Kikkerbillen
|
27-03-2018, 06:41 AM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 27-03-2018 om 06:42 AM door Smaakatleet.)
Bericht: #1
|
|||
|
|||
Kikkerbillen
Kikkerbillen dus.
Zelf niet de grootste fan ervan. Den anderen helft van het bed zeer zeker wel. Bij deze: Kikkerbillen, look en room. oranje snoeptomaten, groene asperges. En wat stokbrood. Wijnen: 100% Albillo vs 100% godello. De asperges en de Albillo waren zoals we zo mooi als match! De Albillo had de geur van verse bloedappelsien, zeer sappig en stevig. En fenomenale afdronk. De Godello was compleet anders. Gaande van een fijn fruitig boeketje met hele mooie zuurtjes. En een knappe afdronk ook wel maar geen concurrentie voor de Albillo. |
|||
28-03-2018, 03:07 PM
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: Kikkerbillen
(27-03-2018 06:41 AM)gertjeuh schreef: Kikkerbillen dus. Vroeger at ik dat ook wel eens graag, maar sinds we weten hoe die "geoogst" worden hebben we dat verbannen. WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië) |
|||
28-03-2018, 05:58 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 28-03-2018 om 06:33 PM door Smaakatleet.)
Bericht: #3
|
|||
|
|||
RE: Kikkerbillen
Klopt daarmee om de twee jaar gewoon om de wederhelft een dienst te bewijzen is voldoende...
Ondertussen zijn er nog genoeg andere die dingen worden geoogst waar we ons wel nog steeds minder bewust van zijn of willen zijn zeker? |
|||
28-03-2018, 06:22 PM
Bericht: #4
|
|||
|
|||
RE: Kikkerbillen
(28-03-2018 05:58 PM)gertjeuh schreef: Klopt daarmee om de twee jaar gewoon om de wederhelft een dienst te bewijzen is voldoende... Ik moet bekennen dat ik een lekker stukje ganzenlever niet kan afslaan... Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
28-03-2018, 07:26 PM
Bericht: #5
|
|||
|
|||
RE: Kikkerbillen
(28-03-2018 06:22 PM)vinejo schreef:(28-03-2018 05:58 PM)gertjeuh schreef: Klopt daarmee om de twee jaar gewoon om de wederhelft een dienst te bewijzen is voldoende... Ik heb een vriend en die bereid zelf zijn "foie gras" in een aarden terrine. Hij combineert de ganzenlever met een kleine hoeveelheid van eendenlever erbij.( vraagt veel werk om allerlei slierten en aders ervan te verwijden ) Levers die afkomstig zijn van rondlopend gevogelte. Opmerkelijk is dat de kleur van deze foie gras volledig verschillend is van de roze kleur die de klassieke foie gras vertoond. In deze zelfgemaakte terrine gaan de stukken afwisselend van rood naar roodbruin. Verwacht van deze terrine geen uniforme smeltende zachtheid. Maar eenmaal deze gegeten wil je de foie gras van Labeyrie niet meer. En ik denk dat Gaia weinig kritiek hierop kan hebben. There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard. Mark Twain (1835-1910) |
|||
28-03-2018, 08:42 PM
Bericht: #6
|
|||
|
|||
RE: Kikkerbillen
Foie gras ook niet vies van.
Don leuke extra aan je vriend heb je daar! Als jij dan van tijd een goed glas daarbij voorziet. Lijkt dat een leuke belevenis. |
|||
28-03-2018, 10:09 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 28-03-2018 om 10:25 PM door don quichotte.)
Bericht: #7
|
|||
|
|||
RE: Kikkerbillen
(28-03-2018 08:42 PM)gertjeuh schreef: Foie gras ook niet vies van. Moet ik niet doen. Ook goede wijn heeft hij in voldoende in petto. De laatste keer dronken we nog een Chateau La Grave a Pomerol Trigant de Boisset 2009. Heerlijke wijn. En het moet niet altijd Sauterne zijn als begeleidende wijn bij foie gras. De zoete Muscat Beaumes de Venise van Perrin et Fils gaat daar wondergoed bij. There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard. Mark Twain (1835-1910) |
|||
29-03-2018, 03:01 PM
Bericht: #8
|
|||
|
|||
RE: Kikkerbillen | |||
|