schuimwijnen colruyt
|
10-04-2013, 07:27 AM
Bericht: #1
|
|||
|
|||
schuimwijnen colruyt
In colruyt staan heel wat schuimwijnen in promotie. In de folder geven ze ook een woordje uitleg over de typische eigenschappen van verschillende schuimwijnen. Voor cava luidt het als volgt : minder vinnige zuren dan champagne door de warmere temperaturen, iets zachtere smaak.
Ik vind dit een rare beschrijving. Wat voor mij net typisch is aan cava is die scherpe, ik zou zelfs bijna zeggen zerpe smaak (is dat goed nederlands?). Zuren zijn voor mij net heel prominent aanwezig in cava. En zeker niet minder dan in champagne. Of proef ik dat nu zo verkeerd? |
|||
10-04-2013, 08:46 AM
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: schuimwijnen colruyt
Olivier, hou er rekening mee dat Champagne gemiddeld genomen zo'n 2000 km noordelijker gemaakt wordt dan cava. Noordelijker betekent over het algemeen meer zuren.
"The poor man, the budget drinker, is forced to make choices and sacrifices that can only sharpen his discrimination and his appreciation of competing pleasures. Starting at the top, one will miss the climb." Jay McInerney, auteur van Bright Lights, Big City |
|||
10-04-2013, 12:16 PM
Bericht: #3
|
|||
|
|||
RE: schuimwijnen colruyt
Citaat:hou er rekening mee dat Champagne gemiddeld genomen zo'n 2000 km noordelijker gemaakt wordt dan cava Juist ja! Ik denk bij champagne niet in de eerste plaats aan vinnige zuren, en bij cava niet aan een zachte smaak. Dat bedoelde ik. Maar timmer gerust mijn aardrijkskundekennis nog wat bij. Het zit al ver... |
|||
10-04-2013, 02:28 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 10-04-2013 om 02:29 PM door doc.)
Bericht: #4
|
|||
|
|||
RE: schuimwijnen colruyt
Gewoon aansluitend - ik neem nogal graag eens de Crémant van Bichot mee, valt over het algemeen goed mee. Dankbaar produkt. Ik ben zelf niet echt een cava fan...
Buvez du vin et vivez joyeux ! |
|||
10-04-2013, 04:06 PM
Bericht: #5
|
|||
|
|||
RE: schuimwijnen colruyt
Bedankt voor de tip, heb me al vaker afgevraagd of die OK is. Zal die eens meenemen. Wordt dan meteen mijn eerste kennismaking met crémant de bourgogne.
Heb zelf de laatste keer de Antonini Prosecco meegenomen. Heel mineraal. Weinig fruit. Vond ik persoonlijk niet zo geslaagd. DOor het gebrek aan fruit en complexiteit kwam hij voor mij beetje plat over. |
|||
10-04-2013, 07:39 PM
Bericht: #6
|
|||
|
|||
RE: schuimwijnen colruyt
(10-04-2013 04:06 PM)Olivier schreef: Bedankt voor de tip, heb me al vaker afgevraagd of die OK is. Zal die eens meenemen. Wordt dan meteen mijn eerste kennismaking met crémant de bourgogne. Ja, moet je eens doen, ik ben ook geen grote Prosecco fan trouwens. Maar wilt niet zeggen dat ik nog nooit aangenaam verrast werd natuurlijk. Een lekkere rosé is ook nooit veraf als apero, maar dan wel eerder de sappige, fruitge stijl met fijne zuurtjes. Buvez du vin et vivez joyeux ! |
|||
|