Perceptie bij degustatie
|
15-04-2019, 12:59 PM
![]() |
|||
|
|||
RE: Perceptie bij degustatie
(14-04-2019 01:59 PM)vinejo schreef:(14-04-2019 10:02 AM)Jordaens schreef: Klopt een beetje, maar niet helemaal. Er is zoiets als een acquired taste, maar evengoed een educated taste. In het geval van wijn (of bier) proeven gaat het daar toch om: anderen overtuigen van bepaalde smaakeigenschappen, die je anders wellicht niet eens zou opmerken en al helemaal niet zou appreciëren. Ik ben ook niet de grootste bierliefhebber laat staan kenner, maar ik vind bvb een Westmalle tripel best na een maand of 6, een Orval heeft wel een jaartje nodig en de topcuvée van Carolus gaat wel erg lang mee. Maar het meest verbazende bier op leeftijd blijft naar mijn ervaring "echte" Geueze. Ik heb nog 1 laatste fles Frank Boon 1982-1984 en de vorige fles, nu een jaar of 5 geleden gedronken was absoluut fabuleus en nog springlevend: bij openen een schuimspoor van 3 meter! WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië) |
|||
|
Berichten in deze discussie |
Perceptie bij degustatie - vinejo - 06-04-2019, 08:44 PM
RE: Perceptie bij degustatie - Jordaens - 14-04-2019, 10:02 AM
RE: Perceptie bij degustatie - vinejo - 14-04-2019, 01:59 PM
RE: Perceptie bij degustatie - wvd - 15-04-2019 12:59 PM
|