Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Didier Dagueneau
13-06-2020, 09:45 AM
Bericht: #31
RE: Didier Dagueneau
(13-06-2020 09:39 AM)Smaakatleet schreef:  Wijn is gemaakt om uit te drinken en liefst samen.Heart

Amen! Smile

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
25-09-2020, 01:54 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-09-2020 om 02:17 PM door shiraz.)
Bericht: #32
RE: Didier Dagueneau
Weet iemand waarom er sinds jaargang 2017 de vermelding op de fles Pouilly-Fumé vervangen is door vin de France bij de Pur Sang en Silex
Het is nog steeds 100% sauvignon

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
25-09-2020, 02:10 PM
Bericht: #33
RE: Didier Dagueneau
(25-09-2020 01:54 PM)shiraz schreef:  Weet iemand waarom er sinds jaargang 2017 de vermelding op de fles Pouilly-Fumé vervangen is door vin de France bij de Pur Sang en Silex
Het is nog steeds 100% sauvignon

https://tellementsoif.tv/actualites/jour...la-semaine

Blijkbaar geweigerd in aop na de proefsessie. Men spreekt zelfs over azijnsteek

https://www.lejdc.fr/saint-andelain-5815..._13609707/

Cotat zou hetzelfde zijn tegengekomen in aop Sancerre maar na herproeving toch aanvaard.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
25-09-2020, 02:19 PM
Bericht: #34
RE: Didier Dagueneau
Is het omdat de kwaliteit onvoldoende is of is het omdat het smaakprofiel teveel afwijkt van de appelatie?

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
25-09-2020, 02:22 PM
Bericht: #35
RE: Didier Dagueneau
(25-09-2020 02:19 PM)shiraz schreef:  Is het omdat de kwaliteit onvoldoende is of is het omdat het smaakprofiel teveel afwijkt van de appelatie?

Blijkbaar zou men azijn hebben opgemerkt in het aroma.
Maar de tests vd aop worden gedaan door professionals, waaronder ook wijnbouwers van de streek.
Gezien Dageneau redelijk herkenbaar is zou het ook wel een daad van jaloezie kunnen zijn.

Anderzijds, de zoon die het heeft overgenomen, krijgt wel degelijk redelijk wat kritiek.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
25-09-2020, 02:32 PM
Bericht: #36
RE: Didier Dagueneau
de prijzen zijn wel nog steeds dezelfde Sad

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
25-09-2020, 03:14 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-09-2020 om 03:16 PM door wvd.)
Bericht: #37
RE: Didier Dagueneau
(25-09-2020 02:22 PM)vinejo schreef:  Blijkbaar zou men azijn hebben opgemerkt in het aroma.

Zo ken ik er nog....
Vele (rode) wijnen die heel lang op vat lagen durfden daar toch wel een beetje last van te hebben, ook (héél) grote namen. Als je van dat type houdt moet je dat er nu eenmaal bijnemen hé.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
14-11-2021, 08:58 PM
Bericht: #38
RE: Didier Dagueneau
Silex 2014

Alternatief voor een geoxideerde Pape Clement Blanc. Gedronken over twee dagen.

- Neus : overduidelijk grassig, beetje balsamico, licht buxus, asperges, licht boterig.
- Mond : fris, wit steenfruit, mineraal, grassig, flink wat zuren
- Afdronk : groene appel, droog, mineraliteit, schelp van oester, zeer ziltig

Mooi gelaagde wijn, wel moeilijk om dit "casual" te drinken - dit lijkt me een "werkwijntje" te zijn.

Mathijs

When in doubt ... drink Pomerol !


Ga naar locatie: