Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chateau Poujeaux
23-11-2015, 10:17 PM
Bericht: #181
RE: Chateau Poujeaux
(23-11-2015 02:56 PM)bowmore schreef:  
(20-11-2015 12:44 PM)Benz schreef:  Gisteren Chateau Poujeaux 2011 in het glas. Wijn 2 uurtjes op voorhand geopend. Mooie paarsrode kleur. Schitterende neus van zwart fruit zoals zwarte bessen, cassis, kersen, ook wat koffie, aarde en kruiden. In de mond een zeer mooie evenwichtige wijn met zeer mooie tannines en zuren die perfect in evenwicht zitten. Mooie afdronk. Een grote Bordeaux wijn met het nodige karakter! 91 cheers

Allez ik ging nog wachten. Goed om te horen want soms denk ik dat mijn wijnen alleen voor mijn erfgenamen op dronk zullen zijn.

Man, man waarom zou je wachten? Als je zin hebt in een lekker flesje moet je het ontkurken. Ik ben er zeker van dat veel goeie wijn veel te lang blijft liggen en al lang op zijn retour is voor hij gedronken wordt. Ik hou niet van oude wijn en ik koop zeker geen wijn voor mijn erfgenamen. Als de wijn jou pleziert als jij hem drinkt IS hij op dronk.
24-11-2015, 03:47 PM
Bericht: #182
RE: Chateau Poujeaux
(23-11-2015 10:17 PM)FRANCISPICCART schreef:  Man, man waarom zou je wachten? Als je zin hebt in een lekker flesje moet je het ontkurken. Ik ben er zeker van dat veel goeie wijn veel te lang blijft liggen en al lang op zijn retour is voor hij gedronken wordt. Ik hou niet van oude wijn en ik koop zeker geen wijn voor mijn erfgenamen. Als de wijn jou pleziert als jij hem drinkt IS hij op dronk.
Dit lees ik graag!
Ikzelf heb weinig ervaring met oude(re) wijnen omdat 1. Mn kelder nog veel te jong is en 2. Omdat ik geen direkte adressen heb waar ik oudere wijn kan aankopen...
Hier op het forum zijn veel liefhebbers van oude(re) wijnen, en je zou soms bang zijn om een tn te plaatsen van een wijn die je jong drinkt (alee, zo voelt het voor mij soms aan)...

Live your life to the fullest, because it only happens once...
24-11-2015, 04:33 PM
Bericht: #183
RE: Chateau Poujeaux
(24-11-2015 03:47 PM)Biff schreef:  
(23-11-2015 10:17 PM)FRANCISPICCART schreef:  Man, man waarom zou je wachten? Als je zin hebt in een lekker flesje moet je het ontkurken. Ik ben er zeker van dat veel goeie wijn veel te lang blijft liggen en al lang op zijn retour is voor hij gedronken wordt. Ik hou niet van oude wijn en ik koop zeker geen wijn voor mijn erfgenamen. Als de wijn jou pleziert als jij hem drinkt IS hij op dronk.
Dit lees ik graag!
Ikzelf heb weinig ervaring met oude(re) wijnen omdat 1. Mn kelder nog veel te jong is en 2. Omdat ik geen direkte adressen heb waar ik oudere wijn kan aankopen...
Hier op het forum zijn veel liefhebbers van oude(re) wijnen, en je zou soms bang zijn om een tn te plaatsen van een wijn die je jong drinkt (alee, zo voelt het voor mij soms aan)...

Ik drink ze graag jong én oud... Probeer er wel op te letten dat ik ze niet in een gesloten fase drink. Sowieso, als ik drie flessen (of meer) heb van een wijn, zal ik er altijd wel eentje onmiddellijk proeven. Hoe kan je later anders weten hoe de wijn geëvolueerd is... ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
24-11-2015, 07:38 PM
Bericht: #184
RE: Chateau Poujeaux
(24-11-2015 04:33 PM)vinejo schreef:  
(24-11-2015 03:47 PM)Biff schreef:  
(23-11-2015 10:17 PM)FRANCISPICCART schreef:  Man, man waarom zou je wachten? Als je zin hebt in een lekker flesje moet je het ontkurken. Ik ben er zeker van dat veel goeie wijn veel te lang blijft liggen en al lang op zijn retour is voor hij gedronken wordt. Ik hou niet van oude wijn en ik koop zeker geen wijn voor mijn erfgenamen. Als de wijn jou pleziert als jij hem drinkt IS hij op dronk.
Dit lees ik graag!
Ikzelf heb weinig ervaring met oude(re) wijnen omdat 1. Mn kelder nog veel te jong is en 2. Omdat ik geen direkte adressen heb waar ik oudere wijn kan aankopen...
Hier op het forum zijn veel liefhebbers van oude(re) wijnen, en je zou soms bang zijn om een tn te plaatsen van een wijn die je jong drinkt (alee, zo voelt het voor mij soms aan)...

Ik drink ze graag jong én oud... Probeer er wel op te letten dat ik ze niet in een gesloten fase drink. Sowieso, als ik drie flessen (of meer) heb van een wijn, zal ik er altijd wel eentje onmiddellijk proeven. Hoe kan je later anders weten hoe de wijn geëvolueerd is... ;-)
Beetje off-topic aan het gaan, maar hier kan ik wel volgen...
Das zo beetje hetgeen ik ook probeer te doen!
Alvast nog een Poujeaux 2005 liggen alhier Big Grin (voila, terug on-topic Wink

Live your life to the fullest, because it only happens once...
03-12-2016, 05:41 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 03-12-2016 om 06:07 PM door Benz.)
Bericht: #185
RE: Chateau Poujeaux
Gisterenavond Chateau Poujeaux 1995 in het glas. Wijn 5 uur op voorhand geopend. Kurk in uitstekende staat. Kleur: In het glas nog zeer mooi donker granaatrood van kleur met minuscuul lichtbruin randje. Neus van vooral rood fruit (poepegatjes, aardbijen) kruiden, vanille, zoethout, en ook wat chocolade. In de mond een zeer mooie heerlijk zijdezachte wijn met mooi versmolten tannines en mooie zuurtjes die perfect in balans zijn. Zeer mooie afdronk. Deze wijn kan nog verschillende jaren mee, en bevestigt nogmaals de enorme bewaarkracht van dit mooie Chateau. Dikverdiende 91+ Slurp

   

Save water drink wine!
14-03-2017, 05:26 PM
Bericht: #186
La Salle de Château Poujeaux
Ik hou enorm veel van château Poujeaux, maar is die tweede wijn ook iets waard.

Momenteel de 2009 in de Carrefour. (ongeveer 15 euri )

Ik bezit een vrij grote collectie jaargangen Poujeaux, maar de 2009 zit er nét niet tussen... Jammer, anders had ik eens kunnen vergelijken met de "mama" Wink
15-03-2017, 06:01 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 15-03-2017 om 06:03 PM door don quichotte.)
Bericht: #187
RE: La Salle de Château Poujeaux
(14-03-2017 05:26 PM)Gandalf schreef:  Ik hou enorm veel van château Poujeaux, maar is die tweede wijn ook iets waard.

Momenteel de 2009 in de Carrefour. (ongeveer 15 euri )

Ik bezit een vrij grote collectie jaargangen Poujeaux, maar de 2009 zit er nét niet tussen... Jammer, anders had ik eens kunnen vergelijken met de "mama" Wink

Ik wel. Wink


Bijlagen Afbeeldingen
   

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
16-03-2017, 12:16 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-03-2017 om 12:17 AM door Gandalf.)
Bericht: #188
RE: La Salle de Château Poujeaux
(15-03-2017 06:01 PM)don quichotte schreef:  
(14-03-2017 05:26 PM)Gandalf schreef:  Ik hou enorm veel van château Poujeaux, maar is die tweede wijn ook iets waard.

Momenteel de 2009 in de Carrefour. (ongeveer 15 euri )

Ik bezit een vrij grote collectie jaargangen Poujeaux, maar de 2009 zit er nét niet tussen... Jammer, anders had ik eens kunnen vergelijken met de "mama" Wink

Ik wel. Wink

En ? Hoesistie ? Slurp
16-03-2017, 01:19 AM
Bericht: #189
RE: La Salle de Château Poujeaux
(16-03-2017 12:16 AM)Gandalf schreef:  
(15-03-2017 06:01 PM)don quichotte schreef:  
(14-03-2017 05:26 PM)Gandalf schreef:  Ik hou enorm veel van château Poujeaux, maar is die tweede wijn ook iets waard.

Momenteel de 2009 in de Carrefour. (ongeveer 15 euri )

Ik bezit een vrij grote collectie jaargangen Poujeaux, maar de 2009 zit er nét niet tussen... Jammer, anders had ik eens kunnen vergelijken met de "mama" Wink

Ik wel. Wink

En ? Hoesistie ? Slurp

Gandalf,

Ik kan wel nog geen vergelijk maken tussen de twee wijnen.
Die La Salle 2009 heb ik nog niet gedronken ; nu ook pas een paar van gekocht in de Carrefour.
De eerste wijn 2009 gedegusteerd tijdens een wijnfestival ( CORA 2011 en aan 20.95€ gekocht) en voldoende in opslag genomen. Een atypische Poujeaux die reeds zeer soepel en rijk overkwam. (Poujeaux is voor mij een bewaarwijn, zie vroegere reacties op het forum)
Ik vond deze beter dan de 2009 Chasse Spleen.

't Kan zijn dat morgenavond de La Salle in het glas terecht komt. Dan hoor je nog iets van mijn ervaring.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
18-03-2017, 03:18 PM
Bericht: #190
RE: La Salle de Château Poujeaux
thank you !
Maak maar eens tijd om te proeven: alles voor de wetenschap hé !Slurp

Mijn ervaring is dat die tweede wijnen meestal wel OK zijn hoor.

Een van de allerbeste vind ik Pavillion Rouge du Château Margaux.....maar die begint zélf ook al heel duur te worden ....
12-08-2017, 08:07 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-08-2017 om 08:22 PM door Bert.)
Bericht: #191
RE: Chateau Poujeaux
2008
Mooie wijn, klassieke Bordeaux.
Na het openen van de fles meteen even ruiken in de fles. Een gelukzalige glimlach op het gezicht volgt: Aaaaah, da is 't! Old school Bordeaux.
Zwart en rood fruit, caramel, ceder, sprokkelhout. Beetje anijs ook en al wat herfstbladeren.
In de mond zit het fruit niet op de voorgrond maar eerder de frisse zuurtjes, doorspekt met wat hout, gevolgd door zoethout in een tweede fase. In de afdronk ruimt dat weer plaats voor het strakkere met de nog steeds aanwezige tannines.
I like it!
90/100

Nog twee flesjes liggen. Eens checken binnen een jaar of drie.

Bibere humanum est, ergo bibamus.
12-08-2017, 10:15 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-08-2017 om 10:17 PM door don quichotte.)
Bericht: #192
RE: Chateau Poujeaux
(12-08-2017 08:07 PM)Bert schreef:  2008
Mooie wijn, klassieke Bordeaux.
Na het openen van de fles meteen even ruiken in de fles. Een gelukzalige glimlach op het gezicht volgt: Aaaaah, da is 't! Old school Bordeaux.
Zwart en rood fruit, caramel, ceder, sprokkelhout. Beetje anijs ook en al wat herfstbladeren.
In de mond zit het fruit niet op de voorgrond maar eerder de frisse zuurtjes, doorspekt met wat hout, gevolgd door zoethout in een tweede fase. In de afdronk ruimt dat weer plaats voor het strakkere met de nog steeds aanwezige tannines.
I like it!
90/100

Nog twee flesjes liggen. Eens checken binnen een jaar of drie.

Bert, ik heb misschien gemakkelijk spreken maar ben nu nog maar de 1990 Chateau Poujeaux aan 't liquideren.
Maar als je schrijft : "Een gelukzalige glimlach op het gezicht" dan moet je mij niet meer vertellen.
Dit zegt meer dan genoeg; meer moet het niet zijn.
Heb nu ook de smile op mijn gezicht; geen Poujeaux maar wel een Beaune 1er Cru 1990 van Arnoux Pere et Fils.Slurp

De rest volgt nog.

Gezondheid en veel genot met je wijn.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
12-08-2017, 10:25 PM
Bericht: #193
RE: Chateau Poujeaux
(12-08-2017 10:15 PM)don quichotte schreef:  
(12-08-2017 08:07 PM)Bert schreef:  2008
Mooie wijn, klassieke Bordeaux.
Na het openen van de fles meteen even ruiken in de fles. Een gelukzalige glimlach op het gezicht volgt: Aaaaah, da is 't! Old school Bordeaux.
Zwart en rood fruit, caramel, ceder, sprokkelhout. Beetje anijs ook en al wat herfstbladeren.
In de mond zit het fruit niet op de voorgrond maar eerder de frisse zuurtjes, doorspekt met wat hout, gevolgd door zoethout in een tweede fase. In de afdronk ruimt dat weer plaats voor het strakkere met de nog steeds aanwezige tannines.
I like it!
90/100

Nog twee flesjes liggen. Eens checken binnen een jaar of drie.

Bert, ik heb misschien gemakkelijk spreken maar ben nu nog maar de 1990 Chateau Poujeaux aan 't liquideren.
Maar als je schrijft : "Een gelukzalige glimlach op het gezicht" dan moet je mij niet meer vertellen.
Dit zegt meer dan genoeg; meer moet het niet zijn.
Heb nu ook de smile op mijn gezicht; geen Poujeaux maar wel een Beaune 1er Cru 1990 van Arnoux Pere et Fils.Slurp

De rest volgt nog.

Gezondheid en veel genot met je wijn.

Prachtig, wat moet een mens meer hebben... cheers

Save water drink wine!
27-10-2017, 10:50 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 28-10-2017 om 11:31 AM door don quichotte.)
Bericht: #194
RE: Chateau Poujeaux
Soms heb ik er problemen mee dat sommige forumbezoekers en andere wijnliefhebbers wijnen volgens mijn smaak veel te vroeg drinken.
Een voorbeeld van een wijn die ik jaren in mijn kelder laat liggen is Château Poujeaux
Ik heb deze avond mijn eerste fles van 1995 ontkurkt en ik moet zeker toegeven alles behalve te laat
Prachtige wijn , foutloos in al zijn aspecten. Een mooi voorbeeld van volwassenheid maar nog met voldoende jeugdigheid.
Zal wellicht ook te doen hebben met de bewaarcondities; weeral een onberispelijke kurk met amper 1mm aan diffusie van de wijn.


Bijlagen Afbeeldingen
   

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
28-10-2017, 11:02 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 28-10-2017 om 11:03 AM door Benz.)
Bericht: #195
RE: Chateau Poujeaux
(27-10-2017 10:50 PM)don quichotte schreef:  Soms heb ik er problemen mee dat sommige wijnen volgens mijn smaak veel te vroeg drinken.
Een voorbeeld van een wijn die ik jaren in mijn kelder laat liggen is Château Poujeaux
Ik heb deze avond mijn eerste fles van 1995 ontkurkt en ik moet zeker toegeven alles behalve te laat
Prachtige wijn , foutloos in al zijn aspecten. Een mooi voorbeeld van volwassenheid maar nog met voldoende jeugdigheid.
Zal wellicht ook te doen hebben met de bewaarcondities; weeral een onberispelijke kurk met amper 1mm aan diffusie van de wijn.

Prachtig net zoals mijn 1995 van dit Chateau, de kurk nog in nieuwstaat (kijk foto bij TN hier een beetje terug). Een perfect bewaarde Bordeaux kan met gemak 30 jaartjes mee! Slurp

Save water drink wine!
28-10-2017, 11:38 AM
Bericht: #196
RE: Chateau Poujeaux
(28-10-2017 11:02 AM)Benz schreef:  
(27-10-2017 10:50 PM)don quichotte schreef:  Soms heb ik er problemen mee dat sommige wijnen volgens mijn smaak veel te vroeg drinken.
Een voorbeeld van een wijn die ik jaren in mijn kelder laat liggen is Château Poujeaux
Ik heb deze avond mijn eerste fles van 1995 ontkurkt en ik moet zeker toegeven alles behalve te laat
Prachtige wijn , foutloos in al zijn aspecten. Een mooi voorbeeld van volwassenheid maar nog met voldoende jeugdigheid.
Zal wellicht ook te doen hebben met de bewaarcondities; weeral een onberispelijke kurk met amper 1mm aan diffusie van de wijn.

Prachtig net zoals mijn 1995 van dit Chateau, de kurk nog in nieuwstaat (kijk foto bij TN hier een beetje terug). Een perfect bewaarde Bordeaux kan met gemak 30 jaartjes mee! Slurp

Die Poujeaux 1995 kan inderdaad 30 jaar mee.
De 1978 bv valt nu nog best mee.
Van die 1995 heb ik er nog 5 liggen + nog een mooie reserve van oudere jaren. Slurp

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
28-10-2017, 02:43 PM
Bericht: #197
RE: Chateau Poujeaux
(27-10-2017 10:50 PM)don quichotte schreef:  Soms heb ik er problemen mee dat sommige forumbezoekers en andere wijnliefhebbers wijnen volgens mijn smaak veel te vroeg drinken.
Mja, ik heb thuis een 300tal flessen liggen, waarvan 1× 2003, enkele 2004 en 2005 en al de rest jonger....
Tis nie makkelijk om die te laten liggen voor vele jaren.
Akkoord dat de meeste mooi verouderen en dat ze met vele jaren rust gebaat zijn. Maar wat drinken we dan in tussentijd?
Er moet ergens gestart worden, bij mij was dat jaren 2011, 2012.
Waardoor ik nog enkele 2008, 09 en 10 op de kop kon tikken.
Maar oudere jaargangen vind ik niet zo makkelijk...

Live your life to the fullest, because it only happens once...
28-10-2017, 04:18 PM
Bericht: #198
RE: Chateau Poujeaux
(28-10-2017 02:43 PM)Biff schreef:  
(27-10-2017 10:50 PM)don quichotte schreef:  Soms heb ik er problemen mee dat sommige forumbezoekers en andere wijnliefhebbers wijnen volgens mijn smaak veel te vroeg drinken.
Mja, ik heb thuis een 300tal flessen liggen, waarvan 1× 2003, enkele 2004 en 2005 en al de rest jonger....
Tis nie makkelijk om die te laten liggen voor vele jaren.
Akkoord dat de meeste mooi verouderen en dat ze met vele jaren rust gebaat zijn. Maar wat drinken we dan in tussentijd?
Er moet ergens gestart worden, bij mij was dat jaren 2011, 2012.
Waardoor ik nog enkele 2008, 09 en 10 op de kop kon tikken.
Maar oudere jaargangen vind ik niet zo makkelijk...

Eens, ik ben pas ca 8 a 10 jaar geleden begonnen met flessen wijn inkopen van 2005. Op dat moment (2007 a 2008) Had ik geen voorraad liggen...dus wat ga je dan genoodzaakt doen....de komende jaren....precies, de voorraad opmaken.
Dus op 10 a 20 toppers na is alles al op helaasSad
Ook van 2009 en 2010 weer aardig ingeslagen en ik ben daar bewust de afgelopen 5 jaar zo min mogelijk aangekomen....en minder wijn gedronken Sad en veel Rhone gedronken omdat dit eerder op dronk was en we jaarlijks mee konden nemen van vakantie. Op dit moment nog 90% van mijn 2009 en 2010 voorraad in tact en nu begin ik langzaam de wijnen die op dronk komen te pakken zoals Senejac 2009 bijvoorbeeld. en Rhones van 2012 en 2010 die ik nog heb liggen.
Van 2015 en 2016 weer een nieuwe voorraad gekocht om te drinken vanaf 2025 (als ik er dan nog ben...). Tot die tijd kan ik langzaam genieten van 2009 en 2010 en Rhones van 2010 en 2012 die ik nog heb liggen....een voorraad van 350 flessen.
Dit omdat ik mede door de reacties op dit forum heb gemerkt hoe lekker een wijn kan worden die 10 of 15 jaar rust heeft gehad....vorig jaar een "simpele" Rhone gedronken van 2001 (Rabasse Charavin) en ik dacht dat deze over de kop zou zijn, maar het bleek een zalfje op de tong te zijn. Ander goed voorbeeld is een kist Branaire Ducru 2003 die ik rond 2008 op de kop had getikt voor een leuke prijs...ongeveer 6 flessen te vroeg gedronken en vielen vies tegen...(waarschijnlijk nog in de gelosten fase). Vorig jaar opnieuw een fles opgetrokken en deze was zo veel beter en prachtig ontwikkeld....dat motiveert mij steeds meer om de voorraad 2010 zo lang mogelijk onaangebroken te laten Smile Eens zal het wachten beloond gaan worden Smile
29-10-2017, 12:37 PM
Bericht: #199
RE: Chateau Poujeaux
(28-10-2017 04:18 PM)Vin1 schreef:  
(28-10-2017 02:43 PM)Biff schreef:  
(27-10-2017 10:50 PM)don quichotte schreef:  Soms heb ik er problemen mee dat sommige forumbezoekers en andere wijnliefhebbers wijnen volgens mijn smaak veel te vroeg drinken.
Mja, ik heb thuis een 300tal flessen liggen, waarvan 1× 2003, enkele 2004 en 2005 en al de rest jonger....
Tis nie makkelijk om die te laten liggen voor vele jaren.
Akkoord dat de meeste mooi verouderen en dat ze met vele jaren rust gebaat zijn. Maar wat drinken we dan in tussentijd?
Er moet ergens gestart worden, bij mij was dat jaren 2011, 2012.
Waardoor ik nog enkele 2008, 09 en 10 op de kop kon tikken.
Maar oudere jaargangen vind ik niet zo makkelijk...

Eens, ik ben pas ca 8 a 10 jaar geleden begonnen met flessen wijn inkopen van 2005. Op dat moment (2007 a 2008) Had ik geen voorraad liggen...dus wat ga je dan genoodzaakt doen....de komende jaren....precies, de voorraad opmaken.
Dus op 10 a 20 toppers na is alles al op helaasSad
Ook van 2009 en 2010 weer aardig ingeslagen en ik ben daar bewust de afgelopen 5 jaar zo min mogelijk aangekomen....en minder wijn gedronken Sad en veel Rhone gedronken omdat dit eerder op dronk was en we jaarlijks mee konden nemen van vakantie. Op dit moment nog 90% van mijn 2009 en 2010 voorraad in tact en nu begin ik langzaam de wijnen die op dronk komen te pakken zoals Senejac 2009 bijvoorbeeld. en Rhones van 2012 en 2010 die ik nog heb liggen.
Van 2015 en 2016 weer een nieuwe voorraad gekocht om te drinken vanaf 2025 (als ik er dan nog ben...). Tot die tijd kan ik langzaam genieten van 2009 en 2010 en Rhones van 2010 en 2012 die ik nog heb liggen....een voorraad van 350 flessen.
Dit omdat ik mede door de reacties op dit forum heb gemerkt hoe lekker een wijn kan worden die 10 of 15 jaar rust heeft gehad....vorig jaar een "simpele" Rhone gedronken van 2001 (Rabasse Charavin) en ik dacht dat deze over de kop zou zijn, maar het bleek een zalfje op de tong te zijn. Ander goed voorbeeld is een kist Branaire Ducru 2003 die ik rond 2008 op de kop had getikt voor een leuke prijs...ongeveer 6 flessen te vroeg gedronken en vielen vies tegen...(waarschijnlijk nog in de gelosten fase). Vorig jaar opnieuw een fles opgetrokken en deze was zo veel beter en prachtig ontwikkeld....dat motiveert mij steeds meer om de voorraad 2010 zo lang mogelijk onaangebroken te laten Smile Eens zal het wachten beloond gaan worden Smile

Als je een kelder begint aan te leggen moet je er altijd voor zorgen dat je ook genoeg mooie wijnen in huis hebt die al mooi op dronk zijn. Als je dat niet doet, blijf je in feite steeds achter de feiten aan hollen. Je zou wat Cru's uit de Beaujolais van de beste wijnbouwers kunnen overwegen. Sommige 2015 drinken reeds heerlijk, Moulin-à-Vent, sommige Chénas en Morgon moet je misschien nog een jaar of 2-3 geven, maar dat is toch een pak sneller dan de meeste Bx. Wij dronken deze week een werkelijk schitterende Fleurie en Chénas, hoewel die laatste best nog een jaartje zou wachten.
Vele Italiaanse wijnen komen ook pas na jaren op de markt en kan je aan mooie prijzen aanschaffen. Koop bvb een hoop Chianti. Die zijn niet duur en de meeste rijpen magnifiek, maar kan je toch al vrij jong drinken. Fontodi blijf je bvb enkele jaren af, maar I Fabbri kan je al na enkele jaren heel goed genieten en ze kunnen allebei een heel eind mee. De meeste Barolo/Barbaresco zijn om wat langer te houden, maar bvb Nubiola 2011 en zelfs Produttori 2013 zijn reeds heel mooi. De beste koop in Nebbiolo zijn wellicht de wijnen uit Alto-Piëmonte. De toppers daar zijn niet echt goedkoop, maar geven veel waar voor hun geld en hebben een even lang leven als de betere Bx. De Lessona en Bramaterra van Colombera&Garella en La Prevostura zijn reeds heerlijk en gaan 20-30 jaar mee.
29-10-2017, 02:41 PM
Bericht: #200
RE: Chateau Poujeaux
(28-10-2017 04:18 PM)Vin1 schreef:  Ook van 2009 en 2010 weer aardig ingeslagen en ik ben daar bewust de afgelopen 5 jaar zo min mogelijk aangekomen....en minder wijn gedronken Sad en veel Rhone gedronken omdat dit eerder op dronk was en we jaarlijks mee konden nemen van vakantie. Op dit moment nog 90% van mijn 2009 en 2010 voorraad in tact en nu begin ik langzaam de wijnen die op dronk komen te pakken zoals Senejac 2009 bijvoorbeeld.
Senejac 2009 viel me echt tegen. Ik bewaar die nog wat langer.
30-10-2017, 02:17 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 30-10-2017 om 02:17 PM door Biff.)
Bericht: #201
RE: Chateau Poujeaux
(29-10-2017 12:37 PM)wvd schreef:  
(28-10-2017 04:18 PM)Vin1 schreef:  
(28-10-2017 02:43 PM)Biff schreef:  
(27-10-2017 10:50 PM)don quichotte schreef:  Soms heb ik er problemen mee dat sommige forumbezoekers en andere wijnliefhebbers wijnen volgens mijn smaak veel te vroeg drinken.
Mja, ik heb thuis een 300tal flessen liggen, waarvan 1× 2003, enkele 2004 en 2005 en al de rest jonger....
Tis nie makkelijk om die te laten liggen voor vele jaren.
Akkoord dat de meeste mooi verouderen en dat ze met vele jaren rust gebaat zijn. Maar wat drinken we dan in tussentijd?
Er moet ergens gestart worden, bij mij was dat jaren 2011, 2012.
Waardoor ik nog enkele 2008, 09 en 10 op de kop kon tikken.
Maar oudere jaargangen vind ik niet zo makkelijk...

Eens, ik ben pas ca 8 a 10 jaar geleden begonnen met flessen wijn inkopen van 2005. Op dat moment (2007 a 2008) Had ik geen voorraad liggen...dus wat ga je dan genoodzaakt doen....de komende jaren....precies, de voorraad opmaken.
Dus op 10 a 20 toppers na is alles al op helaasSad
Ook van 2009 en 2010 weer aardig ingeslagen en ik ben daar bewust de afgelopen 5 jaar zo min mogelijk aangekomen....en minder wijn gedronken Sad en veel Rhone gedronken omdat dit eerder op dronk was en we jaarlijks mee konden nemen van vakantie. Op dit moment nog 90% van mijn 2009 en 2010 voorraad in tact en nu begin ik langzaam de wijnen die op dronk komen te pakken zoals Senejac 2009 bijvoorbeeld. en Rhones van 2012 en 2010 die ik nog heb liggen.
Van 2015 en 2016 weer een nieuwe voorraad gekocht om te drinken vanaf 2025 (als ik er dan nog ben...). Tot die tijd kan ik langzaam genieten van 2009 en 2010 en Rhones van 2010 en 2012 die ik nog heb liggen....een voorraad van 350 flessen.
Dit omdat ik mede door de reacties op dit forum heb gemerkt hoe lekker een wijn kan worden die 10 of 15 jaar rust heeft gehad....vorig jaar een "simpele" Rhone gedronken van 2001 (Rabasse Charavin) en ik dacht dat deze over de kop zou zijn, maar het bleek een zalfje op de tong te zijn. Ander goed voorbeeld is een kist Branaire Ducru 2003 die ik rond 2008 op de kop had getikt voor een leuke prijs...ongeveer 6 flessen te vroeg gedronken en vielen vies tegen...(waarschijnlijk nog in de gelosten fase). Vorig jaar opnieuw een fles opgetrokken en deze was zo veel beter en prachtig ontwikkeld....dat motiveert mij steeds meer om de voorraad 2010 zo lang mogelijk onaangebroken te laten Smile Eens zal het wachten beloond gaan worden Smile

Als je een kelder begint aan te leggen moet je er altijd voor zorgen dat je ook genoeg mooie wijnen in huis hebt die al mooi op dronk zijn. Als je dat niet doet, blijf je in feite steeds achter de feiten aan hollen. Je zou wat Cru's uit de Beaujolais van de beste wijnbouwers kunnen overwegen. Sommige 2015 drinken reeds heerlijk, Moulin-à-Vent, sommige Chénas en Morgon moet je misschien nog een jaar of 2-3 geven, maar dat is toch een pak sneller dan de meeste Bx. Wij dronken deze week een werkelijk schitterende Fleurie en Chénas, hoewel die laatste best nog een jaartje zou wachten.
Vele Italiaanse wijnen komen ook pas na jaren op de markt en kan je aan mooie prijzen aanschaffen. Koop bvb een hoop Chianti. Die zijn niet duur en de meeste rijpen magnifiek, maar kan je toch al vrij jong drinken. Fontodi blijf je bvb enkele jaren af, maar I Fabbri kan je al na enkele jaren heel goed genieten en ze kunnen allebei een heel eind mee. De meeste Barolo/Barbaresco zijn om wat langer te houden, maar bvb Nubiola 2011 en zelfs Produttori 2013 zijn reeds heel mooi. De beste koop in Nebbiolo zijn wellicht de wijnen uit Alto-Piëmonte. De toppers daar zijn niet echt goedkoop, maar geven veel waar voor hun geld en hebben een even lang leven als de betere Bx. De Lessona en Bramaterra van Colombera&Garella en La Prevostura zijn reeds heerlijk en gaan 20-30 jaar mee.
Alvast bedankt voor de tips Werner!

Live your life to the fullest, because it only happens once...
13-01-2018, 04:41 PM
Bericht: #202
RE: Chateau Poujeaux
Poujeaux 2009;

Wordt nog iets beter maar nu al goed, 90p


Bijlagen Afbeeldingen
   

In blind, we trust Cool
13-01-2018, 07:11 PM
Bericht: #203
RE: Chateau Poujeaux
(13-01-2018 04:41 PM)fleer schreef:  Poujeaux 2009;

Wordt nog iets beter maar nu al goed, 90p

Mooi, Poujeaux Slurp

Save water drink wine!
13-01-2018, 10:40 PM
Bericht: #204
RE: Chateau Poujeaux
La salle de poujeaux 2009
Overlaats gedronken en zeer goed bevonden. Wijn kwam nog mooi open in het glas. Nu zeer mooi met nog 1-2 j verbeteringspotentieel
20-05-2018, 12:03 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-05-2018 om 12:04 PM door fleer.)
Bericht: #205
RE: Chateau Poujeaux
Beste 2009 tot nu toe, op dronk ... dag 2 was hij minder 91p

Grtz


Bijlagen Afbeeldingen
   

In blind, we trust Cool
20-05-2018, 01:09 PM
Bericht: #206
RE: Chateau Poujeaux
(20-05-2018 12:03 PM)fleer schreef:  dag 2 was hij minder

Dat is nu iets waarover ik me blijf verbazen. Terwijl wijnen uit vele andere regio's (vb. Bourgogne, Toscane, Piëmonte om over Alto-Piëmonte maar te zwijgen) er meestal op vooruit gaan met 1, zelfs 2 dagen open, heb ik dat bij Bordeaux nog quasi nooit meegemaakt en vertonen ze op dag 2 meestal al een stevige oxidatie. Op zich meestal geen ramp, je drinkt gewoon de fles leeg, maar het lijkt me zo contradictorisch met de toch lange levensadem die vele Bordeaux hebben. Iemand enige uitleg hiervoor?

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
20-05-2018, 02:29 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-05-2018 om 02:34 PM door don quichotte.)
Bericht: #207
RE: Chateau Poujeaux
(20-05-2018 01:09 PM)wvd schreef:  
(20-05-2018 12:03 PM)fleer schreef:  dag 2 was hij minder

Dat is nu iets waarover ik me blijf verbazen. Terwijl wijnen uit vele andere regio's (vb. Bourgogne, Toscane, Piëmonte om over Alto-Piëmonte maar te zwijgen) er meestal op vooruit gaan met 1, zelfs 2 dagen open, heb ik dat bij Bordeaux nog quasi nooit meegemaakt en vertonen ze op dag 2 meestal al een stevige oxidatie. Op zich meestal geen ramp, je drinkt gewoon de fles leeg, maar het lijkt me zo contradictorisch met de toch lange levensadem die vele Bordeaux hebben. Iemand enige uitleg hiervoor?

Ik niet en heb reeds veel opzoekwerk gedaan naar het oxidatieproces in wijn vooral naar witte wijnen die volgens mij de laatste 10...20 jaar minder bestand zijn tegen oxidatie.
Een eenduidige verklaring ga je niet direct vinden daar dit chemisch proces van honderden variabelen afhankelijk is. ( de zoveel verschillende aromatische koolwaterstoffen; het verschil in aciditeit en tannines, de hoeveelheden anti oxidantia, soort kurken, verschil in vinificatietechnieken, bewaringcondities,...………)

Las ergens in een artikel dat de laatste 10....20 jaar vele duurdere witte Bourgognes gevoeliger werden aan oxidatie en dat een aantal domeinen zijn over gesprongen naar het gebruik van andere kurken.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
20-05-2018, 02:53 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-05-2018 om 02:57 PM door wvd.)
Bericht: #208
RE: Chateau Poujeaux
(20-05-2018 02:29 PM)don quichotte schreef:  
(20-05-2018 01:09 PM)wvd schreef:  
(20-05-2018 12:03 PM)fleer schreef:  dag 2 was hij minder

Dat is nu iets waarover ik me blijf verbazen. Terwijl wijnen uit vele andere regio's (vb. Bourgogne, Toscane, Piëmonte om over Alto-Piëmonte maar te zwijgen) er meestal op vooruit gaan met 1, zelfs 2 dagen open, heb ik dat bij Bordeaux nog quasi nooit meegemaakt en vertonen ze op dag 2 meestal al een stevige oxidatie. Op zich meestal geen ramp, je drinkt gewoon de fles leeg, maar het lijkt me zo contradictorisch met de toch lange levensadem die vele Bordeaux hebben. Iemand enige uitleg hiervoor?

Ik niet en heb reeds veel opzoekwerk gedaan naar het oxidatieproces in wijn vooral naar witte wijnen die volgens mij de laatste 10...20 jaar minder bestand zijn tegen oxidatie.
Een eenduidige verklaring ga je niet direct vinden daar dit chemisch proces van honderden variabelen afhankelijk is. ( de zoveel verschillende aromatische koolwaterstoffen; het verschil in aciditeit en tannines, de hoeveelheden anti oxidantia, soort kurken, verschil in vinificatietechnieken, bewaringcondities,...………)

Las ergens in een artikel dat de laatste 10....20 jaar vele duurdere witte Bourgognes gevoeliger werden aan oxidatie en dat een aantal domeinen zijn over gesprongen naar het gebruik van andere kurken.

't Is idd niet te snappen soms, maar het houdt wijn toch ook intrigerend en spannend. Klopt wat je zegt over kurk. Bij Philippe Colin bvb slaan ze de kurk wat dieper en gieten er dan een waslaagje over. De zogenaamde "premox" zou (zou) ook wat te wijten zijn aan de soms overvloedige batonnage die dankzij onze Amerikaanse vriend nogal fel toegepast werd. Sinds zijn pensionering zijn de meeste domeinen echter wat terug naar de bron: geen Napa- na-aperij meer, maar meer zoeken naar finesse, wat de streek in feite groot heeft gemaakt. Laat het ons hopen...

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
20-05-2018, 03:00 PM
Bericht: #209
RE: Chateau Poujeaux
Napa- na-aperij

Mooi Smile

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
15-09-2018, 08:56 PM
Bericht: #210
RE: Chateau Poujeaux
2006 in het glas.
Mooie wijn, komt nog jong over. Nog geen tertiaire toetsen. Tannines net versmolten, maar nog beetje korrelig. Maar niet groenig. Ook niet geweldig rond of zalvend.
Vrij koele stijl. Klassiek. Zuurtjes in de afdronk. Wel evenwichtig.
Denk dat dit eigenlijk nog moet openbloeien... Typisch voor 2006 denk ik... Veel tijd nodig


Ga naar locatie: