Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eerste afterlockdown-BBQ
18-05-2020, 11:36 AM
Bericht: #1
Eerste afterlockdown-BBQ
Eindelijk mochten we nog eens samenkomen met anderen. Oklahoma aangestoken, flessen klaargezet, mis en place in orde gebracht...
Fallet-Prévostat grand cru: zeer zachte bubbel, maar enorme neus en dito afdronk.
Beaucastel roussanne VV 2009: laatste fles hiervan, voor een gelegenheid als deze. Prachtige, rijke, maar ook best wel fijne wijn. Niets plomp, mooi zuurtje, had nog lang mee kunnen gaan. Geconfijt, zalvend, wow!
Serafin Gevrey-Chambertin VV 1999: mooi op dronk, maar nog veel reserve. Een uurtje in de karaf zelfs, zonder probleem. Prachtige wijn, bleef maar komen. Bourgogne op dronk, top!
Felsina Rancia 1997: deze is op z'n hoogtepunt, maar er nog niet over. Maar niet zo fris als de Gevrey. Ik had misschien beter de Fontalloro 1999 gepakt.
Na de sabayon nog een witte Santenay 1cru 2016 van V&S Morey.
Ook nog een Gravonia van Lopez de Heredia gekraakt, maar na een miniglaasje toch maar gestopt met drinken en de fles weggezet voor wat later deze week Rolleyes

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
18-05-2020, 04:28 PM
Bericht: #2
RE: Eerste afterlockdown-BBQ
(18-05-2020 11:36 AM)TheWineVet schreef:  Eindelijk mochten we nog eens samenkomen met anderen. Oklahoma aangestoken, flessen klaargezet, mis en place in orde gebracht...
Fallet-Prévostat grand cru: zeer zachte bubbel, maar enorme neus en dito afdronk.
Beaucastel roussanne VV 2009: laatste fles hiervan, voor een gelegenheid als deze. Prachtige, rijke, maar ook best wel fijne wijn. Niets plomp, mooi zuurtje, had nog lang mee kunnen gaan. Geconfijt, zalvend, wow!
Serafin Gevrey-Chambertin VV 1999: mooi op dronk, maar nog veel reserve. Een uurtje in de karaf zelfs, zonder probleem. Prachtige wijn, bleef maar komen. Bourgogne op dronk, top!
Felsina Rancia 1997: deze is op z'n hoogtepunt, maar er nog niet over. Maar niet zo fris als de Gevrey. Ik had misschien beter de Fontalloro 1999 gepakt.
Na de sabayon nog een witte Santenay 1cru 2016 van V&S Morey.
Ook nog een Gravonia van Lopez de Heredia gekraakt, maar na een miniglaasje toch maar gestopt met drinken en de fles weggezet voor wat later deze week Rolleyes

Mooie serie! Weet je toevallig op basis van welk jaar de Fallet-P was? topchampagnes voor weinig geld.
Beaucastel VV 2009 is ongelofelijk mooi! Ik proefde hem weer door alleen al het lezen van jouw notitie. Ik denk dat ik er ook 1 uit de kelder haal voor hemelvaart BBQ donderdag.

dank.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
18-05-2020, 05:40 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-05-2020 om 04:19 PM door wvd.)
Bericht: #3
RE: Eerste afterlockdown-BBQ
(18-05-2020 11:36 AM)TheWineVet schreef:  Eindelijk mochten we nog eens samenkomen met anderen. Oklahoma aangestoken, flessen klaargezet, mis en place in orde gebracht...
Fallet-Prévostat grand cru: zeer zachte bubbel, maar enorme neus en dito afdronk.
Beaucastel roussanne VV 2009: laatste fles hiervan, voor een gelegenheid als deze. Prachtige, rijke, maar ook best wel fijne wijn. Niets plomp, mooi zuurtje, had nog lang mee kunnen gaan. Geconfijt, zalvend, wow!
Serafin Gevrey-Chambertin VV 1999: mooi op dronk, maar nog veel reserve. Een uurtje in de karaf zelfs, zonder probleem. Prachtige wijn, bleef maar komen. Bourgogne op dronk, top!
Felsina Rancia 1997: deze is op z'n hoogtepunt, maar er nog niet over. Maar niet zo fris als de Gevrey. Ik had misschien beter de Fontalloro 1999 gepakt.
Na de sabayon nog een witte Santenay 1cru 2016 van V&S Morey.
Ook nog een Gravonia van Lopez de Heredia gekraakt, maar na een miniglaasje toch maar gestopt met drinken en de fles weggezet voor wat later deze week Rolleyes

Amaai, niet slecht voor bij bbq! Wij drinken daar gewoonlijk iets bescheideners bij, een jonge Chianti, een Côtes du Rhône of als het wat straffer moet zijn wegens pikant of zuur-zoet, een Aglianico of, en dat zal wellicht misschien verbazen, een licht zoete Lambrusco.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
18-05-2020, 07:00 PM
Bericht: #4
RE: Eerste afterlockdown-BBQ
(18-05-2020 05:40 PM)wvd schreef:  
(18-05-2020 11:36 AM)TheWineVet schreef:  Eindelijk mochten we nog eens samenkomen met anderen. Oklahoma aangestoken, flessen klaargezet, mis en place in orde gebracht...
Fallet-Prévostat grand cru: zeer zachte bubbel, maar enorme neus en dito afdronk.
Beaucastel roussanne VV 2009: laatste fles hiervan, voor een gelegenheid als deze. Prachtige, rijke, maar ook best wel fijne wijn. Niets plomp, mooi zuurtje, had nog lang mee kunnen gaan. Geconfijt, zalvend, wow!
Serafin Gevrey-Chambertin VV 1999: mooi op dronk, maar nog veel reserve. Een uurtje in de karaf zelfs, zonder probleem. Prachtige wijn, bleef maar komen. Bourgogne op dronk, top!
Felsina Rancia 1997: deze is op z'n hoogtepunt, maar er nog niet over. Maar niet zo fris als de Gevrey. Ik had misschien beter de Fontalloro 1999 gepakt.
Na de sabayon nog een witte Santenay 1cru 2016 van V&S Morey.
Ook nog een Gravonia van Lopez de Heredia gekraakt, maar na een miniglaasje toch maar gestopt met drinken en de fles weggezet voor wat later deze week Rolleyes

Amaai, niet slecht voor bij bbq! Wij drinken daar gewoonlijk iets bescheideners bij, een jonge Chianti, een Côtes du Rhône of als het wat straffer moet zijn wegens pikant of zuur-zoet, een Aglianico of, en dat zal wellicht misschien, een licht zoete Lambrusco.

Als ze ten huize Winevet beginnen, kan het meestal niet op. Smile

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
18-05-2020, 08:24 PM
Bericht: #5
RE: Eerste afterlockdown-BBQ
(18-05-2020 05:40 PM)wvd schreef:  
(18-05-2020 11:36 AM)TheWineVet schreef:  Eindelijk mochten we nog eens samenkomen met anderen. Oklahoma aangestoken, flessen klaargezet, mis en place in orde gebracht...
Fallet-Prévostat grand cru: zeer zachte bubbel, maar enorme neus en dito afdronk.
Beaucastel roussanne VV 2009: laatste fles hiervan, voor een gelegenheid als deze. Prachtige, rijke, maar ook best wel fijne wijn. Niets plomp, mooi zuurtje, had nog lang mee kunnen gaan. Geconfijt, zalvend, wow!
Serafin Gevrey-Chambertin VV 1999: mooi op dronk, maar nog veel reserve. Een uurtje in de karaf zelfs, zonder probleem. Prachtige wijn, bleef maar komen. Bourgogne op dronk, top!
Felsina Rancia 1997: deze is op z'n hoogtepunt, maar er nog niet over. Maar niet zo fris als de Gevrey. Ik had misschien beter de Fontalloro 1999 gepakt.
Na de sabayon nog een witte Santenay 1cru 2016 van V&S Morey.
Ook nog een Gravonia van Lopez de Heredia gekraakt, maar na een miniglaasje toch maar gestopt met drinken en de fles weggezet voor wat later deze week Rolleyes

Amaai, niet slecht voor bij bbq! Wij drinken daar gewoonlijk iets bescheideners bij, een jonge Chianti, een Côtes du Rhône of als het wat straffer moet zijn wegens pikant of zuur-zoet, een Aglianico of, en dat zal wellicht misschien, een licht zoete Lambrusco.
Een BBQ mag toch opgewaardeerd worden, net als 'binnen eten'? gegrild geitenkaasje in spek met bijpassend slaatje, tijgergarnalen in zachte curry met al dente asperges, ... T-bone van 't kalf, alles op de BBQ gebakken. Goede ingrediënten verdienen goede wijnen. En de vrienden die er waren zijn enerzijds de beste vrienden, en anderzijds van ons 'wijnclubje'.

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
20-05-2020, 01:42 PM
Bericht: #6
RE: Eerste afterlockdown-BBQ
(18-05-2020 08:24 PM)TheWineVet schreef:  
(18-05-2020 05:40 PM)wvd schreef:  
(18-05-2020 11:36 AM)TheWineVet schreef:  Eindelijk mochten we nog eens samenkomen met anderen. Oklahoma aangestoken, flessen klaargezet, mis en place in orde gebracht...
Fallet-Prévostat grand cru: zeer zachte bubbel, maar enorme neus en dito afdronk.
Beaucastel roussanne VV 2009: laatste fles hiervan, voor een gelegenheid als deze. Prachtige, rijke, maar ook best wel fijne wijn. Niets plomp, mooi zuurtje, had nog lang mee kunnen gaan. Geconfijt, zalvend, wow!
Serafin Gevrey-Chambertin VV 1999: mooi op dronk, maar nog veel reserve. Een uurtje in de karaf zelfs, zonder probleem. Prachtige wijn, bleef maar komen. Bourgogne op dronk, top!
Felsina Rancia 1997: deze is op z'n hoogtepunt, maar er nog niet over. Maar niet zo fris als de Gevrey. Ik had misschien beter de Fontalloro 1999 gepakt.
Na de sabayon nog een witte Santenay 1cru 2016 van V&S Morey.
Ook nog een Gravonia van Lopez de Heredia gekraakt, maar na een miniglaasje toch maar gestopt met drinken en de fles weggezet voor wat later deze week Rolleyes

Amaai, niet slecht voor bij bbq! Wij drinken daar gewoonlijk iets bescheideners bij, een jonge Chianti, een Côtes du Rhône of als het wat straffer moet zijn wegens pikant of zuur-zoet, een Aglianico of, en dat zal wellicht misschien, een licht zoete Lambrusco.
Een BBQ mag toch opgewaardeerd worden, net als 'binnen eten'? gegrild geitenkaasje in spek met bijpassend slaatje, tijgergarnalen in zachte curry met al dente asperges, ... T-bone van 't kalf, alles op de BBQ gebakken. Goede ingrediënten verdienen goede wijnen. En de vrienden die er waren zijn enerzijds de beste vrienden, en anderzijds van ons 'wijnclubje'.
Ik denk dat je bij een BBQ vooral voorzichtig moet zijn met de sausjes... Niet?
20-05-2020, 02:09 PM
Bericht: #7
RE: Eerste afterlockdown-BBQ
(20-05-2020 01:42 PM)Jean schreef:  
(18-05-2020 08:24 PM)TheWineVet schreef:  
(18-05-2020 05:40 PM)wvd schreef:  
(18-05-2020 11:36 AM)TheWineVet schreef:  Eindelijk mochten we nog eens samenkomen met anderen. Oklahoma aangestoken, flessen klaargezet, mis en place in orde gebracht...
Fallet-Prévostat grand cru: zeer zachte bubbel, maar enorme neus en dito afdronk.
Beaucastel roussanne VV 2009: laatste fles hiervan, voor een gelegenheid als deze. Prachtige, rijke, maar ook best wel fijne wijn. Niets plomp, mooi zuurtje, had nog lang mee kunnen gaan. Geconfijt, zalvend, wow!
Serafin Gevrey-Chambertin VV 1999: mooi op dronk, maar nog veel reserve. Een uurtje in de karaf zelfs, zonder probleem. Prachtige wijn, bleef maar komen. Bourgogne op dronk, top!
Felsina Rancia 1997: deze is op z'n hoogtepunt, maar er nog niet over. Maar niet zo fris als de Gevrey. Ik had misschien beter de Fontalloro 1999 gepakt.
Na de sabayon nog een witte Santenay 1cru 2016 van V&S Morey.
Ook nog een Gravonia van Lopez de Heredia gekraakt, maar na een miniglaasje toch maar gestopt met drinken en de fles weggezet voor wat later deze week Rolleyes

Amaai, niet slecht voor bij bbq! Wij drinken daar gewoonlijk iets bescheideners bij, een jonge Chianti, een Côtes du Rhône of als het wat straffer moet zijn wegens pikant of zuur-zoet, een Aglianico of, en dat zal wellicht misschien, een licht zoete Lambrusco.
Een BBQ mag toch opgewaardeerd worden, net als 'binnen eten'? gegrild geitenkaasje in spek met bijpassend slaatje, tijgergarnalen in zachte curry met al dente asperges, ... T-bone van 't kalf, alles op de BBQ gebakken. Goede ingrediënten verdienen goede wijnen. En de vrienden die er waren zijn enerzijds de beste vrienden, en anderzijds van ons 'wijnclubje'.
Ik denk dat je bij een BBQ vooral voorzichtig moet zijn met de sausjes... Niet?

@The Winevet: hey zeg, je moet je hier niet verantwoorden om mooie wijnen te drinken hé, wel integendeel!
@Jean: inderdaad, vandaar mijn meestal wat bescheidener keuze, zeker als ze hier beginnen te Texmexen...

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
20-05-2020, 03:20 PM
Bericht: #8
RE: Eerste afterlockdown-BBQ
(20-05-2020 02:09 PM)wvd schreef:  @The Winevet: hey zeg, je moet je hier niet verantwoorden om mooie wijnen te drinken hé, wel integendeel!

Ben je daar zeker van?
huhuh

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
20-05-2020, 08:43 PM
Bericht: #9
RE: Eerste afterlockdown-BBQ
Hahaha @Vinoco

Live your life to the fullest, because it only happens once...
20-05-2020, 10:23 PM
Bericht: #10
RE: Eerste afterlockdown-BBQ
Het hangt allemaal af van wie er komt eten. Ik kook heel graag en drink dito. Het enige waar ik wel voor oplet is de wind buiten. Want een wijn geeft qua neus toch veel meer binnen dan buiten.

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
21-05-2020, 12:21 PM
Bericht: #11
RE: Eerste afterlockdown-BBQ
(20-05-2020 10:23 PM)TheWineVet schreef:  Het hangt allemaal af van wie er komt eten. Ik kook heel graag en drink dito. Het enige waar ik wel voor oplet is de wind buiten. Want een wijn geeft qua neus toch veel meer binnen dan buiten.

Ik vind vooral de warmte een probleem. Wit kan je makkelijk in ijsemmer kwijt, dus dat is minder probleem.

Wat doen jullie bij rood bij BBQ buiten? Mijn (voorlopige) oplossing is diezelfde ijsemmer, doch geen ijsblokjes en enkel "koud" water van de kraan (vermoed dat dit zo'n 15 à 16 graden is) en daar fles rood in.

Iemand anders betere tips? Fles wegzetten van tafel geen optie. Geen zin om steeds te verplaatsen om glas te vullen.
21-05-2020, 12:36 PM
Bericht: #12
RE: Eerste afterlockdown-BBQ
(20-05-2020 03:20 PM)Vinoco schreef:  
(20-05-2020 02:09 PM)wvd schreef:  @The Winevet: hey zeg, je moet je hier niet verantwoorden om mooie wijnen te drinken hé, wel integendeel!

Ben je daar zeker van?
huhuh

nono Jij wel natuurlijk!

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
21-05-2020, 12:37 PM
Bericht: #13
RE: Eerste afterlockdown-BBQ
(21-05-2020 12:36 PM)wvd schreef:  
(20-05-2020 03:20 PM)Vinoco schreef:  
(20-05-2020 02:09 PM)wvd schreef:  @The Winevet: hey zeg, je moet je hier niet verantwoorden om mooie wijnen te drinken hé, wel integendeel!

Ben je daar zeker van?
huhuh

nono Jij wel natuurlijk!

Gelukkig. Dan begrijp ik het weer Wink

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen


Ga naar locatie: