Jean Chartron
|
15-08-2011, 10:45 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 15-08-2011 om 10:47 PM door Roeland V.)
![]() |
|||
|
|||
Jean Chartron
Ik hou de titel bewust heel kort want Jean Chartron zit in Puligny-Montrachet maar hij maakt ook een fantastische Saint-Aubin, die ik hier in mijn glas heb.
Het is een Saint-Aubin, 1er Cru Murgers des Dents de Chien, 2008. Dit is de beste wijngaard van Saint-Aubin die prachtig gelegen is. Ik heb deze in Bourgogne zelf gekocht bij diene winkel die iemand hier op t forum had aangeraden (Grands Bourgognes, of zoiets, in Brochon). Een schitterende wijn, om het in drie woorden samen te vatten. En, stomme ik-die-mijn-huiswerk-niet-goed-had-gedaan, wat bleek bij thuiskomst na mijn vakantie ? Deze wijn wordt in België verdeeld door ... de Colruyt (bestelafdeling Klassewijnen). Slechts 1 euro duurder !!! (Frankrijk: 23,5 en Colruyt 24,5). Enfin, om kort te gaan, de beschrijving op de Colruyt-website is zo treffend en correct dat ik - voor de allereerste keer- hem gewoon kopieer, want ik kan het niet beter verantwoorden... "Domaine Jean Chartron in Puligny-Montrachet Jean-Michel Chartron is de eigenaar van dit familiale wijndomein uit Puligny-Montrachet, dat al vijf generaties gespecialiseerd is in grote witte wijnen. Deze wijn komt van de premier-cruwijngaard 'Murgers des Dents de Chien' in Saint-Aubin, dicht bij de legendarische grandcruwijngaard Montrachet. De kalkstenen bodem zorgt er voor een mooie mineraliteit in de wijnen. Bovendien is de wijngaard het beste terroir van Saint-Aubin. Niet toevallig, het paalt immers aan de beroemde grand cru-wijngaard Chevalier-Montrachet. Deze topper opent met een complex, intens en elegant boeket. U ruikt vooral citrusvruchten, mineralen en mooie toasttoetsen. Misschien ontdekt u ook de subtiele aroma's van boterbloemetjes. De smaak is elegant, fris en licht vettig. U wordt opnieuw getrakteerd op citrus, mineralen en fijn gebrand hout. Kortom, een klasbak die tegelijk ook toegankelijk is." Mijn score: 91/100 ps. Misschien nog dit melden: deze wijn wordt beter per uur dat hij open is. En bloeit in het glas nog meer open. Zeker karaferen dus, is de boodschap, en hem ook in het glas lang laten ademen. |
|||
|
Berichten in deze discussie |
Jean Chartron - Roeland V - 15-08-2011 10:45 PM
RE: Jean Chartron - vinejo - 15-08-2011, 10:49 PM
RE: Jean Chartron - Venne - 15-08-2011, 11:12 PM
RE: Jean Chartron - doc - 15-08-2011, 11:39 PM
RE: Jean Chartron - vinejo - 15-08-2011, 11:46 PM
RE: Jean Chartron - doc - 15-08-2011, 11:49 PM
RE: Jean Chartron - Venne - 15-08-2011, 11:50 PM
RE: Jean Chartron - Mt - 16-08-2011, 09:10 AM
RE: Jean Chartron - Roeland V - 16-08-2011, 10:31 AM
RE: Jean Chartron - Mt - 16-08-2011, 11:27 AM
RE: Jean Chartron - Venne - 16-08-2011, 11:39 AM
RE: Jean Chartron - doc - 14-11-2012, 10:50 PM
RE: Jean Chartron - Mt - 18-02-2013, 12:55 PM
RE: Jean Chartron - doc - 18-02-2013, 01:00 PM
RE: Jean Chartron - doc - 28-02-2013, 07:32 PM
RE: Jean Chartron - doc - 19-02-2013, 12:14 PM
RE: Jean Chartron - Mt - 19-02-2013, 12:52 PM
RE: Jean Chartron - doc - 19-02-2013, 01:00 PM
RE: Jean Chartron - Fab - 19-02-2013, 07:26 PM
RE: Jean Chartron - Venne - 19-02-2013, 11:54 PM
RE: Jean Chartron - doc - 20-02-2013, 12:03 AM
RE: Jean Chartron - Mt - 20-02-2013, 12:43 AM
RE: Jean Chartron - Franzo - 20-02-2013, 02:21 PM
RE: Jean Chartron - Mt - 20-02-2013, 10:45 PM
RE: Jean Chartron - Olivier - 08-02-2017, 07:23 PM
|