Domaine Sébastien DAVID, Saint Nicolas de Bourgueil
|
13-08-2012, 12:17 PM
Bericht: #1
|
|||
|
|||
Domaine Sébastien DAVID, Saint Nicolas de Bourgueil
Hurluberlu 2010
Nog zo'n expressief fruitbommetje, hij moet een beetje openkomen maar dan trekt ie alle registers open, rood fruit, cassis, wat peper. Mooie zuurtjes die de wijn een fris mondgevoel geven, geen stroefe groene tannines te bespeuren hier (ik geloof macération carbonique, maar moet het eens opzoeken). Aan 17° (rechtstreeks uit de kelder geserveerd) puur genot. Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot.... |
|||
13-08-2012, 12:44 PM
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: Domaine Sébastien DAVID, Saint Nicolas de Bourgueil
(13-08-2012 12:17 PM)koen schreef: Hurluberlu 2010 Ik krijg zin in een cabfranckske als ik dit lees ;-) Hurluberlu, (spreek uit met uw tong in deze positie: ) had de wiijnbouwer net zijn cuves geproefd bij de bepaling van de naam? Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
13-08-2012, 01:19 PM
Bericht: #3
|
|||
|
|||
RE: Domaine Sébastien DAVID, Saint Nicolas de Bourgueil
Is MC ja, is naam van opera of zoiets
Wine is sunlight , held together by water ! |
|||
13-08-2012, 10:17 PM
Bericht: #4
|
|||
|
|||
RE: Domaine Sébastien DAVID, Saint Nicolas de Bourgueil
Wordt MC stilaan ook meer en meer toegepast in Loire ? 'K weet dat Baudry het voor z'n Domaine ook toepast. Nog maar sinds recent doet hij dat.
Buvez du vin et vivez joyeux ! |
|||
14-08-2012, 09:24 AM
Bericht: #5
|
|||
|
|||
RE: Domaine Sébastien DAVID, Saint Nicolas de Bourgueil
Blijkbaar wel, ideaal om jong te drinken wijnen te maken zonder die groene toetsen en stroeve tannines. Juchepie doet het ook maar officieel mag het niet (toch niet voor alle AOPs), hij had er zelfs een opmerking over gehad tijdens een inspectie.
Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot.... |
|||
|