Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Le Muricce
03-05-2015, 02:52 PM
Bericht: #1
Le Muricce
Long time no post...so here we go. Domein in Toscane van de belg Bernard Buys die één van de drijvende krachten is achter Uncorked, de wijnhandel gespecialiseerd in Italiaanse wijnen (met een heel mooi gamma vind ek persoonlijk). Op één van hun proeverijen onder de indruk geraakt van de wijnen van de heer Buys zelf (stuk voor stuk top tegen redelijke prijzen). Tijdens een gesprek met hem te weten gekomen dat hij een grote Bourgogne fan is en daardoor steeds elegante wijnen probeert te maken in plaats van blockbusters. Dronk gisteren de Donna Doga 2011. IGT want 100% Sangiovese. Zo'n wijn waarvan je vanaf je er je neus in steekt direct weet dat het goed komt. Kleine rode vruchtjes in de neus. Beetje aards. Speels in de mond en mooie zuurtjes. De wijn bezit een zekere klasse die z'n prijskaartje (8,6 euro) ruim overstijgt. Kijk al uit naar de duurdere cuvées die ek nog heb liggen.
03-05-2015, 05:18 PM
Bericht: #2
RE: Le Muricce
Citaat:Long time no post...so here we go

thumbsup

Citaat:IGT want 100% Sangiovese

deze wijn komt uit chiantigebied, waar 100% sangiovese toegelaten is als ik me niet vergis. Tenzij dat in 2011 nog anders was?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
03-05-2015, 06:51 PM
Bericht: #3
RE: Le Muricce
Volgens mij ook mogelijk. Waarschijnlijk eigen keuze van wijnbouwer om indien nodig wat meer soepelheid in de regels te hebben.

Opgelet! Het beheer behoudt zich het recht voor om elk bericht te censureren.

Attention! La gestion se réserve le droit de censurer chaque message.

Warning! Management reserves the right to censored any message.
24-05-2015, 02:43 PM
Bericht: #4
RE: Le Muricce
Ah ok, zat op de een of andere manier zo in m'n hoofd. Eigenlijk nie gecheckt :-)


Ga naar locatie: