Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Forra Chianti Classico Riserva
15-12-2009, 12:59 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 15-09-2011 om 12:16 PM door Kris G.)
Bericht: #1
La Forra Chianti Classico Riserva
onlangs een hele lekkere Toscaan gedronken : La Forra Chianti Classico Riserva 2006, was beter als de meeste Brunello die ik al heb gedronken, 2006 is dus inderdaad een uitstekend jaar voor die streek, was natuurlijk nog heel jong, maar wel al heel goed drinkbaar : sterke frisse zuren en een hele lange finale, nu al 91+, maar kan nog stijgen mits wat jaartjes geduld
15-12-2009, 01:07 AM
Bericht: #2
RE: La Forra 2006
Ja man, is dat een toeval, heb gisteren die fles kado gekregen van Matten!
Die jaartjes geduld, dat wordt moeilijk...Rolleyes
15-12-2009, 11:43 AM
Bericht: #3
RE: La Forra 2006
proef hem maar eens jong, ik heb nog 5 flessen liggen, we drinken hem binnen een paar jaar wel nog eens samen
17-01-2010, 11:16 PM
Bericht: #4
RE: La Forra
net nog flesje geopend : viel weer in de smaak, heel zacht, hij is zijn 91 score opnieuw waard Smile
18-01-2010, 10:06 PM
Bericht: #5
RE: La Forra
Hier mijn proefnotitie over de La Forra 1999, gedronken in januari 2009 (10 jaar fles, dus...).

Vineuze neus met rood fruit en gedroogd fruit (vijg, pruimen). Koffie en vegetaal, en ook iets mineraal, olieachtig.
Vol en sappig, met bittere component. Versmolten tannines, redelijk alcohol, zachte zuren.
Afdronk vrij lang, vineus en zacht bitter.
Grote wijn. Lekker.

Geduld is een schone zaak... Wink
19-01-2010, 04:54 PM
Bericht: #6
RE: La Forra
Dag Marc, blij je nog eens te lezen!
En idd, geduld is een mooie zaak, gisteren nog Chateau Nodoz (Cotes de Bourg) 2001 in het glas, perféct op dronk en daardoor o zo lekker!
18-02-2010, 11:47 AM
Bericht: #7
RE: La Forra
hij komt binnenkort in rode prijs in de Collishop (tijdens de degustatie-periode van die 23 klassewijnen) > ik durf het echt wel aanrader noemen!
04-03-2010, 03:19 PM
Bericht: #8
RE: La Forra
staat nu in rode prijs : ik zou niet twijfelen Smile
12-03-2010, 09:30 PM
Bericht: #9
RE: La Forra
@ Kris G : Ik heb je raad opgevolgd en heb mij 2 flesjes besteld Smile

"The poor man, the budget drinker, is forced to make choices and sacrifices that can only sharpen his discrimination and his appreciation of competing pleasures. Starting at the top, one will miss the climb." Jay McInerney, auteur van Bright Lights, Big City
12-03-2010, 11:11 PM
Bericht: #10
RE: La Forra
Merk nu trouwens op dat nonkel Bob deze 91 gegeven heeft

"The poor man, the budget drinker, is forced to make choices and sacrifices that can only sharpen his discrimination and his appreciation of competing pleasures. Starting at the top, one will miss the climb." Jay McInerney, auteur van Bright Lights, Big City
13-03-2010, 08:56 PM
Bericht: #11
RE: La Forra
en ik merkte deze middag in de plaatselijke Colruyt dat er op mijn naam ook 2 fleskes van deze Forra 06 in het Collishop-rek lagen en ik wist niet meer dat ik ze besteld had...
Heb ze toch maar meegenomen Big Grin
15-09-2011, 12:15 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-09-2011 om 05:25 PM door Kris G.)
Bericht: #12
RE: La Forra
nog eens nen 2006 ontkurkt : was tijdje geleden dat er nog eens een Sangiovese druif door mijn keelgat was gepasseerd Wink en het deed deugd Smile echt wel lekker dings, mooie zuren, tikje aan de zware kant, maar dat gaat er wel uit met een paar jaren kelderrust, P/K echt top en zit op het niveau van een goeie Brunello Slurp
deze keer een 90-score gegeven, en er zit nog toekomst in Smile
upgraded tot 91 op dag 2 Smile
30-01-2012, 09:11 PM
Bericht: #13
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
nog maar eens een (halve) kindermoord begaan vrees ik, een flesje 2006 ontkurkt, echt nog te jong, maar wel potentieel, de rode vruchten en cassis vallen op, de kleur vertoont nog geen bruine-tinten, wat er ook al op duidt dat er nog niks evolutie op zit, zoals zo vaak veel frustraties over mijn veel te jonge kelder, de wijnbouwer verdient beter : ik doe er eigenlijk niemand een plezier mee om deze wijn nu veel te jong te drinken Confused maar zit wel al in een fase waarin zijn potentiële klasse duidelijk wordt, krijgt van alle goeroes een 91 score, ik beloof dat ik op mijn bdx-tasting geen kindermoorden ga plegen Big Grin

het leven is te kort om slechte wijn te drinken
30-01-2012, 09:24 PM
Bericht: #14
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
Over kindermoorden gesproken : ik dronk deze wijn al 2 x in 2010 Blush Maar scoorde hem toen zelfs al 2 x 90 applaus

"The poor man, the budget drinker, is forced to make choices and sacrifices that can only sharpen his discrimination and his appreciation of competing pleasures. Starting at the top, one will miss the climb." Jay McInerney, auteur van Bright Lights, Big City
30-01-2012, 09:34 PM
Bericht: #15
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
het was ook al mijn 4e fles Blush steeds 90-91 gescoord, er resten me er nog 2 : die moet ik echt bewaren! ook nog 2x 2007 liggen

het leven is te kort om slechte wijn te drinken
20-02-2012, 08:41 PM
Bericht: #16
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
(30-01-2012 09:34 PM)Kris G schreef:  het was ook al mijn 4e fles Blush steeds 90-91 gescoord, er resten me er nog 2 : die moet ik echt bewaren! ook nog 2x 2007 liggen

En dan durven die van Colruyt erbij te schrijven: "bewaring nog 3 à 5 jaar". Huh

Ik heb de 2007 heel ver uit het zicht liggen...
20-02-2012, 08:54 PM
Bericht: #17
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
(20-02-2012 08:41 PM)Johan M. schreef:  En dan durven die van Colruyt erbij te schrijven: "bewaring nog 3 à 5 jaar". Huh

me al dikwijls vragen gesteld bij hun bewaringstijd : voor de meeste bdx geven ze een drinkvenster knal in de gesloten fase Confused

het leven is te kort om slechte wijn te drinken
22-02-2012, 01:02 AM
Bericht: #18
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
(20-02-2012 08:54 PM)Kris G schreef:  
(20-02-2012 08:41 PM)Johan M. schreef:  En dan durven die van Colruyt erbij te schrijven: "bewaring nog 3 à 5 jaar". Huh

me al dikwijls vragen gesteld bij hun bewaringstijd : voor de meeste bdx geven ze een drinkvenster knal in de gesloten fase Confused

Mensen aan het drinken zetten...cheers Dus verkopen...applaus Magazijn leeg zodat men weer massaal een nieuwe jaargang kan inslaan aan scherpe prijzen.Tongue

Huh Is de enige verklaring die ik kan bedenken. Zo lang ze regelmatig een klasbak à La Forra aan scherpe prijzen aanbieden mij niet gelaten.
11-07-2012, 08:33 PM
Bericht: #19
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
2006
Gezien ik de 2007 nu ook in de kelder liggen heb,
durf ik al eens één van m'n 06's opendoen...

Aangenaam zacht, zoetig hout-neusje met peperkoek (zonder kaneel dan), efkes laurier ook.
Ook in de mond teder, sweet, sappig met strelende tanninekes.
Lekker lange afdronk
90-91/100

Bibere humanum est, ergo bibamus.
11-07-2012, 08:45 PM
Bericht: #20
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
(11-07-2012 08:33 PM)Bert schreef:  2006
Gezien ik de 2007 nu ook in de kelder liggen heb,
durf ik al eens één van m'n 06's opendoen...

Aangenaam zacht, zoetig hout-neusje met peperkoek (zonder kaneel dan), efkes laurier ook.
Ook in de mond teder, sweet, sappig met strelende tanninekes.
Lekker lange afdronk
90-91/100

Heb ook een flesje liggen, moet dat dringend eens proeven.
Toch krijg ik er na uw TN niet écht veel zin in... Lijkt me wat té zacht en zoetig...? Heef ie wel structuur?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
11-07-2012, 09:13 PM
Bericht: #21
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
't is niet zomaar een zoet sapke hoor.

En ben dan ook niet volledig genoeg geweest.
Bij die 'sappig en strelende tannines' had ik beter vermeld dat die frisse zuren bij de afdronk het net sappig en niet zomaar zoet-stroperig maken.
Het zoete heb je hier eerder in de aanzet.
Je begrijpt wat ik bedoel als je je flesje opendoet Smile

Bibere humanum est, ergo bibamus.
11-07-2012, 09:24 PM
Bericht: #22
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
'07 onlangs ook goedgekeurd. Geniet ervan Vinejo Wink.

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
11-07-2012, 09:57 PM
Bericht: #23
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
(11-07-2012 09:13 PM)Bert schreef:  't is niet zomaar een zoet sapke hoor.

En ben dan ook niet volledig genoeg geweest.
Bij die 'sappig en strelende tannines' had ik beter vermeld dat die frisse zuren bij de afdronk het net sappig en niet zomaar zoet-stroperig maken.
Het zoete heb je hier eerder in de aanzet.
Je begrijpt wat ik bedoel als je je flesje opendoet Smile

Ah, bedankt voor de aanvulling!

@Matten :was t nie vergeten dat die van jou kwam hoor Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
11-07-2012, 10:02 PM
Bericht: #24
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
Paar weekjes geleden hier ook echt goed bevonden... thank you voor de tip Matten.

Buvez du vin et vivez joyeux !
11-07-2012, 10:15 PM
Bericht: #25
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
(11-07-2012 09:57 PM)vinejo schreef:  
(11-07-2012 09:13 PM)Bert schreef:  't is niet zomaar een zoet sapke hoor.

En ben dan ook niet volledig genoeg geweest.
Bij die 'sappig en strelende tannines' had ik beter vermeld dat die frisse zuren bij de afdronk het net sappig en niet zomaar zoet-stroperig maken.
Het zoete heb je hier eerder in de aanzet.
Je begrijpt wat ik bedoel als je je flesje opendoet Smile

Ah, bedankt voor de aanvulling!

@Matten :was t nie vergeten dat die van jou kwam hoor Wink

cheers

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
16-07-2012, 11:57 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-07-2012 om 12:03 PM door Johan M..)
Bericht: #26
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
Dit weekend "in twee etappes" jaargang 2007 eens geprobeerd en ik was toch een stuk minder onder de indruk dan van jaargang 2006. Te jong? Meer dan waarschijnlijk... ...

De neus en aanzet waren zoals hierboven reeds beschreven en zonder verrassingen. Al vond ik tussen de aroma's van pruimen, koffie,... de alcohol aanvankelijk toch wat dominant.

In de mond vol en aanvankelijk heel sappig, dan ging de sigarenkist open, tabak, leer, zeer donkere chocolade,... bittere tannines. Een bittere component die voor mij op dit moment iets te hard doorbijt om er een 90 van te maken.

Tweede dag zelfde verhaal al was de alcohol veel minder present aanwezig.
16-07-2012, 04:42 PM
Bericht: #27
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
(16-07-2012 11:57 AM)Johan M. schreef:  Dit weekend "in twee etappes" jaargang 2007 eens geprobeerd en ik was toch een stuk minder onder de indruk dan van jaargang 2006. Te jong? Meer dan waarschijnlijk... ...

De neus en aanzet waren zoals hierboven reeds beschreven en zonder verrassingen. Al vond ik tussen de aroma's van pruimen, koffie,... de alcohol aanvankelijk toch wat dominant.

In de mond vol en aanvankelijk heel sappig, dan ging de sigarenkist open, tabak, leer, zeer donkere chocolade,... bittere tannines. Een bittere component die voor mij op dit moment iets te hard doorbijt om er een 90 van te maken.

Tweede dag zelfde verhaal al was de alcohol veel minder present aanwezig.

Zou dit een beetje het verhaal kunnen zijn van de Rhone?
2007 iets té warm en alcoholisch (onder voorbehoud) en 2006 meer finesse..?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
17-07-2012, 09:01 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-07-2012 om 09:07 AM door koen.)
Bericht: #28
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
Weet niet, 2006 was een topjaar maar 2007 wordt toch ook beschouwd als een heel goed jaar beschouwd. Heb hier tamelijk wat 2007 uit de streek liggen (brolio, fonterutoli, brancaia, bererardenga, cagiolo) en eigenlijk nog nooit een "te warm" gevoel gehad. Te warm associeer ik niet met bittere tannines wel met pruimen .. misschien een beetje te warm gedronken? Ik drink de zwaardere jongens nu op keldertemperatuur 17-18°

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
12-08-2012, 12:57 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-08-2012 om 01:04 PM door Johan M..)
Bericht: #29
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
(17-07-2012 09:01 AM)koen schreef:  Weet niet, 2006 was een topjaar maar 2007 wordt toch ook beschouwd als een heel goed jaar beschouwd. Heb hier tamelijk wat 2007 uit de streek liggen (brolio, fonterutoli, brancaia, bererardenga, cagiolo) en eigenlijk nog nooit een "te warm" gevoel gehad. Te warm associeer ik niet met bittere tannines wel met pruimen .. misschien een beetje te warm gedronken? Ik drink de zwaardere jongens nu op keldertemperatuur 17-18°

Deze middag nog eens snel een 2007 ontkurkt (had niks tijdig uit de frigo gevistConfused)... en terug vriendschap gesloten met La Forra 2007. In die mate dat ik zelfs begin te twijfelen of er toch iets niet in de haak was met mijn voorgaande fles... (zie bovengaande TN).

Dit was weer helemaal in de lijn met mijn verwachtingen na jaargang 2006 en de bovenvermelde commentaren en TN's. Ik moet wel zeggen dat ik hem rechtstreeks uit de kelder schonk op zo'n 17°C... en hier moet je toch wel degelijk rekening mee houden. Vandaag drink je deze Chanti best niet te warm... wat de wijnmaker ook moge beweren op de achterzijde van de fles.
09-11-2012, 08:00 PM
Bericht: #30
RE: La Forra Chianti Classico Riserva
Johan, op dit moment ook nog eens de Forra '07 in het glas. Ook recht uit de kelder. Ga helemaal akkoord, keldertemperatuur is zeer oké voor deze wijn. Na opwarmen toch die warme gloed van de jaargang 2007.

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)


Ga naar locatie: