wijnliefhebbers

Volledige versie: Hof van Cleve, Kruisem
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Drie weken geleden hebben we, samen met broer en partners, voor m'n 50ste verjaardag eens zot gedaan en zijn we gaan eten in 't Hof van Cleve.
De menukeuze is eerder beperkt:
- de gewone menu Frisheid van de natuur, die dezelfde is 's middags en 's avonds
- de vegetarische menu Veld, tuin en bos
- à la carte
We kozen voor de gewone menu, met aangepaste wijnen.

Hierbij een overzichtje van de gerechten met wijnen:
1. 4 aperitiefhapjes
Glaasje champagne Pol Roger Réserve

2. Noordezeekrab - bergamot?-?komkommer?-?dashi
Les Quatre Piliers, Chapitre I, Touraine, 2020

3. Kaviaar 'selectie Hof van Cleve' - mossel?-?lavas?-?bloemkool
[Holass], Pinka, Burgenland, 2019

4. Kabeljauw 'Noordzee' - aubergine?-?bouillabaisse?-?rouille
Tiberio, Pecorino, Abruzzo, 2020

5. Octopus - courgette?-?artisjok?-?amandel
Chacra, Barda Pinot Noir, Patagonia, 2020

6. Jonge duif 'Anjou' - cèpe?-?kers?-?bordelaise
Maisulan, El Hondon, Rioja, 2015

7. Perzik - duindoornbes?-?yoghurt?-?verbena
en
8. Chocolade ‘Peru criollo 65%' - abrikoos?-?gember?-?hammam thee
Voor beide: Kracher, Beerenauslese cuvée, Burgenland, 2018

9. Koffie of thee met het obligate madeleintje, een stapel warme smoutebolletjes en de legendarische chariot met vele taarten, amuzes, macarons, ...

Had op voorhand gedacht dat het een stijdeftige bedoening ging zijn, maar dat was gelukkig niet het geval.
Stuk voor stuk top-gerechten en super pairing van de wijnen.
De glazen werden continu bijgevuld, met een onzekere pas naar de taxi erna tot gevolg Blush

Verwend geweest van begin tot einde, met oog voor elk detail en een bediening die aan elke wens kan voldoen. Tijdens het dessert kwam de chef aan elke tafeltje een babbel doen, wat ik wel een mooi gebaar vond. Ook Tom Ieven kon met veel enthousiasme over de wijnen vertellen en antwoordde graag op onze vragen.

'k Zou willen zeggen, voor herhaling vatbaar, maar dat kan onzen bruinen niet blijven trekken Smile

Een unieke ervaring waar we nog een heel lange tijd met veel plezier aan terug zullen denken.
Een topervaring op restaurant is toch bij het mooiste dat er is. Als er dan nog mensen die je nauw aan het hart liggen bij zijn, is het nog eens zo mooi.

Nog nooit bij Peter Goossens geweest. Blij te lezen dat het voor jou een onvergetelijke ervaring was en dat je je niet "bekocht" voelde. Dat kan soms wel eens gebeuren in dergelijke topzaken. Meer in het buitenland dan in België vind ik. De Belgische resto's zijn werkelijk top! Daar zouden we wat trotser op mogen zijn. En ja, de markup voor wijn is soms aan de absurd hoge kant, dat klopt. Minpuntje :-)

Gelukkige verjaardag!
Wij gaan 16 Feb 24 naar Hof van Cleve 2.0.
We zijn benieuwd.
(07-12-2023 12:05 PM)Jef schreef: [ -> ]Wij gaan 16 Feb 24 naar Hof van Cleve 2.0.
We zijn benieuwd.

Ik kijk al uit naar je verslag. De prijs zal dan in ieder geval aanzienlijk lager zijn dan de eerdere 3 sterren prijs.

Een extract uit een artikel op Het Nieuwsblad:

"“Het vijfgangenmenu komt op de kaart voor 165 euro, voor zeven gangen zal je 195 betalen.” Het nieuwe Hof van Cleve wordt daardoor iets goedkoper dan veel tweesterrenrestaurants. Bij De Jonkman in Brugge betaal je 215 euro voor het menu, Thierry Theys vraagt in Nuance in Duffel 235 euro voor zeven gangen. Uiteraard moet er in Hof van Cleve ook een glas gedronken worden. Aangepaste wijnen kosten straks 65 euro bij het korte menu en 105 euro bij het uitgebreide menu. “En op de à la carte-kaart staan gerechten tussen 40 en 135 euro.” Eten in Hof van Cleve, waar het menu nu nog 490 euro kost, wordt dus meer dan de helft goedkoper.
Vrijdagmiddag was het dan zover.
5-gangenmenu gekozen en dit was ruim voldoende.
Wijnen inbegrepen genomen.
Wijnkaart mogen inkijken,maar volgens mij dezelfde prijzen als bij Peter Goossens.
3 amuses:langoustines,ganzenlever,wulken;
Daarna Zeeuwse platte oester (2 bereidingen)
Kabeljauw
Lam (2 bereidingen)
Peer Doyonné
Chocolade Van Dender 'Brasil 74%'
Wijnen:Fornas Del Salnes"Lairana",Raix Baixas 2022
Jurtschitsch Ried Lamm,Kamptal 2016
Ch Grand Village 2019
Dorogi Testvérek Furmint,Tokaji 2021
Allemaal zeer mooie wijnen en ruim geschonken.
Areritief,menu,wijnen en koffie aan 500 euro voor twee personen.
Zalig genoten.
[attachment=6844][attachment=6845][attachment=6846][attachment=6847][attachment=6848][attachment=6849][attachment=6850][attachment=6851][attachment=6852]
[attachment=6853][attachment=6855]
Waw, pure kunst toch…prachtige foto s.
Hopelijk was het even lekker als het eruit ziet…Wink
Prachtig! Hopelijk heeft het goed gesmaakt allemaal
Onmiddellijk 2 sterren.
Ik had het gedacht.
Koppelingen