Montecariano, Valpolicella
|
15-03-2020, 02:05 PM
Bericht: #1
|
|||
|
|||
Montecariano, Valpolicella
Valpolicella Classico 2017
Zéér licht van kleur. Heel mooie neus met het hele register van rood fruit : aalbesjes, framboos, rode kersen. De wijn is opgevoed op inox, maar toch zou ik blind waarschijnlijk zeggen dat er een lichte houttoets is in de neus, of eerder een lichte rokerigheid. Ik hou echt van dit boeket : je hebt frivool rood fruit dat eerst opvalt en daaronder toch een rijpere basis, wat voor een gelaagdheid zorgt. Mooi! In de mond een vrij ronde aanzet, ronder dan je zou verwachten op basis van de neus. Daardoor komt deze wijn heel sappig over. Had misschien net iets fijner verwacht op basis van de neus, maar niettemin is dit een heel leuke wijn. In het lichte genre uiteraard. Opmerkelijk : dit is een Valpolicella die naast de usual suspects (corvina, corvinone, molinara, rondinella) ook wat teroldego heeft in de blend (10%). Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
20-03-2020, 02:46 PM
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: Montecariano, Valpolicella
Corte Monte 2015, Valpolicella Classico Superiore
Redelijk rijpe neus, met rijpe kersen en zelfs wat pruim. Ook in de mond vrij rijp en breed, zonder dat het zoet wordt. Deze wijn heeft 14% alcohol en dat voel je bij momenten. Qua vinificatie heeft deze wijn een iets langere fermentatie dan de Classico, en meer remontage en délestage. Geen sprake van gedroogde druiven volgens de technische fiche. Deze wijn is iets minder mijn smaak. Ik hou meer van de spanning in de Classico. Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
21-03-2020, 03:30 PM
Bericht: #3
|
|||
|
|||
RE: Montecariano, Valpolicella
(20-03-2020 02:46 PM)Olivier schreef: Corte Monte 2015, Valpolicella Classico Superiore Ook deze toont zich toch wat anders op dag 2. De rijpheid is er nog, maar geïntegreerd. Beetje oxidatie op dag 2 maar die belegenheid past wel bij de rijpheid. Toch ook wel verrassend aanwezige tannines voor een Valpolicellla. Er zit wat Oseleta in de blend. Maar slechts aan 5%. Dit is een druif die aan belang wint in Valpolicella om donkerdere en stevigere wijnen te maken. Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
|