Restaurant Neptune
|
18-06-2011, 12:54 PM
Bericht: #1
|
|||
|
|||
Restaurant Neptune | |||
18-06-2011, 05:02 PM
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: Restaurant Neptune
okay, dringend eens proberen. for the tip!
Wine is sunlight , held together by water ! |
|||
13-02-2013, 12:03 PM
Bericht: #3
|
|||
|
|||
RE: Restaurant Neptune
Voor vanavond gereserveerd. De menu is wel wat opgeslagen ondertussen (zo'n 33% ongeveer tov 2011 - ik ga er maar vanuit dat er een logische verklaring voor te geven is)
Ben benieuwd! "Quickly, bring me a beaker of wine so that I may wet my mind and say something clever" (Aristophanes) |
|||
13-02-2013, 02:39 PM
Bericht: #4
|
|||
|
|||
RE: Restaurant Neptune
Alvast bedankt voor het verslag !!!
Ik ben benieuwd of het de voorkeur zou genieten op La Buvette dat een gelijkaardig concept hanteert. |
|||
14-02-2013, 10:22 AM
Bericht: #5
|
|||
|
|||
RE: Restaurant Neptune
Gisteren gegeten. In 1 woord: adembenemend. Menu van 9 gangen / gangetjes voor 49 euro was over de hele lijn een voltreffer. Met als hoogtepunt griet met venkel. Eenvoudig, puur en ontzettend smaakvol. De Coucou Blanc 2010 (SB/Semillion blend van Elian Da Ross uit de Sud-Ouest) begeleidde het eerste deel van de maaltijd perfect. Het duifje in groene kool was dan weer perfect voor bij de uitermate fijne en delicate Beaujolais (Chiroubles 2010 van Karim Vionnet - geweldig fijne en zuivere wijn!)
De wijnen maken de eetervaring wel wat duurder. (Prijzen van 40-50 euro en counting per fles) Aanrader! "Quickly, bring me a beaker of wine so that I may wet my mind and say something clever" (Aristophanes) |
|||
14-02-2013, 10:28 AM
Bericht: #6
|
|||
|
|||
RE: Restaurant Neptune
(14-02-2013 10:22 AM)Somers schreef: Gisteren gegeten. In 1 woord: adembenemend. Menu van 9 gangen / gangetjes voor 49 euro was over de hele lijn een voltreffer. Met als hoogtepunt griet met venkel. Eenvoudig, puur en ontzettend smaakvol. De Coucou Blanc 2010 (SB/Semillion blend van Elian Da Ross uit de Sud-Ouest) begeleidde het eerste deel van de maaltijd perfect. Het duifje in groene kool was dan weer perfect voor bij de uitermate fijne en delicate Beaujolais (Chiroubles 2010 van Karim Vionnet - geweldig fijne en zuivere wijn!) Elian Da Ross; al veel over gehoord: zou ik ook wel eens willen proeven... |
|||
14-02-2013, 10:54 AM
Bericht: #7
|
|||
|
|||
RE: Restaurant Neptune
(14-02-2013 10:28 AM)Dave schreef:(14-02-2013 10:22 AM)Somers schreef: Gisteren gegeten. In 1 woord: adembenemend. Menu van 9 gangen / gangetjes voor 49 euro was over de hele lijn een voltreffer. Met als hoogtepunt griet met venkel. Eenvoudig, puur en ontzettend smaakvol. De Coucou Blanc 2010 (SB/Semillion blend van Elian Da Ross uit de Sud-Ouest) begeleidde het eerste deel van de maaltijd perfect. Het duifje in groene kool was dan weer perfect voor bij de uitermate fijne en delicate Beaujolais (Chiroubles 2010 van Karim Vionnet - geweldig fijne en zuivere wijn!) Te koop bij Mostade in Solre Sur Sambre "The poor man, the budget drinker, is forced to make choices and sacrifices that can only sharpen his discrimination and his appreciation of competing pleasures. Starting at the top, one will miss the climb." Jay McInerney, auteur van Bright Lights, Big City |
|||
14-02-2013, 11:24 AM
Bericht: #8
|
|||
|
|||
RE: Restaurant Neptune
(14-02-2013 10:54 AM)carl schreef:(14-02-2013 10:28 AM)Dave schreef:(14-02-2013 10:22 AM)Somers schreef: Gisteren gegeten. In 1 woord: adembenemend. Menu van 9 gangen / gangetjes voor 49 euro was over de hele lijn een voltreffer. Met als hoogtepunt griet met venkel. Eenvoudig, puur en ontzettend smaakvol. De Coucou Blanc 2010 (SB/Semillion blend van Elian Da Ross uit de Sud-Ouest) begeleidde het eerste deel van de maaltijd perfect. Het duifje in groene kool was dan weer perfect voor bij de uitermate fijne en delicate Beaujolais (Chiroubles 2010 van Karim Vionnet - geweldig fijne en zuivere wijn!) Moet ik eens checken ! Carl ! |
|||
14-02-2013, 01:50 PM
Bericht: #9
|
|||
|
|||
RE: Restaurant Neptune
(14-02-2013 10:28 AM)Dave schreef:(14-02-2013 10:22 AM)Somers schreef: Gisteren gegeten. In 1 woord: adembenemend. Menu van 9 gangen / gangetjes voor 49 euro was over de hele lijn een voltreffer. Met als hoogtepunt griet met venkel. Eenvoudig, puur en ontzettend smaakvol. De Coucou Blanc 2010 (SB/Semillion blend van Elian Da Ross uit de Sud-Ouest) begeleidde het eerste deel van de maaltijd perfect. Het duifje in groene kool was dan weer perfect voor bij de uitermate fijne en delicate Beaujolais (Chiroubles 2010 van Karim Vionnet - geweldig fijne en zuivere wijn!) Dronk daarvan onlangs' Le vin est un fête', zeer mooi en betaalbaar (8,5 euro bij Tinto) Dank aan Somers voor de RTN (RestoTastingNote) Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
14-02-2013, 02:13 PM
Bericht: #10
|
|||
|
|||
RE: Restaurant Neptune
(14-02-2013 10:54 AM)carl schreef:(14-02-2013 10:28 AM)Dave schreef:(14-02-2013 10:22 AM)Somers schreef: Gisteren gegeten. In 1 woord: adembenemend. Menu van 9 gangen / gangetjes voor 49 euro was over de hele lijn een voltreffer. Met als hoogtepunt griet met venkel. Eenvoudig, puur en ontzettend smaakvol. De Coucou Blanc 2010 (SB/Semillion blend van Elian Da Ross uit de Sud-Ouest) begeleidde het eerste deel van de maaltijd perfect. Het duifje in groene kool was dan weer perfect voor bij de uitermate fijne en delicate Beaujolais (Chiroubles 2010 van Karim Vionnet - geweldig fijne en zuivere wijn!) Ook bij Boutelegier ! Buvez du vin et vivez joyeux ! |
|||
12-05-2013, 03:46 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-05-2013 om 05:15 PM door Filip Ragolle.)
Bericht: #11
|
|||
|
|||
RE: Restaurant Neptune
(14-02-2013 10:22 AM)Somers schreef: Gisteren gegeten. In 1 woord: adembenemend. Menu van 9 gangen / gangetjes voor 49 euro was over de hele lijn een voltreffer. Met als hoogtepunt griet met venkel. Eenvoudig, puur en ontzettend smaakvol. De Coucou Blanc 2010 (SB/Semillion blend van Elian Da Ross uit de Sud-Ouest) begeleidde het eerste deel van de maaltijd perfect. Het duifje in groene kool was dan weer perfect voor bij de uitermate fijne en delicate Beaujolais (Chiroubles 2010 van Karim Vionnet - geweldig fijne en zuivere wijn!) Zaterdag eindelijk gaan eten in Neptune. Kan mij enkel maar aansluiten bij Tim: absolute voltreffer. Keuze uit "Le Petit Menu" en "Le Grand Menu". Wij hebben de Petit Menu genomen (de rest van de tafel wilde niet meedoen voor Le Grand Menu) aan 57 €, met aangepaste wijnen: 91 €: 7 gerechtjes (allen fenomenaal en zeer origineel) met telkens een nieuwe originele wijn (Vouvray, Muscadet, Jura, Spaans (druif waarvan ik nog nooit gehoord had), cider, ...). Ik ga binnenkort zeker terug om wijnen à la carte te proeven: ze hebben een zeer originele kaart, veel bio en speciallekes (leveranciers: Melotte, Wouter De Backer, etc..). Uiteindelijk met alles er op en eraan: 100 € pp, wat in Brussel voor die kwaliteit en originaliteit eigenlijk zeer goed meevalt. Kortom een aanrader voor de wijnliefhebber die openstaat voor "iets anders". Filip R |
|||
|