wijnliefhebbers
Beaumont Haut-Médoc - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html)
+--- Forum: Bordeaux (/forum-9.html)
+--- Discussie: Beaumont Haut-Médoc (/thread-894.html)


Beaumont Haut-Médoc - Kris G - 22-01-2011 01:24 AM

de 2005 versie aan het proeven, ik had een beetje schrik voor nen kindermoord maar is al verrassend goed op dronk en heeft zelfs al wat tertiaire toetsen (tot mijn zeer grote verbazing)

in de neus deed hij mij aan Graves/Pessac denken met humus, in de mond al veel evolutie, ik zou hem blind veel ouder schatten dan 2005 en blind ook niet evident denk ik om hem links of rechts te klasseren, ik vind hem in de mond zelfs eerder tikje rechts, daar zal de 40% Merlot wel voor "iets" Wink tussen zitten zeker

RP 87-88
WS 88
en dan Quarin : een 70-score Gek?

ik sluit me aan bij RP en WS en ik geef een 88+
P/K echt heel goed Smile


RE: Beaumont Haut-Médoc - Venne - 22-01-2011 01:29 AM

Q zal da tertiaire niet zo leuk gevonden hebben?


RE: Beaumont Haut-Médoc - Bert - 22-01-2011 10:43 AM

Met een Ht-Médoc Cru Bourgeois van 2005 (type Beaumont, Verdignan, Coufran, Agassac, Soudars,... ) pleeg je geen kindermoord ze Kris...


RE: Beaumont Haut-Médoc - Kris G - 22-01-2011 12:00 PM

(22-01-2011 10:43 AM)Bert schreef:  Met een Ht-Médoc Cru Bourgeois van 2005 (type Beaumont, Verdignan, Coufran, Agassac, Soudars,... ) pleeg je geen kindermoord ze Kris...

toch altijd het risico dat ze nog in gesloten fase zitten, ik vind het moeilijk om da in te schatten, ik zal meer moeten drinken om er meer ervaring mee op te doen Wink


RE: Beaumont Haut-Médoc - Rikm - 22-01-2011 08:49 PM

Beaumont heb ik altijd graag gedronken. Consequente, lekkere wijn, zonder meer. Van bij aanvang drinkbaar en niet voor de eeuwigheid geboren.

Trouwens, wat die crus bourgeois van 2005 betreft. Gisteren koos ik Château Poitevin (Médoc, 2005), mij totaal onbekend, maar in de hoop dat men daar in 2005 niet veel kon misdoen. En die was ook perfect op dronk.
Wellicht moeten we die kleinere bourgeois van 2005 maar gewoon laten aanrukken.


RE: Beaumont Haut-Médoc - Kris G - 22-01-2011 10:29 PM

is op zich wel goed nieuws dat sommige bdx 2005 langzaam drinkbaar wordt, het is hoofdmacht van mijn voorraad Wink
ik ga binnenkort eens kijken of Château Brown 2005 en Gazin Rocquencourt 2005 ook op dronk aan het komen zijn, zit wel nog een niveautje hoger, misschien nog net wa aan de vroege kant


RE: Beaumont Haut-Médoc - Venne - 23-01-2011 01:59 AM

2005 was ook goed in andere streken hoor! :-)
Heb al wat 05 BDX binnen gekregen en die waren zeer drinkbaar.
Juist nog een staaltje BDX 09 gedaan .. en dit was zelfs nu al aangenaam, bizar....


RE: Beaumont Haut-Médoc - Marc - 23-01-2011 05:16 PM

Onlangs de Beaumont 2005 ook gedronken, en ik was ook getroffen door de tertiaire toets, tot zelfs wat nootachtig en whiskey.
Ik dacht dat het was omdat ik te snel na aankoop had geproefd (wagenzieke fles, bestaat dat?).
Ik zal binnenkort eens opnieuw een flesje openen.


RE: Beaumont Haut-Médoc - doc - 23-01-2011 08:04 PM

Heeft er iemand ervaring met Clément Pichon, dronk die vroeger eens, duikt nu meer op dan pakweg 10 jaar geleden...


RE: Beaumont Haut-Médoc - vinejo - 16-12-2011 12:37 AM

Vanavond blind Beaumont 2005 gedronken...
Dacht aan een 2007... Confused
Gewoon omdat ie zo soepel was, sappig, versmolten, vlot drinkbaar. In de neus merkbare houttoetsen (fumé, toast).
De cru Bourgeois wijnen van 2005 zijn zoals hier werd gesteld dus al mooi drinkbaar...


RE: Beaumont Haut-Médoc - Jan VG - 21-12-2011 01:22 AM

Doc, heb hier Clement Pichon 96 staan, maar nog niet geopend... zou ik beter eens doen, geen idee of het wegkappen wordt of een super-verrassing

Beaumont 2005 ook al paar keer gedronken, gewoon prima, nu al (en ik ben geen fan van jonge Bdx, wel echt van oude Bdx :-) )
heb ook 2000 en 2003 liggen, stuk voor stuk prima P/Q verhouding (rond de 10-12 Eur als ik mij niet vergis)


RE: Beaumont Haut-Médoc - Bert - 08-03-2012 10:27 PM

Beaumont 2009

Ja, ik doe er al 1 open!
En ik heb er geen spijt van.
Cassis in de neus, even iets lactisch, een vleugje munt, en vers geplukte veldsla.
Mooi rond & soepel. Niks bijtend of storend, waar ik beetje voor vreesde bij deze jonge knaap.
88+/100


RE: Beaumont Haut-Médoc - Mt - 14-08-2012 12:34 PM

Beaumont 2005: Toch ook wat alcohol die prikt in de neus, zij het subtieler dan een wijn uit de Rhône of andere zuidelijk gelegen wijnregio. Toch al sterk geëvolueerd voor een topjaar, al heeft deze jongen nu ook al 7 jaar op de teller staan. Nootjes in de neus, versmolten, herfstig, mist vulling in het midden en in de finale. Was, geloof ik, mijn laatste flesje. Persoonlijk zou ik deze wijn niet langer laten rijpen. (net omwille van het tekort aan vulling)


RE: Beaumont Haut-Médoc - vinejo - 14-08-2012 01:42 PM

(14-08-2012 12:34 PM)Matten schreef:  Beaumont 2005: Toch ook wat alcohol die prikt in de neus, zij het subtieler dan een wijn uit de Rhône of andere zuidelijk gelegen wijnregio. Toch al sterk geëvolueerd voor een topjaar, al heeft deze jongen nu ook al 7 jaar op de teller staan. Nootjes in de neus, versmolten, herfstig, mist vulling in het midden en in de finale. Was, geloof ik, mijn laatste flesje. Persoonlijk zou ik deze wijn niet langer laten rijpen. (net omwille van het tekort aan vulling)

Tof, staat klaar om in mijn lessen te geven (ga m schenken naast een 2000 en een... 1979 watte )
Wink


RE: Beaumont Haut-Médoc - Mt - 14-08-2012 11:01 PM

'79? Dat wordt interessant! Hoe is de 2000 op dit moment?


RE: Beaumont Haut-Médoc - vinejo - 15-08-2012 02:10 AM

(14-08-2012 11:01 PM)Matten schreef:  '79? Dat wordt interessant! Hoe is de 2000 op dit moment?

Geen idee, heb 4 flessen maar allemaal gereserveerd voor mijn lessen.. ;-)


RE: Beaumont Haut-Médoc - vinejo - 05-12-2013 09:54 AM

Dit Chateau blijft toch een hele goede PQ.
Gisteren de 2010 naast de 2000 gedronken.
De 2010 nog gebald maar toch zeer drinkbaar, complex en evenwichtig. De 2000, toch al 13 jaar oud, was perfect op dronk, met tertiaire toetsen, zeer mooi versmolten. Zeker niet downhill maar nu toch niet te lang meer wachten.
Er was algemene consensus om zulke wijnen (in goede jaren) te openen na een jaar of 10.
Wat wel opviel: de kurk van de 2000 was een pure natuurkurk, die van de 2010 een geperste (die men al sedert 2006 gebruikt, zie de ontgoochelde commentaar van St Canarus in deze post
Dit is waarschijnlijk éen van de manieren voor dit soort Chateaux om de crisis te bestrijden. Want het zijn deze huizen die het moeilijk hebben, die op 10 jaar tijd amper in prijs gestegen zijn maar toch kwaliteit blijven bieden.


RE: Beaumont Haut-Médoc - claret - 05-12-2013 11:59 AM

@ Vinejo: Tastingkje gehad of heb jij gewoon op elk moment 4 flessen wijn openstaan? :-)


RE: Beaumont Haut-Médoc - vinejo - 05-12-2013 12:15 PM

(05-12-2013 11:59 AM)claret schreef:  @ Vinejo: Tastingkje gehad of heb jij gewoon op elk moment 4 flessen wijn openstaan? :-)

Nee hoor, ik geef drie avonden in de week wijnzui... eh wijnles... Wink


RE: Beaumont Haut-Médoc - Dc - 05-12-2013 12:21 PM

Kan je in mijn avondschool ook geen les komen geven want nu is het ook niet allesSmile


RE: Beaumont Haut-Médoc - nco - 06-12-2013 10:31 AM

(05-12-2013 12:15 PM)vinejo schreef:  
(05-12-2013 11:59 AM)claret schreef:  @ Vinejo: Tastingkje gehad of heb jij gewoon op elk moment 4 flessen wijn openstaan? :-)

Nee hoor, ik geef drie avonden in de week wijnzui... eh wijnles... Wink

En hij heeft ook gewoon altijd wel een fles of 4 openstaan zulle...Wink


RE: Beaumont Haut-Médoc - vinejo - 06-12-2013 02:29 PM

(06-12-2013 10:31 AM)nco schreef:  
(05-12-2013 12:15 PM)vinejo schreef:  
(05-12-2013 11:59 AM)claret schreef:  @ Vinejo: Tastingkje gehad of heb jij gewoon op elk moment 4 flessen wijn openstaan? :-)

Nee hoor, ik geef drie avonden in de week wijnzui... eh wijnles... Wink

En hij heeft ook gewoon altijd wel een fles of 4 openstaan zulle...Wink

Aan uzelf kent ge een ander, Nico Wink


RE: Beaumont Haut-Médoc - nco - 06-12-2013 04:13 PM

(06-12-2013 02:29 PM)vinejo schreef:  Aan uzelf kent ge een ander, Nico Wink

Blush
cheers


RE: Beaumont Haut-Médoc - de populist - 06-12-2013 10:40 PM

(05-12-2013 09:54 AM)vinejo schreef:  Dit Chateau blijft toch een hele goede PQ.
Gisteren de 2010 naast de 2000 gedronken.
De 2010 nog gebald maar toch zeer drinkbaar, complex en evenwichtig. De 2000, toch al 13 jaar oud, was perfect op dronk, met tertiaire toetsen, zeer mooi versmolten. Zeker niet downhill maar nu toch niet te lang meer wachten.
Er was algemene consensus om zulke wijnen (in goede jaren) te openen na een jaar of 10.
Wat wel opviel: de kurk van de 2000 was een pure natuurkurk, die van de 2010 een geperste (die men al sedert 2006 gebruikt, zie de ontgoochelde commentaar van St Canarus in deze post
Dit is waarschijnlijk éen van de manieren voor dit soort Chateaux om de crisis te bestrijden. Want het zijn deze huizen die het moeilijk hebben, die op 10 jaar tijd amper in prijs gestegen zijn maar toch kwaliteit blijven bieden.
DIAM-conglomeraatkurk? Volgens mij niet in de eerste plaats om de crisis te bestrijden, wel om TCA te bestrijden. Pure natuurkurk, dat is geen kwaliteitsindicatie hoor.


RE: Beaumont Haut-Médoc - vinejo - 07-12-2013 12:08 AM

(06-12-2013 10:40 PM)de populist schreef:  
(05-12-2013 09:54 AM)vinejo schreef:  Dit Chateau blijft toch een hele goede PQ.
Gisteren de 2010 naast de 2000 gedronken.
De 2010 nog gebald maar toch zeer drinkbaar, complex en evenwichtig. De 2000, toch al 13 jaar oud, was perfect op dronk, met tertiaire toetsen, zeer mooi versmolten. Zeker niet downhill maar nu toch niet te lang meer wachten.
Er was algemene consensus om zulke wijnen (in goede jaren) te openen na een jaar of 10.
Wat wel opviel: de kurk van de 2000 was een pure natuurkurk, die van de 2010 een geperste (die men al sedert 2006 gebruikt, zie de ontgoochelde commentaar van St Canarus in deze post
Dit is waarschijnlijk éen van de manieren voor dit soort Chateaux om de crisis te bestrijden. Want het zijn deze huizen die het moeilijk hebben, die op 10 jaar tijd amper in prijs gestegen zijn maar toch kwaliteit blijven bieden.
DIAM-conglomeraatkurk? Volgens mij niet in de eerste plaats om de crisis te bestrijden, wel om TCA te bestrijden. Pure natuurkurk, dat is geen kwaliteitsindicatie hoor.

Geen idee of dit Diam was. St Canarus noemde het destijds een pulpkurk, ik plak hier even de reacties van de link:


Ch. Beaumont 2006 ... pot vol koffie, mille tonnerres, au nom de dieu, sapristie .... triest, droevig en onbegrijpelijk...
het verhaal:
hunkerend naar nog een glas vol Beaumont, deed ik dit weekend - het kon niet meer stuk - m'n eerste fleske open. Tot mijn verbazing en ontsteltenis bleek de fles afgesloten te zijn met een 'kurkske' van heel bedenkelijk alooi. Meteen kreeg ik een déjà vu gevoel.... 2 fleskes - in dit geval alle - La Rose Brillette de pompsteen in moeten gieten tgv de geperste pulpkurk. maw:

Ch. Beaumont + 2 jaar = Ch. Bouchon !!!

een pulpkurkske ... jongens, jongens toch en dat voor een fles van om en bij de 10 euro... een pulpkurkske, niet te geloven...
een fles met zoveel materie en een potentieel voor een 10-tal jaren, hoe is't mogelijk.

en nu ...

er zijn 5 mogelijkheden:

1. niet aantrekken, wijn laten rijpen en uitdrinken (kurk of geen kurk)
2. niet aantrekken, wijn laten rijpen en weggieten (kan je beter nu al doen)
3. niet aantrekken, aftrekkken en alles nu opsouperen
4. wel aantrekken, aftrekken en herkurken met een steriele (kunststof)kurk
5. flessen rechtop bewaren (nog nooit gedaan)

1 en 2 zijn geen optie, ik kies tussen 4 en 3 (helaas)
Gepost door: St Canarus | 24-09-08


Kurken & VCB Ik wist niet dat zo'n pulpkurk meer kans had op kurksmaak - is dat echt zo? Ik ben ook niet zo gek van die dingen, maar zolang het geen plastic is kan ik er mee leven (dan nog veel liever schroefdoppen).


Gepost door: Dust | 25-09-08


pulpkurk uitstekend voor wie eens op zoek wil gaan naar 'le gout du bouchon'... 2 à 3 jaartjes laten trekken en dan heb je 'hem'.
je moet eens letten op het gebruik van pulpkurk bij champagnes bijvoorbeeld. de afdekzijde is meestal voorzien van 2 schijfjes 'massief' kurk. prima.
ik begrijp je argwaan voor een kunstoffen kurk... un gout du plastic is evenmin wenselijk en dus vermoed ik dat men niet opteert voor het bio-afbreekbare type plastiek maar eerder voor iets waarbij een wijn al tientallen malen tot azijn is gereduceerd vooraleer er sprake is van enige degeneratie van het betreffende kunstoffen goedje.
en dan als laatste note: met welk soort goedje denk je dat deze pulpkurken verlijmd zijn ?
Gepost door: St Canarus | 25-09-08
Kurk Dacht dat kurksmaak kwam door 'besmetting' v/d kurk, dewelke overslaat op de wijn (niet erg technisch maar goed ik ben zeker dat iemand anders dat beter kan uitleggen). In die zin zie ik niet in wat voor verschil het maakt of een kurk 'uit één stuk' of uit vele kleine stukjes bestaat (wat niet wegneemt dat ik liever dat eerste heb), toch zeker niet mbt. tot krijgen van kurksmaak?

Lijm e.d. zullen er idd geen goed aan doen, en dat is eigenlijk meer waarom ik er geen voorstander van ben (net zoals plastic - geen natuurproduct).
Gepost door: Dust | 26-09-08
Beste Dust wel, het empirisch gegeven is voor mij een voldoende grond. maar kijk, ook uw bedenkingen zijn hiermee niet in tegenstrijd.
stel dat 1 stuk kurk op 100 stuks besmet is - ik denk dat u en menig verfijnd wijnconsument dit kan beamen als niet overdreven -. in dat geval heb je met honderd stuks zeker prijs, me dunkt. bedenk dan eens de duizenden stukjes waarmee een pulpkurkse is samengesteld...
Gepost door: St Canarus | 27-09-08


RE: Beaumont Haut-Médoc - de populist - 07-12-2013 02:58 PM

(07-12-2013 12:08 AM)vinejo schreef:  
(06-12-2013 10:40 PM)de populist schreef:  
(05-12-2013 09:54 AM)vinejo schreef:  Dit Chateau blijft toch een hele goede PQ.
Gisteren de 2010 naast de 2000 gedronken.
De 2010 nog gebald maar toch zeer drinkbaar, complex en evenwichtig. De 2000, toch al 13 jaar oud, was perfect op dronk, met tertiaire toetsen, zeer mooi versmolten. Zeker niet downhill maar nu toch niet te lang meer wachten.
Er was algemene consensus om zulke wijnen (in goede jaren) te openen na een jaar of 10.
Wat wel opviel: de kurk van de 2000 was een pure natuurkurk, die van de 2010 een geperste (die men al sedert 2006 gebruikt, zie de ontgoochelde commentaar van St Canarus in deze post
Dit is waarschijnlijk éen van de manieren voor dit soort Chateaux om de crisis te bestrijden. Want het zijn deze huizen die het moeilijk hebben, die op 10 jaar tijd amper in prijs gestegen zijn maar toch kwaliteit blijven bieden.
DIAM-conglomeraatkurk? Volgens mij niet in de eerste plaats om de crisis te bestrijden, wel om TCA te bestrijden. Pure natuurkurk, dat is geen kwaliteitsindicatie hoor.

Geen idee of dit Diam was. St Canarus noemde het destijds een pulpkurk, ik plak hier even de reacties van de link:


Ch. Beaumont 2006 ... pot vol koffie, mille tonnerres, au nom de dieu, sapristie .... triest, droevig en onbegrijpelijk...
het verhaal:
hunkerend naar nog een glas vol Beaumont, deed ik dit weekend - het kon niet meer stuk - m'n eerste fleske open. Tot mijn verbazing en ontsteltenis bleek de fles afgesloten te zijn met een 'kurkske' van heel bedenkelijk alooi. Meteen kreeg ik een déjà vu gevoel.... 2 fleskes - in dit geval alle - La Rose Brillette de pompsteen in moeten gieten tgv de geperste pulpkurk. maw:

Ch. Beaumont + 2 jaar = Ch. Bouchon !!!

een pulpkurkske ... jongens, jongens toch en dat voor een fles van om en bij de 10 euro... een pulpkurkske, niet te geloven...
een fles met zoveel materie en een potentieel voor een 10-tal jaren, hoe is't mogelijk.

en nu ...

er zijn 5 mogelijkheden:

1. niet aantrekken, wijn laten rijpen en uitdrinken (kurk of geen kurk)
2. niet aantrekken, wijn laten rijpen en weggieten (kan je beter nu al doen)
3. niet aantrekken, aftrekkken en alles nu opsouperen
4. wel aantrekken, aftrekken en herkurken met een steriele (kunststof)kurk
5. flessen rechtop bewaren (nog nooit gedaan)

1 en 2 zijn geen optie, ik kies tussen 4 en 3 (helaas)
Gepost door: St Canarus | 24-09-08


Kurken & VCB Ik wist niet dat zo'n pulpkurk meer kans had op kurksmaak - is dat echt zo? Ik ben ook niet zo gek van die dingen, maar zolang het geen plastic is kan ik er mee leven (dan nog veel liever schroefdoppen).


Gepost door: Dust | 25-09-08


pulpkurk uitstekend voor wie eens op zoek wil gaan naar 'le gout du bouchon'... 2 à 3 jaartjes laten trekken en dan heb je 'hem'.
je moet eens letten op het gebruik van pulpkurk bij champagnes bijvoorbeeld. de afdekzijde is meestal voorzien van 2 schijfjes 'massief' kurk. prima.
ik begrijp je argwaan voor een kunstoffen kurk... un gout du plastic is evenmin wenselijk en dus vermoed ik dat men niet opteert voor het bio-afbreekbare type plastiek maar eerder voor iets waarbij een wijn al tientallen malen tot azijn is gereduceerd vooraleer er sprake is van enige degeneratie van het betreffende kunstoffen goedje.
en dan als laatste note: met welk soort goedje denk je dat deze pulpkurken verlijmd zijn ?
Gepost door: St Canarus | 25-09-08
Kurk Dacht dat kurksmaak kwam door 'besmetting' v/d kurk, dewelke overslaat op de wijn (niet erg technisch maar goed ik ben zeker dat iemand anders dat beter kan uitleggen). In die zin zie ik niet in wat voor verschil het maakt of een kurk 'uit één stuk' of uit vele kleine stukjes bestaat (wat niet wegneemt dat ik liever dat eerste heb), toch zeker niet mbt. tot krijgen van kurksmaak?

Lijm e.d. zullen er idd geen goed aan doen, en dat is eigenlijk meer waarom ik er geen voorstander van ben (net zoals plastic - geen natuurproduct).
Gepost door: Dust | 26-09-08
Beste Dust wel, het empirisch gegeven is voor mij een voldoende grond. maar kijk, ook uw bedenkingen zijn hiermee niet in tegenstrijd.
stel dat 1 stuk kurk op 100 stuks besmet is - ik denk dat u en menig verfijnd wijnconsument dit kan beamen als niet overdreven -. in dat geval heb je met honderd stuks zeker prijs, me dunkt. bedenk dan eens de duizenden stukjes waarmee een pulpkurkse is samengesteld...
Gepost door: St Canarus | 27-09-08
Ik ben het niet eens met de visie van St Canarus op deze kwestie van afsluitingen; natuurkurk is voor mij een anachronistische manier van wijn afsluiten. Ik heb dat betoogd in http://www.winetasting.be/nl/Info/WineTales/?art=43362 en binnenkort verschijnt er van mijn hand een artikel hierover in Ken Wijn, het tijdschrift van de Vlaamse Wijngilde. Ik zal het begin volgend jaar wel es op het forum zetten. "Pulpkurken" zijn conglomeraatkurken en die van het type DIAM zijn -dat is aangetoond- TCA-vrij (geen risico op kurksmaak dus). Dat is de reden waarom ze zo veel gebruikt worden, ze zijn inderdaad goedkoop, kan je krijgen in verschillende graden van zuurstoftransmissie en als de kurk van de Beaumont inderdaad DIAM is (wat ik sterk vermoed, kan dat niet vinden op het web) dan is dat volgens mij zeker geen slechte keuze. Ik denk ook dat er sprake kan zijn van flavour scalping (opzuigen van aroma's uit de wijn), door ev. de lijm, maar heb daar weinig gegevens over gevonden en dat zal zeker niet zo erg zijn als bij synthetische stoppen (en BIB). Laatst had ik een Beaumont 2005 met kurksmaak, verschrikkelijk. Een betere keuze was natuurlijk schroefdop geweest, maar blijkbaar nog weinig aanvaardbaar door consumenten (die ten onrechte natuurkurk als het beste zien). Trouwens, kurksmaak, of beter TCA, komt voor in 5% van de wijnen afgesloten met natuurkurk (beste schatting op basis van grootschalige steekproeven) en als je er rekening mee houdt dat lichte TCA-besmetting niet resulteert in de typische kurksmaak maar wel in vermindering van het fruit, dan zal dat percentage nog hoger liggen.


RE: Beaumont Haut-Médoc - Olivier - 07-12-2013 04:10 PM

Zijn alle pulpkurken DIAM-kurken? Ik dacht dat je goedkope pulpkurken hebt en dan DIAM-kurken die speciaal bewerkt zijn inderdaad om TCA tegen te gaan. In dat laatste geval heb ik gehoord dat het net duurdere kurken zijn.


RE: Beaumont Haut-Médoc - de populist - 07-12-2013 08:20 PM

(07-12-2013 04:10 PM)Olivier schreef:  Zijn alle pulpkurken DIAM-kurken? Ik dacht dat je goedkope pulpkurken hebt en dan DIAM-kurken die speciaal bewerkt zijn inderdaad om TCA tegen te gaan. In dat laatste geval heb ik gehoord dat het net duurdere kurken zijn.
Oliviers, wijnbouwers vertelden me dat die Diams van prijs toch zeer meevallen (goedkoper dan een kwalitatieve natuurkurk). Er zijn ook andere samengestelde kurken, maar over hun kwaliteit is mij weinig bekend eigenlijk (heb er in artikels ook niks negatiefs over gelezen, ik weet wel dat de eerste generatie Diams serieus tegenvielen door TCA en andere problemen). Het merk Diam staat normaal vermeld op de zijkant van de kurk, je kan het dus zien. Blijft de vraag natuurlijk of Beaumont Diam heeft of niet ;-) Oproep dus aan diegene die binnenkort es een recente Beaumont opendoen: kijk es op de kurk of er Diam op staat. Ik lees op hun website http://www.diam-closures.com/TCA-Taint-Free-Cork-for-wine dat er nu één op de markt is voor bewaring gedurende 30 jaar. Daar ben ik wel kritisch naar (vraag me vooral af of die kurk wel neutraal is; anderzijds natuurkurk blijkt ook niet neutraal te zijn: ook flavour scalping en wellicht ook smaken afgeven aan de wijn.)


RE: Beaumont Haut-Médoc - de populist - 25-01-2014 03:26 PM

(07-12-2013 12:08 AM)vinejo schreef:  
(06-12-2013 10:40 PM)de populist schreef:  
(05-12-2013 09:54 AM)vinejo schreef:  Dit Chateau blijft toch een hele goede PQ.
Gisteren de 2010 naast de 2000 gedronken.
De 2010 nog gebald maar toch zeer drinkbaar, complex en evenwichtig. De 2000, toch al 13 jaar oud, was perfect op dronk, met tertiaire toetsen, zeer mooi versmolten. Zeker niet downhill maar nu toch niet te lang meer wachten.
Er was algemene consensus om zulke wijnen (in goede jaren) te openen na een jaar of 10.
Wat wel opviel: de kurk van de 2000 was een pure natuurkurk, die van de 2010 een geperste (die men al sedert 2006 gebruikt, zie de ontgoochelde commentaar van St Canarus in deze post
Dit is waarschijnlijk éen van de manieren voor dit soort Chateaux om de crisis te bestrijden. Want het zijn deze huizen die het moeilijk hebben, die op 10 jaar tijd amper in prijs gestegen zijn maar toch kwaliteit blijven bieden.
DIAM-conglomeraatkurk? Volgens mij niet in de eerste plaats om de crisis te bestrijden, wel om TCA te bestrijden. Pure natuurkurk, dat is geen kwaliteitsindicatie hoor.

Geen idee of dit Diam was. St Canarus noemde het destijds een pulpkurk, ik plak hier even de reacties van de link:


Ch. Beaumont 2006 ... pot vol koffie, mille tonnerres, au nom de dieu, sapristie .... triest, droevig en onbegrijpelijk...
het verhaal:
hunkerend naar nog een glas vol Beaumont, deed ik dit weekend - het kon niet meer stuk - m'n eerste fleske open. Tot mijn verbazing en ontsteltenis bleek de fles afgesloten te zijn met een 'kurkske' van heel bedenkelijk alooi. Meteen kreeg ik een déjà vu gevoel.... 2 fleskes - in dit geval alle - La Rose Brillette de pompsteen in moeten gieten tgv de geperste pulpkurk. maw:

Ch. Beaumont + 2 jaar = Ch. Bouchon !!!

een pulpkurkske ... jongens, jongens toch en dat voor een fles van om en bij de 10 euro... een pulpkurkske, niet te geloven...
een fles met zoveel materie en een potentieel voor een 10-tal jaren, hoe is't mogelijk.

en nu ...

er zijn 5 mogelijkheden:

1. niet aantrekken, wijn laten rijpen en uitdrinken (kurk of geen kurk)
2. niet aantrekken, wijn laten rijpen en weggieten (kan je beter nu al doen)
3. niet aantrekken, aftrekkken en alles nu opsouperen
4. wel aantrekken, aftrekken en herkurken met een steriele (kunststof)kurk
5. flessen rechtop bewaren (nog nooit gedaan)

1 en 2 zijn geen optie, ik kies tussen 4 en 3 (helaas)
Gepost door: St Canarus | 24-09-08


Kurken & VCB Ik wist niet dat zo'n pulpkurk meer kans had op kurksmaak - is dat echt zo? Ik ben ook niet zo gek van die dingen, maar zolang het geen plastic is kan ik er mee leven (dan nog veel liever schroefdoppen).


Gepost door: Dust | 25-09-08


pulpkurk uitstekend voor wie eens op zoek wil gaan naar 'le gout du bouchon'... 2 à 3 jaartjes laten trekken en dan heb je 'hem'.
je moet eens letten op het gebruik van pulpkurk bij champagnes bijvoorbeeld. de afdekzijde is meestal voorzien van 2 schijfjes 'massief' kurk. prima.
ik begrijp je argwaan voor een kunstoffen kurk... un gout du plastic is evenmin wenselijk en dus vermoed ik dat men niet opteert voor het bio-afbreekbare type plastiek maar eerder voor iets waarbij een wijn al tientallen malen tot azijn is gereduceerd vooraleer er sprake is van enige degeneratie van het betreffende kunstoffen goedje.
en dan als laatste note: met welk soort goedje denk je dat deze pulpkurken verlijmd zijn ?
Gepost door: St Canarus | 25-09-08
Kurk Dacht dat kurksmaak kwam door 'besmetting' v/d kurk, dewelke overslaat op de wijn (niet erg technisch maar goed ik ben zeker dat iemand anders dat beter kan uitleggen). In die zin zie ik niet in wat voor verschil het maakt of een kurk 'uit één stuk' of uit vele kleine stukjes bestaat (wat niet wegneemt dat ik liever dat eerste heb), toch zeker niet mbt. tot krijgen van kurksmaak?

Lijm e.d. zullen er idd geen goed aan doen, en dat is eigenlijk meer waarom ik er geen voorstander van ben (net zoals plastic - geen natuurproduct).
Gepost door: Dust | 26-09-08
Beste Dust wel, het empirisch gegeven is voor mij een voldoende grond. maar kijk, ook uw bedenkingen zijn hiermee niet in tegenstrijd.
stel dat 1 stuk kurk op 100 stuks besmet is - ik denk dat u en menig verfijnd wijnconsument dit kan beamen als niet overdreven -. in dat geval heb je met honderd stuks zeker prijs, me dunkt. bedenk dan eens de duizenden stukjes waarmee een pulpkurkse is samengesteld...
Gepost door: St Canarus | 27-09-08
Toevallig een Beaumont kurk gevonden, conglomeraatkurk én DIAM. Jaartal staat er niet op maar was 2005, denk ik, en ja, hij had kurk. Eerste generatie Diams hadden zéér vaak TCA, da's nu opgelost (door reinigingstechnieken).


RE: Beaumont Haut-Médoc - Dc - 12-02-2014 10:52 AM

Rode prijs op Klassewijnen, kopen?Smile


RE: Beaumont Haut-Médoc - de populist - 12-02-2014 02:08 PM

(12-02-2014 10:52 AM)Dc schreef:  Rode prijs op Klassewijnen, kopen?Smile
Beaumont 2010 is echt koopwaardig!


RE: Beaumont Haut-Médoc - vinejo - 12-02-2014 02:20 PM

(12-02-2014 02:08 PM)de populist schreef:  
(12-02-2014 10:52 AM)Dc schreef:  Rode prijs op Klassewijnen, kopen?Smile
Beaumont 2010 is echt koopwaardig!

Volledig akkoord.


RE: Beaumont Haut-Médoc - Dc - 27-02-2014 09:12 AM

2005

Nog wrang gevoel en gesloten. Te vroeg open gedaan en ik heb er geen meerSmile


RE: Beaumont Haut-Médoc - VLC - 21-11-2014 10:55 PM

2005 in het glas.
Nog niet volledig versmolten en dus nog niet op zijn top maar zooooo lekker!
Nog een 6-tal flessen in de kelder
Gekocht bij: Carrefour - 5/2010 - 7,2euro
Mijn score: 88


RE: Beaumont Haut-Médoc - vinejo - 22-11-2014 01:17 PM

(21-11-2014 10:55 PM)VLC schreef:  2005 in het glas.
Nog niet volledig versmolten en dus nog niet op zijn top maar zooooo lekker!
Nog een 6-tal flessen in de kelder
Gekocht bij: Carrefour - 5/2010 - 7,2euro
Mijn score: 88

Ik gaf deze wijn (de 2005 ook) maandag in de les en hij toonde zich inderdaad heel mooi. Soepel, zacht, mooi fruit en kruiden, nog wat beet op t einde.
Schonk erna blind de 1981 van hetzelfde domein. Men dacht aan 1998 en 1995.
Grote verwondering bij de proevers dat een gewone Haut Medoc van een goede 10 euro zó mooi en lang kan ouderen.
Onlangs op de Colruyt-degustatie proefde ik de 2011 (of was het 2012)- enfin, hij was alweer heel mooi.


RE: Beaumont Haut-Médoc - Vin1 - 18-01-2015 01:10 AM

Zit nu aan de '98 en had verwacht dat ie door de gootsteen zou gaan maar niets minder waar.
Lijkt nog niet bruin te zijn al kan ik het niet goed inschatten door te weinig licht.
geur is niet zo intens.
Herken de bovengenoemde proefnotitie er zeker wel in.
Mist wel wat structuur en body maar daar is de prijs ook naar. Licht maar niet storrend zuurtje. Verder toch wel een verrassende frisse finale die mooi blijft hangen en wegsmelt in de mond.
Lijkt ook wel alsof ie nog niet op zijn eindje is.
Beter dan wat ik verwacht had. Smile


RE: Beaumont Haut-Médoc - vinejo - 18-01-2015 09:54 AM

(18-01-2015 01:10 AM)Vin1 schreef:  Zit nu aan de '98 en had verwacht dat ie door de gootsteen zou gaan maar niets minder waar.
Lijkt nog niet bruin te zijn al kan ik het niet goed inschatten door te weinig licht.
geur is niet zo intens.
Herken de bovengenoemde proefnotitie er zeker wel in.
Mist wel wat structuur en body maar daar is de prijs ook naar. Licht maar niet storrend zuurtje. Verder toch wel een verrassende frisse finale die mooi blijft hangen en wegsmelt in de mond.
Lijkt ook wel alsof ie nog niet op zijn eindje is.
Beter dan wat ik verwacht had. Smile

Blijft ongelooflijk he, hoe mooi zulke relatief eenvoudige Bordeaux kunnen ouderen. En hoe lekker dat dat dan is ;-)


RE: Beaumont Haut-Médoc - Benz - 18-01-2015 11:19 AM

(18-01-2015 09:54 AM)vinejo schreef:  
(18-01-2015 01:10 AM)Vin1 schreef:  Zit nu aan de '98 en had verwacht dat ie door de gootsteen zou gaan maar niets minder waar.
Lijkt nog niet bruin te zijn al kan ik het niet goed inschatten door te weinig licht.
geur is niet zo intens.
Herken de bovengenoemde proefnotitie er zeker wel in.
Mist wel wat structuur en body maar daar is de prijs ook naar. Licht maar niet storrend zuurtje. Verder toch wel een verrassende frisse finale die mooi blijft hangen en wegsmelt in de mond.
Lijkt ook wel alsof ie nog niet op zijn eindje is.
Beter dan wat ik verwacht had. Smile

Blijft ongelooflijk he, hoe mooi zulke relatief eenvoudige Bordeaux kunnen ouderen. En hoe lekker dat dat dan is ;-)

Bordeaux ooooh wat is Bordeaux zo mooi cheers


RE: Beaumont Haut-Médoc - Kris G - 14-06-2015 08:49 AM

toch eens gezondigd, halfje 2010 gedronken, nu geen keuze waar ik 100% achter stond maar niet zo veel keuze in halfjes hier, nog niet pot gesloten, maar nu ook niet in de beste fase, de tannines komen wel vrij snel opzetten, maar blijft drinkbaar en het potentieel en de structuur zijn er wel, 87+


RE: Beaumont Haut-Médoc - Olivier - 22-09-2015 08:53 PM

Beaumont 2010

vrij expressieve neus, met redelijk wat zoethout direct na openen, en ook een wat kruidige toets, geen provencekruiden, maar wel laurier, en naar mijn gevoel zelfs een tikkeltje munt/eucalyptus. Blauwe bessen. De fruitaroma's zijn mooi fris. In de mond hetzelfde plaatje. Het frisse, elegante valt op. Komt wat klassiek over, maar is mooi. Tannines vallen mee, zijn aanwezig, maar zijn fijn en geven juust nog genoeg om wat structuur te geven. Kan nog tijd mee, maar is nu ook al zeer genietbaar, vind ik. Mooie P/K, en de 2010 is blijkbaar nog steeds te koop!


Ch. Beaumont - Jordaens - 19-12-2015 09:28 AM

Vreemd dat hier nog geen thread over bestaat. Volgens mij verdient deze wijn dat.
Château Beaumont 2010
A.C. Haut-Médoc
Cru bourgeois
53% cabernet-sauvignon, 43% merlot, 4% petit verdot
14% vol. - Colruyt €12,60

Na min of meer gedwongen een redelijk afzichtelijke Penedès (tempranillo-merlot) geproefd te hebben, met zuren die schadelijk moeten zijn voor de maagwand, gingen mijn gedachten als vanzelf naar de doos Beaumont in mijn kelder. Die haalde ik dan ook meteen boven als ik thuiskwam.
Ch. Beaumont is al jaar en dag het tegendeel van brandend maagzuur. Zacht en rond, vanaf zijn jeugd. Velen zullen deze wijn wat karakterloos, te smooth vinden, zeker als ze gewend zijn geraakt aan geweldenaars uit bepaalde nieuwe wereldlanden, Rhônevalleien of Catalaanse hellingen. Zelf ben ik daar ook niet vies van, maar soms heeft een mens behoefte aan een zalfke.

De kleur van de Beaumont 2010 is, logischerwijs nog jong met misschien nog het laatste spoor van blauw in het volle, ondoorzichtbare rood. De neus is eveneens vol en goed getypeerd linkeroever. Ook hier zijn "zacht en rond" de steekwoorden. Nog een beetje hout, peper, cassis en krieken, wat tabak en thee, heel fijn en versmolten. En dat zet zich voort in de mond. Heel euh... zacht en rond. Fluwelig en harmonieus, de tannines zeer zacht, geen opspelende zuren en een flinke molligheid. Met een middellange afdronk.
Mijn doos is nu open, gesteld dat we elke maand eens behoefte hebben aan een bordeauxtje dat eerder troost brengt, dan aandacht vraagt, dan is ze tegen volgende kerstdagen leeg. Uitstekend, want veel langer denk ik niet dat je deze wijn moet bijhouden.

En als je het liever van een ander (het kasteel zelf) leest: "Les vins du Château BEAUMONT se caractérisent par leur structure souple, féminine, souvent soyeuse. Les tannins sont généralement fondus et suaves."
Tout cela concourt à rendre le vin plein de charme et de finesse."


RE: Ch. Beaumont - vinejo - 19-12-2015 10:17 AM

(19-12-2015 09:28 AM)Jordaens schreef:  Vreemd dat hier nog geen thread over bestaat. Volgens mij verdient deze wijn dat.
Château Beaumont 2010
A.C. Haut-Médoc
Cru bourgeois
53% cabernet-sauvignon, 43% merlot, 4% petit verdot
14% vol. - Colruyt €12,60

Na min of meer gedwongen een redelijk afzichtelijke Penedès (tempranillo-merlot) geproefd te hebben, met zuren die schadelijk moeten zijn voor de maagwand, gingen mijn gedachten als vanzelf naar de doos Beaumont in mijn kelder. Die haalde ik dan ook meteen boven als ik thuiskwam.
Ch. Beaumont is al jaar en dag het tegendeel van brandend maagzuur. Zacht en rond, vanaf zijn jeugd. Velen zullen deze wijn wat karakterloos, te smooth vinden, zeker als ze gewend zijn geraakt aan geweldenaars uit bepaalde nieuwe wereldlanden, Rhônevalleien of Catalaanse hellingen. Zelf ben ik daar ook niet vies van, maar soms heeft een mens behoefte aan een zalfke.

De kleur van de Beaumont 2010 is, logischerwijs nog jong met misschien nog het laatste spoor van blauw in het volle, ondoorzichtbare rood. De neus is eveneens vol en goed getypeerd linkeroever. Ook hier zijn "zacht en rond" de steekwoorden. Nog een beetje hout, peper, cassis en krieken, wat tabak en thee, heel fijn en versmolten. En dat zet zich voort in de mond. Heel euh... zacht en rond. Fluwelig en harmonieus, de tannines zeer zacht, geen opspelende zuren en een flinke molligheid. Met een middellange afdronk.
Mijn doos is nu open, gesteld dat we elke maand eens behoefte hebben aan een bordeauxtje dat eerder troost brengt, dan aandacht vraagt, dan is ze tegen volgende kerstdagen leeg. Uitstekend, want veel langer denk ik niet dat je deze wijn moet bijhouden.

En als je het liever van een ander (het kasteel zelf) leest: "Les vins du Château BEAUMONT se caractérisent par leur structure souple, féminine, souvent soyeuse. Les tannins sont généralement fondus et suaves."
Tout cela concourt à rendre le vin plein de charme et de finesse."

SUC (lees As You See- denk aan BSURSUCSIMIM James Taylor) was er wel degelijk al een redelijk gevulde topic van dit huis - die ook gelijk loopt met jouw bevindingen


RE: Beaumont Haut-Médoc - Jordaens - 19-12-2015 10:37 AM

Blijkbaar slechts gesearcht... Of op Château Beaumont i.pl.v. Beaumont, weet ik al niet meer.
In elk geval dank voor de moderatie.

Bij nader toezicht heb ik in deze thread zelfs iets gepost in 2011, toen nog als Rikm... Verzorgingstehuis, make way...


RE: Beaumont Haut-Médoc - vinejo - 19-12-2015 10:47 AM

(19-12-2015 10:37 AM)Jordaens schreef:  Blijkbaar slechts gesearcht... Of op Château Beaumont i.pl.v. Beaumont, weet ik al niet meer.
In elk geval dank voor de moderatie.

Bij nader toezicht heb ik in deze thread zelfs iets gepost in 2011, toen nog als Rikm... Verzorgingstehuis, make way...

Ik reserveer een kamerke naast uw kelder


RE: Ch. Beaumont - Fre - 15-06-2016 10:18 PM

(19-12-2015 09:28 AM)Jordaens schreef:  Vreemd dat hier nog geen thread over bestaat. Volgens mij verdient deze wijn dat.
Château Beaumont 2010
A.C. Haut-Médoc
Cru bourgeois
53% cabernet-sauvignon, 43% merlot, 4% petit verdot
14% vol. - Colruyt €12,60

Na min of meer gedwongen een redelijk afzichtelijke Penedès (tempranillo-merlot) geproefd te hebben, met zuren die schadelijk moeten zijn voor de maagwand, gingen mijn gedachten als vanzelf naar de doos Beaumont in mijn kelder. Die haalde ik dan ook meteen boven als ik thuiskwam.
Ch. Beaumont is al jaar en dag het tegendeel van brandend maagzuur. Zacht en rond, vanaf zijn jeugd. Velen zullen deze wijn wat karakterloos, te smooth vinden, zeker als ze gewend zijn geraakt aan geweldenaars uit bepaalde nieuwe wereldlanden, Rhônevalleien of Catalaanse hellingen. Zelf ben ik daar ook niet vies van, maar soms heeft een mens behoefte aan een zalfke.

De kleur van de Beaumont 2010 is, logischerwijs nog jong met misschien nog het laatste spoor van blauw in het volle, ondoorzichtbare rood. De neus is eveneens vol en goed getypeerd linkeroever. Ook hier zijn "zacht en rond" de steekwoorden. Nog een beetje hout, peper, cassis en krieken, wat tabak en thee, heel fijn en versmolten. En dat zet zich voort in de mond. Heel euh... zacht en rond. Fluwelig en harmonieus, de tannines zeer zacht, geen opspelende zuren en een flinke molligheid. Met een middellange afdronk.
Mijn doos is nu open, gesteld dat we elke maand eens behoefte hebben aan een bordeauxtje dat eerder troost brengt, dan aandacht vraagt, dan is ze tegen volgende kerstdagen leeg. Uitstekend, want veel langer denk ik niet dat je deze wijn moet bijhouden.

En als je het liever van een ander (het kasteel zelf) leest: "Les vins du Château BEAUMONT se caractérisent par leur structure souple, féminine, souvent soyeuse. Les tannins sont généralement fondus et suaves."
Tout cela concourt à rendre le vin plein de charme et de finesse."
Exact zoals Jordaens het hierboven beschrijft: de 2010 is de meest toegankelijke rode Bordeaux al gedronken. Suave in de mond maar ook in de neus verleidelijk: hout, peper en cassis. Schoon!


RE: Beaumont Haut-Médoc - Jordaens - 16-06-2016 03:42 PM

Gisteren ook nog een fles van opengedaan. Ik zit nog op schema: het is juni en ik heb er nog zes...


RE: Beaumont Haut-Médoc - Fre - 18-06-2016 09:33 PM

(16-06-2016 03:42 PM)Jordaens schreef:  Gisteren ook nog een fles van opengedaan. Ik zit nog op schema: het is juni en ik heb er nog zes...

Na 4 dagen alleen nog maar beter geworden. Jammer dat ik er maar 1 fles van gekocht heb.


RE: Beaumont Haut-Médoc - Jordaens - 19-06-2016 09:45 AM

Lesage heeft ze nog aan 14,64 btw inclusief. Bij Colruyt de 2011 en de 2012... Je begrijpt, Fre, dat ik onmogelijk een fles kan afgeven, want dan raakt mijn schema in de war...


RE: Beaumont Haut-Médoc - Fre - 19-06-2016 03:57 PM

(19-06-2016 09:45 AM)Jordaens schreef:  Lesage heeft ze nog aan 14,64 btw inclusief. Bij Colruyt de 2011 en de 2012... Je begrijpt, Fre, dat ik onmogelijk een fles kan afgeven, want dan raakt mijn schema in de war...

Smile Da's niet waar ik op doelde met mijn bericht. Er zijn trouwens nog veel wijnen in die prijscategorie die op dat niveau spelen, denk maar aan Cambon LP, Puygeraud, ...


RE: Beaumont Haut-Médoc - Jordaens - 19-06-2016 08:51 PM

Een fles Puygueraud wil ik dan weer met plezier met je delen, Fre, geen schema's daar.


RE: Beaumont Haut-Médoc - Benz - 08-01-2017 10:12 PM

Chateau Beaumont Haut-Médoc 2010 in het glas. Wijn 2 uur op voorhand geopend, na die 2 uur beetje geproefd en daarna beslist deze wijn een half uurtje karaf te geven. Nu in het glas een heel mooie jonge paarsrode kleur. Neus van vooral zoethout, kruiden en soms ook een klein beetje tabak, ook rood en zwart fruit vooral krieken en wat cassis. In de mond mooie zachte tannines en mooie zachte zuren perfect in balans. Afdronk is mooi. Dit is een mooie zachte frisse evenwichtige wijn die zeer mooi wegdrinkt, een echte allemansvriend. P/K mooi 88. Wink


RE: Beaumont Haut-Médoc - don quichotte - 08-01-2017 10:19 PM

(08-01-2017 10:12 PM)Benz schreef:  Chateau Beaumont Haut-Médoc 2010 in het glas. Wijn 2 uur op voorhand geopend, na die 2 uur beetje geproefd en daarna beslist deze wijn een half uurtje karaf te geven. Nu in het glas een heel mooie jonge paarsrode kleur. Neus van vooral zoethout, kruiden en soms ook een klein beetje tabak, ook rood en zwart fruit vooral krieken en wat cassis. In de mond mooie zachte tannines en mooie zachte zuren perfect in balans. Afdronk is mooi. Dit is een mooie zachte frisse evenwichtige wijn die zeer mooi wegdrinkt, een echte allemansvriend. P/K mooi 88. Wink

Wel Benz, dit is een wijn waar ik ook al menig jaargang van heb gedronken.
Deze 2010 laat ik toch nog even liggen.
Maar er is één zaak, ik geef deze wijn wellicht een dikke 90+ als deze in mijn glas komt.


RE: Beaumont Haut-Médoc - Benz - 08-01-2017 10:27 PM

(08-01-2017 10:19 PM)don quichotte schreef:  
(08-01-2017 10:12 PM)Benz schreef:  Chateau Beaumont Haut-Médoc 2010 in het glas. Wijn 2 uur op voorhand geopend, na die 2 uur beetje geproefd en daarna beslist deze wijn een half uurtje karaf te geven. Nu in het glas een heel mooie jonge paarsrode kleur. Neus van vooral zoethout, kruiden en soms ook een klein beetje tabak, ook rood en zwart fruit vooral krieken en wat cassis. In de mond mooie zachte tannines en mooie zachte zuren perfect in balans. Afdronk is mooi. Dit is een mooie zachte frisse evenwichtige wijn die zeer mooi wegdrinkt, een echte allemansvriend. P/K mooi 88. Wink

Wel Benz, dit is een wijn waar ik ook al menig jaargang van heb gedronken.
Deze 2010 laat ik toch nog even liggen.
Maar er is één zaak, ik geef deze wijn wellicht een dikke 90+ als deze in mijn glas komt.

Wel deze word idd. een DIKKE 90+ als hij tussen 2025 tot 2030 in het glas komt daar ben ik het 100% mee eens. thumbsup


RE: Beaumont Haut-Médoc - don quichotte - 19-02-2017 11:55 PM

Beaumont 2003

Wat ik ervan verwachtte.
Kleur nog mooi helder rood; geen baksteenrood of bruine rand.
Tertiaire, kruidachtige neus. In de mond mooi sprankelend samenspel van rode kers, rode paprika, kruidnagel.
In de afdronk versmolten tannines en de juiste dosis zuur.
Score: 90


RE: Beaumont Haut-Médoc - vinejo - 20-02-2017 07:55 AM

(19-02-2017 11:55 PM)don quichotte schreef:  Beaumont 2003

Wat ik ervan verwachtte.
Kleur nog mooi helder rood; geen baksteenrood of bruine rand.
Tertiaire, kruidachtige neus. In de mond mooi sprankelend samenspel van rode kers, rode paprika, kruidnagel.
In de afdronk versmolten tannines en de juiste dosis zuur.
Score: 90

Lijkt me een behoorlijk boeiende wijn aan 12,5 euro... Cool


RE: Beaumont Haut-Médoc - don quichotte - 20-02-2017 01:46 PM

(20-02-2017 07:55 AM)vinejo schreef:  
(19-02-2017 11:55 PM)don quichotte schreef:  Beaumont 2003

Wat ik ervan verwachtte.
Kleur nog mooi helder rood; geen baksteenrood of bruine rand.
Tertiaire, kruidachtige neus. In de mond mooi sprankelend samenspel van rode kers, rode paprika, kruidnagel.
In de afdronk versmolten tannines en de juiste dosis zuur.
Score: 90

Lijkt me een behoorlijk boeiende wijn aan 12,5 euro... Cool
12,5 euro...? Neen 5 euro.Wink
Gekocht op 31 mei-2010 in de Carrefour tussen de koopjes.


RE: Beaumont Haut-Médoc - Fre - 20-02-2017 10:17 PM

Er zijn slechtere deals huhuh


RE: Beaumont Haut-Médoc - Hugel - 08-10-2017 11:36 AM

2009.
Dit is een dikke tegenvaller.
Hard, overheersende kruidigheid. Overextractie? Beetje rubber.
Of zou dit een slechte fles geweest zijn?


RE: Beaumont Haut-Médoc - Fre - 08-10-2017 12:48 PM

(08-10-2017 11:36 AM)Hugel schreef:  2009.
Dit is een dikke tegenvaller.
Hard, overheersende kruidigheid. Overextractie? Beetje rubber.
Of zou dit een slechte fles geweest zijn?

Kan, maar als een wijn te hard is en onevenwichtig, dan kan dat ook liggen aan het feit dat die in een moeilijke fase zitten. Ik heb de indruk dat zeker 2010, maar ook sommige negens in deze fase terecht zijn gekomen. Misschien nog wat geduld uitoefenen.


RE: Beaumont Haut-Médoc - Hugel - 08-10-2017 02:00 PM

(08-10-2017 12:48 PM)Fre schreef:  
(08-10-2017 11:36 AM)Hugel schreef:  2009.
Dit is een dikke tegenvaller.
Hard, overheersende kruidigheid. Overextractie? Beetje rubber.
Of zou dit een slechte fles geweest zijn?

Kan, maar als een wijn te hard is en onevenwichtig, dan kan dat ook liggen aan het feit dat die in een moeilijke fase zitten. Ik heb de indruk dat zeker 2010, maar ook sommige negens in deze fase terecht zijn gekomen. Misschien nog wat geduld uitoefenen.

Zou kunnen. Mijn 2e en laatste fles ga ik wellicht pas in 2019 openen. Hopelijk beter dan...


RE: Beaumont Haut-Médoc - Bert - 14-02-2018 08:51 PM

(08-10-2017 02:00 PM)Hugel schreef:  
(08-10-2017 12:48 PM)Fre schreef:  
(08-10-2017 11:36 AM)Hugel schreef:  2009.
Dit is een dikke tegenvaller.
Hard, overheersende kruidigheid. Overextractie? Beetje rubber.
Of zou dit een slechte fles geweest zijn?

Kan, maar als een wijn te hard is en onevenwichtig, dan kan dat ook liggen aan het feit dat die in een moeilijke fase zitten. Ik heb de indruk dat zeker 2010, maar ook sommige negens in deze fase terecht zijn gekomen. Misschien nog wat geduld uitoefenen.

Zou kunnen. Mijn 2e en laatste fles ga ik wellicht pas in 2019 openen. Hopelijk beter dan...

2009

Moet zeker een slechte fles geweest zijn, want de 2009 die ik nu open staan heb is allesbehalve een tegenvaller.
Gisteren bij het openen was mijn eerste indruk bij het neuzen; lactisch.
En ik lees precies hetzelfde terug in mijn tasting note van bijna 6j geleden:
Cassis in de neus, even iets lactisch, een vleugje munt, en vers geplukte veldsla.
Mooi rond & soepel. Niks bijtend of storend


Ook nu zwart fruit, dat lactische, prei had ik ook en zoethout in de neus
en terug mooi rond & soepel in de mond. Mooi versmolten. Weinig geëvolueerd dus in die 6 jaren.
Mijn laatste fles binnen een jaar of 5 eens opendoen (als ik het niet vergeet).
89/100


RE: Beaumont Haut-Médoc - Hugel - 14-02-2018 09:21 PM

(14-02-2018 08:51 PM)Bert schreef:  
(08-10-2017 02:00 PM)Hugel schreef:  
(08-10-2017 12:48 PM)Fre schreef:  
(08-10-2017 11:36 AM)Hugel schreef:  2009.
Dit is een dikke tegenvaller.
Hard, overheersende kruidigheid. Overextractie? Beetje rubber.
Of zou dit een slechte fles geweest zijn?

Kan, maar als een wijn te hard is en onevenwichtig, dan kan dat ook liggen aan het feit dat die in een moeilijke fase zitten. Ik heb de indruk dat zeker 2010, maar ook sommige negens in deze fase terecht zijn gekomen. Misschien nog wat geduld uitoefenen.

Zou kunnen. Mijn 2e en laatste fles ga ik wellicht pas in 2019 openen. Hopelijk beter dan...

2009

Moet zeker een slechte fles geweest zijn, want de 2009 die ik nu open staan heb is allesbehalve een tegenvaller.
Gisteren bij het openen was mijn eerste indruk bij het neuzen; lactisch.
En ik lees precies hetzelfde terug in mijn tasting note van bijna 6j geleden:
Cassis in de neus, even iets lactisch, een vleugje munt, en vers geplukte veldsla.
Mooi rond & soepel. Niks bijtend of storend


Ook nu zwart fruit, dat lactische, prei had ik ook en zoethout in de neus
en terug mooi rond & soepel in de mond. Mooi versmolten. Weinig geëvolueerd dus in die 6 jaren.
Mijn laatste fles binnen een jaar of 5 eens opendoen (als ik het niet vergeet).
89/100

Ik moet wel zeggen, de 2e dag was die Beaumont 2009 wel op z'n plooi gekomen. de agressieve kruidigheid was niet meer, en was dan mooi zacht geworden. Ik kon bijna niet geloven dat het dezelfde wijn was...


RE: Beaumont Haut-Médoc - Hugel - 03-03-2018 04:38 PM

Beaumont 2015 uit een halfje.

Mooie wijn en reeds zeer genietbaar! 2015 is hier zeer geslaagd. Mooiste beaumont die ik al dronk!


RE: Beaumont Haut-Médoc - don quichotte - 03-03-2018 04:46 PM

(03-03-2018 04:38 PM)Hugel schreef:  Beaumont 2015 uit een halfje.

Mooie wijn en reeds zeer genietbaar! 2015 is hier zeer geslaagd. Mooiste beaumont die ik al dronk!

Vanaf de 6/03/18 tot 31/03/18 in CORA Woluwe de 2015 aan 12.99€
Laat je maar gaan. Parker 90-92/100


RE: Beaumont Haut-Médoc - Jeroen Pieter - 11-03-2018 10:32 PM

Ook door mij goed beoordeeld op de Bordeaux 2015 proeverij.

Als laatste wijn daar geproefd : redelijk donker, cassis en vanille, zoet, vol en rijk . Erg goed.

Helaas levert Cora niet in NL.
Voor deze prijs een goede koop!


RE: Beaumont Haut-Médoc - Benz - 28-11-2018 10:43 PM

(03-03-2018 04:46 PM)don quichotte schreef:  
(03-03-2018 04:38 PM)Hugel schreef:  Beaumont 2015 uit een halfje.

Mooie wijn en reeds zeer genietbaar! 2015 is hier zeer geslaagd. Mooiste beaumont die ik al dronk!

Vanaf de 6/03/18 tot 31/03/18 in CORA Woluwe de 2015 aan 12.99€
Laat je maar gaan. Parker 90-92/100

Wel vandaag mijn 1ste flesje van 6 in het glas. Robijnrood van kleur. Neus van rood en zwart fruit, cassis, prachtige vanille toets, licht zoetje en later op de avond komt ook wat leder opzetten. In de mond rood en zwart fruit, mooie zachte tannines met op het einde een licht zuurtje, hele mooie zachte evenwichtige wijn die vlot naar binnengaat, zo eentje waar je er niet genoeg van kan liggen hebben. Mooie afdronk. P/K topper!! 90 cheers


RE: Beaumont Haut-Médoc - Smaakatleet - 29-11-2018 06:53 AM

(28-11-2018 10:43 PM)Benz schreef:  
(03-03-2018 04:46 PM)don quichotte schreef:  
(03-03-2018 04:38 PM)Hugel schreef:  Beaumont 2015 uit een halfje.

Mooie wijn en reeds zeer genietbaar! 2015 is hier zeer geslaagd. Mooiste beaumont die ik al dronk!

Vanaf de 6/03/18 tot 31/03/18 in CORA Woluwe de 2015 aan 12.99€
Laat je maar gaan. Parker 90-92/100

Wel vandaag mijn 1ste flesje van 6 in het glas. Robijnrood van kleur. Neus van rood en zwart fruit, cassis, prachtige vanille toets, licht zoetje en later op de avond komt ook wat leder opzetten. In de mond rood en zwart fruit, mooie zachte tannines met op het einde een licht zuurtje, hele mooie zachte evenwichtige wijn die vlot naar binnengaat, zo eentje waar je er niet genoeg van kan liggen hebben. Mooie afdronk. P/K topper!! 90 cheers

Blijkbaar waren 6 stuks net genoeg. Smile

'15 zou je die met een andere recente jaargang kunnen vergelijken?


RE: Beaumont Haut-Médoc - Benz - 29-11-2018 02:20 PM

(29-11-2018 06:53 AM)gertjeuh schreef:  Blijkbaar waren 6 stuks net genoeg. Smile

'15 zou je die met een andere recente jaargang kunnen vergelijken?

Veel te weinig had ik dit op voorhand geweten, en 2015 is voor mij persoonlijk het mooiste wat ik van Chateau Beaumont ooit dronk. Wink


RE: Beaumont Haut-Médoc - soiando - 19-08-2019 10:11 AM

Beaumont 2010

Mooie donkere kern met evolutie naar rood aan de rand.
Donker fruit peper en ceder overheersen in de neus.
Vol en krachtig in de mond met mooie afdronk, de 14% alc is zeker niet storend.
Deze wijn begint op dronk te komen.
Eerlijk heerlijk glas wijn voor weinig geld (11€ ).
Nogmaals het bewijs dat kleinere wijnen van een goede producent uit de betere jaren prijs kwaliteit top kunnen zijn!


RE: Beaumont Haut-Médoc - Fre - 19-08-2019 11:10 AM

(19-08-2019 10:11 AM)soiando schreef:  Beaumont 2010

Mooie donkere kern met evolutie naar rood aan de rand.
Donker fruit peper en ceder overheersen in de neus.
Vol en krachtig in de mond met mooie afdronk, de 14% alc is zeker niet storend.
Deze wijn begint op dronk te komen.
Eerlijk heerlijk glas wijn voor weinig geld (11€ ).
Nogmaals het bewijs dat kleinere wijnen van een goede producent uit de betere jaren prijs kwaliteit top kunnen zijn!
2010 is een goeie zet in dit dit segment van wijnen. Een rijp jaar maar toch met de nodige fraicheur en structuur. Kan waarschijnlijk nog een tijdje mee.


RE: Beaumont Haut-Médoc - soiando - 19-08-2019 01:25 PM

Idd, naar mijn gevoel begint deze pas op dronk te komen.
Kern was nog paarsrood aan de rand was de evolutie naar rood al duidelijker.
Ook voldoende fracheur, zeker geen te zware of logge wijn.

Deze wijn had ook wat bezinksel wat toch nooit slecht is.


RE: Beaumont Haut-Médoc - Jordaens - 19-08-2019 06:14 PM

Toch straf. Ik had die 2010 destijds een veel vroeger hoogtepunt gegeven. Wat niet wegneemt dat ik mijn flessen intussen al lang en met plezier soldaat heb gemaakt. Enfin, ik zal straks voor de zekerheid eens checken.

Hoe dan ook, ik drink mijn "gemiddelde" bordeaux liefst wat aan de jonge kant, dus dat is geen probleem.


RE: Beaumont Haut-Médoc - soiando - 19-08-2019 07:08 PM

Volgende maal voeg ik een foto bij om de evolutie in de kleur weer te geven.
Mijn voorkeur gaat uit naar wijnen net voor hun tertiaire fase, is een rekbaar begrip natuurlijk.


RE: Beaumont Haut-Médoc - Olivier - 19-08-2019 07:31 PM

Citaat:Mijn voorkeur gaat uit naar wijnen net voor hun tertiaire fase, is een rekbaar begrip natuurlijk.

Ja, zo het kantelpunt, is ook mijn favoriete fase.

Behalve als ik zat ben Rolleyes


RE: Beaumont Haut-Médoc - soiando - 20-08-2019 07:29 AM

Dan moeten we opletten dat we niet kantelennono


RE: Beaumont Haut-Médoc - Olivier - 20-08-2019 09:37 AM

(20-08-2019 07:29 AM)soiando schreef:  Dan moeten we opletten dat we niet kantelennono

indeed Big Grin


RE: Beaumont Haut-Médoc - Hugel - 29-09-2019 03:25 PM

2012.
Wat gewoontjes. Niet het beste jaar voor Beaumont.


RE: Beaumont Haut-Médoc - vinejo - 28-10-2022 01:42 PM

Wie top waar voor zijn geld wil koopt Beaumont 2019.
Elegant en evenwichtig, lichtvoetig en complex. Héerlijk gewoon.
Met de korting in Colruyt minder dan 12 euro.
Doén!


RE: Beaumont Haut-Médoc - Jef - 29-10-2022 11:24 AM

Is deze korting nog van toepassing?


RE: Beaumont Haut-Médoc - rlin - 30-10-2022 03:18 PM

(29-10-2022 11:24 AM)Jef schreef:  Is deze korting nog van toepassing?
Die korting gold tot 24 oktober 2022. Château Beaumont 2019 - 75cl - Haut-médoc kost nu 13,50 euro de fles. Wellicht beter het voorjaarswijnfestival afwachten. Ik vermoed dat Colruyt nog die Beaumont zal hebben.


RE: Beaumont Haut-Médoc - Rik Martens - 01-07-2023 06:17 PM

Château Beaumont 2020
A.C. Haut-Médoc
Cru bourgeois
51% cabernet-sauvignon, 41% merlot, 8% petit verdot
13,5% vol. - Colruyt €12,75'

De wijn oogt zuiver en helder, volop mauve.
De neus is klassiek linkeroever, met veel peper, cassis, eik, vanille, dat soort dingen
Ook in de mond heel klassiek, maar nog veel te jong, de tannines zijn merkwaardig hard voor deze meestal zo fluwelige wijn. Wachten dus.

Ergens las ik dat de 2020 de beste Beaumont ooit was, het was intussen alweer een hele poos geleden dat we dit nog gekocht/gedronken hadden en dus holde ik naar de Colruyt om er het beste product aller tijden van aan te kopen. We zullen dus wat geduld moeten hebben alvorens de volgende fles open te doen, maar het zal wel de moeite van het wachten zijn, vermoed ik.

En ja, Diam stoppen!


RE: Beaumont Haut-Médoc - Rik Martens - 15-09-2023 01:52 PM

Nog een doosje bijgekocht. Dit is nu al bijzonder lekker.

En ook van de Beaumont Les Pierrières (Blaye) die er verder niets mee te maken heeft, maar een onevenaarbare P/Q verhouding heeft.


RE: Beaumont Haut-Médoc - vinejo - 15-09-2023 04:33 PM

(15-09-2023 01:52 PM)Rik Martens schreef:  Nog een doosje bijgekocht. Dit is nu al bijzonder lekker.

En ook van de Beaumont Les Pierrières (Blaye) die er verder niets mee te maken heeft, maar een onevenaarbare P/Q verhouding heeft.

100%!


RE: Beaumont Haut-Médoc - BartS - 16-09-2023 01:32 PM

(15-09-2023 04:33 PM)vinejo schreef:  
(15-09-2023 01:52 PM)Rik Martens schreef:  Nog een doosje bijgekocht. Dit is nu al bijzonder lekker.

En ook van de Beaumont Les Pierrières (Blaye) die er verder niets mee te maken heeft, maar een onevenaarbare P/Q verhouding heeft.

100%!

+1