24-09-2022, 02:39 PM
Drie weken geleden hebben we, samen met broer en partners, voor m'n 50ste verjaardag eens zot gedaan en zijn we gaan eten in 't Hof van Cleve.
De menukeuze is eerder beperkt:
- de gewone menu Frisheid van de natuur, die dezelfde is 's middags en 's avonds
- de vegetarische menu Veld, tuin en bos
- à la carte
We kozen voor de gewone menu, met aangepaste wijnen.
Hierbij een overzichtje van de gerechten met wijnen:
1. 4 aperitiefhapjes
Glaasje champagne Pol Roger Réserve
2. Noordezeekrab - bergamot?-?komkommer?-?dashi
Les Quatre Piliers, Chapitre I, Touraine, 2020
3. Kaviaar 'selectie Hof van Cleve' - mossel?-?lavas?-?bloemkool
[Holass], Pinka, Burgenland, 2019
4. Kabeljauw 'Noordzee' - aubergine?-?bouillabaisse?-?rouille
Tiberio, Pecorino, Abruzzo, 2020
5. Octopus - courgette?-?artisjok?-?amandel
Chacra, Barda Pinot Noir, Patagonia, 2020
6. Jonge duif 'Anjou' - cèpe?-?kers?-?bordelaise
Maisulan, El Hondon, Rioja, 2015
7. Perzik - duindoornbes?-?yoghurt?-?verbena
en
8. Chocolade ‘Peru criollo 65%' - abrikoos?-?gember?-?hammam thee
Voor beide: Kracher, Beerenauslese cuvée, Burgenland, 2018
9. Koffie of thee met het obligate madeleintje, een stapel warme smoutebolletjes en de legendarische chariot met vele taarten, amuzes, macarons, ...
Had op voorhand gedacht dat het een stijdeftige bedoening ging zijn, maar dat was gelukkig niet het geval.
Stuk voor stuk top-gerechten en super pairing van de wijnen.
De glazen werden continu bijgevuld, met een onzekere pas naar de taxi erna tot gevolg
Verwend geweest van begin tot einde, met oog voor elk detail en een bediening die aan elke wens kan voldoen. Tijdens het dessert kwam de chef aan elke tafeltje een babbel doen, wat ik wel een mooi gebaar vond. Ook Tom Ieven kon met veel enthousiasme over de wijnen vertellen en antwoordde graag op onze vragen.
'k Zou willen zeggen, voor herhaling vatbaar, maar dat kan onzen bruinen niet blijven trekken
Een unieke ervaring waar we nog een heel lange tijd met veel plezier aan terug zullen denken.
De menukeuze is eerder beperkt:
- de gewone menu Frisheid van de natuur, die dezelfde is 's middags en 's avonds
- de vegetarische menu Veld, tuin en bos
- à la carte
We kozen voor de gewone menu, met aangepaste wijnen.
Hierbij een overzichtje van de gerechten met wijnen:
1. 4 aperitiefhapjes
Glaasje champagne Pol Roger Réserve
2. Noordezeekrab - bergamot?-?komkommer?-?dashi
Les Quatre Piliers, Chapitre I, Touraine, 2020
3. Kaviaar 'selectie Hof van Cleve' - mossel?-?lavas?-?bloemkool
[Holass], Pinka, Burgenland, 2019
4. Kabeljauw 'Noordzee' - aubergine?-?bouillabaisse?-?rouille
Tiberio, Pecorino, Abruzzo, 2020
5. Octopus - courgette?-?artisjok?-?amandel
Chacra, Barda Pinot Noir, Patagonia, 2020
6. Jonge duif 'Anjou' - cèpe?-?kers?-?bordelaise
Maisulan, El Hondon, Rioja, 2015
7. Perzik - duindoornbes?-?yoghurt?-?verbena
en
8. Chocolade ‘Peru criollo 65%' - abrikoos?-?gember?-?hammam thee
Voor beide: Kracher, Beerenauslese cuvée, Burgenland, 2018
9. Koffie of thee met het obligate madeleintje, een stapel warme smoutebolletjes en de legendarische chariot met vele taarten, amuzes, macarons, ...
Had op voorhand gedacht dat het een stijdeftige bedoening ging zijn, maar dat was gelukkig niet het geval.
Stuk voor stuk top-gerechten en super pairing van de wijnen.
De glazen werden continu bijgevuld, met een onzekere pas naar de taxi erna tot gevolg
Verwend geweest van begin tot einde, met oog voor elk detail en een bediening die aan elke wens kan voldoen. Tijdens het dessert kwam de chef aan elke tafeltje een babbel doen, wat ik wel een mooi gebaar vond. Ook Tom Ieven kon met veel enthousiasme over de wijnen vertellen en antwoordde graag op onze vragen.
'k Zou willen zeggen, voor herhaling vatbaar, maar dat kan onzen bruinen niet blijven trekken
Een unieke ervaring waar we nog een heel lange tijd met veel plezier aan terug zullen denken.