Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bio in Bordeaux
27-04-2011, 06:35 PM
Bericht: #1
Bio in Bordeaux
Pontet Canet werkt biodynamisch (en met paarden in de wijngaarden)
Chateau Planquette ook.
We kennen ook Cornélie.

Maar van dit Chateau had ik nog nooit gehoord: Domaine Léandre-Chevalier. Ondanks de zeer commerciele site wekt deze wijn (of beter, dit gamma wijnen) mijn interesse:
Ook hier heeft men percelen die men enkel met het paard bewerkt, maar er zijn nog curieuzer dingen: een perceel waarvan de wijnstokken in cirkels zijn geplant, 100 petit verdot (aparte botteling!) Komt daarbij een plantdichtheid van 33000 stokken/ha (terwijl 10.000 al als hoogkwalitatief wordt gezien en 5000-6000 de norm is) EN... de planten zijn pré-phyloxera!!
Ik ken er die hierop zullen kwijlen... (zo speesjaal jong! Wink )

http://www.lhommecheval.com/lesprojetshorsnorme.htm

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
28-04-2011, 12:14 AM
Bericht: #2
RE: Bio in Bordeaux
Ik zou niet graag dat paard zijn.
Ik zou na een paar rondjes draaien in die cirkelvormige beplanting zo draaierig zijn dat ik met mijn pootjes naar omhoog lag tussen de wijnranken.Cool

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
28-04-2011, 10:25 AM
Bericht: #3
RE: Bio in Bordeaux
(27-04-2011 06:35 PM)vinejo schreef:  een perceel waarvan de wijnstokken in cirkels zijn geplant, 100 petit verdot (aparte botteling!) Komt daarbij een plantdichtheid van 33000 stokken/ha (terwijl 10.000 al als hoogkwalitatief wordt gezien en 5000-6000 de norm is) EN... de planten zijn pré-phyloxera!!
Ik ken er die hierop zullen kwijlen... (zo speesjaal jong! Wink )

http://www.lhommecheval.com/lesprojetshorsnorme.htm


Aan een prijs van 75€ voor 50cl lijkt mij dat vree kostelijke kwijl

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
28-04-2011, 10:43 AM
Bericht: #4
RE: Bio in Bordeaux
@Don & Koen
Big Grin

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
28-04-2011, 11:10 AM
Bericht: #5
RE: Bio in Bordeaux
Voor de studenten (en afgestudeerde) wijnmakers: 33000 stokken/ha pre-phyloxerawatte Vond dit raar dus wat verder gekeken: vermeerdering door provinage (gewoon afleggen dus, duurde effen voordat ik dat doorhad). Dus pré-phyloxera maar net afgelegd ... me dunkt dat 't gene VV is Big Grin

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
02-05-2011, 10:53 PM
Bericht: #6
RE: Bio in Bordeaux
snap het volledig, als het maar alleen over de stokken ging:-)

Wine is sunlight , held together by water !
03-05-2011, 10:01 AM
Bericht: #7
RE: Bio in Bordeaux
(02-05-2011 10:53 PM)Venne schreef:  snap het volledig, als het maar alleen over de stokken ging:-)

Kunnen ze wel bewijzen dat die stokken op een biologische manier gerooid zijn Big Grin

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
03-05-2011, 05:52 PM
Bericht: #8
RE: Bio in Bordeaux
gruaud larose werkt biodynamisch en een jong wijnbedrijfje chateau venus (in de graves) ook
yquem was ook één van de eerste (die hebben zelfs hun eigen paarden en ik heb me ooit laten vertellen ook kiekens)

champagne: in victory you deserve it, in defeat you need it (napoléon)
03-05-2011, 11:34 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 03-05-2011 om 11:40 PM door Olaf.)
Bericht: #9
RE: Bio in Bordeaux
"gruaud larose werkt biodynamisch" wattewatte Waar heb je dat vandaan?

Château Pontet-Canet is biodynamisch gecertifieerd vanaf de 2010 oogst.
03-05-2011, 11:53 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 03-05-2011 om 11:54 PM door doc.)
Bericht: #10
RE: Bio in Bordeaux
Pontet-Canet las ik inderdaad "gecertifieerd" vanaf 2010, maar ze doen het eigenlijk al langer niet ? Wat vind jij van Champ des Treilles ?

Buvez du vin et vivez joyeux !
04-05-2011, 11:46 AM
Bericht: #11
RE: Bio in Bordeaux
(03-05-2011 11:53 PM)dr_magooo schreef:  Pontet-Canet las ik inderdaad "gecertifieerd" vanaf 2010, maar ze doen het eigenlijk al langer niet ?

3 jaar overgangsperiode vooraleer gecertifieerd. Ze hebben in hun laatste jaar in 2007 een stevig meeldauw probleem gehad en beslist om conventioneel te spuiten waardoor de 3 jaar terug van nul begon. Meende trouwens dat toen in Champs des Treilles de oogst verloren gegaan is.

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
04-05-2011, 12:02 PM
Bericht: #12
RE: Bio in Bordeaux
(04-05-2011 11:46 AM)koen schreef:  
(03-05-2011 11:53 PM)dr_magooo schreef:  Pontet-Canet las ik inderdaad "gecertifieerd" vanaf 2010, maar ze doen het eigenlijk al langer niet ?

3 jaar overgangsperiode vooraleer gecertifieerd. Ze hebben in hun laatste jaar in 2007 een stevig meeldauw probleem gehad en beslist om conventioneel te spuiten waardoor de 3 jaar terug van nul begon. Meende trouwens dat toen in Champs des Treilles de oogst verloren gegaan is.

Interessant !

Buvez du vin et vivez joyeux !


Ga naar locatie: