Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tsantali, griekenland
03-06-2013, 10:11 PM
Bericht: #1
tsantali, griekenland
Rapsani reserve 2007

Rode wijn van xinomavro, krassato en stravrato, 3 jaar op eik gerijpt.

Direct na het openen serieuze putjesgeur die na een tijdje evolueert naar verf. Er zijn aangenamere aroma's. In de mond een heel zachte wijn, redelijk fruitig maar zacht fruitig, met tannines die mooi opgegaan zijn in het geheel. Nog een klein beetje droogtrekkend. Ondanks de autochtone druiven, kan ik deze wijn eigenlijk het best beschrijven als een ok merlot voor zijn prijs (rode prijs 8€ bij klassewijnen). Hmm, er klopt iets niet in mijn beschrijving...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
04-06-2013, 05:29 PM
Bericht: #2
RE: tsantali, griekenland
(03-06-2013 10:11 PM)Olivier schreef:  Rapsani reserve 2007

Rode wijn van xinomavro, krassato en stravrato, 3 jaar op eik gerijpt.

Direct na het openen serieuze putjesgeur die na een tijdje evolueert naar verf. Er zijn aangenamere aroma's. In de mond een heel zachte wijn, redelijk fruitig maar zacht fruitig, met tannines die mooi opgegaan zijn in het geheel. Nog een klein beetje droogtrekkend. Ondanks de autochtone druiven, kan ik deze wijn eigenlijk het best beschrijven als een ok merlot voor zijn prijs (rode prijs 8€ bij klassewijnen). Hmm, er klopt iets niet in mijn beschrijving...

Een ok merlot.. kan ik me wel iets bij voorstellen... Ga de wijn dan ook niét proberen Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
04-06-2013, 10:12 PM
Bericht: #3
RE: tsantali, griekenland
op dag 2 had ik zo mogelijk nog meer het gevoel merlot aan het drinken te zijn. Met dat verschil dat de wijn nu een stuk dunner over kwam. Heel fruitig nu, met vrij harde zuren. Het zachte van gisteren is weg. Het restje dan ook weggegoten...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
08-06-2013, 02:31 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 08-06-2013 om 03:37 PM door doc.)
Bericht: #4
RE: tsantali, griekenland
Sombere, robijnrode kleur, gedroogde specerijen, vijgen, pruimen, houttoetsen, redelijk wat zuren. Beetje dun in de mond, het evenwicht is wat zoek. Niet helemaal ons ding hier. We gaan morgen zien.

Buvez du vin et vivez joyeux !


Ga naar locatie: