Vol-au-vent van fazant en kalfszwezerik
|
05-12-2018, 01:43 PM
![]() |
|||
|
|||
RE: Vol-au-vent van fazant en kalfszwezerik
(29-11-2018 10:07 PM)Kupers schreef: Is een 'slanke' wijn zo als een pinot noir of cabernet franc wel bestand tegen een rijkelijke vol au vent? Denk dat je eerder naar iets moet gaan dat substantie en breedte heeft, maar toch zacht is. ik herinner me oude Gigondas die dat wel had, of de suggesties van Vinejo qua stijl lijken me ook wel te werken. Een wijnfanatico die ik ken maakte zich direct dezelfde bedenking als Kupers. Klassiek (en het kan perfect volgens hem) ga je op het spoor van WVD komen maar hij zou dan eerder naar de Duitse neefjes van de Bourgondische Pinot Noir grijpen, zeker als je van die laatste geen gerijpt exemplaar hebt liggen. Hij suggereerde eens een heel goeie Barbera te proberen... Als je erover gaat nadenken: Barbera houdt wel van vleugelwild, gestoofd vlees, bospaddestoelen,... is vaak zacht en vol van smaak. Ik vermoed zo stilaan dat het aan de feestdis een heuse proefsessie gaat worden. ![]() |
|||
|