Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rodenbach VINTAGE
03-09-2013, 08:44 PM
Bericht: #31
RE: Rodenbach VINTAGE
(03-09-2013 07:55 PM)Jo schreef:  Vandaag mail ontvangen van Rodenbach.

Hun Rodenbach Vintage 2011 is uit. Wordt deze week geleverd aan oa Colruyt. Schijnbaayr nu ook in flesjes van 37,5 cl verkrijgbaar.

Aha, ga me zeker een paar flesjes 37,5 halen, thank you voor de tip!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
04-09-2013, 08:47 AM
Bericht: #32
RE: Rodenbach VINTAGE
(03-09-2013 07:55 PM)Jo schreef:  Hun Rodenbach Vintage 2011 is uit.

Bedankt voor de tip. Die koop ik zeker aan. Het is mijn favoriete Rodenbach. Een zalig bier. Ik heb nog de 2007, 2008 en 2010 liggen. Smile
09-09-2013, 08:00 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 09-09-2013 om 09:25 PM door Tienne.)
Bericht: #33
RE: Rodenbach VINTAGE
Vandaag toevallig gespot in de Colruytrekken.
De 75cl staat à 7.50 euro.
Per 3 kost hij 6.75 euro/fles
09-09-2013, 10:42 PM
Bericht: #34
RE: Rodenbach VINTAGE
Per ongeluk gisteren voor het eerst sinds mijn bestaan iets van Rodenbach gedronken:
Caractère Rouge.
Rosé-kleurig met bruine schijn er in.
Veel rood fruit in de neus (het is een frisse krieken-frambozen-veenbessen-mix),
efkes een rood-Sugus-geurtje (ken je die snoepjes nog?), rabarber, een zweem hout (rijping op eik) en kruiden, die ik niet meteen kon plaatsen.
De zuren primeren, maar dat stoort me niet eigenlijk.
Aangename kennismaking, maar niet om een hele avond mee door te gaan.

(na deze Rodenbach wiste de Rochefort 10 alle zuurtjes genadeloos weg Smile )

Bibere humanum est, ergo bibamus.
10-09-2013, 12:09 PM
Bericht: #35
RE: Rodenbach VINTAGE
(09-09-2013 10:42 PM)Bert schreef:  Per ongeluk gisteren voor het eerst sinds mijn bestaan iets van Rodenbach gedronken:
Caractère Rouge.
Rosé-kleurig met bruine schijn er in.
Veel rood fruit in de neus (het is een frisse krieken-frambozen-veenbessen-mix),
efkes een rood-Sugus-geurtje (ken je die snoepjes nog?), rabarber, een zweem hout (rijping op eik) en kruiden, die ik niet meteen kon plaatsen.
De zuren primeren, maar dat stoort me niet eigenlijk.
Aangename kennismaking, maar niet om een hele avond mee door te gaan.

(na deze Rodenbach wiste de Rochefort 10 alle zuurtjes genadeloos weg Smile )

Mooi beschreven, tja Rodenbach en zuurtjes ...die moet je er bij nemen. Ook in de Vintage ! Ik kocht een paar kleine flesjes 2011.

Buvez du vin et vivez joyeux !
18-12-2013, 04:35 PM
Bericht: #36
RE: Rodenbach VINTAGE
Gisteren klein flesje van de Vintage 2011 gedronken. Zo lekker, die hemels lange afdronk. Hier kan die Caractère Rouge toch niet tegenop.

Een must voor elke Rodenbach liefhebber en denk dat zowat alle wijnliefhebbers dit bier wel zullen appreciëren.

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
20-12-2013, 09:47 PM
Bericht: #37
RE: Rodenbach VINTAGE
Als ex-Roeselarenaar en overtuigd Rodenbachliefhebber ook drie flessen Vintage 2011 ingeslagen.

Ik had indertijd al eens zes flessen Vintage 2007 gekocht: zeer, zeer lekker. Ik heb één flesje weggelegd om binnen een paar jaar eens open te doen.

Ik heb ook nog een flesje gewone Rodenbach uit '72 liggen: zeer benieuwd wat daar nog van overblijft....
25-12-2013, 10:58 PM
Bericht: #38
RE: Rodenbach VINTAGE
(20-12-2013 09:47 PM)Bram80 schreef:  Ik had indertijd al eens zes flessen Vintage 2007 gekocht: zeer, zeer lekker. Ik heb één flesje weggelegd om binnen een paar jaar eens open te doen.

Ik hoop dat je niet op enige smaakevolutie rekent. Rodenbach Vintage is immers gepasteurizeerd.
25-12-2013, 11:53 PM
Bericht: #39
RE: Rodenbach VINTAGE
(25-12-2013 10:58 PM)Corto schreef:  
(20-12-2013 09:47 PM)Bram80 schreef:  Ik had indertijd al eens zes flessen Vintage 2007 gekocht: zeer, zeer lekker. Ik heb één flesje weggelegd om binnen een paar jaar eens open te doen.

Ik hoop dat je niet op enige smaakevolutie rekent. Rodenbach Vintage is immers gepasteurizeerd.

Jamaar het bier wordt toch enorm veel zachter met ouderen, de zuren versmelten, wordt veel drinkbaarder én complexer volgens mij.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
26-12-2013, 11:16 PM
Bericht: #40
RE: Rodenbach VINTAGE
Ik laat het weten van zodra ik nog eens verse garnalen in huis heb, dan trek ik (uiteraard) een flesje open.
03-01-2014, 01:32 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 03-01-2014 om 01:38 PM door Corto.)
Bericht: #41
RE: Rodenbach VINTAGE
(25-12-2013 11:53 PM)vinejo schreef:  [Jamaar het bier wordt toch enorm veel zachter met ouderen, de zuren versmelten, wordt veel drinkbaarder én complexer volgens mij.

Door de pasteurisatie worden de resterende gistcellen gedood. Hergisting op fles met mogelijke daaraan gekoppelde positieve smaakeffecten is niet meer mogelijk.
Hier stellen ze er zich ook vragen bij:
http://www.zythos.be/forum/viewtopic.php...sc&start=0

Ik vermoed dat er zeker niet zo een enorme evolutie zal zijn als bij bv. een Oude Geuze.

Eigenlijk zou men eens bv. een Rodenbach Vintage 2007 en 2011 tegelijk moeten openen en vergelijken (ook al gaat men er dan rekening mee moeten houden dat de eventueel verschillende vaten voor beide vintages - barrel 230 voor de 2007 en barrel 95 voor de 2011 - misschien ook enige invloed op de smaak zullen hebben).
14-09-2014, 03:19 PM
Bericht: #42
RE: Rodenbach VINTAGE
(03-08-2013 12:42 PM)vinejo schreef:  Gisteren voor het eerst sedert een goed jaar weer eens een fles opengetrokken van de 2009. Zuurtjes die ik vroeger wel héél prominent vond zijn nu volledig versmolten, dit is een fantastisch lekker aperitief (beter dan de cremant van Domaine de la Pinte vond ik)

Weer eens een 2009 geopend.
Mineraal aroma, creozoot, donker fruit, heerlijken neus.
Zelfde gevoel in de mond, superzacht, bijna romig, met de zuurtjes die op t eind mooi komen opzetten. Schijnt dat Colruyt dit bier weer in stock heeft, moet er dringend eens bijhalen


Bijlagen Afbeeldingen
   

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
14-09-2014, 11:34 PM
Bericht: #43
RE: Rodenbach VINTAGE
Toevallige deze avond de 2010 vast gehad maar terug gelegd,...
15-09-2014, 08:27 AM
Bericht: #44
RE: Rodenbach VINTAGE
(14-09-2014 11:34 PM)Jeroen schreef:  Toevallige deze avond de 2010 vast gehad maar terug gelegd,...

Geen schrik, kan waarschijnlijk wel nog wat jaren mee (was verrast door de fraicheur en jeugdigheid van de 2009 gisteren..)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
13-04-2015, 04:02 PM
Bericht: #45
RE: Rodenbach VINTAGE
(14-09-2014 03:19 PM)vinejo schreef:  
(03-08-2013 12:42 PM)vinejo schreef:  Gisteren voor het eerst sedert een goed jaar weer eens een fles opengetrokken van de 2009. Zuurtjes die ik vroeger wel héél prominent vond zijn nu volledig versmolten, dit is een fantastisch lekker aperitief (beter dan de cremant van Domaine de la Pinte vond ik)

Weer eens een 2009 geopend.
Mineraal aroma, creozoot, donker fruit, heerlijken neus.
Zelfde gevoel in de mond, superzacht, bijna romig, met de zuurtjes die op t eind mooi komen opzetten. Schijnt dat Colruyt dit bier weer in stock heeft, moet er dringend eens bijhalen

Gisteren de 2009 geschonken bij de creme brulee van Brie met aardbeiengranité.
Heerlijk bier en de perfecte match!


Bijlagen Afbeeldingen
   

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)


Ga naar locatie: