Waardering:
- 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
15-04-2017, 12:14 PM
|
|
wvd
Eigenzinnige wijnliefhebber/handelaar
      
|
Berichten: 6,065
Lid sinds: Mar 2011
|
|
RE: Bruno Giacosa, Piemonte
(15-04-2017 11:16 AM)TheWineVet schreef: (14-04-2017 11:32 AM)wvd schreef: (13-04-2017 10:35 PM)TheWineVet schreef: (13-04-2017 07:40 PM)wvd schreef: (13-04-2017 05:12 PM)TheWineVet schreef: (13-04-2017 04:13 PM)wvd schreef: (13-04-2017 01:03 PM)vinejo schreef: (13-04-2017 12:56 PM)wvd schreef: (12-04-2017 10:58 PM)Kupers schreef: Ik heb nog nooit de kans gehad om iets van Giacosa te proeven, maar toevallig zag ik vandaag dat op het tienjarig bestaan van Stappato een paar kleppers te proeven zullen zijn, we zijn een beetje sceptisch maar benieuwd!
Waarom sceptisch? Om Antonio Galloni te citeren:"There is only one Bruno Giacosa. No one will ever make wines like these. It's as simple as that."
Misschien omdat Winevet van dit huis een Barbera dronk van 30 euro die zwaar tegenviel.
Ach, je vindt altijd wel iemand die op een dag een wijn maar niks vindt, ik ken zelfs iemand die geen Biondi-Santi lust. Heel lang geleden dat ik Giacosa's Barbera proefde en dat was niet echt een hit, maar de Barolo / Barbaresco's daarentegen........!
Ik geloof best dat de Kings en Queens van Giacosa super zijn, maar dan ook onbetaalbaar. Maar bijna 30€ voor een fles van een topproducer die mijns inziens tegenvalt, dat vind ik dan wel jammer. Ik zou zelfs zeggen tegen die Italiaanse schoenmaker dat hij dan beter bij zijn leest blijft, nl de Barbaresco en barolo. Als ik naast deze barbera die van Cavallotto zet, dan weet ik het wel. Op en top finesse en enorm veel smaak. Niet te vergelijken zelfs met de povere prestatie van Giacosa.
Morgen op mijne 36ste toch iets anders opendoen 
Heu, Giacosa was één van de eersten die "fatsoenlijke" Barbera produceerden in de vroeger jaren '70.
Hij is dan toch vergeten hoe het moet. Natuurlijk, smaken en kleuren...
Gelukkige verjaardag!
Fatsoenlijk als in contrast met de povere dunne troep die er toen veelal elders gemaakt werd. Ik ben pas vrij recent van Barbera gaan houden en dan zowel van het lichtere fruitige "Santa-Rosalia" type voor 's zomers als van de krachtigere Barbera's van bvb. Conterno of Pelissero. In een heel verschillende stijl vind je hier nog bijzondere wijnen die zeer betaalbaar zijn voor het geboden niveau. De Piani 2013 aan minder dan 20€ was trouwens een van de best verkochte wijnen op onze degustatie.
. Op naar de 37! Ik heb nog enkele "grote" Barbera's liggen om te proeven. Eigenlijk moest de Giacosa hiertussen geplaatst worden en wou ik ze blind vergelijken, maar ja, de goesting des momentum heeft hier anders over beslist. Nog de 2014 van Giacomo Conterno en de 2015 van Giuseppe Rinaldi. Benieuwd...
Van die van Conterno gaat ge efkes verschieten denk ik. En remember, 2014: slecht jaar
|
|
Berichten in deze discussie |
RE: Bruno Giacosa, Piemonte - wvd - 15-04-2017 12:14 PM
|