Reinhold Haart Piesport
|
12-05-2010, 08:01 PM
Bericht: #1
|
|||
|
|||
Reinhold Haart Piesport
De Piesport Grafenberg Spatlese 07 geproefd. Complexe rieslingneus, na opschudden zelfs prikkelend in de neus! Exotisch fruit en citrus, vettig, rijk, zeer fris, perfecte zoet/zuur balans en 8% alcohol. Schitterende wijn!!
|
|||
12-05-2010, 08:28 PM
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: Reinhold Haart Piesport
Wel, Kris, ge weet dat ik uw oordeel van ervaren alcolieker zeer ernstig neem. Vandaar:
Prijs en winkel? (maar die naam lijkt eerder iets voor een fles verlopen Sandeman) |
|||
13-05-2010, 01:05 PM
Bericht: #3
|
|||
|
|||
RE: Reinhold Haart Piesport
via tnet !!
http://www.weinrefugium.de http://rieslinghuis.nl Prijzen op Weinrefugium zijn dezelfde als op de domeinen. Zum wohl !!! |
|||
13-05-2010, 02:37 PM
Bericht: #4
|
|||
|
|||
RE: Reinhold Haart Piesport
Weinrefugium is inderdaad een aanrader. Verzendkosten zijn ook peanuts.
http://veraison.wordpress.com/ |
|||
13-05-2010, 11:10 PM
Bericht: #5
|
|||
|
|||
RE: Reinhold Haart Piesport
Joepie !
deze heb ik thuis liggen ! (op het domein gekocht). heb er nog een mix van 12 flessen van liggen, allemaal s-u-p-e-r. Voor mij, samen met Leitz, het beste domein qua Duitse Riesling. |
|||
19-05-2010, 12:05 AM
Bericht: #6
|
|||
|
|||
RE: Reinhold Haart Piesport
Leitz is inderdaad toppie.
|
|||
26-05-2010, 10:15 PM
Bericht: #7
|
|||
|
|||
RE: Reinhold Haart Piesport
Net terug van een weekje rieslinggezwelg in de moezel, Piesport en Trittenheim. Het volgende is me bijgebleven:
Ansgar Clüsserath, Vom Schiefer en Steinreich 08: droge riesling zoals het hoort. Ook de halfzoete Kabinett is machtig. Alles van Weingut Reinhold Haart, 2009 wordt weer top. De "minder goede" hellingen (Grafenberg en Ohlisberger) vind ik de lekkerste, hoekiger en minder smooth dan de goldtropchen. Weingut Bollig Lehnert: P/Q dik in orde. Ook oudere riesling (03/04/05) te proeven. Heel leerrijk Weingut Kurt Hain: zeer lekker restaurant met lekkere, eigen wijnen op de kaart. Clüsserath-Weiler: enkel de net gebottelde 09 geproefd. Eigelijk nog niet te drinken, zo droog en zuur. Zou volgens de wijnmaakster wel in orde komen na een tijdje. En nu dringend iets zuiders rood opentrekken ! |
|||
26-05-2010, 11:36 PM
Bericht: #8
|
|||
|
|||
RE: Reinhold Haart Piesport
Ideetje: doe zoals ik deze avond: Gros Noré 2006
lees hier mijn TN: http://lapassionduvin.com/phorum/read.ph...msg-462868 ( voor je zwelgverslagje!) |
|||
30-05-2010, 03:44 PM
Bericht: #9
|
|||
|
|||
RE: Reinhold Haart Piesport | |||
30-05-2010, 08:45 PM
Bericht: #10
|
|||
|
|||
RE: Reinhold Haart Piesport
Mogen open maar wel zuurstof geven denk ik. Heb gisteren Gerten blind de laatste slokken van die 2006 gegeven, was schitterend. (3 dagen open zonder vacuvin)
|
|||
01-06-2010, 07:16 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 01-06-2010 om 07:20 PM door tjendezutter.)
Bericht: #11
|
|||
|
|||
RE: Reinhold Haart Piesport
HALLO FOLKS - Was op wandel in internetland en zag jullie verfrissende bossen vol roemers zwaaiend geluk ! Heel even wat info doorspelen over Riesling .
Hilde Jonckheere- 1e sommelier Belgie heeft met haar man Wim UYTTERSPROT (ex-Goossens keuken ) een leuke combinatie opgestart van kleinschalig bed en breakfast- proefzaal en gastronomie : website http://www.tannineetcuisine.be Eerstvolgende proeverij is op zaterdag 19 juni met Duitse wijnbouwers ... Misschien een Rieslingidee ? Leuk om jullie te ontmoeten !!! Neem ook eens een kijkje op http://www.wijnwandeltochten.org Ik ga mee stappen met een groep wijnfanaten in Roter Hang tussen Nierstein en Oppenheim . Hopelijk bewaart de Rijn wat afstand (...in verband met het proeven ) |
|||
21-01-2012, 01:28 PM
Bericht: #12
|
|||
|
|||
RE: Reinhold Haart Piesport
Zonet als zaterdag's middagaperitiefje de Haart, Piesport Trocken Riesling 2007 opengetrokken, de droge basiswijn van het huis.
Diepcitrusgeel wat evolutie aantoont. Nog strakke neus van pompelmoes maar nu komt er na vier jaar (en wat zuurstof in het glas) toch meer mineraliteit door (natte kiezel) en een klein likje petrol komt er door maar absoluut niet storend. Ik herinner mijn vorige flessen als meer fruit/perzikgedreven. Nog aromatische smaak met daarin meer citrusvruchten, kruidigheid en mineraliteit. Ook hier begint de fruit-uitbundigheid meer plaats te ruimen voor andere karakteristieken. Ik ga mijn laatste drie flessen Trocken 07 toch niet te lang meer laten liggen want ik drink ze liever op hun rieslingfruit. (83/100) Voor mij nog eens aangetoond dat Duitse droge rieslings in hun eerste vijf jaar het best zijn. No residual sugar = no ageing, maar dat is normaal natuurlijk. Ik laat mijn spätlese en ausleses van Haart wel nog even liggen. |
|||
21-01-2012, 04:16 PM
Bericht: #13
|
|||
|
|||
RE: Reinhold Haart Piesport
nog steed één van mijn alltime favourites maar heyman löwenstein schieferterassen komt toch ook dicht in de buurt
champagne: in victory you deserve it, in defeat you need it (napoléon) |
|||
10-12-2022, 03:56 PM
Bericht: #14
|
|||
|
|||
RE: Reinhold Haart Piesport
Riesling 2021
De eerste 2021 Riesling die ik drink die toch wat meer heeft dan wit fruit en groene toetsen. Hier ook wat perzik, mineraliteit en zelfs wat honingtoetsen. Leuke neus. In de mond aanvankelijk wel een zeer groene toets in combinatie met zeer vieve zuren, zelfs voor Riesling. Gelukkig gaat die groenigheid er wel uit. De zuren blijven toch scherp. 2021 bevestigt zich opnieuw als moeilijk jaar (disclaimer : totnogtoe enkel basiscuvées gedronken), ook al trekt Haart zich nog redelijk uit de slag hier. Ik heb ook de Piesporter Riesling 2020. Daar verwacht ik toch één, hopelijk twee trapjes hoger. Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
19-02-2023, 01:22 PM
Bericht: #15
|
|||
|
|||
RE: Reinhold Haart Piesport
(10-12-2022 03:56 PM)Olivier schreef: Riesling 2021 Gisteren dan de Piesporter Riesling 2020 open getrokken en die vieve zuren zijn misschien toch een kenmerk van het huis, want ook hier weer zuren die op het rand van scherp zitten. Op zich leuke neus met wat mineraliteit en perzik. Maar mist wat diepte en complexiteit naar mijn gevoel. Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
|