(08-09-2024 02:41 PM)wvd schreef: (08-09-2024 01:55 PM)vinejo schreef: Gisteren had Vince de 2016 Crozes Hermitage mee.
We dronken hem na de lasagne, wat de wijn geen deugd deed.
Goede wijn, maar voor mij miste hij gelaagdheid, leek wat eenvoudig.
Rest van de fles liet Vince bij mij achter, uit liefde denk ik.

Vandaag is dit méer typisch noordelijke Rhône, de peper komt erdoor en het klein zwart fruit. De wijn is dens en toch fris, de Graillot-zuurtjes zorgen daarvoor. Nog steeds niet superlang of supercomplex, maar wel heel pittig en evenwichtig. Mooie afdronk nu, met wat agrume.
Nu bevalt hij me veelbeter dan gisteren. Graillot heeft tijd nodig, dat is weer duidelijk.
Lasagne, dan veronderstel ik dat er tomaten - something in zat?
Dat is naar mijn ervaring heel erg moeilijk combineerbaar met de meeste (Franse) wijnen. Een (jonge) Chianti of Valpolicella of zelfs een Aglianico ware een betere keus geweest.
Klopt, maar we dronken de wijn erna.
De invloed zal er echter wel nog geweest zijn.