Indonesische rijsttafel
|
14-12-2017, 01:53 PM
![]() |
|||
|
|||
RE: Indonesische rijsttafel
(14-12-2017 12:55 PM)shiraz schreef: Bij de vis fino of manzanilla sherry bv La Guita, belegen champagne, chardonnay uit de jura Heel juist!! Sherry is wellicht de laatste nog betaalbare "klassieke" wijn en past wel bij meer dan enkel aperitief of nootjes. Ik las (bij Jancis?) ooit een verslagje van chef's die allerlei combineerden met sherry. Een zeer gewaardeerde combinatie bleek o.a. een kruidige, wat pikante lamsbout met een Oloroso Solera 1842 van Valdespino en die is zelfs lichtzoet. Ook bij bvb. een pepersteak kan je heel goed "bruine" sherry's serveren. En "witte" sherry heeft nu meestal niet meer alcohol dan vele andere wijnen (15 à 16°) en kunnen perfect in het glas bij de sterkere smaken uit de zee als sardines, mosselen, you name it. |
|||
|
Berichten in deze discussie |
Indonesische rijsttafel - troisetoiles - 14-12-2017, 10:08 AM
RE: Indonesische rijsttafel - Corto - 14-12-2017, 10:11 AM
RE: Indonesische rijsttafel - vinejo - 14-12-2017, 10:25 AM
RE: Indonesische rijsttafel - Dc - 14-12-2017, 11:27 AM
RE: Indonesische rijsttafel - troisetoiles - 14-12-2017, 12:02 PM
RE: Indonesische rijsttafel - vinejo - 14-12-2017, 01:33 PM
RE: Indonesische rijsttafel - Dave - 14-12-2017, 12:05 PM
RE: Indonesische rijsttafel - wvd - 14-12-2017, 12:11 PM
RE: Indonesische rijsttafel - shiraz - 14-12-2017, 12:55 PM
RE: Indonesische rijsttafel - wvd - 14-12-2017 01:53 PM
RE: Indonesische rijsttafel - troisetoiles - 16-12-2017, 05:27 PM
RE: Indonesische rijsttafel - vinejo - 16-12-2017, 06:50 PM
RE: Indonesische rijsttafel - troisetoiles - 18-12-2017, 10:08 AM
RE: Indonesische rijsttafel - Olivier - 18-12-2017, 12:39 PM
RE: Indonesische rijsttafel - vinejo - 18-12-2017, 04:32 PM
|