Winestagram. - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Interessante Topic (/forum-41.html) +--- Forum: Media, blogs, artikels (/forum-67.html) +--- Discussie: Winestagram. (/thread-6190.html) |
Winestagram. - Smaakatleet - 21-11-2018 07:16 AM Niet wetende waar dit goed te plaatsen dan maar hier... Een tijd geleden ben ik met een Instagram account van start gegaan. Het loopt op zen gemak, ongeveer 1 post per week. Vooral over natuurlijke wijnen en eten. Er is gewoon veel meer animo te vinden omtrent deze wijnen. En dus ook veel meer om zelf te ontdekken in dat genre. Het is niet de bedoeling dat ik enkel nog daar post en lees. Maar wel om hier ook even die ervaringen te delen. Ze zijn in het Engels, voor de talenknobbels onder ons. Zie je een fout, laat me gerust weten via PM deze kunnen nog altijd aangepast worden. [attachment=3704] What a surprise to taste all these top notch natural wines on a thursday evening! Thanks!@altrovino . Chenin Chardonnay from Les Chants Jumeaux easy drinking and very fresh wine with an excellent price quality to start. And then straight to some complex juices! La Perdida - A Chiara 2015 100% Dona Branca fully packed white wine with a complex acid and minerals structure. Pretty amazing if you ask me! Then we are off to France again. I'm like who is up for some Sauvignon Blanc? This wine their Blanc 2016 is a verry pure wine and has a long lingering finish. And then a Chardonnay to call it a day. For the white wines at least. Reynald héaulè - Rive Droite. Forgot to ask the vintage but it's a good one ?. Typical Reynald style. Pure, elegant, balanced and finesse are the first things that pop in your mind while this take you for a long ride... Want some red? Hell yes. First stop Cahors: L'Ostal - Plein-Chant 2015 100% Malbec not a heavy black wine. We are not a fan when it comes to that style. So here you a have a live fruity and surrounded with fresh acids red wine. Next is Bordeaux: Ormiale 2015 by @fabricedomercq second time I have the honours to taste it. It's evolving and complexity is being gained and yesterday it showed a nice spicy note aswell .You can drink this now and enjoy a real good Bordeaux! Or be patient and get your socks knocked off be kick ass Bordeaux. It will be tasty any ways... Ended with a 2017 Rouge Marcel by Les Chants Jumeaux ( not on pic. ) this is a fresh red blended red Loire Grolleau, Gamay,... This is the stuff if you are into glouglou with style! #vinnaturel #naturalwine #ormialewines #domainelostal #reynaldhéaulé #chateaulestignac #nachogonzález #altrovino RE: Winestagram. - wvd - 21-11-2018 10:56 AM Ook wijnhandelleuvin zit op Instagram en daar post ik af en toe ook eens iets. Ik ben allesbehalve een "kenner", maar naar mijn gevoel gaat Instagram over foto's met een (heel) kort tekstje. Als ik jou was zou dus al deze flessen afzonderlijk fotograferen en telkens met enkele dagen tussen posten met een kortere tekst per fles. Dat heeft ook het voordeel dat je telkens de aandacht trekt. Zelf post ik ook te weinig. Geen tijd en geen goesting. RE: Winestagram. - Smaakatleet - 22-11-2018 07:15 AM (21-11-2018 10:56 AM)wvd schreef: Ook wijnhandelleuvin zit op Instagram en daar post ik af en toe ook eens iets. Ik ben allesbehalve een "kenner", maar naar mijn gevoel gaat Instagram over foto's met een (heel) kort tekstje. Als ik jou was zou dus al deze flessen afzonderlijk fotograferen en telkens met enkele dagen tussen posten met een kortere tekst per fles. Dat heeft ook het voordeel dat je telkens de aandacht trekt. I know the feeling... Meestal is het dan ook zo fles per fles. Maar af en toe (zoals de eerste foto hier) zijn het er een paar. Het is ook de bedoeling om er enkel beknopt over te schrijven. Hier gebeurt het wel eens dat mijn TN wat aan de langere kant kan uitvallen. RE: Winestagram. - Vinogan(s) - 22-11-2018 12:50 PM (22-11-2018 07:15 AM)gertjeuh schreef:(21-11-2018 10:56 AM)wvd schreef: Ook wijnhandelleuvin zit op Instagram en daar post ik af en toe ook eens iets. Ik ben allesbehalve een "kenner", maar naar mijn gevoel gaat Instagram over foto's met een (heel) kort tekstje. Als ik jou was zou dus al deze flessen afzonderlijk fotograferen en telkens met enkele dagen tussen posten met een kortere tekst per fles. Dat heeft ook het voordeel dat je telkens de aandacht trekt. Dat is omdat je teveel spatie gebruikt RE: Winestagram. - Smaakatleet - 28-11-2018 07:30 PM [attachment=3715] Bienvenue en France ! Damn this 100% chardonnay was mind-blowing! Full package, everything you expect to get when you want to drink '' the good stuff''. Julien Labet's - En Billat 2013. The winery is located in Rotalier, Jura. They work natural and the wines are all pure and refined. It's a wine that takes you on a full tasting trip. And leaves its mark, to last for quite some time. Complexity, full and finesse. Fruit, minerals. I can keep on going. But you all get the picture, right? It's a high quality wine, with a very pure taste. If you get the chance buy! @altrovino thanks mate! #vinnaturel #vinnature #vinosnaturales #vininaturali #natuurwijn #naturalwine #vin #wineaddict #winetime #winegeek #wineoftheday #wineoftheday #jura #julienlabet #chardonnay #wineoclock #wineporn #wineo #winestagram #winetasting #whitewine #nosulphites #rawwine RE: Winestagram. - vinejo - 28-11-2018 07:41 PM (28-11-2018 07:30 PM)gertjeuh schreef: Bienvenue en France ! Damn this 100% chardonnay was mind-blowing! Full package, everything you expect to get when you want to drink '' the good stuff''. Julien Labet's - En Billat 2013. T zal wel aan mijn leeftijd liggen maar ik krijg een beetje hoofdpijn van al die hashtags... Btw, we dronken twee weken terug de savagnin 2002 van Labet, die was ook bijzónder mooi. RE: Winestagram. - Smaakatleet - 28-11-2018 07:47 PM Waw dat was ook een spaarzame liefhebber! Helaas al zeer moeilijk te verkrijgen deze wijnen... Verlies van de oogst, de vraag die groot is. Ja het zijn dus Copy/Paste teksten die ik hier neezet Jo. Daarmee de hashtags. RE: Winestagram. - UC - 28-11-2018 08:58 PM Wat is je account naam eigenlijk? Dan hoef je niet hier alles integraal te posten RE: Winestagram. - Kupers - 28-11-2018 09:58 PM De hashtags kan je ook gemakkelijk in de eerste comment zetten, toont iets mooier, zeker als je de beschrijving kort en bondig houdt (wat toegegeven niet evident is). RE: Winestagram. - Smaakatleet - 28-11-2018 10:02 PM (28-11-2018 09:58 PM)Kupers schreef: De hashtags kan je ook gemakkelijk in de eerste comment zetten, toont iets mooier, zeker als je de beschrijving kort en bondig houdt (wat toegegeven niet evident is). Goede. Tip. Wel al eens gedaan. Maar kreeg continue een foutmelding. Ook al voorgehad met het '' hashtaggen''? RE: Winestagram. - Kupers - 28-11-2018 10:28 PM er zit een limiet op het aantal hashtags of @ vermeldingen dat je in een comment kunt zetten, meestal een signaal om minder langdradig te zijn . RE: Winestagram. - vinejo - 28-11-2018 11:05 PM En geven die hartjes jullie dan telkens een endorfineshot? RE: Winestagram. - Smaakatleet - 29-11-2018 06:47 AM (28-11-2018 10:28 PM)Kupers schreef: er zit een limiet op het aantal hashtags of @ vermeldingen dat je in een comment kunt zetten, meestal een signaal om minder langdradig te zijn . Langdradig, toevallig een van mijn specialiteiten! Nu ergens wil ik zoveel mogelijk hashtags. Hoe meer hashtags, hoe meer bereik. Dat bereik, kan dan weer leiden tot nieuwe mensen om zelf te volgen. En opnieuw weer meer wijnen te ontdekken... @Jo, niet echt. Is het fijn dat er zoveel mensen zijn. Die een bepaalde wijn ook een hartje geven, uiteraard! [attachment=3716] Five years ago I was introduced to a wine called Adonis. Hooked and sold in a heartbeat... The grape was called Pineau d'Aunis. Now here is from that same winemaker another 100% Pineau d'Aunis. The vines are over 100 years old, the soils are clay and silex. Grapes are manually harvested and destemmed. Ageing for 36 months in 5 year old barrels (228 liter). This is a blended year so I assume in this case it's a bit different . No sulfur added. Some info about the winemaker: Renaud Guettier started La Grapperie in 2004 with a very small parcel 1/2 hectare. And now he has around 4 hectares, spread over 15 small plots. So this bottle: La Grapperie L'enchanteresse 15-16 100% Pineau d'Aunis. Pop and pour. Red fruits, some funky earth notes. A real elegant wine, one of the most refined I had this year... Tannins are really smooth and the drink-ability is high! Warning this empties fast if your not careful. ? Decanted a half bottle and the second half. On day two was mind blowing. The wine gained complexity and body. Harmony and complexity with one soul purpose. Providing you with one hell of a drink! It was superb!? #vinnaturel #vino #vinnature #vinsains #vinosnaturales #vininaturali #renaudguettier #lagrapperie #pineaudaunis #lenchanteresse #loire #natuurwijn #naturalwine #natuurlijkewijn #wineaddict #wijn #winetime #winegeek #wineoftheday #winephotography #wineoclock #wineenthusiast #winestagram #wineporn #wineo #altrovino RE: Winestagram. - vinejo - 29-11-2018 08:24 AM Jouw antwoord gaf me nochtans wel een lichte endorfineshot hoor Gertjeuh RE: Winestagram. - Smaakatleet - 29-11-2018 01:25 PM (29-11-2018 08:24 AM)vinejo schreef: Jouw antwoord gaf me nochtans wel een lichte endorfineshot hoor Gertjeuh Wat op zich weer goed is voor je hoofdpijn. RE: Winestagram. - vinejo - 29-11-2018 03:47 PM (29-11-2018 01:25 PM)gertjeuh schreef:(29-11-2018 08:24 AM)vinejo schreef: Jouw antwoord gaf me nochtans wel een lichte endorfineshot hoor Gertjeuh RE: Winestagram. - Smaakatleet - 03-12-2018 06:58 PM [attachment=3727] When food is made, a man can't resist to have a taste. This blonde lady right here is not your average wine. Orange wine 100% Albillo Real. Unfined, unfiltered and no added sulphites. Somewhere in Spain, Castilla y Léon, Sierra de Gredos this beauty was brought to life by Fabio Bartolomei. Granite and sand soils between 600 and 1200m above sea level. If you get your hands on a bottle check out the backside! ? The wine is very full and strong. Juicy yet complex, it needed some time. Best if you open it a few hours before consumption. Pour a small glass and let the remaining wine live and breath some more. It became harmonious with notes of blood orange, a bitterness and a few flavors hard to discribe. Yet very authentic to natural wine. Matched beautifully, again proof orange wine and pork dishes! ? @hansdusselier thanks En zonder de hashtags! RE: Winestagram. - vinejo - 03-12-2018 07:07 PM (03-12-2018 06:58 PM)gertjeuh schreef: When food is made, a man can't resist to have a taste. This blonde lady right here is not your average wine. Zonder hashtags maar alweer een andere bedenking van een ouwe brombeer die niet meer mee is: krijgt gij al die flessen gratis misschien? Of dank je gewoon de wijnhandelaar omdat je een fles hebt mogen kopen? RE: Winestagram. - Venne - 03-12-2018 07:22 PM Das gewoon de vriendelijkheid en dankbaarheid tss mensen in de natuurwijn sekte :-) Orange kan je pairen met een ganse menu , zit wat tss rood en wit. Voor twijfelaars op resto die niet wit en rood pakken en het houden bij 1 fles Maar heb dedju al mooie pairings gehad met Orange wines! RE: Winestagram. - Smaakatleet - 03-12-2018 07:39 PM Zoals Venne dus zei, kwestie van vriendelijkheid en blij dit te leren kennen. Maar snap je vraag wel hoor Jo. @Venne, betreffende de pairings hier ook! Eerste keer dat ik echt omver was geblazen was in Het Vliegend Tapijt van zo een pairing. RE: Winestagram. - Venne - 04-12-2018 11:44 AM Felix kan e stukske koken en zo een toffe gastvrouw :-) RE: Winestagram. - Smaakatleet - 04-12-2018 12:13 PM (04-12-2018 11:44 AM)Venne schreef: Felix kan e stukske koken en zo een toffe gastvrouw :-) Zeer zeker! We gaan er gauw nog eens terug. Eerst Va et Vient volgende week. RE: Winestagram. - Smaakatleet - 06-12-2018 12:52 PM [attachment=3734] Belgian wine, I can hear some of you thinking. Does it even exist? Well if we're are talking about natural wine. The answer is yes! Servaas Blockeel the winemaker started out with a small home project several years ago. And planted a second plot about 1 hectare. Time being around Mai 2013. The planted varieties are Rondo, Bronner, Solaris and Muscat Blue. Nowadays he has around 4 hectares. Spreaded over a few plots. The credo being '' grapes nothing else. '' The winery is located in the Western part of the Flanders, Otegem. The wines are still very limited. I had the chance to buy three bottles and told myself be patient. And wait with your first bottle. Truthfully said, each and every time when passing by the bottles there was this urge... To pop open a bottle! Couldn't resist so here we go. Lijsternest - Mag Da 2017 The wine was served first a tad chilled. Opened and we let it breathe for a few minutes. It had a floral note, some berries and something I like to call seductive. Makes you want to taste! Fresh and '' vivant''. The mouthfeel is elegant and well balanced. Nothing hard the tannins are smooth and you could think it's glouglou. And in a way it is but this wine deserves more attention. Because it's complex! It's a feel good juice. @wijngaard_lijsternest top! RE: Winestagram. - Smaakatleet - 06-03-2019 06:18 PM When you are in the mood for a fresh and juicy wine. The Ardèche région isn't always the first that comes to mind. And with this post it's exactly where we are going. Off to see what Jérôme Jouret is creating up the hills of the Vallée de l'ilbie. A small hamlet called Villeneuve-de-berg. At an altitude around 400 meters. Providing a cooler climate for the vines, who definitely help to create freshness. Jérôme took over the family business in 2005. Wanting to do things differently he created his fist natural wine in 2006. And hasn't stopped since, lucky for us. With respect for nature, and harvesting by hand, only grapes that have reached a perfect ripening. He creates aromatic tastebud bombs. Domaine Jérôme Jouret - Pas à Pas 2017. Carignan 65%, Alicante 15% and Grenache 20%. A mixture of red and black fruits. Spices going on from pepper to garrigue. The. Mouthfeel is soft, round fruity and complex. Elegance and finesse are other words that come to mind. Glouglou with style. Because the wine is drinking so easy, one could think it's kinda simple. It is not, don't let your thirst fool you. [attachment=3830] RE: Winestagram. - Vinogan(s) - 06-03-2019 07:04 PM Ik vermoed dat de 15% alicante hier alicante bouschet is? RE: Winestagram. - Smaakatleet - 06-03-2019 10:00 PM (06-03-2019 07:04 PM)Vinogan(s) schreef: Ik vermoed dat de 15% alicante hier alicante bouschet is? 100% zeker kan ik dat niet zeggen. Op verschillende websites lees ik Alicante. Zijn ze dan allemaal gewoon te lui om voluit te schrijven. Misschien een kwestie van tijdsbesparing, yolo. RE: Winestagram. - Olivier - 07-03-2019 07:29 AM (06-03-2019 10:00 PM)Smaakatleet schreef:(06-03-2019 07:04 PM)Vinogan(s) schreef: Ik vermoed dat de 15% alicante hier alicante bouschet is? Zijn er dan andere alicantes? RE: Winestagram. - Smaakatleet - 07-03-2019 07:35 AM (07-03-2019 07:29 AM)Olivier schreef:(06-03-2019 10:00 PM)Smaakatleet schreef:(06-03-2019 07:04 PM)Vinogan(s) schreef: Ik vermoed dat de 15% alicante hier alicante bouschet is? Bij mijn weten niet Olivier. Maar of dat een feit is kan ik niet bevestigen. RE: Winestagram. - vinejo - 07-03-2019 10:25 AM (07-03-2019 07:35 AM)Smaakatleet schreef:(07-03-2019 07:29 AM)Olivier schreef:(06-03-2019 10:00 PM)Smaakatleet schreef:(06-03-2019 07:04 PM)Vinogan(s) schreef: Ik vermoed dat de 15% alicante hier alicante bouschet is? We moeten alleszins dit probleem niet eenzijdig en dus van alicante bekijken! RE: Winestagram. - Vinogan(s) - 07-03-2019 10:30 AM (07-03-2019 10:25 AM)vinejo schreef:(07-03-2019 07:35 AM)Smaakatleet schreef:(07-03-2019 07:29 AM)Olivier schreef:(06-03-2019 10:00 PM)Smaakatleet schreef:(06-03-2019 07:04 PM)Vinogan(s) schreef: Ik vermoed dat de 15% alicante hier alicante bouschet is? Vanuit Italiaans perspectief bekeken (ok, mijn misvorming ) wel; daar wordt alicante soms gebruikt als synoniem voor grenache RE: Winestagram. - vinejo - 07-03-2019 11:38 AM (07-03-2019 10:30 AM)Vinogan(s) schreef:(07-03-2019 10:25 AM)vinejo schreef:(07-03-2019 07:35 AM)Smaakatleet schreef:(07-03-2019 07:29 AM)Olivier schreef:(06-03-2019 10:00 PM)Smaakatleet schreef:(06-03-2019 07:04 PM)Vinogan(s) schreef: Ik vermoed dat de 15% alicante hier alicante bouschet is? En krijg je dan niet van alicante tegenwind? RE: Winestagram. - Olivier - 07-03-2019 12:11 PM Citaat:Vanuit Italiaans perspectief bekeken (ok, mijn misvorming Wink ) wel; daar wordt alicante soms gebruikt als synoniem voor grenache aha, wist ik niet. Bedankt. Maar hoe weet je dan over welke druif ze het hebben, want alicante bouschet wordt ook vaak kortweg alicante genoemd... RE: Winestagram. - vinejo - 07-03-2019 12:20 PM (07-03-2019 12:11 PM)Olivier schreef:Citaat:Vanuit Italiaans perspectief bekeken (ok, mijn misvorming Wink ) wel; daar wordt alicante soms gebruikt als synoniem voor grenache Vinogans wordt hier van alicante bevraagd..! RE: Winestagram. - Vinogan(s) - 07-03-2019 12:44 PM (07-03-2019 12:20 PM)vinejo schreef:(07-03-2019 12:11 PM)Olivier schreef:Citaat:Vanuit Italiaans perspectief bekeken (ok, mijn misvorming Wink ) wel; daar wordt alicante soms gebruikt als synoniem voor grenache Tja, niet hè Als het een Toscaanse wijn betreft zal de melding "alicante" normaal betrekking hebben op grenache ("Garnacha de Alicante", waar ze luiweg gewoon laatste woord van hebben overgehouden); "alicante bouschet" noteren de Italianen (Toscane maar ook elders) normaal altijd als... "alicante bouschet" Buiten Italië/Toscane heeft "alicante" dan in principe betrekking op "alicante bouschet" (met de noot dat cannonau uit Sardinië ook gewoon grenache noir is...) Hier bij deze Franse wijn dus waarschijnlijk ook wel alicante bouschet, maar ik vroeg het gewoon om 100% zeker te zijn Het heeft me ook wat tijd gekost om daar achter te komen - voor u op een presenteerblaadje (07-03-2019 11:38 AM)vinejo schreef: En krijg je dan niet van alicante tegenwind? Daarnet over gelezen... Bij deze dus: RE: Winestagram. - Olivier - 07-03-2019 03:34 PM Citaat:voor u op een presenteerblaadje Waarvoor dank RE: Winestagram. - vinejo - 07-03-2019 03:50 PM (07-03-2019 12:44 PM)Vinogan(s) schreef:(07-03-2019 12:20 PM)vinejo schreef:(07-03-2019 12:11 PM)Olivier schreef:Citaat:Vanuit Italiaans perspectief bekeken (ok, mijn misvorming Wink ) wel; daar wordt alicante soms gebruikt als synoniem voor grenache Ah eindelijk, ik begon zelf al genoeg te krijgen van die flauwe plezante met zijn woordspelingen RE: Winestagram. - Kupers - 07-03-2019 04:06 PM Die heeft toch een beter gevoel van humor na een glas wijn dan na zijn koffie 's morgens . RE: Winestagram. - vinejo - 07-03-2019 06:25 PM (07-03-2019 04:06 PM)Kupers schreef: Die heeft toch een beter gevoel van humor na een glas wijn dan na zijn koffie 's morgens . Hij zou beter s ochtends al wijn drinken dan. Zal t hem eens voorstellen, vindt hij wellicht een goed idee! RE: Winestagram. - Smaakatleet - 18-03-2019 07:28 AM Why it took over a hundred posts, to finally talk some Alsace to y'all? It's a region that I've neglected a bit. The wine world is so huge and diverse. Also here in Belgium i get the feeling Alsace wines don't always find their ways to the shops. And if they do it's still a matter of buying them. Enough with this declaration of excuses. The wines in Alsace can be great and are worthy to compete with any other wine region. This bottle was recommended to me. So here's Domaine Pierre-Frick. Located at Pfaffenheim, France. Jean-Pierre Frick, an Alsace biodynamic pioneer! He saw the light already in 1970 growing organic and ever since he only made progressions. Being biodynamic in 1981, and a domain that is good for about 12 hectares. His wines are pure, and no added sulphites. Harvesting done by hand. The bottle in this post is a special cuvée. Made with their own grapes, and the grapes of two Alsace colleagues. Voyages 2016 Riesling, Gewurztraminer and Pinot. (Auxerrois, Blanc and Gris.) Some skin contact for the Gewurz. Its a yellow, orange looking juice. A nose that makes you want to dive in your glass! Seducing with fruits like orange, strawberry, honey and flowers. When tasting it's clear. A huge wine, long and complex. Never to heavy and always tasty. This juicy stuff can Waltz right around. Being refreshingly and keeping you focused. This a very interesting and intriguing wine. So refined and drinking away a tad to easy if you ask me. So if you see this somewhere, please give it a chance. This is an Alsace all-star![attachment=3878] RE: Winestagram. - Smaakatleet - 28-06-2019 06:28 AM Benvenuti! Today's wine is Italian. Specifically a wine from Tuscany. The Maremma region to be more exact. Founded by Fabrizio Niccolaini and his wife Patrizia in 1985. Since 2009 the daughter stepped up, and is running things more now. They work natural, respecting the soil. With love for the grapes. Lucky me, got a bottle La Querciola 2007. 2007 was not a good year, but a great year in Tuscany! Providing, rich ripe wines, without being over the top. Not as classic as 2006. A bit more expressive. So let's talk wine, shall we... La Querciola 2007: Sangiovese 80% and Alicante 20%. Aged two years barrel. Bottles produced 4110. This is awesome! A huge finesse wine, mixed with minerals. It's complete, everything is in the right spot. Evolved, showing some secondary notes. Forest ground, tobacco. And finishing again in elegance. Lasting long after being drank... De foto niet erbij gekregen. Denk dat de bestandsgrootte het probleem is RE: Winestagram. - vinejo - 28-06-2019 08:31 AM (28-06-2019 06:28 AM)Smaakatleet schreef: Benvenuti! Today's wine is Italian. Allez, ge krijgt van mij een Instagramhartje RE: Winestagram. - Smaakatleet - 26-08-2019 08:35 PM When you're told by two natural wine loving guys.Try this wine it's so good. Then you got me. I've found a reason to drink! Les vignes d'Olivier... A year ago or something like that. Some of his wines where recommended to me. From the first sip it was obvious. Good wines are made here! Olivier Cohen is young natural winemaker. He is located at the Hérault region. Which is Languedoc in France. His career started in a natural wine bar. Soon Olivier wanted to learn how to make it! After some training in Corsica (Arena), burgundy (Valette) and more. And the right education on paper. He took Bernard Boubal's vineyards. About 7,5 hectares, all red varieties. Cinsault, Grenache, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Carignan and Mourvèdre. The vines are between 30 to 40 years old. 30hl/ hectare. Works natural, no added yeast or anything that shouldn't belong in wine. Ronds Noirs Élevage Prolongé 16-17 Carignan, Grenache, Merlot and Cinsault. Terroir clay and limestone. The wine was quite shy. So after opening it and o2 treatment for a half hour. Good idea! You get a fruitbomb! Ripe red berries, juniper and some dark fruits. Before the fresh acidity starts slicing the fruit there is a spicy note of clove and pepper. Guiding your taste buds to some more pleasure. It's long and accurate. The way Southern red wines should be. We don't want jammy and wood. We love fruit, acidity and balance! @les_vignes_d_olivier super![attachment=4257] RE: Winestagram. - Jordaens - 27-08-2019 09:52 AM To drink, drank, drunk. En natuurlijk: what shall we do with the drunken sailor, early in the morning? Iedereen kan Engels, maar het is toch geen gemakkelijke taal. RE: Winestagram. - Smaakatleet - 27-08-2019 10:10 AM (27-08-2019 09:52 AM)Jordaens schreef: To drink, drank, drunk. En natuurlijk: what shall we do with the drunken sailor, early in the morning? Is het fout? Anders graag wat verduidelijking. Ik ben maar een simpele ziel, zonder een diploma... En alle hulp is welkom, als er fouten zeg maar. Want dan kunnen we ze oplossen. https://www.youtube.com/watch?v=qPYGosfitJM RE: Winestagram. - Jordaens - 27-08-2019 01:47 PM Ondanks mijn aangeboren afkeer voor scholen, krijg ik soms een schoolmeesterachtige kramp. Sorry, daarvoor. En ja, het is fout, natuurlijk. Het voltooid deelwoord van to drink is "drunk". Wat je zinnetje dan weer vrij dubbelzinnig zou maken, want het betekent natuurlijk ook "bezopen". Zelf zou ik het dan ook eerder over een "very long lasting aftertaste"of zo hebben, zodat niemand zou kunnen denken dat je een tweede fles moet uit hebben om de nasmaak ten volle te kunnen appreciëren... En wat de Ferre betreft, die had vaak geen idee wat hij aan het zingen was. Hij zong eerder op geluid nabootsend gevoel. Het resultaat blijft ook na vijftig jaar natuurlijk nog steeds geweldig. Ah Ringaah, Ah Ringaah, well I got to singaah... RE: Winestagram. - Smaakatleet - 27-08-2019 03:28 PM Er zit wel gevoel in de Ferre ja... Maar de zin die ik wou schrijven was. Ik heb een reden gevonden om te drinken. Zitten we hier dan niet met een verkeerde interpretatie van de tekst? Voor het gemak zouden we misschien nog kunnen zeggen. I found a reason to drink. Maar dan is de zin niet echt meer wat ik schrijven wou. Maar drunk in die zin krijgen het lijkt me eerder fout. Wa denkte? https://cvo.gent/opleidingen/talen/engels En we brengen onzen eigen drank mee. Spreek dan altijd vlotter Engels... RE: Winestagram. - Jordaens - 27-08-2019 04:09 PM Geen probleem. Het ging eigenlijk om: "Lasting long after being drank" in de tekst ervoor. Dat had ik duidelijker kunnen maken. Overigens na enige consumptie pas ik mijn accent zelfs aan een Dubliner aan... Leerde zelfs ooit een paar nuances. Zoals b.v. als hun moeder vroeger het eten op tafel had staan en het ging van: "eat your f00ckin' dinner", dan moest je je nog niet echt haasten, maar als ze riep: "f00ckin' eat your dinner", dan was ze woest en moest je je reppen. Dat bedoel ik: het gaat om nuances in de taal. RE: Winestagram. - Smaakatleet - 27-08-2019 06:47 PM Bedankt voor deze verduidelijking. Dat accent... Foock! |