wijnliefhebbers
Brusserie Durbuy - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Interessante eet-drinkadressen (/forum-31.html)
+--- Forum: België (/forum-36.html)
+--- Discussie: Brusserie Durbuy (/thread-7706.html)


Brusserie Durbuy - Fre - 12-11-2023 11:08 PM

Een familie uitje bracht ons in Durbuy. Over de middag namen we Menu Brusserie. Mijn verwachtingen waren beperkt: een tv kok die zijn naam ontleent aan een zaak waar hij zelden komt. Maar kijk, mijn vooroordeel was onterecht. Alle gerechtjes van t menu waren zeer lekker, de prijs relatief schappelijk (65 euro voor 4 gangen).
Je kon aangepaste wijnen kiezen (30 euro pp), er was een beperkte wijnkaart met enkele bekende en minder bekende referenties, een mooi aanbod.
Maar ik vroeg de wijnbijbel van Le Sanglier op (het restaurant is ondergronds met elkaar verbonden).

Ik ging voor 2 witte en 1 rode:
Anne Boisson - Aligoté 2018
Fijne maar lichtvoetige wijn. Mineraal maar eigenlijk te licht voor bij de toast met gerookte paling, parmezaan en ganzenlever.
Een mooie Aligoté maar ik heb toch al betere gedronken.

La grande Cote van Cotat 2019
Citrus en wit steenfruit in de neus. De mond is een samenspel van rijp fruit en het strakke van de Sauvignon. Redelijk mineraal ook. Grote Sauvignon. Fantastische lengte.

Guiberteau- Saumur 2019
Guiberteau op zijn top. Pure verfijning en elegantie. Heerlijk bij het stukje hinde.

Dus voor mij is Brusserie wel een aanrader, als je de streek aan t verkennen bent.


RE: Brusserie Durbuy - Olivier - 12-11-2023 11:31 PM

Merci voor het verslagje. We waren er hier vandaag toevallig over bezig dat we hier eens naartoe moeten.


RE: Brusserie Durbuy - Fre - 13-11-2023 07:37 AM

(12-11-2023 11:31 PM)Olivier schreef:  Merci voor het verslagje. We waren er hier vandaag toevallig over bezig dat we hier eens naartoe moeten.

Doen! Maar wel op tijd reserveren.


RE: Brusserie Durbuy - jr02 - 13-11-2023 09:36 AM

(13-11-2023 07:37 AM)Fre schreef:  
(12-11-2023 11:31 PM)Olivier schreef:  Merci voor het verslagje. We waren er hier vandaag toevallig over bezig dat we hier eens naartoe moeten.

Doen! Maar wel op tijd reserveren.

Zeker doen!!!! Met de reden dat wij in Durbuy een vakantiehuis aan het bouwen zijn, komen we er regelmatig en nog nooit teleurgesteld. Den Marc Coucke* heeft daar stevig de touwtjes in handen, zo MOET Wout Bru 4 avondshiften aanwezig (verdeeld tss La Grand Verre & Brusserie) en zijn publiek komen begroeten. Den Bru is eigenlijk wel een sympathieke man die verdomd goed kan koken...
De wijnkelder is wat geslonken na de doortocht van al het water maar nog steeds leuk om eens te zien.
*Ook qua bouwvoorwaarden heeft Marcske wat in de pap te brokken Confused
Marcske eiste ook in Désiree 'van onze bekende Hollandse patissier' de 4 dagen aanwezigheid....dus daar liep het verkeerd en keerde Roger van Damme de rug toe.


RE: Brusserie Durbuy - Jef - 13-11-2023 03:17 PM

De dochter van mijn schoonbroer is er sommelier.
Gisteren 2de geworden in beste sommelier van Belgie.
23 jaar pas,dus zal ze het wel eens worden,denk ik.


RE: Brusserie Durbuy - jr02 - 13-11-2023 04:46 PM

(13-11-2023 03:17 PM)Jef schreef:  De dochter van mijn schoonbroer is er sommelier.
Gisteren 2de geworden in beste sommelier van Belgie.
23 jaar pas,dus zal ze het wel eens worden,denk ik.

Proficiat, was gisteren in het journaal. Helaas moesten de 2 dames de duimen leggen tegen de heer.


RE: Brusserie Durbuy - wvd - 14-11-2023 12:48 AM

(13-11-2023 03:17 PM)Jef schreef:  De dochter van mijn schoonbroer is er sommelier.
Gisteren 2de geworden in beste sommelier van Belgie.
23 jaar pas,dus zal ze het wel eens worden,denk ik.

Margaux Baelemans?


RE: Brusserie Durbuy - Jef - 14-11-2023 09:15 AM

Correct,Balemans en achternicht van Emma Bale.


RE: Brusserie Durbuy - jr02 - 24-05-2024 02:43 AM

About last weekend...

Op uitnodiging een nachtje Sanglier @Durbuy:
...wagen wordt voor u geparkeerd (nope ik ben niet de trotse bezitter van een hyper car Cool ), geëscorteerd door butler met trolley via de wijnkelder tot aan de kamer. De hygiënische-dressing obligatoire damestijd schaffen de heren de ruimte om de Veuve Clicquot 0.375ml uit de minibar al eens te onderwerpen aan een test. 35€ en naar mijn gevoel stond deze er reeds jaren in. Brioche, broodkruim en weinig fraicheur. Maar dat ontnam de sfeer en zin in een mooie avond niet.
Diner @Bru'sserie, zoals hierboven reeds enkele malen vermeld, Wout Bru is een mediafiguur maar die man heeft de kookkunsten goed in de vingers en stelt nooit teleur. De sfeer was er heel gemoedelijk en een bevriend wijnliefhebbend koppel zat er ook te eten. De ober merkte op dat er interactie was tussen hun en onze tafel en algauw werden de tafels samen gezet. De ober had al gauw in de gaten dat we het over de wijnkelder hadden die onder ons lag en het voorstel om er eentje vanuit de 'Cave' te gaan opdiepen bleef niet lang uit. 3 heren volgen gedwee de sommelier. Hij ontving ons in stuk van de wijnkelder die ook gebruikt wordt om privé tastings aan te bieden. Geen keuze stress want de sommelier kwam op de proppen met een heel mooi voorstel. Er stond zowaar een magnum Tignanello 2010 op tafel. 'Open van gisterenavond': zei hij en staat op jullie te wachten. Enkele klanten hadden het er de avond voordien te bont gemaakt in de tasting-room en werden ontzet. De Tignanelle - 3 glazen stond daar in al zijn glorie naar ons te lachen. 200€ en de rest is voor jullie, was het eerste bod van de sommelier. Mijne copain diende hem onmiddellijk van weerwoord met de wijze woorden in Durbuy: we betalen cash.... en deal werd direct besloten aan 175€ niet goed/geld terug. (Mooie prijs maar de fles was dan natuurlijk al betaald door de te bonte Nederlanders)
De wijn kwam op tafel, alle ogen natuurlijk gericht op de magnum die gracieus werd geschonken door de breedlachende sommelier.
De sfeer ebde de concentratie naar een TN weg maar ik geef u graag mee:
Qua finesse staat deze bovenaan mijn lijst. Die neus was zo verslavend intens met prikkelende kersjes. Vol mondgevoel, zacht en zalvend met tannines die bijna hun plaats gevonden hebben. Mooie fraicheur en nog mooi op zijn fruit. Klassebak tout court met de zegen van de dames en de sommelier die nog een glaasje kwam schooien bij het aanschuiven aan de tafel na den diner.
Wijselijk hebben we het aanbod om nog af te zakken naar 'la Cave' (ondergrondse dancing van M. Coucke) afgewezen om lekker te genieten van de nacht en het ontbijt 's morgens met bubbels.

Hotel Sanglier:
Voor de vrijdagnacht werd betaald (gelukkig niet door mij) Standaard kamer 162€ + ontbijt 32€. Voor deze prijs wordt uw wagen geparkeerd en bij uw vertrek staat deze voor de deur, warm welkom, heel ruime kamer met zicht op Durbuy en de nieuwe vleugel van het hotel (zie foto) en uitchecken hoeft maar om 12u wat u aardig de tijd geeft om na het ontbijt nog eens gezellig te kuieren in het pittoreske kleinste stadje ter wereld alvorens de toeristen aandraven.
Van de lobby naar uw kamer moet je obligaat passeren door de wijnkelder... daar verlies je heel veel tijd als je er maar 1 nacht bent Wink

@Jef: Helaas Margaux Baelemans niet gezien, misschien hebben we meer geluk op 21/12 @Le Grand Verre


RE: Brusserie Durbuy - Jef - 24-05-2024 09:35 AM

Daar zal u ze wel tegenkomen.


RE: Brusserie Durbuy - Olivier - 24-05-2024 11:07 AM

(24-05-2024 02:43 AM)jr02 schreef:  About last weekend...

Op uitnodiging een nachtje Sanglier @Durbuy:
...wagen wordt voor u geparkeerd (nope ik ben niet de trotse bezitter van een hyper car Cool ), geëscorteerd door butler met trolley via de wijnkelder tot aan de kamer. De hygiënische-dressing obligatoire damestijd schaffen de heren de ruimte om de Veuve Clicquot 0.375ml uit de minibar al eens te onderwerpen aan een test. 35€ en naar mijn gevoel stond deze er reeds jaren in. Brioche, broodkruim en weinig fraicheur. Maar dat ontnam de sfeer en zin in een mooie avond niet.
Diner @Bru'sserie, zoals hierboven reeds enkele malen vermeld, Wout Bru is een mediafiguur maar die man heeft de kookkunsten goed in de vingers en stelt nooit teleur. De sfeer was er heel gemoedelijk en een bevriend wijnliefhebbend koppel zat er ook te eten. De ober merkte op dat er interactie was tussen hun en onze tafel en algauw werden de tafels samen gezet. De ober had al gauw in de gaten dat we het over de wijnkelder hadden die onder ons lag en het voorstel om er eentje vanuit de 'Cave' te gaan opdiepen bleef niet lang uit. 3 heren volgen gedwee de sommelier. Hij ontving ons in stuk van de wijnkelder die ook gebruikt wordt om privé tastings aan te bieden. Geen keuze stress want de sommelier kwam op de proppen met een heel mooi voorstel. Er stond zowaar een magnum Tignanello 2010 op tafel. 'Open van gisterenavond': zei hij en staat op jullie te wachten. Enkele klanten hadden het er de avond voordien te bont gemaakt in de tasting-room en werden ontzet. De Tignanelle - 3 glazen stond daar in al zijn glorie naar ons te lachen. 200€ en de rest is voor jullie, was het eerste bod van de sommelier. Mijne copain diende hem onmiddellijk van weerwoord met de wijze woorden in Durbuy: we betalen cash.... en deal werd direct besloten aan 175€ niet goed/geld terug. (Mooie prijs maar de fles was dan natuurlijk al betaald door de te bonte Nederlanders)
De wijn kwam op tafel, alle ogen natuurlijk gericht op de magnum die gracieus werd geschonken door de breedlachende sommelier.
De sfeer ebde de concentratie naar een TN weg maar ik geef u graag mee:
Qua finesse staat deze bovenaan mijn lijst. Die neus was zo verslavend intens met prikkelende kersjes. Vol mondgevoel, zacht en zalvend met tannines die bijna hun plaats gevonden hebben. Mooie fraicheur en nog mooi op zijn fruit. Klassebak tout court met de zegen van de dames en de sommelier die nog een glaasje kwam schooien bij het aanschuiven aan de tafel na den diner.
Wijselijk hebben we het aanbod om nog af te zakken naar 'la Cave' (ondergrondse dancing van M. Coucke) afgewezen om lekker te genieten van de nacht en het ontbijt 's morgens met bubbels.

Hotel Sanglier:
Voor de vrijdagnacht werd betaald (gelukkig niet door mij) Standaard kamer 162€ + ontbijt 32€. Voor deze prijs wordt uw wagen geparkeerd en bij uw vertrek staat deze voor de deur, warm welkom, heel ruime kamer met zicht op Durbuy en de nieuwe vleugel van het hotel (zie foto) en uitchecken hoeft maar om 12u wat u aardig de tijd geeft om na het ontbijt nog eens gezellig te kuieren in het pittoreske kleinste stadje ter wereld alvorens de toeristen aandraven.
Van de lobby naar uw kamer moet je obligaat passeren door de wijnkelder... daar verlies je heel veel tijd als je er maar 1 nacht bent Wink

@Jef: Helaas Margaux Baelemans niet gezien, misschien hebben we meer geluk op 21/12 @Le Grand Verre

Mooi verhaal. En toch slim aangepakt van die sommelier. Win-win.


RE: Brusserie Durbuy - Rik Martens - 24-05-2024 05:36 PM

Amai, daar is precies veel naar de knoppen gebouwd sinds ik daar jaren geleden voor het laatst geweest ben...
Toen op het aanlandig terras enkele Durboyses geconsumeerd en als ge dan moest gaan pissen passeerde ge ook langs de flessen van de Sanglier des Ardennes.
Daarna terug naar onze woonwagen op het recyclagepark van Liérneux.


RE: Brusserie Durbuy - wvd - 25-05-2024 07:53 AM

Welke sommelier was het dan? Doet Gianluca dat nog?


RE: Brusserie Durbuy - Dave - 27-05-2024 07:38 PM

Dus wacht even...

Een stel Hollanders bestelt én betaalt een fles wijn van ruim 1000€ (Tignanello 2016 magnum kost een kleine 500€ bij Superiore), maken vervolgens kabaal en worden buitengesmeten, maar krijgen de fles (die ze betaald hebben) NIET mee?

En diezelfde fles wordt dan nogmaals verkocht aan 'slechts' 200 €?

Begrijp me niet verkeerd, ik had ook niet getwijfeld en het is je van harte gegund jr02, maar het is toch wel op 't randje (om ni te zeggen erover ;-), niet?


RE: Brusserie Durbuy - jr02 - 28-05-2024 10:00 AM

(27-05-2024 07:38 PM)Dave schreef:  Dus wacht even...

Een stel Hollanders bestelt én betaalt een fles wijn van ruim 1000€ (Tignanello 2016 magnum kost een kleine 500€ bij Superiore), maken vervolgens kabaal en worden buitengesmeten, maar krijgen de fles (die ze betaald hebben) NIET mee?

En diezelfde fles wordt dan nogmaals verkocht aan 'slechts' 200 €?

Begrijp me niet verkeerd, ik had ook niet getwijfeld en het is je van harte gegund jr02, maar het is toch wel op 't randje (om ni te zeggen erover ;-), niet?

Op 't randje? In mijne wereld mag je gerust zeggen...er los over Wink. Maar sommigen liggen daar absoluut niet wakker van en zo heb je er natuurlijk heel veel in Durbuy. Den Sanglier/Durbuy is een beetje veel het nieuwe Knokke geworden 'Place ma tu vu'.
Laatst liep ik de parking aan de ingang even op, de goedkoopste wagen die er stond was een Lamborghini urus mansory (500000€)....de duurste iets van een koenigsegg (3.5 miljoen)... dat was na een soort van rally, op de grote parking stonden zeker meer dan 100 Lamborghinis mooi naast elkaar...(bijna allemaal Nederlands kenteken).
Wat dronken ze terwijl ze elkaar hun wagen 'etaleerden'; de ene een pintje uit het vuistje de andere een fles Salon in de hand. De vergezellende dames kozen dan voor Dom Perignon Rosé, aan hun tafeltje toch een fles of 6 in de ijsemmer cheers.

De bende die de fles Tignanello achterliet was niet van dat kaliber vermoed ik maar het was ook een exclusief rally team die aanwezig was in het hotel. (zag ze bij het ontbijt) Die lagen er zeker niet wakker van Wink ...en ik ben ze dankbaar Wink

Enfin: de wijn, ja die was top en we hebben er van genoten.
Sanglier: top, zelfs als gewoon man voel je je heel welkom en is decadentie geen standaard regel. Mijne Nissan werd ook mooi geparkeerd.


RE: Brusserie Durbuy - Dave - 29-05-2024 09:00 AM

(28-05-2024 10:00 AM)jr02 schreef:  
(27-05-2024 07:38 PM)Dave schreef:  Dus wacht even...

Een stel Hollanders bestelt én betaalt een fles wijn van ruim 1000€ (Tignanello 2016 magnum kost een kleine 500€ bij Superiore), maken vervolgens kabaal en worden buitengesmeten, maar krijgen de fles (die ze betaald hebben) NIET mee?

En diezelfde fles wordt dan nogmaals verkocht aan 'slechts' 200 €?

Begrijp me niet verkeerd, ik had ook niet getwijfeld en het is je van harte gegund jr02, maar het is toch wel op 't randje (om ni te zeggen erover ;-), niet?

Op 't randje? In mijne wereld mag je gerust zeggen...er los over Wink. Maar sommigen liggen daar absoluut niet wakker van en zo heb je er natuurlijk heel veel in Durbuy. Den Sanglier/Durbuy is een beetje veel het nieuwe Knokke geworden 'Place ma tu vu'.
Laatst liep ik de parking aan de ingang even op, de goedkoopste wagen die er stond was een Lamborghini urus mansory (500000€)....de duurste iets van een koenigsegg (3.5 miljoen)... dat was na een soort van rally, op de grote parking stonden zeker meer dan 100 Lamborghinis mooi naast elkaar...(bijna allemaal Nederlands kenteken).
Wat dronken ze terwijl ze elkaar hun wagen 'etaleerden'; de ene een pintje uit het vuistje de andere een fles Salon in de hand. De vergezellende dames kozen dan voor Dom Perignon Rosé, aan hun tafeltje toch een fles of 6 in de ijsemmer cheers.

De bende die de fles Tignanello achterliet was niet van dat kaliber vermoed ik maar het was ook een exclusief rally team die aanwezig was in het hotel. (zag ze bij het ontbijt) Die lagen er zeker niet wakker van Wink ...en ik ben ze dankbaar Wink

Enfin: de wijn, ja die was top en we hebben er van genoten.
Sanglier: top, zelfs als gewoon man voel je je heel welkom en is decadentie geen standaard regel. Mijne Nissan werd ook mooi geparkeerd.

Ah, op die manier Wink
Het steekt voor die mannen dus niet op een fles van 1000€ meer of minder Rolleyes

Dan is het inderdaad zelfs mooi van de sommelier om échte liefhebbers de kans te geven om een onvergetelijk moment mee te maken.

Lang geleden dat ik nog in Durbuy geweest ben en als ik dit zo lees heb ik niet meteen de onweerstaanbare drang om daar snel verandering in te brengen Wink