wijnliefhebbers

Volledige versie: Clau du Nell, Anjou
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Anne-Claude Leflaive en haar echtgenoot Christian Jacques namen in 2008 dit domein over. De stokken van 60 tot 100 jaar oud zorgen voor complexe wijnen. Men werkt volledig volgens de principes van de biodynamie.

De cuvee ‘Violette” 2014 wordt gemaakt van cabernet franc en..cabernet sauvignon (ongveer 70-30%).
De rendementen zijn laag (40hl/ha) en de wijnen lageren een jaar op oude “pieces bourguignonnes“.

2014 is voor rood in de Loire een absoluut topjaar.
In de neus was deze Violette eerst wat stoffig, geen kurk maar toch een vuiltje in de neus. Snel een zakdoek bijgehaald en dat euvel was van de baan. Na openen was dit allesbehalve vegetaal (eerder zwart fruit) maar na een tijdje in het glas kwam wel de herkenbare cabernet franc toets naar boven.
In de mond deed dit denken aan de wijnen van Dittieres, dezelfde zuiverheid en fraicheur. Knapperig ook, en behoorlijk lang.
Op domein kost dit blijkbaar 32 euro vandaag, ik kocht dit in afslag aan 22 euro en vind dit een mooi koopje.
(30-04-2023 10:33 AM)vinejo schreef: [ -> ]Anne-Claude Leflaive en haar echtgenoot Christian Jacques namen in 2008 dit domein over. De stokken van 60 tot 100 jaar oud zorgen voor complexe wijnen. Men werkt volledig volgens de principes van de biodynamie.

De cuvee ‘Violette” 2014 wordt gemaakt van cabernet franc en..cabernet sauvignon (ongveer 70-30%).
De rendementen zijn laag (40hl/ha) en de wijnen lageren een jaar op oude “pieces bourguignonnes“.

2014 is voor rood in de Loire een absoluut topjaar.
In de neus was deze Violette eerst wat stoffig, geen kurk maar toch een vuiltje in de neus. Snel een zakdoek bijgehaald en dat euvel was van de baan. Na openen was dit allesbehalve vegetaal (eerder zwart fruit) maar na een tijdje in het glas kwam wel de herkenbare cabernet franc toets naar boven.
In de mond deed dit denken aan de wijnen van Dittieres, dezelfde zuiverheid en fraicheur. Knapperig ook, en behoorlijk lang.
Op domein kost dit blijkbaar 32 euro vandaag, ik kocht dit in afslag aan 22 euro en vind dit een mooi koopje.

2014 was haar laatste jaar, wellicht al vooral door iemand anders gemaakt, ze stierf begin 2015, nog geen 60 jaar oud. Zo zie je maar, bio(dynamie) is geen garantie tegen kanker.
(30-04-2023 02:23 PM)wvd schreef: [ -> ]
(30-04-2023 10:33 AM)vinejo schreef: [ -> ]Anne-Claude Leflaive en haar echtgenoot Christian Jacques namen in 2008 dit domein over. De stokken van 60 tot 100 jaar oud zorgen voor complexe wijnen. Men werkt volledig volgens de principes van de biodynamie.

De cuvee ‘Violette” 2014 wordt gemaakt van cabernet franc en..cabernet sauvignon (ongveer 70-30%).
De rendementen zijn laag (40hl/ha) en de wijnen lageren een jaar op oude “pieces bourguignonnes“.

2014 is voor rood in de Loire een absoluut topjaar.
In de neus was deze Violette eerst wat stoffig, geen kurk maar toch een vuiltje in de neus. Snel een zakdoek bijgehaald en dat euvel was van de baan. Na openen was dit allesbehalve vegetaal (eerder zwart fruit) maar na een tijdje in het glas kwam wel de herkenbare cabernet franc toets naar boven.
In de mond deed dit denken aan de wijnen van Dittieres, dezelfde zuiverheid en fraicheur. Knapperig ook, en behoorlijk lang.
Op domein kost dit blijkbaar 32 euro vandaag, ik kocht dit in afslag aan 22 euro en vind dit een mooi koopje.

2014 was haar laatste jaar, wellicht al vooral door iemand anders gemaakt, ze stierf begin 2015, nog geen 60 jaar oud. Zo zie je maar, bio(dynamie) is geen garantie tegen kanker.

Blijkbaar de dochter van Vincent Leflaive lees ik ergens. Begonnen bij de top dus.
Gestorven aan kanker idd, maar als kind wellicht opgegroeid op een niet biodynamisch werkend domein.(om je opmerking daarover toch even te kaderen…)
(30-04-2023 02:35 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-04-2023 02:23 PM)wvd schreef: [ -> ]
(30-04-2023 10:33 AM)vinejo schreef: [ -> ]Anne-Claude Leflaive en haar echtgenoot Christian Jacques namen in 2008 dit domein over. De stokken van 60 tot 100 jaar oud zorgen voor complexe wijnen. Men werkt volledig volgens de principes van de biodynamie.

De cuvee ‘Violette” 2014 wordt gemaakt van cabernet franc en..cabernet sauvignon (ongveer 70-30%).
De rendementen zijn laag (40hl/ha) en de wijnen lageren een jaar op oude “pieces bourguignonnes“.

2014 is voor rood in de Loire een absoluut topjaar.
In de neus was deze Violette eerst wat stoffig, geen kurk maar toch een vuiltje in de neus. Snel een zakdoek bijgehaald en dat euvel was van de baan. Na openen was dit allesbehalve vegetaal (eerder zwart fruit) maar na een tijdje in het glas kwam wel de herkenbare cabernet franc toets naar boven.
In de mond deed dit denken aan de wijnen van Dittieres, dezelfde zuiverheid en fraicheur. Knapperig ook, en behoorlijk lang.
Op domein kost dit blijkbaar 32 euro vandaag, ik kocht dit in afslag aan 22 euro en vind dit een mooi koopje.

2014 was haar laatste jaar, wellicht al vooral door iemand anders gemaakt, ze stierf begin 2015, nog geen 60 jaar oud. Zo zie je maar, bio(dynamie) is geen garantie tegen kanker.

Blijkbaar de dochter van Vincent Leflaive lees ik ergens. Begonnen bij de top dus.
Gestorven aan kanker idd, maar als kind wellicht opgegroeid op een niet biodynamisch werkend domein.(om je opmerking daarover toch even te kaderen…)

Uiteraard, in haar jeugd zal ze de nodige rommel wel binnen gekregen hebben. Het aan kanker zien verdwijnen van hun familie is trouwens de belangrijkste drijfveer van vele jonge wijnbouwers om bio(dynamich) te gaan werken, nogal logisch toch.
Net mijn glas gevuld (goéd gevuld) met de laatste slokken Noiré van Alliet en lompweg het krukje waar mijn glas op stond omver gestampt.
Die topcuvee van Alliet 2012 begon me net zo te smaken.Angry

Van de weeromstuit dan maar een Clau Du Nell 2014 opengetrokken.
Waw
Ik brak 3 Zalto s in de laatste 4 maanden maar deze wijn slaagt er in dat te doen vergeten. Puurder dan de Alliet. Biodynamie…

Geschonken in mijn laatste Zalto glas.
(18-03-2024 06:17 PM)vinejo schreef: [ -> ]Net mijn glas gevuld (goéd gevuld) met de laatste slokken Noiré van Alliet en lompweg het krukje waar mijn glas op stond omver gestampt.
Die topcuvee van Alliet 2012 begon me net zo te smaken.Angry

Van de weeromstuit dan maar een Clau Du Nell 2014 opengetrokken.
Waw
Ik brak 3 Zalto s in de laatste 4 maanden maar deze wijn slaagt er in dat te doen vergeten. Puurder dan de Alliet. Biodynamie…

Geschonken in mijn laatste Zalto glas.
Zalto is misschien een beetje "delicaat", maar een val van dat krukje overleeft alleen een plastiek bekertje denk ik. Een idee voor je volgende aankoop...? Big Grin
Heb er nog zes staan.Onaangeroerd.Durf ze niet gebruiken. Confused
(19-03-2024 03:26 PM)Jef schreef: [ -> ]Heb er nog zes staan.Onaangeroerd.Durf ze niet gebruiken. Confused

Ruilen voor wijn…? Cool
Mag altijd.Smile
Koppelingen