Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vagnoni
19-01-2014, 11:39 PM
Bericht: #1
Vagnoni
I Mocali 2009, Vernaccia di San Gimignano Riserva

ik had deze wijn gekozen om te drinken bij de forel met kappertjes en amandelsnippers. Normaal is vernaccia heel droog, mooie zuren, en een bittertje op het einde. Ik keek al uit naar de combinatie. Groot was dan ook mijn verwondering dat ik boter rook in de neus. Direct bevestiging van de aroma's in de mond. Heel veel vanille... Gelukkig heeft deze wijn zijn fraîcheur wonderwel bewaard ondanks zijn leeftijd en zorgt dit ervoor dat dit geen vermoeiende wijn wordt. Maar helemaal mooi versmolten is dit toch ook niet. Deze wijn mag zeker nog een jaar of 2-3 liggen. Ik twijfel zelfs of het evenwicht er ooit helemaal zal komen. Maar niet slecht hoor. Gewoon helemaal niet wat ik verwacht had.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
20-01-2014, 02:45 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-01-2014 om 02:45 PM door de populist.)
Bericht: #2
RE: Vagnoni
(19-01-2014 11:39 PM)Olivier schreef:  I Mocali 2009, Vernaccia di San Gimignano Riserva

ik had deze wijn gekozen om te drinken bij de forel met kappertjes en amandelsnippers. Normaal is vernaccia heel droog, mooie zuren, en een bittertje op het einde. Ik keek al uit naar de combinatie. Groot was dan ook mijn verwondering dat ik boter rook in de neus. Direct bevestiging van de aroma's in de mond. Heel veel vanille... Gelukkig heeft deze wijn zijn fraîcheur wonderwel bewaard ondanks zijn leeftijd en zorgt dit ervoor dat dit geen vermoeiende wijn wordt. Maar helemaal mooi versmolten is dit toch ook niet. Deze wijn mag zeker nog een jaar of 2-3 liggen. Ik twijfel zelfs of het evenwicht er ooit helemaal zal komen. Maar niet slecht hoor. Gewoon helemaal niet wat ik verwacht had.
Ik heb nog oudere Vagnoni's liggen, 2003 en 2005, rijpen inderdaad zeer goed, met lichte oxidatieve toetsen die ikzelf wel aangenaam vind.
20-01-2014, 03:04 PM
Bericht: #3
RE: Vagnoni
Citaat:met lichte oxidatieve toetsen die ikzelf wel aangenaam vind.

grappig dat je dat zegt, want deze Vagnoni deed mij eigenlijk een beetje denken aan een witte (krachtige) bourgogne. Een oxidatieve toets zou het plaatje volledig maken.

Heb je de basis vernaccia al gedronken van Vagnoni?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
20-01-2014, 03:39 PM
Bericht: #4
RE: Vagnoni
(20-01-2014 03:04 PM)Olivier schreef:  
Citaat:met lichte oxidatieve toetsen die ikzelf wel aangenaam vind.

grappig dat je dat zegt, want deze Vagnoni deed mij eigenlijk een beetje denken aan een witte (krachtige) bourgogne. Een oxidatieve toets zou het plaatje volledig maken.

Heb je de basis vernaccia al gedronken van Vagnoni?
Ooit wel maar ik herinner me de smaak niet meer.


Ga naar locatie: