wijnliefhebbers
Domaine Mosse - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html)
+--- Forum: Loire (/forum-7.html)
+--- Discussie: Domaine Mosse (/thread-190.html)


Domaine Mosse - Venne - 16-01-2010 10:50 PM

Juist de witte 07 mogen binnenkletsen.
Anjou Blanc... Chenin
Weinig woorden, stond naast kabeljauwmoot met stevige reduc saus en had totaal geen last van Hawai toestanden (ik heb trouwens al wat sms'en ter hulp verzonden, miserie daar..).
Weinig woorden, schitterend
91
Er is ook nog de Rouchefer:-)


RE: Domaine Mosse - koen - 24-07-2011 09:14 PM

Rouchefer 2005, diepgele kleur, rijpe appel, honing, wat was en licht zilt mineralig. Fluwele mond, mooie fraicheur en een stevige afdronk. Zeer mooi 89


RE: Domaine Mosse - Venne - 28-07-2011 06:48 PM

aha , dus deze vriend kan wat liggen:-)
Mister Mosse was er de laatste degustatie bij Laurent, speciale man toch.....


RE: Domaine Mosse - carl - 28-07-2011 09:14 PM

(28-07-2011 06:48 PM)Venne schreef:  aha , dus deze vriend kan wat liggen:-)
Mister Mosse was er de laatste degustatie bij Laurent, speciale man toch.....

Da's wel het minste wat je kan zeggen, dat het een beetje ne speciale is Wink
Zijn wijnen zijn echter wel stuk voor stuk pareltjes. Vooral zijn basis-anjou blanc vond ik op de laatste degustatie bij Laurent zeer goed.
De Winedoctor heeft rtrouwens net een stuk gewijd aan Mosse en zijn wijnen van 2009 : http://www.thewinedoctor.com/tastingsformal/mosse2011.shtml


RE: Domaine Mosse - carl - 02-10-2011 07:51 PM

Anjou Blanc 2009
Vandaag de Anjou blanc 2009 gedronken van deze wijn en in tegenstelling tot de 2010 die ik hiervan tijdens de tasting bij Melotte dronk vertoont deze duidelijk meer een voller karakter. Iets minder op de mineraliteit gespeeld en meer op het geoxideerde appel-aroma gecombineerd met amandel, wat geel fruit en een mooie kruidigheid. De mineraliteit is in de neus niet dominant aanwezig maar is er wel. Ook kwam er in de neus een soort van velpon door maar dat is een aroma dat wel meer natuurlijke wijnen verspreiden. We get used to it Wink
Al bij al een mooie wijn en een dik verdiende 89


RE: Domaine Mosse - Kris - 06-01-2012 09:39 PM

Anjou Rouge 2009.
Bij opening beetje stinkneus, na wat karaf mooi rood fruit. Minerale en pure cabernet (70 CS/30 CF). Lekker maar voor mij niet zijn mooiste jaargang.


RE: Domaine Mosse - Venne - 07-01-2012 12:27 AM

ge moet die wat laten liggen na transport eh:-)


RE: Domaine Mosse - Kris - 25-02-2012 12:11 AM

Les Bonnes Blanches 2009. Olala....Complex, mineraal, subtiel...topchenin !! Ik dronk nog nooit een betere anjou applaus


RE: Domaine Mosse - Venne - 25-02-2012 01:11 AM

Wa moet dien Arena dan geven?:-)
CARLO was ook goed!


RE: Domaine Mosse - koen - 27-02-2012 06:13 PM

(25-02-2012 12:11 AM)Kris schreef:  Les Bonnes Blanches 2009. Olala....Complex, mineraal, subtiel...topchenin !! Ik dronk nog nooit een betere anjou applaus

Kris als ik zoiets lees, vrees ik altijd voor mijn budget ... 't kriebelt Wink
PS heb je al veel anjous gedronken Big Grin

(25-02-2012 01:11 AM)Venne schreef:  Wa moet dien Arena dan geven?:-)

Laten we die eens drinken tegenover les Vieux clos van Joly (zelfde prijscategorie) heb hier de 2009


RE: Domaine Mosse - Filip Ragolle - 15-03-2012 12:41 PM

Gisteren op resto dinneetje met 't werk:
Had de Anjou Blanc 2010 van Mosse, naast een Sancerre 2010 (Alphonse Mellot) gezet.

Was wel merkwaardig:
De ene helft (van het niet "getrainde" publiek) vond de Mosse maar niets en was er moeilijk van te overtuigen dat er niets mis was met de fles (geen "bio neuzekes" gewend zeker?).
De andere helft (waaronder ik) vond de wijn zeer geslaagd (meerdere flessen werden aan een bijkomende "test" onderworpen; kwestie van het staal representatief genoeg te maken Smile).

Die Sancerre is natuurlijk meer mainstream en daarmee heeft niemand problemen.

Resto: Toucan in Brussel (schone wijnkaart).


RE: Domaine Mosse - don quichotte - 15-03-2012 11:37 PM

(15-03-2012 12:41 PM)Filip Ragolle schreef:  Gisteren op resto dinneetje met 't werk:
Had de Anjou Blanc 2010 van Mosse, naast een Sancerre 2010 (Alphonse Mellot) gezet.

Was wel merkwaardig:
De ene helft (van het niet "getrainde" publiek) vond de Mosse maar niets en was er moeilijk van te overtuigen dat er niets mis was met de fles (geen "bio neuzekes" gewend zeker?).
De andere helft (waaronder ik) vond de wijn zeer geslaagd (meerdere flessen werden aan een bijkomende "test" onderworpen; kwestie van het staal representatief genoeg te maken Smile).

Die Sancerre is natuurlijk meer mainstream en daarmee heeft niemand problemen.

Ik kan dit ergens begrijpen. Ik heb soortgelijke ervaring met bio(dynamische) wijnen en champagne die binnen het kader van een aantal vrienden en kennissen werden gedronken.
Mensen die regelmatig toch een glas wijn drinken en de standaard "taste" de voorkeur geven.


RE: Domaine Mosse - koen - 09-07-2012 09:52 AM

Rouchefer 2005, Anjou. Iets meer geevolueerd deze keer, randje oxidatief, honing meer geprononceerd en boenwas. Wat minder fraicheur dan de vorige fles. Gedronken langs een recentere chenin van bij chidaine ... love them both


--------------------------------------------------------------------------------


RE: Domaine Mosse - carl - 09-07-2012 10:12 AM

(09-07-2012 09:52 AM)koen schreef:  Rouchefer 2005, Anjou. Iets meer geevolueerd deze keer, randje oxidatief, honing meer geprononceerd en boenwas. Wat minder fraicheur dan de vorige fles. Gedronken langs een recentere chenin van bij chidaine ... love them both


--------------------------------------------------------------------------------

Welke cuvee van chidaine was dat?


RE: Domaine Mosse - koen - 09-07-2012 11:12 AM

Choisilles 2008


RE: Domaine Mosse - Corto - 28-01-2013 12:38 PM

Bij een etentje in het Antwerpse enkele jaren geleden in het bijhuis van een zeer goed sterrenrestaurant was het enige lekkere aan de maaltijd een fles Anjou Blanc van Mosse. Ik wou absoluut deze wijn aanschaffen en diende daarvoor naar Pécrot te gaan (toen anderhalf uur rijden van bij me thuis). Om gezien de afstand zeker te zijn dat de reis niet voor niets zou zijn, vroeg ik op voorhand aan Laurent, de eigenaar, of hij de wijnen in voorraad had. Dat was geen probleem en er was dan zelfs een opendeurdag met o.m. René Mosse als aanwezige.

Toen ik in Pécrot aankwam, was ik het huisnummer vergeten. Ik ben dan 2 keer de straat op en af gereden op zoek naar de etalage van een wijnwinkel. Uiteindelijk besloot ik aan een café in die straat te stoppen en daar de weg te vragen. In het café was niemand, maar ik hoorde wel geluid van boven aan een trap komen.
Toen ik de trap opkwam, bleek ik op het juiste adres in de proefruimte terecht te komen. Het was wel jammer dat het daar zeker 30 graden was en Réné Mosse nog niet gearriveerd was.

Ik heb dan aan Laurent vrij snel mijn bestelling (Anjou Blanc, Rouchefer, Bonnes Blanches) doorgegeven en gevraagd of ik met kredietkaart of Bancontact kon betalen (iets waar ik op dat moment al voor vreesde). Toen ik dan een verwachte “nee” te horen kreeg, vroeg ik of er een bankautomaat in de buurt was waar ik voldoende contant geld kon afhalen. Ook dat bleek niet het geval te zijn. Toen keek Laurent me indringend aan en vroeg me of ik een referentie kon voorleggen. Toen ik de blog van “Château Sans Prétention” vernoemde, mocht ik mijn flesjes Chenin Blanc en zijn rekeningnr. - waarop ik achteraf het geld mocht storten - meenemen.
Van die aankoop heb ik nog geen seconde spijt gehad.


RE: Domaine Mosse - vinejo - 28-01-2013 02:35 PM

(28-01-2013 12:38 PM)Corto schreef:  Bij een etentje in het Antwerpse enkele jaren geleden in het bijhuis van een zeer goed sterrenrestaurant was het enige lekkere aan de maaltijd een fles Anjou Blanc van Mosse. Ik wou absoluut deze wijn aanschaffen en diende daarvoor naar Pécrot te gaan (toen anderhalf uur rijden van bij me thuis). Om gezien de afstand zeker te zijn dat de reis niet voor niets zou zijn, vroeg ik op voorhand aan Laurent, de eigenaar, of hij de wijnen in voorraad had. Dat was geen probleem en er was dan zelfs een opendeurdag met o.m. René Mosse als aanwezige.

Toen ik in Pécrot aankwam, was ik het huisnummer vergeten. Ik ben dan 2 keer de straat op en af gereden op zoek naar de etalage van een wijnwinkel. Uiteindelijk besloot ik aan een café in die straat te stoppen en daar de weg te vragen. In het café was niemand, maar ik hoorde wel geluid van boven aan een trap komen.
Toen ik de trap opkwam, bleek ik op het juiste adres in de proefruimte terecht te komen. Het was wel jammer dat het daar zeker 30 graden was en Réné Mosse nog niet gearriveerd was.

Ik heb dan aan Laurent vrij snel mijn bestelling (Anjou Blanc, Rouchefer, Bonnes Blanches) doorgegeven en gevraagd of ik met kredietkaart of Bancontact kon betalen (iets waar ik op dat moment al voor vreesde). Toen ik dan een verwachte “nee” te horen kreeg, vroeg ik of er een bankautomaat in de buurt was waar ik voldoende contant geld kon afhalen. Ook dat bleek niet het geval te zijn. Toen keek Laurent me indringend aan en vroeg me of ik een referentie kon voorleggen. Toen ik de blog van “Château Sans Prétention” vernoemde, mocht ik mijn flesjes Chenin Blanc en zijn rekeningnr. - waarop ik achteraf het geld mocht storten - meenemen.
Van die aankoop heb ik nog geen seconde spijt gehad.

Mooi verhaal! En lang leve CSP!


RE: Domaine Mosse - Rick - 28-01-2013 09:47 PM

Ik ben ontroerd...is me nog niet vaak overkomen dat ik een referentie ben ! Ben er zelf ook gek op, geweldig schone chenin en o zo vrolijke rode Anjou met net dat streepke meer dat hem ook een interessante wijn maakt.


RE: Domaine Mosse - Venne - 28-01-2013 10:27 PM

en de réné is nen toffe mens .. wel gene simpele... gene bullshit gaan verkopen aan zijn proeftafel :-)


RE: Domaine Mosse - Venne - 17-03-2013 12:40 AM

Anjou blanc 2009
Vandaag nog bij Laurent geweest en zo een toffe degustatie gehad.
Na een "flaw" Insolite van T Germain 2006 wilde ik een andere chenin en dan lag deze voor mij.
Alle aanwezigen vonden deze lekker en geweldig


RE: Domaine Mosse - Venne - 02-01-2014 08:07 PM

Les bonnes blanches 2008
Mooie donkergele kleur. Gisteren op nieuwjaarsdiner kees&charcuterie was hij nog wat gesloten maar vandaag stuiven de aroma's van honing , kruiden en de verdere typische chenin geurtjes uit het glas.
Mooi vol id mond, lekker strak en droog ondanks klein beetje restsuiker.
Ik ben content dat ik nog een 3/4 fles over heb:-)
Zéér mooie wijn!!!![/i]


RE: Domaine Mosse - vinejo - 02-01-2014 11:23 PM

(02-01-2014 08:07 PM)Venne schreef:  Les bonnes blanches 2008
Mooie donkergele kleur. Gisteren op nieuwjaarsdiner kees&charcuterie was hij nog wat gesloten maar vandaag stuiven de aroma's van honing , kruiden en de verdere typische chenin geurtjes uit het glas.
Mooi vol id mond, lekker strak en droog ondanks klein beetje restsuiker.
Ik ben content dat ik nog een 3/4 fles over heb:-)
Zéér mooie wijn!!!![/i]

Benieuwd hoe het momenteel met die 3/4 zit... Cool


RE: Domaine Mosse - Corto - 03-01-2014 10:11 AM

Is Mosse momenteel nog steeds enkel bij True Great Wines te verkrijgen? (Een verkoopadres in de buurt van Aalst zou op gebied van bereikbaarheid voor me meegenomen zijn.)


RE: Domaine Mosse - Filip Ragolle - 03-01-2014 03:01 PM

(03-01-2014 10:11 AM)Corto schreef:  Is Mosse momenteel nog steeds enkel bij True Great Wines te verkrijgen? (Een verkoopadres in de buurt van Aalst zou op gebied van bereikbaarheid voor me meegenomen zijn.)

Toch al iets dichter bij Aalst :-)
basin et marot in Brussel (Elsene): basin-marot.be
Schoon gamma trouwens.


RE: Domaine Mosse - Venne - 03-01-2014 06:31 PM

op het einde van de tasting note was de fles leeg :-)


RE: Domaine Mosse - Corto - 17-03-2014 09:16 AM

Rouchefer 2005. Zeer oxidatief geworden. Overgeschakeld naar een gewone Anjou Blanc 2007. Deze liet zich wel nog drinken, maar beiden vond ik enkele jaren geleden wel stukken beter. Met de ene fles Les Bonnes Blanches 2007 die ik nog liggen heb, zal ik niet lang meer wachten.


RE: Domaine Mosse - don quichotte - 17-03-2014 10:20 PM

(17-03-2014 09:16 AM)Corto schreef:  Rouchefer 2005. Zeer oxidatief geworden. Overgeschakeld naar een gewone Anjou Blanc 2007. Deze liet zich wel nog drinken, maar beiden vond ik enkele jaren geleden wel stukken beter. Met de ene fles Les Bonnes Blanches 2007 die ik nog liggen heb, zal ik niet lang meer wachten.

Men mag er van denken wat men wilt maar ik ben van plan alle witte wijnen die geen toegevoegde sulfiet hebben van mijn aankooplijstje te schrappen. Ook kijk ik met argusogen naar wijnen die maar een minieme toevoeging aan sulfiet hebben gekregen
Als ik bepaalde domeinen uit Bordeaux ; de Loire; Elzas… vergelijk uit de jaren 70, 80 en 90 dan hadden deze een langer bewaarpotentieel; behielden beter hun fraîcheur en waren vooral minder gevoelig voor oxidatie. Vanaf de jaren 2000 zag ik een drastische verhoging voor de gevoeligheid aan oxidatie van deze witte wijnen. Te maken met restricties op toevoeging van sulfiet?
Ik ben op dit ogenblik aan ’t experimenteren met een paar bio en biodynamische wijnen om te zien hoe resistent ze zijn tegen oxidatie en vlugge veroudering.Rolleyes


RE: Domaine Mosse - vinejo - 18-03-2014 12:32 AM

(17-03-2014 10:20 PM)don quichotte schreef:  
(17-03-2014 09:16 AM)Corto schreef:  Rouchefer 2005. Zeer oxidatief geworden. Overgeschakeld naar een gewone Anjou Blanc 2007. Deze liet zich wel nog drinken, maar beiden vond ik enkele jaren geleden wel stukken beter. Met de ene fles Les Bonnes Blanches 2007 die ik nog liggen heb, zal ik niet lang meer wachten.

Men mag er van denken wat men wilt maar ik ben van plan alle witte wijnen die geen toegevoegde sulfiet hebben van mijn aankooplijstje te schrappen. Ook kijk ik met argusogen naar wijnen die maar een minieme toevoeging aan sulfiet hebben gekregen
Als ik bepaalde domeinen uit Bordeaux ; de Loire; Elzas… vergelijk uit de jaren 70, 80 en 90 dan hadden deze een langer bewaarpotentieel; behielden beter hun fraîcheur en waren vooral minder gevoelig voor oxidatie. Vanaf de jaren 2000 zag ik een drastische verhoging voor de gevoeligheid aan oxidatie van deze witte wijnen. Te maken met restricties op toevoeging van sulfiet?
Ik ben op dit ogenblik aan ’t experimenteren met een paar bio en biodynamische wijnen om te zien hoe resistent ze zijn tegen oxidatie en vlugge veroudering.Rolleyes

Don, je moet dit maar eens lezen...
Sterkte me volledig in mijn overtuiging (bvb dat je in de meeste natuurlijke wijnen druif noch terroir kan herkennen, wel de... vinificatie)

http://lapassionduvin.com/phorum/read.php?21,839717


RE: Domaine Mosse - de populist - 18-03-2014 08:15 PM

(17-03-2014 10:20 PM)don quichotte schreef:  
(17-03-2014 09:16 AM)Corto schreef:  Rouchefer 2005. Zeer oxidatief geworden. Overgeschakeld naar een gewone Anjou Blanc 2007. Deze liet zich wel nog drinken, maar beiden vond ik enkele jaren geleden wel stukken beter. Met de ene fles Les Bonnes Blanches 2007 die ik nog liggen heb, zal ik niet lang meer wachten.

Men mag er van denken wat men wilt maar ik ben van plan alle witte wijnen die geen toegevoegde sulfiet hebben van mijn aankooplijstje te schrappen. Ook kijk ik met argusogen naar wijnen die maar een minieme toevoeging aan sulfiet hebben gekregen
Als ik bepaalde domeinen uit Bordeaux ; de Loire; Elzas… vergelijk uit de jaren 70, 80 en 90 dan hadden deze een langer bewaarpotentieel; behielden beter hun fraîcheur en waren vooral minder gevoelig voor oxidatie. Vanaf de jaren 2000 zag ik een drastische verhoging voor de gevoeligheid aan oxidatie van deze witte wijnen. Te maken met restricties op toevoeging van sulfiet?
Ik ben op dit ogenblik aan ’t experimenteren met een paar bio en biodynamische wijnen om te zien hoe resistent ze zijn tegen oxidatie en vlugge veroudering.Rolleyes
Volg je helemaal Don, die restricties hebben zeer zeker een invloed op het beperktere bewaarvermogen (ook het later plukken, lagere aciditeit, wellicht ook lange maceration pelliculaire). Ik betreur dat zeer als witte wijn liefhebber. En natuurlijke witte wijnen: direct drinken! Ik ben zelf geen liefhebber van Mosse maar ik heb er wel al goeie gehad. Witte wijnen zonder toegevoegd sulfiet zijn nog veel gevoeliger voor problemen dan de rode zonder toegevoegd sulfiet die in de kelder soms wél goed evolueren. Echte oxidatieve natuurlijke witte wijnen zijn veiliger, denk ik, om te bewaren (onder de 15 graden best). Maar ik weet dat jij daar niet echt voor bent. Ik wel, jammie.


RE: Domaine Mosse - don quichotte - 18-03-2014 10:32 PM

(18-03-2014 08:15 PM)de populist schreef:  
(17-03-2014 10:20 PM)don quichotte schreef:  
(17-03-2014 09:16 AM)Corto schreef:  Rouchefer 2005. Zeer oxidatief geworden. Overgeschakeld naar een gewone Anjou Blanc 2007. Deze liet zich wel nog drinken, maar beiden vond ik enkele jaren geleden wel stukken beter. Met de ene fles Les Bonnes Blanches 2007 die ik nog liggen heb, zal ik niet lang meer wachten.

Men mag er van denken wat men wilt maar ik ben van plan alle witte wijnen die geen toegevoegde sulfiet hebben van mijn aankooplijstje te schrappen. Ook kijk ik met argusogen naar wijnen die maar een minieme toevoeging aan sulfiet hebben gekregen
Als ik bepaalde domeinen uit Bordeaux ; de Loire; Elzas… vergelijk uit de jaren 70, 80 en 90 dan hadden deze een langer bewaarpotentieel; behielden beter hun fraîcheur en waren vooral minder gevoelig voor oxidatie. Vanaf de jaren 2000 zag ik een drastische verhoging voor de gevoeligheid aan oxidatie van deze witte wijnen. Te maken met restricties op toevoeging van sulfiet?
Ik ben op dit ogenblik aan ’t experimenteren met een paar bio en biodynamische wijnen om te zien hoe resistent ze zijn tegen oxidatie en vlugge veroudering.Rolleyes
Volg je helemaal Don, die restricties hebben zeer zeker een invloed op het beperktere bewaarvermogen (ook het later plukken, lagere aciditeit, wellicht ook lange maceration pelliculaire). Ik betreur dat zeer als witte wijn liefhebber. En natuurlijke witte wijnen: direct drinken! Ik ben zelf geen liefhebber van Mosse maar ik heb er wel al goeie gehad. Witte wijnen zonder toegevoegd sulfiet zijn nog veel gevoeliger voor problemen dan de rode zonder toegevoegd sulfiet die in de kelder soms wél goed evolueren. Echte oxidatieve natuurlijke witte wijnen zijn veiliger, denk ik, om te bewaren (onder de 15 graden best). Maar ik weet dat jij daar niet echt voor bent. Ik wel, jammie.

Echt bedankt populist voor je waardevolle reactie. Je besluit van de meeste witte wijnen sneller of direct te drinken ondersteun ik volledig.
Bij ons volgend proeverijke moeten we daar het zeker nog eens over hebben.
En wat betreft de 15 graden, ik heb een kelder die bewezen heeft in meer dan 25 jaar niet boven de 20 graden Celsius te gaan en daarop is mijn ervaring gesteund.
Ook je verwijzing naar de rode vind ik correct. Daarom dat ik in mijn reactie expliciet naar witte wijnen refereerde.


RE: Domaine Mosse - Kris - 19-03-2014 01:00 AM

Ben es benieuwd, ik doe volgend weekend nen ouwere arena open.


RE: Domaine Mosse - koen - 19-03-2014 11:43 AM

Laat iets weten, heb ik zelf nog nooit geproefd.


RE: Domaine Mosse - don quichotte - 21-03-2014 07:39 PM

(19-03-2014 01:00 AM)Kris schreef:  Ben es benieuwd, ik doe volgend weekend nen ouwere arena open.

Van welke jaargang Kris ?
Heb zelf deze witte Arena nog nooit gedronken.
Wordt deze wijn gekenmerkt door een hoge zuurtegraad als hij jong is ?
Waarom ik dit vraag is dat bv Rieslings ( bio en bio-dynamisch) met een hoge zuurtegraad en met een voldoende rijkdom aan bestanddelen het wel nog gemakkelijk een decennium uithouden in mijn kelder.
Terwijl ik met een andere Savenniere wijn Coulée de Serrant niet al de beste ervaring heb met zijn bewaarpotentieel en deze niet alleen niet meer koop omdat hij te duur is.Sad


RE: Domaine Mosse - Kris - 21-03-2014 09:33 PM

(21-03-2014 07:39 PM)don quichotte schreef:  
(19-03-2014 01:00 AM)Kris schreef:  Ben es benieuwd, ik doe volgend weekend nen ouwere arena open.

Van welke jaargang Kris ?
Heb zelf deze witte Arena nog nooit gedronken.Wordt deze wijn gekenmerkt door een hoge zuurtegraad als hij jong is ?
Waarom ik dit vraag is dat bv Rieslings ( bio en bio-dynamisch) met een hoge zuurtegraad en met een voldoende rijkdom aan bestanddelen het wel nog gemakkelijk een decennium uithouden in mijn kelder.
Terwijl ik met een andere Savenniere wijn Coulée de Serrant niet al de beste ervaring heb met zijn bewaarpotentieel en deze niet alleen niet
meer koop omdat hij te duur is.Sad

Arena 2007. Don, geen idee wat de zuurtegraad is. Vorig jaar de gewone Savennieres 2005 gedronken. Mooi en typisch chenin verouderd (stro, appelkes, mineraal) en unaniem zeer goed bevonden, ook door niet doorwinterde drinkers.


RE: Domaine Mosse - Venne - 11-08-2015 12:17 PM

Anjou Blanc 2013
Zanderige en gravel ondergrond op schist. Van de jongere stokken zo een 15 jaar.
Eventjes wat volatiliteit (pattex) , de meesten zouden hem al neersabelen, maar daarna mooi fruit maar ook bloemen en zéér aromatisch. Klein klein zoetje maar daartegen komt een aciditeit die de wijn mooi rond maakt. Blijft mooi hangen.
Restje tweede dag was lichtbruin geworden maar in de mond niks van oxidatie, zelfs nog breder en complexer geworden.


RE: Domaine Mosse - Kupers - 09-02-2016 11:30 PM

Dit weekend bij Melotte gepasseerd om een bestelling op te pikken, en van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook enkele probeerflesjes mee te nemen van Mosse.

Gisteren werd de eerste ontkurkt, Le Rouchefer 2012, vrij donkergeel, beetje vuile neus in het begin maar dan mooi rijp fruit, honingtoetsje en zelf iets wat op restsuiker lijkt. Halve fles ging zonder problemen binnen en vanavond verheugde ik me op de rest. Grote verrassing bij het schenken, donker strogeel, bijna bruin aan de rand. Had ik dan zo verkeerd gezien gisteravond? Mondgevoel bevestigt het, heeft nog wel iets maar mist structuur en oxidatieve is duidelijk merkbaar in de afdronk. Daarnaast dan maar de gewone Anjou Blanc 2013, dezelfde als Venne in de laatste post hier, opengedaan en toch wel een frappant verschil. Bijna geen neus bij het openen, na een tijdje in het glas rijp fruit, inderdaad heel aromatisch. Mondgevoel is veel meer op structuur, heel energiek met een aciditeit die de wijn draagt. Lang en winnend aan intensiteit in de afdronk.


RE: Domaine Mosse - Corto - 24-01-2022 12:29 PM

Zijn de wijnen van Mosse eigenlijk nog ergens in een winkel in België te koop? (Op de site van Mosse vind ik enkel een paar Belgische restaurants.)

Blijkbaar (volgens dezelfde web site) hebben Sylvestre en Joseph Mosse officieel de "teugels van het Domaine overgenomen" in 2018. Weet iemand wat hiervan de impact is op de wijnen?