Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bezoek Pommery
25-06-2015, 07:29 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-06-2015 om 07:35 PM door Mathijs81.)
Bericht: #1
Bezoek Pommery
Na Veuve Clicquot in de ochtend - een overbrugging naar Epernay, net op tijd terug voor bezoek aan Vranken / Pommery.

Ook dit is meer dan vlot te vinden, voldoende parking en imposante omgeving.
Bezoekje om 16h15, bezoek + degustatie ( +/- uurtje in totaal ) - 18 Euro.

               

Binnen via de grote voordeur, tickets inscannen en terecht komen in de imposante hal.
Flink wat volk, hier en daar paviljoentjes met uitleg over de geschiedenis v/h huis.
Daarna tijd voor de toer - opnieuw een mooie, vlotte Française ( brunette deze keer Blush ).
Opnieuw een hele hoop treden ( 166 ? ) naar beneden, lekker koel en fris.
Ook hier rijen, gangen, kamers kriskras door elkaar, volgestouwd met lekkers.

               

Na de toer - met vooral de nadruk op de kunst die zich er bevond - opnieuw een degustatie.
Niets speciaals deze keer - de Pommery Silver Brut - mooi afgevuld glas wel.

   

Mathijs

When in doubt ... drink Pomerol !
13-12-2015, 10:13 PM
Bericht: #2
RE: Bezoek Pommery
Dit weekend ook Pommery bezocht. Wou eens één van de grote huizen bezoeken. Ben te laat beginnen zoeken en boeken, en de meest waren al volboekt, sommigen doen gewoon geen bezoeken op zaterdag tijdens het laag seizoen. Bij Pommery was er wel nog plaats, so here we go. De gebouwen zien er wat bizar uit, kan niet echt een naam op de stijl plakken, zag er wat disney-achtig uit. Maar 's avond wel mooi met de kerstbomen van lichtjes op het gazon. De inkomhal vol met zetels, uitleg over het domein, en kunst, zoals een omgekeerde olifant op zijn slurf!
Het bezoek begint met 116 treden naar beneden. De kelders bevinden zich op 30m diepte. De uitgravingen dateren van 2000 jaar geleden en zijn tot op 60m diepte gegaan, maar de omstandigheden om champagne te bewaren waren op die diepte niet goed en ze hebben de kelders tot op 30m diepte terug gebracht. In totaal 18km gangenstelsel. De kelders waar oorspronkelijk gegraven is, zijn indrukwekkend, want het zijn bijna ondergrondse piramides tot aan grondniveau. Ook de kunstwerken, allemaal met een link naar het blauw van Pommery, zijn mooi en smaakvol. Het is een aangename wandeling. De uitleg is redelijk standaard. Niet veel opgestoken, behalve dat de bewaartijd van een champagne hetzelfde zou zijn als de tijd sur lattes. Een champagne van 15m zou dus ook 15m nog kunnen bewaren. Eén van 10 jaar nog eens 10 jaar. Dan moet je natuurlijk wel weten hoe lang een champagne sur lattes gelegen heeft, en hoe lang die al in de winkel ligt...
Bij de degustatie hebben we een brut silver gedronken en een rosé. De brut silver vond ik best aangenaam. Een fijne pareling, maar niet heel expressief. Volgens de sommelier is dit een champagne die gemaakt is als maaltijdchampagne en die vooral verkocht wordt aan de restaurants en dus niet aan de grootdistributie. Niet slecht, maar aan 39€ zwaar overpriced... De rosé was helemaal mijn ding niet. Ietwat zoetig en onprecies. Heb prijs zelfs niet gezien.
Uiteindelijk wel eens leuk om zo'n domein te bezoeken, maar waarschijnlijk heb je ze allemaal gezien als je er één bezocht hebt. Dan ook niet meteen de behoefte om er nog andere te bezoeken.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
14-12-2015, 10:17 AM
Bericht: #3
RE: Bezoek Pommery
(13-12-2015 10:13 PM)Olivier schreef:  Dit weekend ook Pommery bezocht. Wou eens één van de grote huizen bezoeken. Ben te laat beginnen zoeken en boeken, en de meest waren al volboekt, sommigen doen gewoon geen bezoeken op zaterdag tijdens het laag seizoen. Bij Pommery was er wel nog plaats, so here we go. De gebouwen zien er wat bizar uit, kan niet echt een naam op de stijl plakken, zag er wat disney-achtig uit. Maar 's avond wel mooi met de kerstbomen van lichtjes op het gazon. De inkomhal vol met zetels, uitleg over het domein, en kunst, zoals een omgekeerde olifant op zijn slurf!
Het bezoek begint met 116 treden naar beneden. De kelders bevinden zich op 30m diepte. De uitgravingen dateren van 2000 jaar geleden en zijn tot op 60m diepte gegaan, maar de omstandigheden om champagne te bewaren waren op die diepte niet goed en ze hebben de kelders tot op 30m diepte terug gebracht. In totaal 18km gangenstelsel. De kelders waar oorspronkelijk gegraven is, zijn indrukwekkend, want het zijn bijna ondergrondse piramides tot aan grondniveau. Ook de kunstwerken, allemaal met een link naar het blauw van Pommery, zijn mooi en smaakvol. Het is een aangename wandeling. De uitleg is redelijk standaard. Niet veel opgestoken, behalve dat de bewaartijd van een champagne hetzelfde zou zijn als de tijd sur lattes. Een champagne van 15m zou dus ook 15m nog kunnen bewaren. Eén van 10 jaar nog eens 10 jaar. Dan moet je natuurlijk wel weten hoe lang een champagne sur lattes gelegen heeft, en hoe lang die al in de winkel ligt...
Bij de degustatie hebben we een brut silver gedronken en een rosé. De brut silver vond ik best aangenaam. Een fijne pareling, maar niet heel expressief. Volgens de sommelier is dit een champagne die gemaakt is als maaltijdchampagne en die vooral verkocht wordt aan de restaurants en dus niet aan de grootdistributie. Niet slecht, maar aan 39€ zwaar overpriced... De rosé was helemaal mijn ding niet. Ietwat zoetig en onprecies. Heb prijs zelfs niet gezien.
Uiteindelijk wel eens leuk om zo'n domein te bezoeken, maar waarschijnlijk heb je ze allemaal gezien als je er één bezocht hebt. Dan ook niet meteen de behoefte om er nog andere te bezoeken.

Persoonlijk vind ik pommery juist wel de ideale aperochampagne. Is redelijk fruitig , mooie lengte maar vind bij de maaltijd dat ie volledig wegvalt. Mijn ouders hebben ook overlaatst het huis gaan bezoeken en zeiden me de prijzen. Hier kan je er aan geraken voor een 26 euro ong.
14-12-2015, 11:20 AM
Bericht: #4
RE: Bezoek Pommery
(13-12-2015 10:13 PM)Olivier schreef:  Dit weekend ook Pommery bezocht. Wou eens één van de grote huizen bezoeken. Ben te laat beginnen zoeken en boeken, en de meest waren al volboekt, sommigen doen gewoon geen bezoeken op zaterdag tijdens het laag seizoen. Bij Pommery was er wel nog plaats, so here we go. De gebouwen zien er wat bizar uit, kan niet echt een naam op de stijl plakken, zag er wat disney-achtig uit. Maar 's avond wel mooi met de kerstbomen van lichtjes op het gazon. De inkomhal vol met zetels, uitleg over het domein, en kunst, zoals een omgekeerde olifant op zijn slurf!
Het bezoek begint met 116 treden naar beneden. De kelders bevinden zich op 30m diepte. De uitgravingen dateren van 2000 jaar geleden en zijn tot op 60m diepte gegaan, maar de omstandigheden om champagne te bewaren waren op die diepte niet goed en ze hebben de kelders tot op 30m diepte terug gebracht. In totaal 18km gangenstelsel. De kelders waar oorspronkelijk gegraven is, zijn indrukwekkend, want het zijn bijna ondergrondse piramides tot aan grondniveau. Ook de kunstwerken, allemaal met een link naar het blauw van Pommery, zijn mooi en smaakvol. Het is een aangename wandeling. De uitleg is redelijk standaard. Niet veel opgestoken, behalve dat de bewaartijd van een champagne hetzelfde zou zijn als de tijd sur lattes. Een champagne van 15m zou dus ook 15m nog kunnen bewaren. Eén van 10 jaar nog eens 10 jaar. Dan moet je natuurlijk wel weten hoe lang een champagne sur lattes gelegen heeft, en hoe lang die al in de winkel ligt...
Bij de degustatie hebben we een brut silver gedronken en een rosé. De brut silver vond ik best aangenaam. Een fijne pareling, maar niet heel expressief. Volgens de sommelier is dit een champagne die gemaakt is als maaltijdchampagne en die vooral verkocht wordt aan de restaurants en dus niet aan de grootdistributie. Niet slecht, maar aan 39€ zwaar overpriced... De rosé was helemaal mijn ding niet. Ietwat zoetig en onprecies. Heb prijs zelfs niet gezien.
Uiteindelijk wel eens leuk om zo'n domein te bezoeken, maar waarschijnlijk heb je ze allemaal gezien als je er één bezocht hebt. Dan ook niet meteen de behoefte om er nog andere te bezoeken.

Wij zijn indertijd bij Mumm geweest (zat in het pakket met het hotel) en kwam ongeveer tot dezelfde conclusie. De dames die de rondleiding doen mogen dan wel smoking hot zijn, voor de uitleg moet je het niet doen.

Wat ik me herinner is dat die madam heel fier uitlegde dat Champagne minimum 15 maanden "sur lattes" moet rusten, maar dat hun basiscuvée (ter plaatse 25 €, hier rond de 30 €) minstens 24 maanden kreeg en hun topcuvée zelfs 7 jaar (140 - 150 €). Was wel redelijk belachelijk als je net bij Fallet-Prévostat bent geweest waar alle Champagnes 7 jaar sur lattes liggen en te koop zijn aan 19 euro/fles.... Rolleyes
14-12-2015, 09:40 PM
Bericht: #5
RE: Bezoek Pommery
Pietn, jij hebt het wellicht over de blauwe ? Die heb ik niet kunnen proeven, t was de brut silver (met zilverkleurig etiket) die ik geproefd heb, en daar heb ik me laten vertellen dat je die niet in de winkel vindt (maar heb dat niet gedoublecheckt).

Dave, helaas was onze gidse niet bepaald een streling voor het oog Sad Misschien toch eens naar Mumm gaan dan Big Grin

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
14-12-2015, 09:53 PM
Bericht: #6
RE: Bezoek Pommery
(14-12-2015 09:40 PM)Olivier schreef:  Pietn, jij hebt het wellicht over de blauwe ? Die heb ik niet kunnen proeven, t was de brut silver (met zilverkleurig etiket) die ik geproefd heb, en daar heb ik me laten vertellen dat je die niet in de winkel vindt (maar heb dat niet gedoublecheckt).

Dave, helaas was onze gidse niet bepaald een streling voor het oog Sad Misschien toch eens naar Mumm gaan dan Big Grin

Oeps, idd ik heb het over de blauwe. De silver top heb ik idd nog niet gedronken.....
17-12-2015, 05:37 PM
Bericht: #7
RE: Bezoek Pommery
Het trieste aan Pommery is dat het merk in 2001 of 2002 door Vranken werd gekocht, maar dat LVMH zeer sneaky de betere wijngaarden heeft gehouden. De reputatie van het domein is daarom nog bepalend voor de prijszetting, terwijl de inhoud niet meer van hetzelfde niveau is. Het is met momenten toch nasty business in de Champagne Smile.


Ga naar locatie: