpen, maar van de eerste jaren die ik proefde (dat was begin jaren 90) werd me gezegd dat ze enkel op cuve rijpten en die man kon dat weten want hij was haar agent. Wink Na 2000 nooit meer geproefd.
Citaat: Mn vrouw had ondertussen gestuurd dat ze niet gingen wachten om te eten en of ik wel veilig ging thuis geraken.

Ook herkenbaar Rolleyes
(17-08-2021 03:24 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat: Mn vrouw had ondertussen gestuurd dat ze niet gingen wachten om te eten en of ik wel veilig ging thuis geraken.

Ook herkenbaar Rolleyes

Heerlijk om te lezen!
Waar wijn niet allemaal goed voor iswijn

Cheere
Gisteren de laatste twee glaasjes Peyre Rose 2006 uitgedronken (met dank aan Biff om dit voor me achter te laten) ik, had een beetje schrik voor oxidatie maar daar was geen sprake van!
De neus bleef, net zoals de eerste dag mooi maar relatief eenvoudig, de mond was alweer absolute top, misschien zelfs nog mooier en langer dan op dag 1. Enorm van genoten en met spijt het laatste slokje ingeslikt Wink
Wij zitten 3 Sep samen Biff.
Ben benieuwd.Eerste ontmoeting.
(18-08-2021 06:29 PM)Jef schreef: [ -> ]Wij zitten 3 Sep samen Biff.
Ben benieuwd.Eerste ontmoeting.
Ik ook Smile
(18-08-2021 09:11 PM)Biff schreef: [ -> ]
(18-08-2021 06:29 PM)Jef schreef: [ -> ]Wij zitten 3 Sep samen Biff.
Ben benieuwd.Eerste ontmoeting.
Ik ook Smile

Ikke benieuwd naar t verslagje Big Grin
Pavillon rouge 2010 zal er zeker geschonken worden.
(21-08-2021 11:07 AM)Jef schreef: [ -> ]Pavillon rouge 2010 zal er zeker geschonken worden.

Dat gaat de moeite zijn, maar wellicht toch nog wat aan de jonge kant. De Grand Vin 2006 gedronken in december was in ieder geval nog piep.
Is zeker nog te jong.
Ga hem niet karaferen,maar wel enkele uren van tevoren opendoen.
Driewerf helaas, een infectie van mond/keel/slokdarm (?), we zijn nog zoekende...houdt me weg van bij JefConfused
6 weken alcoholverbod watte om te kijken of er iets veranderd...
Het is in ieder geval geen fijn gevoel en ik moet er echt wel vanaf.
Jammer, want ik keek er echt wel naar uit.
(25-08-2021 06:03 PM)Biff schreef: [ -> ]Driewerf helaas, een infectie van mond/keel/slokdarm (?), we zijn nog zoekende...houdt me weg van bij JefConfused
6 weken alcoholverbod watte om te kijken of er iets veranderd...
Het is in ieder geval geen fijn gevoel en ik moet er echt wel vanaf.
Jammer, want ik keek er echt wel naar uit.

Veel sterkte makker, en snel beterschap gewenst! Wink
(25-08-2021 06:03 PM)Biff schreef: [ -> ]Driewerf helaas, een infectie van mond/keel/slokdarm (?), we zijn nog zoekende...houdt me weg van bij JefConfused
6 weken alcoholverbod watte om te kijken of er iets veranderd...
Het is in ieder geval geen fijn gevoel en ik moet er echt wel vanaf.
Jammer, want ik keek er echt wel naar uit.

Oei, niet fijn. Snel beterschap gewenst!
(25-08-2021 06:03 PM)Biff schreef: [ -> ]Driewerf helaas, een infectie van mond/keel/slokdarm (?), we zijn nog zoekende...houdt me weg van bij JefConfused
6 weken alcoholverbod watte om te kijken of er iets veranderd...
Het is in ieder geval geen fijn gevoel en ik moet er echt wel vanaf.
Jammer, want ik keek er echt wel naar uit.

Alcoholverbod zowaar. Rare dokter Smile

Veel beterschap
(25-08-2021 06:03 PM)Biff schreef: [ -> ]Driewerf helaas, een infectie van mond/keel/slokdarm (?), we zijn nog zoekende...houdt me weg van bij JefConfused
6 weken alcoholverbod watte om te kijken of er iets veranderd...
Het is in ieder geval geen fijn gevoel en ik moet er echt wel vanaf.
Jammer, want ik keek er echt wel naar uit.

Aiaiai, dat suckt banghead

Veel sterkt, man!
Merci gasten!
Heel ambetant gevoel in de mond, die ik heel rap kwijt wil.
We zoeken verder...
De Pavillon zullen we nog wel eens proeven.
Sterkte en hopelijk is het na de zes weken opgelost.
Veel beterschap Biff!
Veel bifferschap, Beet!
Spoedig herstel gewenst! Heel vervelend.
Pagina's: 1 2
Koppelingen