Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tissot, Jura
03-04-2014, 09:40 PM
Bericht: #61
RE: Tissot, Jura
Hey Populist, ik heb vd sélection nog een 05 liggen, dringend opendoen? :-)
De voorlaatste fles die ik proefde was nog niet op zijn plooi

Wine is sunlight , held together by water !
03-04-2014, 11:06 PM
Bericht: #62
RE: Tissot, Jura
(03-04-2014 09:40 PM)Venne schreef:  Hey Populist, ik heb vd sélection nog een 05 liggen, dringend opendoen? :-)
De voorlaatste fles die ik proefde was nog niet op zijn plooi
Dag Venne, 05 heb ik nooit geproefd, de 04 vond ik zo al heel goed maar die kan nog lang mee. Volgens mij moet je die niet dringend open doen.
04-04-2014, 08:58 AM
Bericht: #63
RE: Tissot, Jura
(03-04-2014 11:06 PM)de populist schreef:  
(03-04-2014 09:40 PM)Venne schreef:  Hey Populist, ik heb vd sélection nog een 05 liggen, dringend opendoen? :-)
De voorlaatste fles die ik proefde was nog niet op zijn plooi
Dag Venne, 05 heb ik nooit geproefd, de 04 vond ik zo al heel goed maar die kan nog lang mee. Volgens mij moet je die niet dringend open doen.

Van de wijnen van Tissot moet je niks "dringend" open doen, denk ik (behalve de crémants).

Ik heb Pa Tissot vorig jaar een paar keer gesproken toen hij in België was en hij vertelde mij dat hij zelf de "gewone" Chardo's van Stéphane het liefst drinkt als ze 5 à 6 jaar oud zijn, maar dat ze gerust 10 jaar kunnen ouderen. Idem voor de Trousseau's.

De oxidatieve wijnen vond hij het best tussen de 10 en 20 jaar.
04-04-2014, 10:27 AM
Bericht: #64
RE: Tissot, Jura
(04-04-2014 08:58 AM)Dave schreef:  De oxidatieve wijnen vond hij het best tussen de 10 en 20 jaar.

En dan klagen over het alcoholisme bij de jeugd!
Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
04-04-2014, 09:13 PM
Bericht: #65
RE: Tissot, Jura
Okay , thank you... no hurries dus :-)
Ik dacht die sélection wel niet zo lang zou meekunnen...

Wine is sunlight , held together by water !
22-11-2015, 07:24 PM
Bericht: #66
RE: Tissot, Jura
Sélection 2005 CHD 70% / Sav 30%
3 jaar élévage

Miljaar dees is goe! Lichte oxy , schone oxy :-) Noten en kruiden maar zo fijn en kristalhelder.
Geweldig bij gevogelte en champi's

Wine is sunlight , held together by water !
22-11-2015, 07:44 PM
Bericht: #67
RE: Tissot, Jura
(22-11-2015 07:24 PM)Venne schreef:  Sélection 2005 CHD 70% / Sav 30%
3 jaar élévage

Miljaar dees is goe! Lichte oxy , schone oxy :-) Noten en kruiden maar zo fijn en kristalhelder.
Geweldig bij gevogelte en champi's
Spijtig genoeg gepasseerd gisteren aan hun stand in Rijsel maar niet geproefd. Komt op 't lijstje voor volgend jaar, net zoals Joguet.
23-01-2016, 05:13 PM
Bericht: #68
RE: Tissot, Jura
Traminer 2011

Donderdag had ik een Indische curry gemaakt en wilde daar wel iets bij drinken. Ik ging voor de Traminer 2011 van Tissot. Niet de beste match, maar wel een mooie wijn.

Traminer is blijkbaar synoniem voor Savagnin (de specialisten mogen mij altijd tegenspreken) en deze is "ouillé", dus niet oxidatief gemaakt.

Ik had mooie citrustoetsen en wat lichte caramel in de neus. Boeiend in de mond met een mooie evolutie naarmate hij wat warmer werd. Het weelderige fruit kwam steeds meer op de voorgrond, waardoor er zelfs een vleugje Elzas kwam opzetten.

Ik had 'm terug in de kelder gezet, maar was 'm wat vergeten. Nu net nog een glaasje geproefd en nu komt de caramel (babelut) je stevig tegemoet, samen met boenwas en wat amandel. De mond is vreemd genoeg niet zo veel veranderd, terwijl de neus toch een enorme transformatie heeft ondergaan. Alweer een lekkere en boeiende wijn !
12-03-2017, 10:08 PM
Bericht: #69
RE: Tissot, Jura
La Mailloche 2010

Prachtige goudgele kleur, typische Jura-neus met nootjes, veel citrus en wat kaarsvet. In de mond komt de citrus terug, met ook zeer mooie mineraliteit. Evenwichtig en lang, mooie evolutie in het glas. Eén van die witte wijnen die blijven beter worden, zelfs als ze niet meer koud staan. Klasse !
12-03-2017, 10:52 PM
Bericht: #70
RE: Tissot, Jura
(12-03-2017 10:08 PM)Dave schreef:  La Mailloche 2010

Prachtige goudgele kleur, typische Jura-neus met nootjes, veel citrus en wat kaarsvet. In de mond komt de citrus terug, met ook zeer mooie mineraliteit. Evenwichtig en lang, mooie evolutie in het glas. Eén van die witte wijnen die blijven beter worden, zelfs als ze niet meer koud staan. Klasse !

Dave,

Ik heb die 2010 ook nog liggen. Wink
Nu drinken of nog wachten?

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
13-03-2017, 12:16 AM
Bericht: #71
RE: Tissot, Jura
Ik vond 'm nu zeer mooi, Don. En volgens vader Tissot is 6 à 7 jaar de ideale leeftijd voor hun chardo's, dus ik zou niet meer te lang wachten.
13-03-2017, 05:24 PM
Bericht: #72
RE: Tissot, Jura
Pas nog eens de Mailloche 2006 gedronken en die was nog in topform hoor , op wat leeftijd gaan die Jura's richting top Bourgogne voor minder als de helft van de prijs. Wink

Wine is sunlight , held together by water !
30-04-2017, 09:37 PM
Bericht: #73
RE: Tissot, Jura
Singulier Trousseau 2011 B&S Tissot

Is dit pinot noir, is dit Bourgogne ? Aan de geur en kleur zou je dat zeker kunnen beamen.
Dit is een wijn in alle puurheid en eenvoudigheid gemaakt maar toch klasse en finesse uitstraalt.
Geen complexe wijn die je gaat overdonderen maar een wijn waar je een goed gevoel bij hebt na het ledigen van een glas of meerdere.
Score: 89....90

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
20-01-2019, 03:26 PM
Bericht: #74
RE: Tissot, Jura
Traminer 2011

Traminer ? Wasdanuweer ?

Traminer is eigenlijk Savagnin, maar 'Ouillé' (niet oxidatief opgevoed, maw, vaten worden wél bijgevuld in tegenstelling tot de manier waarop Savagnin meestal wordt gevinifieerd).

Maar deze was ik een beetje vergeten in de kelder, dus benieuwd wat dat zou geven na 7-8 jaar.

Heel complexe neus, met boenwas, honing, appelsienschil, turks fruit, dan in de mond verrassend maar heel mooi zuurtje en een subtiele fruittoetsen van peer, abrikoos, weer wat honing, iets floraal en elegante, frisse afdronk.

Had het niet verwacht, maar toch eventjes van de sokken geblazen...


Ga naar locatie: