wijnliefhebbers

Volledige versie: Chateau Puygueraud
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Hoe ironisch je dit bedoelt, kan ik niet inschatten, maar het druist in elk geval tegen mijn gevoel in, Werner, en ik denk niet dat ik het ooit al gedaan heb. Ik bestel al wel eens iets bij een supermarkt of iets op een website, wat ik in de buurt niet kan vinden, maar als ik ergens iets lekkers geproefd heb, dan zal ik het daar ook kopen. Behalve natuurlijk als ik er zou afgesnauwd en buiten gestaard worden...
(30-05-2020 09:09 AM)Vinoco schreef: [ -> ]Wat mij betreft is het nog steeds het beste om een paar wine-writers te vinden waarvan blijkt dat je aardig op 1 lijn zit qua smaakprofiel en je op die manier laat sturen in wat te kopen.

Dat is zeker de beste optie, tenslotte zijn die echt objectief , wat in schril contrast staat met de plaatselijke handelaar die tenslotte alleen maar uit is op het verkopen van zijn rommel, waarbij hij uiteraard hoopt die lastige klant nooit meer terug hoeven te zien. Rolleyes
(30-05-2020 07:45 AM)Fre schreef: [ -> ]
(29-05-2020 05:48 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Als iedereen eens wat meer bij handelaars in het land zou kopen ipv altijd maar over de grens via internet (ik spreek niet over ter plekke he), dan zouden de prijzen wat deftiger blijven. Een beetje persoonlijk contact enerzijds en minder faillissementen anderzijds. Ik heb de laatste maanden al gekocht in Leuven, Knokke, Ukkel, Wetteren, Heuden, Genappe, Appels en een beetje in D. En op 1 na heb ik met al die wijnhandelaars een klapke geslagen.
Aja, ook nog 3 flessen via collishop... NIETS in het buitenland via internet, Op welke wijze dan ook. Ik kan me zelfs niet herinneren dat meer dan 1 keer te hebben gedaan.
Ik betaal ook niet graag teveel voor iets, maar als het op één of enkele euro’s aankomt, dan geef ik die er graag bij. Zo kan ik het jaar erop die wijnen tenminste nog eens kopen. Just my two cents
Ik moet Vinoco bijtreden. Een aangename babbel compenseert een meerprijs 20% of meer niet. Ik koop lokaal maar enkel aan correcte prijzen. En inderdaad, en dan een wijntje meepikken die je elders aan een euro of twee goedkoper kan krijgen, doet er dan niet toe.

Ondertussen de 2010 in t glas. Zit nog volledig dicht. Uitdrogende tannines. Geen plezier
Ik denk dat persoonlijk contact zwaar wordt onderschat... Zo heb ik door een goed contact te hebben met een wijnhandelaar onlangs bepaalde cultwijnen kunnen kopen aan pakweg 25% goedkoper dan aangeprijsd staat Op de site (en die prijs is al bij de laagste in Europa). Ik kreeg hem aan groothandelsprijs, hetgeen 1/3 is van de gemiddelde Europese prijs.
Waarom ik? Omdat hij weet dat ik ze opdrink en niet doorverkoop. Ik heb hem een fles champagne gegeven uit dankbaarheid. En dat moest ik evenmin, niet?
Ik wil voor alle duidelijkheid aangeven dat ik wel degelijk fan ben van lokaal kopen. Ja, die lokale connectie kán een meerwaarde zijn. Maar al te vaak ben ik ook handelaars tegengekomen die hun wijnen die ze moeilijk kwijt geraken willen slijten. Mijn schoonbroer bvb was naar Tresors de la cave getrokken om een wijn uit het geboortejaar van zijn dochter te kopen. Hij is voor alle duidelijkheid geen kenner. Hij kwam thuis met bovenop hetgeen hij wenste, extra flessen Poujeaux 2013 met de vermelding van een buitenkansje. Wijn uit een zeer goed jaar die nu al op dronk is. Schandalig vind ik dat.

Btw: de 2010 is nog steeds niet aan de betere hand.
(30-05-2020 06:58 PM)Fre schreef: [ -> ]Btw: de 2010 is nog steeds niet aan de betere hand.

Dát moeten we eens aan de heer Thienpont laten weten! Wie is er lokaal gecontacteerd?
Zonet een half flesje 2008 geopend voor bij de spaghettisaus. Tja, zo gaat dat hier tegenwoordig met de Bordeaux Rolleyes
Natuurlijk een deeltje in een glas gegoten om eens te proeven, en toch wel mooi hoor. De neus lijkt meer en meer op die van een heel mooi geëvolueerde Bordeaux op dronk. Rijp zwart fruit, marsepein, leder. Ook in de mond is dit nu zachter dan 5 jaar terug, tannines zijn getemd. Niet supercomplex maar toch een mooie lengte en afdronk.

Benieuwd naar de spaghetti! Smile
(20-09-2020 05:39 PM)vinejo schreef: [ -> ]Zonet een half flesje 2008 geopend voor bij de spaghettisaus. Tja, zo gaat dat hier tegenwoordig met de Bordeaux Rolleyes
Natuurlijk een deeltje in een glas gegoten om eens te proeven, en toch wel mooi hoor. De neus lijkt meer en meer op die van een heel mooi geëvolueerde Bordeaux op dronk. Rijp zwart fruit, marsepein, leder. Ook in de mond is dit nu zachter dan 5 jaar terug, tannines zijn getemd. Niet supercomplex maar toch een mooie lengte en afdronk.

Benieuwd naar de spaghetti! Smile

Pas maar op met die Puygueraud, soms ook een haat-liefde verhouding mee, maar de kunst is echt om ze op dronk te drinken... 2012 doet het nu ook goed.
Château Puygueraud 2010

Na een rondje golf gisteren “goesting” in een glas wijn… maar nog te vroeg om de voorziene fles voor bij het avondeten “voor te proeven”...

Uit curiositeit deze “mentaal al afgeschreven” Puygueraud 2010 meegenomen uit de kelder.

Direct het glas in en de eerste gewaarwording: is dit de vermaledijde wijn waar ik niet meer in geloof en die daar maar wat ligt te liggen in mijn kelder? Nog altijd diep donkerrood naar het inktzwarte toe, in de neus ook donker, wat grafiet maar in de mond… Mmmmm… zijn de bijtende uitdrogende tannines getemperd? Tja… voor een 10-tal seconden of wat meer toch. Ijdele hoop dus. De eerste slok verbaasde maar dan komt het: tannines blijven trekken en schuren, het donkere fruit is nog steeds aanwezig maar hoe langer je de wijn in de mond en glas hebt des te meer de onaangename “groenige” bitterheid de overhand neemt.

Dit is gewoonweg NIET lekker! Ik val in herhaling, maar wat niet lekker is zal nooit lekker worden!

Uren later nog een “kletske” uit de openstaande fles ingeschonken. Geoxideerd in de neus en ook in de mond evolueert het in die richting. Tannines trekken minder maar geen fruit, wrang en bitter.... totaal ondrinkbaar.

Ik vraag mij wat Nicolas Thienpont hier uitgestoken of bezield heeft?
(11-10-2020 02:13 PM)Innesto schreef: [ -> ]Château Puygueraud 2010

Na een rondje golf gisteren “goesting” in een glas wijn… maar nog te vroeg om de voorziene fles voor bij het avondeten “voor te proeven”...

Uit curiositeit deze “mentaal al afgeschreven” Puygueraud 2010 meegenomen uit de kelder.

Direct het glas in en de eerste gewaarwording: is dit de vermaledijde wijn waar ik niet meer in geloof en die daar maar wat ligt te liggen in mijn kelder? Nog altijd diep donkerrood naar het inktzwarte toe, in de neus ook donker, wat grafiet maar in de mond… Mmmmm… zijn de bijtende uitdrogende tannines getemperd? Tja… voor een 10-tal seconden of wat meer toch. Ijdele hoop dus. De eerste slok verbaasde maar dan komt het: tannines blijven trekken en schuren, het donkere fruit is nog steeds aanwezig maar hoe langer je de wijn in de mond en glas hebt des te meer de onaangename “groenige” bitterheid de overhand neemt.

Dit is gewoonweg NIET lekker! Ik val in herhaling, maar wat niet lekker is zal nooit lekker worden!

Uren later nog een “kletske” uit de openstaande fles ingeschonken. Geoxideerd in de neus en ook in de mond evolueert het in die richting. Tannines trekken minder maar geen fruit, wrang en bitter.... totaal ondrinkbaar.

Ik vraag mij wat Nicolas Thienpont hier uitgestoken of bezield heeft?

Terechte vraag.
Ik denk ook wel dat men een stuk te ambitieus geweest is in de extractie.
Is wel een beetje een N Thienpont trekje, heb ook met Pavie Maquin al rare ogen (en mond) getrokken...
En deze Puygueraud, telkens ik een 2010 opende (heb wat halve flesjes) dacht ik oei wachten.
Dus degene die ik nog liggen heb blijf ik dan maar nog 10 jaar af.
You never know with Bordow...
(11-10-2020 02:13 PM)Innesto schreef: [ -> ]Château Puygueraud 2010

Na een rondje golf gisteren “goesting” in een glas wijn… maar nog te vroeg om de voorziene fles voor bij het avondeten “voor te proeven”...

Uit curiositeit deze “mentaal al afgeschreven” Puygueraud 2010 meegenomen uit de kelder.

Direct het glas in en de eerste gewaarwording: is dit de vermaledijde wijn waar ik niet meer in geloof en die daar maar wat ligt te liggen in mijn kelder? Nog altijd diep donkerrood naar het inktzwarte toe, in de neus ook donker, wat grafiet maar in de mond… Mmmmm… zijn de bijtende uitdrogende tannines getemperd? Tja… voor een 10-tal seconden of wat meer toch. Ijdele hoop dus. De eerste slok verbaasde maar dan komt het: tannines blijven trekken en schuren, het donkere fruit is nog steeds aanwezig maar hoe langer je de wijn in de mond en glas hebt des te meer de onaangename “groenige” bitterheid de overhand neemt.

Dit is gewoonweg NIET lekker! Ik val in herhaling, maar wat niet lekker is zal nooit lekker worden!

Uren later nog een “kletske” uit de openstaande fles ingeschonken. Geoxideerd in de neus en ook in de mond evolueert het in die richting. Tannines trekken minder maar geen fruit, wrang en bitter.... totaal ondrinkbaar.

Ik vraag mij wat Nicolas Thienpont hier uitgestoken of bezield heeft?
Grappig. Ik had exact hetzelfde gevoel een week of 2 terug. Ik heb de knop al omgedraaid. Dit is perfecte wijn voor de spaghettisaus. huhuh
Gisteren toevallig op verplaatsing de 2011 in het glas. Pop and pour
Awel, dit is een lekker glas wijn en ik kan me vinden in hetgeen hier al geschreven is over de 2011.
Een mooi eerlijk glas Bordeaux zoals Jo hier eerder omschreef zegt het zowat.
Hopelijk komt de 2010 nog op zn plooi...
(12-10-2020 08:38 AM)Biff schreef: [ -> ]Hopelijk komt de 2010 nog op zn plooi...

Ik heb net de "drink between date" in CT voor de 2010 van 2021-2025 gewijzigd naar 2030-2035. Ik heb sowieso maar 1 fles meer.
"You never know with Bordow..." om Jo te citeren.

Ik herinner mij de bescheiden Bordeaux Château Plaisance Cuvée Alix Bordeaux 2000, één van de eerste flessen die ik ooit blind op aangeven van een lokale wijnhandelaar kocht. Niet het soort van onevenwicht zoals hierboven aangehaald maar zo geprononceerd en weinig aangenaam... tot een jaar of drie geleden en volgens zowat alle kenners al lang over datum.

Al vrees ik bij deze Puygueraud er toch voor dat tegen de tijd dat de storende tannines wat gepolijst zijn de andere bestanddelen tanende zijn.

Los van deze bescheiden persoonlijke bedenking vind ik het toch niet meer van deze tijd dat je een wijn in elkaar "bokst" die tien jaar of langer nodig om enigszins drinkbaar te zijn, en al zeker niet in dit segment van de markt. Hier win je als wijnmaker naar mijn mening geen vrienden en toekomstige afnemers mee.
(12-10-2020 03:57 PM)Innesto schreef: [ -> ]"You never know with Bordow..." om Jo te citeren.

Ik herinner mij de bescheiden Bordeaux Château Plaisance Cuvée Alix Bordeaux 2000, één van de eerste flessen die ik ooit blind op aangeven van een lokale wijnhandelaar kocht. Niet het soort van onevenwicht zoals hierboven aangehaald maar zo geprononceerd en weinig aangenaam... tot een jaar of drie geleden en volgens zowat alle kenners al lang over datum.

Al vrees ik bij deze Puygueraud er toch voor dat tegen de tijd dat de storende tannines wat gepolijst zijn de andere bestanddelen tanende zijn.

Los van deze bescheiden persoonlijke bedenking vind ik het toch niet meer van deze tijd dat je een wijn in elkaar "bokst" die tien jaar of langer nodig om enigszins drinkbaar te zijn, en al zeker niet in dit segment van de markt. Hier win je als wijnmaker naar mijn mening geen vrienden en toekomstige afnemers mee.

Klopt, ik koop Puygueraud al niet meer sedert de 2012. En ook andere wijnen van Nicolas Thienpont koop ik niet meer (P. Macquin en Larcis Ducasse- zie de 2011 die ik daarvan dronk en kenmerken had van Puygueraud 2010...)
Hmmm, had ik dit maar vroeger geweten.
Sta ik hier met mn 6 fles '15 en 6 fles '16 Confused
Nu, we knn ze natuurlijk nog altijd kadoo geven links en rechts Wink
2010 deze avond in het glas gehad. Niet per se dramatische wijn maar ik volg wat hierboven geschreven staat: waarsch iets te ambitieus id extractie. Gitzwarte doodse kleur die weinig goeds doet vermoeden. Rijp en gestoofd id neus (in lijn met de kleur). Niet de droogtrekkende tannines waarvan sprake hierboven. Vrij veel hout (was me nooit opgevallen bij deze wijn) en opnieuw zeer donkere, gestoofde, rijpe...ja ik noem het opnieuw doodse... aroma’s. Bizar hoe dit haaks staat op alles waarvoor de geniale bdx jaargang 2010 (in mn hoofd) staat.
dat is nou waar de term 'gigantisme' op slaat die Herwig Vanhove in de mond nam over jaargang 2010. Allemaal té geforceerd.
Halfje Puygueraud 2012

Bescheiden evolutie in de kleur.
De neus is heel rechteroever, rijp braambessen, blauwe bessen, wat zachte kruidigheid (kaneel/muskatnöss @pdw), amandel, fruitgebak. Móoi.
Soepel in de mond maar wel met ruggengraat dankzij gemodereerde zuren en tannines die de afdronk lichtjes uitdrogen. De 14° alcohol is wel wat voelbaar.
Een rechteroever die ik met veel plezier zal uitdrinken, dat gebeurt niet zo frequent meer.
Verzoening met Puygueraud Wink
Gisteren de 2009 in het gles.
Zeer mooie,nog fruitige volle wijn.Klein beetje veroudering.
Kan er nog een paar jaartjes tegen.
(10-03-2019 12:03 PM)jr02 schreef: [ -> ]
(16-01-2019 03:37 AM)jr02 schreef: [ -> ]
(14-01-2019 08:37 PM)Hugel schreef: [ -> ]Puygueraud 2013.
Heel mooie verrassing. Enorm sappig en fruitig. Niks storend of flets.
Gewoon heel lekkere wijn, dorstlessend. Zeer mooie prestatie is dit! Tijdje geleden aan nog geen 9 euro!

Rond Kerst de 2013 en 2011 in het glas gehad. Mooie wijn, fruitig aroma, zacht met subtiel verweven tannines. Niks storend. Beide halve flesjes.
De 2008 was ander koek, houterige neus, weinig uitnodigend. Flets en voornamelijk een overaanbod aan droogtrekkende tannines. Vermoeidend.
Puygueraud kan mij bekoren zowel jong als belegen maar deze 2008 was een duidelijke teleurstelling. (Ik heb er wel nog een paar liggen, dus wordt vervolgd...)

Het vervolg...
Gisteren nog eens een halfje 2008 ten tonele laten verschijnen om de proef op de som te nemen naar aanleiding van mijn tegenvallende TN hierboven.
Lichte schimmelvorming die zich verstopt had tussen metalen omhulsel en kurk. Kurk perfect, 1mm doordrenkt. Neus ok.
Rechtstreeks het glas in, gesloten neus. In de mond geen fruit meer maar vooral weer gekenmerkt door die overheersende droogtrekkende tannines. Deze wijn de nodige tijd gegeven om op temperatuur te komen en zich te ontplooien.
Na een half uurtje toch wat evolutie, de neus begon wat zwart fruit vrij te geven, tabak, sigarenkistje... De portie zuurstof heeft deze wijn goed gedaan, in de mond eveneens wat zwart fruit te bespeuren maar vooral tertiaire toetsen. De wrange en droogtrekkende tannines werden milder waardoor deze wijn al een meer aangenamer gevoel gaf. Blijft toch wat tegenvallen in vergelijk met de andere jaren.Confused

Breek de week, kraak een flesje...

Nogmaals een halfje 2008 proberen.
3 uur op voorhand de kurk eruit, een uurtje voor het degusteren de karaf in. Helaas... dit blijft voor mij worstelen met stugge tannines, onsamenhangend en vermoeiend.
Vele jaren konden mij steeds bekoren maar ik krijg stillaan het vermoeden dat het niet aan het jaartal zal liggen maar iets mis moet zijn met mijn dozijn halfjes.
Halfje Poujeaux 2014 maakte veel goed: Young but so charming Heart nog mooi op zijn fruit maar al met een teen binnen in het 'secondairy' stadium. Veel beter dan het halfje 2012 vorig jaar.
(29-09-2022 03:45 AM)jr02 schreef: [ -> ]
(10-03-2019 12:03 PM)jr02 schreef: [ -> ]
(16-01-2019 03:37 AM)jr02 schreef: [ -> ]
(14-01-2019 08:37 PM)Hugel schreef: [ -> ]Puygueraud 2013.
Heel mooie verrassing. Enorm sappig en fruitig. Niks storend of flets.
Gewoon heel lekkere wijn, dorstlessend. Zeer mooie prestatie is dit! Tijdje geleden aan nog geen 9 euro!

Rond Kerst de 2013 en 2011 in het glas gehad. Mooie wijn, fruitig aroma, zacht met subtiel verweven tannines. Niks storend. Beide halve flesjes.
De 2008 was ander koek, houterige neus, weinig uitnodigend. Flets en voornamelijk een overaanbod aan droogtrekkende tannines. Vermoeidend.
Puygueraud kan mij bekoren zowel jong als belegen maar deze 2008 was een duidelijke teleurstelling. (Ik heb er wel nog een paar liggen, dus wordt vervolgd...)

Het vervolg...
Gisteren nog eens een halfje 2008 ten tonele laten verschijnen om de proef op de som te nemen naar aanleiding van mijn tegenvallende TN hierboven.
Lichte schimmelvorming die zich verstopt had tussen metalen omhulsel en kurk. Kurk perfect, 1mm doordrenkt. Neus ok.
Rechtstreeks het glas in, gesloten neus. In de mond geen fruit meer maar vooral weer gekenmerkt door die overheersende droogtrekkende tannines. Deze wijn de nodige tijd gegeven om op temperatuur te komen en zich te ontplooien.
Na een half uurtje toch wat evolutie, de neus begon wat zwart fruit vrij te geven, tabak, sigarenkistje... De portie zuurstof heeft deze wijn goed gedaan, in de mond eveneens wat zwart fruit te bespeuren maar vooral tertiaire toetsen. De wrange en droogtrekkende tannines werden milder waardoor deze wijn al een meer aangenamer gevoel gaf. Blijft toch wat tegenvallen in vergelijk met de andere jaren.Confused

Breek de week, kraak een flesje...

Nogmaals een halfje 2008 proberen.
3 uur op voorhand de kurk eruit, een uurtje voor het degusteren de karaf in. Helaas... dit blijft voor mij worstelen met stugge tannines, onsamenhangend en vermoeiend.
Vele jaren konden mij steeds bekoren maar ik krijg stillaan het vermoeden dat het niet aan het jaartal zal liggen maar iets mis moet zijn met mijn dozijn halfjes.
Halfje Poujeaux 2014 maakte veel goed: Young but so charming Heart nog mooi op zijn fruit maar al met een teen binnen in het 'secondairy' stadium. Veel beter dan het halfje 2012 vorig jaar.

Volgens mij vult Puygueraud zijn halfjes niet met dezelfde wijn als de 75 cl.
Ze rekenen er wellicht op dat die enkel naar restaurants gaan, dus voor snelle consumptie.
Minder goede cuves dus.
De halfjes 2010 die ik dronk hadden een veel te snelle evolutie.
(29-09-2022 06:04 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-09-2022 03:45 AM)jr02 schreef: [ -> ]
(10-03-2019 12:03 PM)jr02 schreef: [ -> ]

Breek de week, kraak een flesje...

Nogmaals een halfje 2008 proberen.
3 uur op voorhand de kurk eruit, een uurtje voor het degusteren de karaf in. Helaas... dit blijft voor mij worstelen met stugge tannines, onsamenhangend en vermoeiend.
Vele jaren konden mij steeds bekoren maar ik krijg stillaan het vermoeden dat het niet aan het jaartal zal liggen maar iets mis moet zijn met mijn dozijn halfjes.
Halfje Poujeaux 2014 maakte veel goed: Young but so charming Heart nog mooi op zijn fruit maar al met een teen binnen in het 'secondairy' stadium. Veel beter dan het halfje 2012 vorig jaar.

Volgens mij vult Puygueraud zijn halfjes niet met dezelfde wijn als de 75 cl.
Ze rekenen er wellicht op dat die enkel naar restaurants gaan, dus voor snelle consumptie.
Minder goede cuves dus.
De halfjes 2010 die ik dronk hadden een veel te snelle evolutie.

Foei, maar begrijpelijk. Doet me denken aan het antwoord die ik onlangs kreeg ivm Clos de Caillou Tradition. Is hun gewone CndP en enkel bestemd voor de horeca:

Pour répondre à vos questions, Le Tradition est désormais réservé aux clients restaurateurs et professionnels car la demande a augmenté pour ce vin et les quantités produites ne sont pas suffisantes désormais pour pouvoir le proposer à tous nos clients. C’est pour cette raison que nous le destinons désormais aux restaurants

Het is natuurlijk het kind een naam geven... ik begrijp daaronder dat de minder cuves inderdaad richting horeca vertrekken.
(11-10-2020 04:34 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(11-10-2020 02:13 PM)Innesto schreef: [ -> ]Château Puygueraud 2010

Na een rondje golf gisteren “goesting” in een glas wijn… maar nog te vroeg om de voorziene fles voor bij het avondeten “voor te proeven”...

Uit curiositeit deze “mentaal al afgeschreven” Puygueraud 2010 meegenomen uit de kelder.

Direct het glas in en de eerste gewaarwording: is dit de vermaledijde wijn waar ik niet meer in geloof en die daar maar wat ligt te liggen in mijn kelder? Nog altijd diep donkerrood naar het inktzwarte toe, in de neus ook donker, wat grafiet maar in de mond… Mmmmm… zijn de bijtende uitdrogende tannines getemperd? Tja… voor een 10-tal seconden of wat meer toch. Ijdele hoop dus. De eerste slok verbaasde maar dan komt het: tannines blijven trekken en schuren, het donkere fruit is nog steeds aanwezig maar hoe langer je de wijn in de mond en glas hebt des te meer de onaangename “groenige” bitterheid de overhand neemt.

Dit is gewoonweg NIET lekker! Ik val in herhaling, maar wat niet lekker is zal nooit lekker worden!

Uren later nog een “kletske” uit de openstaande fles ingeschonken. Geoxideerd in de neus en ook in de mond evolueert het in die richting. Tannines trekken minder maar geen fruit, wrang en bitter.... totaal ondrinkbaar.

Ik vraag mij wat Nicolas Thienpont hier uitgestoken of bezield heeft?

Terechte vraag.
Ik denk ook wel dat men een stuk te ambitieus geweest is in de extractie.
Is wel een beetje een N Thienpont trekje, heb ook met Pavie Maquin al rare ogen (en mond) getrokken...
En deze Puygueraud, telkens ik een 2010 opende (heb wat halve flesjes) dacht ik oei wachten.
Dus degene die ik nog liggen heb blijf ik dan maar nog 10 jaar af.
You never know with Bordow...

En hup, twee jaar later gedronken en ja…
Een heel mooi geheel vandaag, met dik zwart fruit, nog wat voelbare tannines en wat alcohol maar zeker niet storend. Mijn 88-jarige vader vond m heerlijk.
Niet de klasse van de 2005 maar een bijzonder aangename wijn. Enfin, ben t niet zeker of ie binnenkort niet de 2005 benadert, you never know with Bordow.
PS: en nu wel 100% zeker dat Thienpont z’n halve flesjes vult met een andere wijn dan de 75 cl.
Verrassend. Ik laat mijn laatste fles nog een paar jaar met rust.
De 2010 vond ik ook geweldig lekker herinner ik mij nog heel goed, jammer niets meer van liggen!
Nadien een paar mindere jaargangen van gedronken en sindsdien niet meer in huis gehaald.
Moet geweldig zijn u vader zo te zien genieten van een heerlijk wijntje op 88 jarige leeftijd! cheers
(23-10-2022 11:25 AM)Benz schreef: [ -> ]De 2010 vond ik ook geweldig lekker herinner ik mij nog heel goed, jammer niets meer van liggen!
Nadien een paar mindere jaargangen van gedronken en sindsdien niet meer in huis gehaald.
Moet geweldig zijn u vader zo te zien genieten van een heerlijk wijntje op 88 jarige leeftijd! cheers

Heart
Iemand toevallig al de 2020 geproefd die momenteel bij Colruyt te koop is? Ik overweeg om die eens in een les te geven, maar weet niet goed of dat een goed idee is...
Chateau Puygueraud 2018


"Heb clementie, ik heb potentie".

Dat zei de kleine Puy toen ik aan het proeven was.

En daarom stel ik mijn oordeel : "correcte wijn", voorlopig nog even uit.
(12-10-2020 07:34 PM)Biff schreef: [ -> ]Hmmm, had ik dit maar vroeger geweten.
Sta ik hier met mn 6 fles '15 en 6 fles '16 Confused
Nu, we knn ze natuurlijk nog altijd kadoo geven links en rechts Wink
Bijna dag op dag 3 jaar later en mn laatste 2016 over 2 dagen uitgedronken.
Ik gaf er 3 kado en dronk er dus 3 zelf op.

Tgoh, eigenlijk vond ik dit een goed glas voor de 12 euro die ik er voor betaalde.
Ergens met een 10 of 15% korting bij Klassewijnen dacht ik...
Inderdaad niet de meest spannende wijn, vooral als je de 6 glazen zelf moet opsloeberen, maar ik heb er best van genoten!
Medium afdronk, zuurtjes die net iets te aanwezig waren op dag 2 maar eigenlijk toch niet stoorden, tannines niet overheersend. Alles was zowat in evenwicht dus je hoort me niet klagen!

En nu ga ik op zoek naar die 6 van 2015 want ik vind die nergens...Rolleyes
Puygueraud 2010

Vandaag pop and pour. Direct na openen redelijk tertiair in de neus, maar nog redelijk krachtig in de mond.

Een uur later is het tertiaire meer naar de achtergrond. Bosfruit nu. Geen grote complexiteit, en niet de grote charmeur, maar toch mooi. Wat ijzer ook. In de mond opnieuw bosfruit, vrij stevige zuren, tannines duidelijk aanwezig. Beetje streng, maar binnen de rede. Deze wijn heeft niet die charme die je verwacht van een Bordeaux op dronk, maar is ook nuit slecht. Beter zal hij volgens mij niet worden. De structuur van deze wijn maakt dat hier nog velenjaren op de teller staan, maar ik weet niet of het fruit zal volgen. Maar je weet natuurlijk nooit…
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Koppelingen