Bis aan de dis in Bissegem - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Interessante Topic (/forum-41.html) +--- Forum: Onvergetelijke degustaties (/forum-64.html) +--- Discussie: Bis aan de dis in Bissegem (/thread-3998.html) |
Bis aan de dis in Bissegem - vinejo - 23-02-2015 10:14 AM Niet voor de eerste keer zaten we met volle goesting en behoorlijk hoge verwachtingen aan de dis in Bissegem. En alweer werden deze volledig ingevuld... Champagne Laherte Freres De huisChampagne van Noma, blanc de blancs. Brute (sic) schoonheid. 91 Ruinart Blanc de Blancs. Veel breder, complexer, niet goedkoop maar wel een wijn die Champagne overstijgt. 93 Chateau Fonreaud Le Cygne 2010 Ik dacht hierbij aan een witte Pessac, wat meteen iets zegt over de kwaliteit van deze verrassende Bordeaux blanc uit Listrac. 90 De Villaine Cote Chalonnaise les Clous 2009 Niet de pure elegantie van pakweg een Puligny, maar voor mij wel van Meursault- niveau. 90-91 Trimbach Riesling Cuvee Emile 2004 Na de obligate petroltoets is de wijn heel open, rijpe appel, fris. Voorzl in de mond wordt het verschil gemaakt. Breed, evenwichtig, zuiver, fijn. 92-93 Les grandes Murailles St Emilion GCC Een voor mij ietwat onbekend huis, maar de wijn mag er zeker zijn. Cassis, zoethout, gerookte toets, peper, deed me eerder aan een linkeroever denken. 91 Chevillon Nuits St Georges VV 2011 Frambozen à gogo, zacht, fluwelig, puur, heerlijk. 91 Malartic Lagraviere , Pessac 2004 Boter en boontjes, smelt in de mond als een chocolaatje, grafiet in de afdronk. 92 Chateau Musar 1999 De vreemde eend in de bijt. In het begin precies foutief, iets muffig, chemisch. Later rozijnebrood, rozen, potpouri, champignons, herfst. Ook in de mond die herfstige toets, met hoge zuurtjes en toch een zoetigheid. Zit op of net over zijn "plateau de maturité" 89 Guigal Cote Rotie Brune et Blonde 200? Viooltjes, peper, mineraal, zeer mooi. 92-93 Chateau Clinet Pomerol 2011 Ceder, marsepein, zwarte bes. Zuiver en zacht in de mond, geen grote diepgang echter, de lichte stijl van 2011. 92 Chateau Rieussec 2007 Kaneel, rijstpap, honing. In de mond enorm veel materie maar o zo mooi geschakeerd. Top. 96+ Danke, Tienne! Maar veel dank aan C ook voor de schitterende gerechten die ons bij deze wijnen werden geserveerd, zij waren op zijn minst van hetzelfde hoge niveau. Een zaterdagnamiddag die ons de nodige vitamientjes gaf om de week erop weer post te vatten in deze dolgedraaide wereld vol halvegaren en hebzuchtige hufters. Hey, we kunnen er weer tegen! RE: Bis aan de dis in Bissegem - Tienne - 23-02-2015 10:10 PM (23-02-2015 10:14 AM)vinejo schreef: Niet voor de eerste keer zaten we met volle goesting en behoorlijk hoge verwachtingen aan de dis in Bissegem. Bedankt voor het redactiewerk Vinejo! BTW, C&V hebben al een indukwekkend cv! RE: Bis aan de dis in Bissegem - vinejo - 23-02-2015 11:29 PM (23-02-2015 10:10 PM)Tienne schreef: BTW, C&V hebben al een indukwekkend cv! RE: Bis aan de dis in Bissegem - Jean - 24-02-2015 01:33 PM Die Malartic Lagravière was rood, veronderstel ik? Toen ik 'boter' las, dacht ik meteen aan de witte... RE: Bis aan de dis in Bissegem - Tienne - 24-02-2015 05:02 PM (24-02-2015 01:33 PM)Jean schreef: Die Malartic Lagravière was rood, veronderstel ik? Toen ik 'boter' las, dacht ik meteen aan de witte... Ja, was de rode. |