Clos Frantin
|
06-01-2012, 01:14 AM
Bericht: #1
|
|||
|
|||
Clos Frantin
Clos Frantin (Albert Bichot) Vosne Romanée Les Malconsorts 2006:
Neus: Rozen, marsepein, mineralen, zoethout, praliné, geparfumeerd, kruidigheid, rokerig, tabak Mond: Lekker, puur, zuren mooi op de achtergrond, mooie viscositeit, bijzonder lekker, koffie, chocolade, krieken, rondeur en diepte. Jong, maar nu al enigszins toegankelijk. "There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry) |
|||
28-02-2012, 09:06 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 28-02-2012 om 11:30 PM door Mt.)
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: Clos Frantin
De Les Malconsorts die ik hierboven beschreef was dus echt top, maar deze namiddag ontkurkte ik de Grands-Echézeaux '07 van Clos Frantin en die was nog (veel) beter. Wat een fantastische Bourgogne. Ik vreesde dat een Grands-E uit 2007 nu absoluut niet drinkbaar zou zijn, maar deze wijn is perfect gemaakt met veel, veel vulling (rijpe druiven), perfecte zuren (mooi op de achtergrond en in de finale) en een lange toekomst. (Gekocht na korting bij Colruyt)
"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry) |
|||
29-02-2012, 01:36 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 29-02-2012 om 01:36 PM door koen.)
Bericht: #3
|
|||
|
|||
RE: Clos Frantin
Ook de Gr-Ech gekocht (was een mooie prijs), kreeg mooie recencies van Burghound en Winedoc, hij kan dus nog een tijdje mee?
Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot.... |
|||
29-02-2012, 06:05 PM
Bericht: #4
|
|||
|
|||
RE: Clos Frantin
Absoluut Koen, maar is nu al zeer mooi.
"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry) |
|||
25-09-2013, 07:43 AM
Bericht: #5
|
|||
|
|||
RE: Clos Frantin
(06-01-2012 01:14 AM)Mt schreef: Clos Frantin (Albert Bichot) Vosne Romanée Les Malconsorts 2006: Laatste flesje ging ook voor de bijl. Zie TN boven. Grote wijn. Zeer jonge wijn. (afblijven) "There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry) |
|||
|