Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alain Graillot, Crozes Hermitage
19-03-2022, 10:33 PM
Bericht: #31
RE: Alain Graillot, Crozes Hermitage
(19-03-2022 09:58 PM)Fre schreef:  
(19-03-2022 09:40 PM)FRANCISPICCART schreef:  Saint-Joseph 2017 - Alain Graillot
Vanavond hommage aan de onlangs overleden Alain Graillot. Heerlijke syrah die nu richting volwassenheid aan het gaan is. Ik drink echt niet veel syrah wijnen. Maar als ze allemaal van dit kaliber zijn dan wil ik dikwijls vreemdgaan.
Alain Graillot is wel aparte stijl Syrah. Die zuren zijn toch vrij ongewoon voor een NR.

Ja, maar ik hou daar juist van. Ik heb de wijnen van Graillot bij de Luikenaars leren kennen, eerst bij Les Vins du Rhône, nu TGvins. Sloeg bij mij direct aan. Ik heb graag presente zuren, van de goede soort natuurlijk. En Graillot heeft zijn specifieke stijl waar ik me wel in kan vinden.
08-09-2024, 01:55 PM
Bericht: #32
RE: Alain Graillot, Crozes Hermitage
Gisteren had Vince de 2016 Crozes Hermitage mee.
We dronken hem na de lasagne, wat de wijn geen deugd deed.
Goede wijn, maar voor mij miste hij gelaagdheid, leek wat eenvoudig.
Rest van de fles liet Vince bij mij achter, uit liefde denk ik.Heart Cool
Vandaag is dit méer typisch noordelijke Rhône, de peper komt erdoor en het klein zwart fruit. De wijn is dens en toch fris, de Graillot-zuurtjes zorgen daarvoor. Nog steeds niet superlang of supercomplex, maar wel heel pittig en evenwichtig. Mooie afdronk nu, met wat agrume.
Nu bevalt hij me veelbeter dan gisteren. Graillot heeft tijd nodig, dat is weer duidelijk.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
08-09-2024, 02:41 PM
Bericht: #33
RE: Alain Graillot, Crozes Hermitage
(08-09-2024 01:55 PM)vinejo schreef:  Gisteren had Vince de 2016 Crozes Hermitage mee.
We dronken hem na de lasagne, wat de wijn geen deugd deed.
Goede wijn, maar voor mij miste hij gelaagdheid, leek wat eenvoudig.
Rest van de fles liet Vince bij mij achter, uit liefde denk ik.Heart Cool
Vandaag is dit méer typisch noordelijke Rhône, de peper komt erdoor en het klein zwart fruit. De wijn is dens en toch fris, de Graillot-zuurtjes zorgen daarvoor. Nog steeds niet superlang of supercomplex, maar wel heel pittig en evenwichtig. Mooie afdronk nu, met wat agrume.
Nu bevalt hij me veelbeter dan gisteren. Graillot heeft tijd nodig, dat is weer duidelijk.

Lasagne, dan veronderstel ik dat er tomaten - something in zat?
Dat is naar mijn ervaring heel erg moeilijk combineerbaar met de meeste (Franse) wijnen. Een (jonge) Chianti of Valpolicella of zelfs een Aglianico ware een betere keus geweest.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
08-09-2024, 03:12 PM
Bericht: #34
RE: Alain Graillot, Crozes Hermitage
(08-09-2024 02:41 PM)wvd schreef:  
(08-09-2024 01:55 PM)vinejo schreef:  Gisteren had Vince de 2016 Crozes Hermitage mee.
We dronken hem na de lasagne, wat de wijn geen deugd deed.
Goede wijn, maar voor mij miste hij gelaagdheid, leek wat eenvoudig.
Rest van de fles liet Vince bij mij achter, uit liefde denk ik.Heart Cool
Vandaag is dit méer typisch noordelijke Rhône, de peper komt erdoor en het klein zwart fruit. De wijn is dens en toch fris, de Graillot-zuurtjes zorgen daarvoor. Nog steeds niet superlang of supercomplex, maar wel heel pittig en evenwichtig. Mooie afdronk nu, met wat agrume.
Nu bevalt hij me veelbeter dan gisteren. Graillot heeft tijd nodig, dat is weer duidelijk.

Lasagne, dan veronderstel ik dat er tomaten - something in zat?
Dat is naar mijn ervaring heel erg moeilijk combineerbaar met de meeste (Franse) wijnen. Een (jonge) Chianti of Valpolicella of zelfs een Aglianico ware een betere keus geweest.

Klopt, maar we dronken de wijn erna.
De invloed zal er echter wel nog geweest zijn.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
08-09-2024, 03:19 PM
Bericht: #35
RE: Alain Graillot, Crozes Hermitage
(08-09-2024 03:12 PM)vinejo schreef:  
(08-09-2024 02:41 PM)wvd schreef:  
(08-09-2024 01:55 PM)vinejo schreef:  Gisteren had Vince de 2016 Crozes Hermitage mee.
We dronken hem na de lasagne, wat de wijn geen deugd deed.
Goede wijn, maar voor mij miste hij gelaagdheid, leek wat eenvoudig.
Rest van de fles liet Vince bij mij achter, uit liefde denk ik.Heart Cool
Vandaag is dit méer typisch noordelijke Rhône, de peper komt erdoor en het klein zwart fruit. De wijn is dens en toch fris, de Graillot-zuurtjes zorgen daarvoor. Nog steeds niet superlang of supercomplex, maar wel heel pittig en evenwichtig. Mooie afdronk nu, met wat agrume.
Nu bevalt hij me veelbeter dan gisteren. Graillot heeft tijd nodig, dat is weer duidelijk.

Lasagne, dan veronderstel ik dat er tomaten - something in zat?
Dat is naar mijn ervaring heel erg moeilijk combineerbaar met de meeste (Franse) wijnen. Een (jonge) Chianti of Valpolicella of zelfs een Aglianico ware een betere keus geweest.

Klopt, maar we dronken de wijn erna.
De invloed zal er echter wel nog geweest zijn.
Dat denk ik ook, dat bolognaise-gedoe heeft altijd een sterke invloed op de smaak en ik zie dat in gedachten echt vloeken met Syrah. Misschien had een "vloeipapiertje" ertussen wat geholpen, een soort overgang, een neutraliserende wijn of bier of whatever.
Zo zie je maar weer, alles heeft invloed op alles...

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)


Ga naar locatie: