Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolas Perrault, Marranges
16-01-2016, 10:33 AM
Bericht: #1
Nicolas Perrault, Marranges
Door de zoektocht van de hele wereld naar Bourgognewijnen moet de Belg, die van oudsher goede Bourgognes wil drinken (Belgie staat nog op de 4de plaats qua import, en dat zonder de rechtstreekse bezoeken aan de wijnbouwer mee te rekenen) meer en meer de minder gehypte aops ontdekken.
Marsannay en Fixin zijn ondertussen al platgelopen (en nu dus ook alweer minder interessant qua prijs, het gaat snel..) dus nu moeten we meer ten zuiden van Beaune gaan zoeken.
Daar ligt bvb de zeer interessante appelatie Maranges.
Jonge kerel Nicolas Perrault maakt daar een premier cru, Clos du Roy, die voorlopig nog wordt aangeboden door Colruyt maar waarvan ik vrees dat hij algauw zal worden weggeplukt door grote buitenlandse invoerders.
Zijn recentste jaargang in fles is namelijk bijzonder geslaagd.
Vandaar, wie voor 20 euro (in rode prijs of met de driemaandelijkse 10 % korting wordt dit 18 euro) een heel mooie en typische Bourgogne wil proeven, grijp uw kans.
Kies wel voor de 2013, de 2012 proefde ik nog niet, de 2011 vond ik gewoontjes en veel minder zijn geld waard.
2013 proefde ik deze week twee maal, twee maal met dezelfde zeer positieve indruk.
Heel goed bezig dus, deze Nicolas, en een echte aanrader voor de wijnliefhebber op zoek naar betaalbare kwaliteit in Bourgogne.
Try it out!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
16-01-2016, 12:32 PM
Bericht: #2
RE: Nicolas Perrault, Marranges
Thanks for the tip! Zal k zeker s uitproberen.
21-02-2016, 01:55 PM
Bericht: #3
RE: Nicolas Perrault, Marranges Clos du Roy 2012
(16-01-2016 10:33 AM)vinejo schreef:  Door de zoektocht van de hele wereld naar Bourgognewijnen moet de Belg, die van oudsher goede Bourgognes wil drinken (Belgie staat nog op de 4de plaats qua import, en dat zonder de rechtstreekse bezoeken aan de wijnbouwer mee te rekenen) meer en meer de minder gehypte aops ontdekken.
Marsannay en Fixin zijn ondertussen al platgelopen (en nu dus ook alweer minder interessant qua prijs, het gaat snel..) dus nu moeten we meer ten zuiden van Beaune gaan zoeken.
Daar ligt bvb de zeer interessante appelatie Maranges.
Jonge kerel Nicolas Perrault maakt daar een premier cru, Clos du Roy, die voorlopig nog wordt aangeboden door Colruyt maar waarvan ik vrees dat hij algauw zal worden weggeplukt door grote buitenlandse invoerders.
Zijn recentste jaargang in fles is namelijk bijzonder geslaagd.
Vandaar, wie voor 20 euro (in rode prijs of met de driemaandelijkse 10 % korting wordt dit 18 euro) een heel mooie en typische Bourgogne wil proeven, grijp uw kans.
Kies wel voor de 2013, de 2012 proefde ik nog niet, de 2011 vond ik gewoontjes en veel minder zijn geld waard.
2013 proefde ik deze week twee maal, twee maal met dezelfde zeer positieve indruk.
Heel goed bezig dus, deze Nicolas, en een echte aanrader voor de wijnliefhebber op zoek naar betaalbare kwaliteit in Bourgogne.
Try it out!

Nu de 2012 in het glas.
Heel typische Bourgogneneus, putje, aards, gerookt, rijp rood fruit. Maar ook advocaat (© Margot) en geroosterd brood. In de mond eerst redelijk zacht, koel, fruitig, mineraal, milde zuren, later wordt de wijn redelijk droog met lichte bitterheid in de finale.
Ik vond de 2013 mooier maar toch is ook deze wijn knap, zeker aan de rode prijs (rekening houdend met het prijsniveau van de streek).
Zeker bij een maaltijd (gevogelte, konijn) zal deze wijn het uitstekend doen.
88(+)


Bijlagen Afbeeldingen
   

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
21-02-2016, 03:42 PM
Bericht: #4
RE: Nicolas Perrault, Marranges Clos du Roy 2012
(21-02-2016 01:55 PM)vinejo schreef:  
(16-01-2016 10:33 AM)vinejo schreef:  Door de zoektocht van de hele wereld naar Bourgognewijnen moet de Belg, die van oudsher goede Bourgognes wil drinken (Belgie staat nog op de 4de plaats qua import, en dat zonder de rechtstreekse bezoeken aan de wijnbouwer mee te rekenen) meer en meer de minder gehypte aops ontdekken.
Marsannay en Fixin zijn ondertussen al platgelopen (en nu dus ook alweer minder interessant qua prijs, het gaat snel..) dus nu moeten we meer ten zuiden van Beaune gaan zoeken.
Daar ligt bvb de zeer interessante appelatie Maranges.
Jonge kerel Nicolas Perrault maakt daar een premier cru, Clos du Roy, die voorlopig nog wordt aangeboden door Colruyt maar waarvan ik vrees dat hij algauw zal worden weggeplukt door grote buitenlandse invoerders.
Zijn recentste jaargang in fles is namelijk bijzonder geslaagd.
Vandaar, wie voor 20 euro (in rode prijs of met de driemaandelijkse 10 % korting wordt dit 18 euro) een heel mooie en typische Bourgogne wil proeven, grijp uw kans.
Kies wel voor de 2013, de 2012 proefde ik nog niet, de 2011 vond ik gewoontjes en veel minder zijn geld waard.
2013 proefde ik deze week twee maal, twee maal met dezelfde zeer positieve indruk.
Heel goed bezig dus, deze Nicolas, en een echte aanrader voor de wijnliefhebber op zoek naar betaalbare kwaliteit in Bourgogne.
Try it out!

Nu de 2012 in het glas.
Heel typische Bourgogneneus, putje, aards, gerookt, rijp rood fruit. Maar ook advocaat (© Margot) en geroosterd brood. In de mond eerst redelijk zacht, koel, fruitig, mineraal, milde zuren, later wordt de wijn redelijk droog met lichte bitterheid in de finale.
Ik vond de 2013 mooier maar toch is ook deze wijn knap, zeker aan de rode prijs (rekening houdend met het prijsniveau van de streek).
Zeker bij een maaltijd (gevogelte, konijn) zal deze wijn het uitstekend doen.
88(+)

Laatste kwart van de fles kreeg 89(+) Sleepy

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
21-02-2016, 07:23 PM
Bericht: #5
RE: Nicolas Perrault, Marranges
Een andere opkomend talent zou Bertrand Bachelet zijn.
De gevestigde waarden in Maranges zijn Chevrot in Cheilly en Contat Grangé in Dézize die beiden biologisch werken.
Maar let op, een 1 cru in Maranges zal lokaal 12-16 euro kosten, de beste 1 crus zijn Fussières en Clos Rousseau (in het verlengde van Clos Rousseau in Santenay). Misschien is Maranges iéts goedkoper dan Marsannay (waar de 1 crus officieel gaan worden binnen een paar jaar, en de prijzen dan pas goed zullen gaan stijgen). Maar dan schat ik Marsannay prijs/kwaliteit nu toch hoger in.

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
26-02-2016, 11:47 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 26-02-2016 om 11:48 AM door Fre.)
Bericht: #6
RE: Nicolas Perrault, Marranges Clos du Roy 2012
(21-02-2016 01:55 PM)vinejo schreef:  Nu de 2012 in het glas.
Heel typische Bourgogneneus, putje, aards, gerookt, rijp rood fruit. Maar ook advocaat (© Margot) en geroosterd brood. In de mond eerst redelijk zacht, koel, fruitig, mineraal, milde zuren, later wordt de wijn redelijk droog met lichte bitterheid in de finale.
Ik vond de 2013 mooier maar toch is ook deze wijn knap, zeker aan de rode prijs (rekening houdend met het prijsniveau van de streek).
Zeker bij een maaltijd (gevogelte, konijn) zal deze wijn het uitstekend doen.
88(+)

Ook hier op aanraden de 2012 in het glas. Erg mooie neus: ik ontdekte blind aarbeienconfituur, rode snoepjes, lichte fumé toets, herfstbladeren maar ook een subtiele kruidentoets. Na het lezen van bovenstaand bericht, kon ik ook in het geroosterd brood inkomen. De advocaat toets vond ik, in tegenstelling tot mn vrouw, niet terug.
De verwachtingen door de aroma's in de neus worden in de mond niet geheel doorgetrokken. Fruitig fris en inderdaad erg koel aandoend. Nu al lekker maar zal m.i zeker nog wat beter worden (+2 jaar lijkt me realistisch). Zeker die droge en licht bittere finale zijn herkenbaar 87+

Ik zie trouwens gelijkenissen met de Ravaut 2012 die ik een paar maand geleden dronk. 2012 is geen top maar een goed jaar dat z'n tijd nodig zal hebben maar nu in een moeilijkere fase zit.
26-02-2016, 09:32 PM
Bericht: #7
RE: Nicolas Perrault, Marranges Clos du Roy 2012
(26-02-2016 11:47 AM)Fre schreef:  
(21-02-2016 01:55 PM)vinejo schreef:  Nu de 2012 in het glas.
Heel typische Bourgogneneus, putje, aards, gerookt, rijp rood fruit. Maar ook advocaat (© Margot) en geroosterd brood. In de mond eerst redelijk zacht, koel, fruitig, mineraal, milde zuren, later wordt de wijn redelijk droog met lichte bitterheid in de finale.
Ik vond de 2013 mooier maar toch is ook deze wijn knap, zeker aan de rode prijs (rekening houdend met het prijsniveau van de streek).
Zeker bij een maaltijd (gevogelte, konijn) zal deze wijn het uitstekend doen.
88(+)

Ook hier op aanraden de 2012 in het glas. Erg mooie neus: ik ontdekte blind aarbeienconfituur, rode snoepjes, lichte fumé toets, herfstbladeren maar ook een subtiele kruidentoets. Na het lezen van bovenstaand bericht, kon ik ook in het geroosterd brood inkomen. De advocaat toets vond ik, in tegenstelling tot mn vrouw, niet terug.
De verwachtingen door de aroma's in de neus worden in de mond niet geheel doorgetrokken. Fruitig fris en inderdaad erg koel aandoend. Nu al lekker maar zal m.i zeker nog wat beter worden (+2 jaar lijkt me realistisch). Zeker die droge en licht bittere finale zijn herkenbaar 87+

Ik zie trouwens gelijkenissen met de Ravaut 2012 die ik een paar maand geleden dronk. 2012 is geen top maar een goed jaar dat z'n tijd nodig zal hebben maar nu in een moeilijkere fase zit.

Een dagje later is deze wijn een stuk evenwichtiger. De scherpe kantjes zijn er wat afgeveild. 88-89
10-04-2016, 12:52 PM
Bericht: #8
RE: Nicolas Perrault, Marranges Clos du Roy 2012
(26-02-2016 09:32 PM)Fre schreef:  
(26-02-2016 11:47 AM)Fre schreef:  
(21-02-2016 01:55 PM)vinejo schreef:  Nu de 2012 in het glas.
Heel typische Bourgogneneus, putje, aards, gerookt, rijp rood fruit. Maar ook advocaat (© Margot) en geroosterd brood. In de mond eerst redelijk zacht, koel, fruitig, mineraal, milde zuren, later wordt de wijn redelijk droog met lichte bitterheid in de finale.
Ik vond de 2013 mooier maar toch is ook deze wijn knap, zeker aan de rode prijs (rekening houdend met het prijsniveau van de streek).
Zeker bij een maaltijd (gevogelte, konijn) zal deze wijn het uitstekend doen.
88(+)

Ook hier op aanraden de 2012 in het glas. Erg mooie neus: ik ontdekte blind aarbeienconfituur, rode snoepjes, lichte fumé toets, herfstbladeren maar ook een subtiele kruidentoets. Na het lezen van bovenstaand bericht, kon ik ook in het geroosterd brood inkomen. De advocaat toets vond ik, in tegenstelling tot mn vrouw, niet terug.
De verwachtingen door de aroma's in de neus worden in de mond niet geheel doorgetrokken. Fruitig fris en inderdaad erg koel aandoend. Nu al lekker maar zal m.i zeker nog wat beter worden (+2 jaar lijkt me realistisch). Zeker die droge en licht bittere finale zijn herkenbaar 87+

Ik zie trouwens gelijkenissen met de Ravaut 2012 die ik een paar maand geleden dronk. 2012 is geen top maar een goed jaar dat z'n tijd nodig zal hebben maar nu in een moeilijkere fase zit.

Een dagje later is deze wijn een stuk evenwichtiger. De scherpe kantjes zijn er wat afgeveild. 88-89

Nu in het glas, de 88 score vind ik eerlijk.
2013 scoor ik iets hoger.
Maar aan de rode prijs van toen zeker de moeite.. (voor een Bourgogne that is - jammer genoeg moeten we de PQ verhouding daar anders bekijken..)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
22-01-2018, 11:56 AM
Bericht: #9
RE: Nicolas Perrault, Marranges
Gisteren de 2013 gedronken.

Eerste bourgogne die ik zelf heb gekocht. Als beginnende bourgognedrinker is het niet eenvoudig om door de bomen het bos te zien in de streek, toch zeker niet als het over betaalbare wijnen gaat. Deze aan 17 euro (rode prijs Colruyt) en met de positieve indrukken hier leek me alvast een goed begin.

PnP, meteen mooie neus waarbij rood fruit en snoepgeur overheersen. Zacht en fruitig in de mond, drinkt heel vlot. Bij de afdronk blijf ik een beetje op mijn honger zitten, maar al bij al een aangename wijn en zijn geld waard.

Denken jullie dat deze wijn nog positief gaat evolueren en hoe lang zou het drinking window hiervan zijn?
22-01-2018, 01:52 PM
Bericht: #10
RE: Nicolas Perrault, Marranges
(22-01-2018 11:56 AM)redacteur schreef:  Gisteren de 2013 gedronken.

Eerste bourgogne die ik zelf heb gekocht. Als beginnende bourgognedrinker is het niet eenvoudig om door de bomen het bos te zien in de streek, toch zeker niet als het over betaalbare wijnen gaat. Deze aan 17 euro (rode prijs Colruyt) en met de positieve indrukken hier leek me alvast een goed begin.

PnP, meteen mooie neus waarbij rood fruit en snoepgeur overheersen. Zacht en fruitig in de mond, drinkt heel vlot. Bij de afdronk blijf ik een beetje op mijn honger zitten, maar al bij al een aangename wijn en zijn geld waard.

Denken jullie dat deze wijn nog positief gaat evolueren en hoe lang zou het drinking window hiervan zijn?

Ik doe er binnenkort nog eens eentje van open - denk dat die wijn wel nog even op niveau zal blijven maar we hoeven geen wonderen te verwachten - de afdronk zal er niet langer op worden vrees ik Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
22-01-2018, 07:10 PM
Bericht: #11
RE: Nicolas Perrault, Marranges
(22-01-2018 01:52 PM)vinejo schreef:  
(22-01-2018 11:56 AM)redacteur schreef:  Gisteren de 2013 gedronken.

Eerste bourgogne die ik zelf heb gekocht. Als beginnende bourgognedrinker is het niet eenvoudig om door de bomen het bos te zien in de streek, toch zeker niet als het over betaalbare wijnen gaat. Deze aan 17 euro (rode prijs Colruyt) en met de positieve indrukken hier leek me alvast een goed begin.

PnP, meteen mooie neus waarbij rood fruit en snoepgeur overheersen. Zacht en fruitig in de mond, drinkt heel vlot. Bij de afdronk blijf ik een beetje op mijn honger zitten, maar al bij al een aangename wijn en zijn geld waard.

Denken jullie dat deze wijn nog positief gaat evolueren en hoe lang zou het drinking window hiervan zijn?

Ik doe er binnenkort nog eens eentje van open - denk dat die wijn wel nog even op niveau zal blijven maar we hoeven geen wonderen te verwachten - de afdronk zal er niet langer op worden vrees ik Wink

Bedankt voor de info. Ik vermoedde al zoiets, maar goed, de resterende flessen zullen zeker niet tegen mijn zin ontkurkt worden. Tongue

Heb je toevallig nog suggesties voor bourgognes van gelijkaardig niveau in deze prijsklasse (tot 20 euro)?
22-01-2018, 07:32 PM
Bericht: #12
RE: Nicolas Perrault, Marranges
Citaat:Heb je toevallig nog suggesties voor bourgognes van gelijkaardig niveau in deze prijsklasse (tot 20 euro)?

De Bourgogne van Legros doet het elk jaar vrij goed, maar zie dat de 2014 uitverkocht is.
De Santenay Beaurepaire van Domaine Olivier is ook een lekkere wijn.
En, misschien verrassend : de Hautes-Cotes de Beaune van Denis Carré is in 2015 verrassend goed. De invloed van het jaar speelt hier. Ik heb er zelfs een blogpost aan gewijd. Volledig voor de wetenschap Rolleyes :

https://intastebudswetrust.com/2018/01/1...de-beaune/

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
22-01-2018, 07:41 PM
Bericht: #13
RE: Nicolas Perrault, Marranges
(22-01-2018 07:32 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Heb je toevallig nog suggesties voor bourgognes van gelijkaardig niveau in deze prijsklasse (tot 20 euro)?

De Bourgogne van Legros doet het elk jaar vrij goed, maar zie dat de 2014 uitverkocht is.
De Santenay Beaurepaire van Domaine Olivier is ook een lekkere wijn.
En, misschien verrassend : de Hautes-Cotes de Beaune van Denis Carré is in 2015 verrassend goed. De invloed van het jaar speelt hier. Ik heb er zelfs een blogpost aan gewijd. Volledig voor de wetenschap Rolleyes :

https://intastebudswetrust.com/2018/01/1...de-beaune/
Yep. Herkenbaar. Het credo in warme jaren luidt dan ook om wijnen te kopen die t anders moeilijk hebben om rijp te worden. Ik denk aan de Bourgogne pinot noir van Remi Jeanniard die zwaar tegenviel uit millesime 2013. De 2015 was precies village niveau. Zelfde met Gevrey's die onder de route national liggen.
22-01-2018, 08:53 PM
Bericht: #14
RE: Nicolas Perrault, Marranges
Bedankt voor de tips!
22-01-2018, 10:48 PM
Bericht: #15
RE: Nicolas Perrault, Marranges
(22-01-2018 07:41 PM)Fre schreef:  ........
Yep. Herkenbaar. Het credo in warme jaren luidt dan ook om wijnen te kopen die t anders moeilijk hebben om rijp te worden. Ik denk aan de Bourgogne pinot noir van Remi Jeanniard die zwaar tegenviel uit millesime 2013. De 2015 was precies village niveau. Zelfde met Gevrey's die onder de route national liggen.

Fre,

Daar moet je me niet van overtuigen.
Hoeveel witte grand crus en premier crus halen in de Bourgogne een niveau in de mindere jaren waar ik geen 20€ zou willen voor betalen? Wijnen die hun schraalheid proberen te verdoezelen door een overdaad van eik.
Voor rood, dan wel minder uitgesproken, zijn in hetzelfde bedje ziek.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
09-02-2018, 02:39 PM
Bericht: #16
RE: Nicolas Perrault, Marranges Clos du Roy 2012
(26-02-2016 11:47 AM)Fre schreef:  
(21-02-2016 01:55 PM)vinejo schreef:  Nu de 2012 in het glas.
Heel typische Bourgogneneus, putje, aards, gerookt, rijp rood fruit. Maar ook advocaat (© Margot) en geroosterd brood. In de mond eerst redelijk zacht, koel, fruitig, mineraal, milde zuren, later wordt de wijn redelijk droog met lichte bitterheid in de finale.
Ik vond de 2013 mooier maar toch is ook deze wijn knap, zeker aan de rode prijs (rekening houdend met het prijsniveau van de streek).
Zeker bij een maaltijd (gevogelte, konijn) zal deze wijn het uitstekend doen.
88(+)

Ook hier op aanraden de 2012 in het glas. Erg mooie neus: ik ontdekte blind aarbeienconfituur, rode snoepjes, lichte fumé toets, herfstbladeren maar ook een subtiele kruidentoets. Na het lezen van bovenstaand bericht, kon ik ook in het geroosterd brood inkomen. De advocaat toets vond ik, in tegenstelling tot mn vrouw, niet terug.
De verwachtingen door de aroma's in de neus worden in de mond niet geheel doorgetrokken. Fruitig fris en inderdaad erg koel aandoend. Nu al lekker maar zal m.i zeker nog wat beter worden (+2 jaar lijkt me realistisch). Zeker die droge en licht bittere finale zijn herkenbaar 87+

Ik zie trouwens gelijkenissen met de Ravaut 2012 die ik een paar maand geleden dronk. 2012 is geen top maar een goed jaar dat z'n tijd nodig zal hebben maar nu in een moeilijkere fase zit.
Een jaar later en nog een 2012 van de 1cru Le Clos des Rois opengedaan. Fijne neus maar de wijn is niet zeer lang. Er ontbreekt precies iets op het middenpallet. Weinig evolutie tav vorig jaar. Opnieuw droogtrekking. Even 2 dagen laten rusten.
16-06-2019, 08:56 AM
Bericht: #17
RE: Nicolas Perrault, Marranges
Dit weekend dus de Clos des Rois 2015 in het glas en gezien de duidelijke druk op mijn persoon om hierover verder te berichten... bericht ik hierover verder. ang-el

Bij openen stuift het fruit meteen uit het glas. Veel rijp rood fruit in de neus, de warme jaargang is meteen merkbaar. Verder aangevuld met enkele typische Bourgogne-elementen, maar het fruit overheerst sterk. Gul en sappig in de mond, mooi mondgevoel, genoeg zuren, bittertje (soms redelijk merkbaar, doch niet storend) in de finale. Ik had iets meer body verwacht, vooral in vergelijking met de 2013 die ik enkele keren dronk, maar dit blijft ook in het warme 2015 een lichtvoetige wijn. Op dag twee krijg ik wel het gevoel dat de wijn iets serieuzer overkomt, met wat meer body. Misschien kan dit toch nog wat tijd gebruiken.

Ook in 2015 levert Perrault een mooie, weliswaar veel rijpere wijn af. Al weet ik nu niet of ik deze verkies boven de 2013, die een stuk hoger zat in zuren en wat meer bleef nazinderen.

Blijkbaar is de 2015 al niet meer te verkrijgen bij Colruyt en staat de 2016 net op de website. Hopelijk zetten ze die eens in rode prijs, want moet ondertussen ook al 21,5 kosten... en dat is toch niet meer het koopje dat vroegere jaargangen waren.
16-06-2019, 11:49 AM
Bericht: #18
RE: Nicolas Perrault, Marranges
(16-06-2019 08:56 AM)redacteur schreef:  Dit weekend dus de Clos des Rois 2015 in het glas en gezien de duidelijke druk op mijn persoon om hierover verder te berichten... bericht ik hierover verder. ang-el

Bij openen stuift het fruit meteen uit het glas. Veel rijp rood fruit in de neus, de warme jaargang is meteen merkbaar. Verder aangevuld met enkele typische Bourgogne-elementen, maar het fruit overheerst sterk. Gul en sappig in de mond, mooi mondgevoel, genoeg zuren, bittertje (soms redelijk merkbaar, doch niet storend) in de finale. Ik had iets meer body verwacht, vooral in vergelijking met de 2013 die ik enkele keren dronk, maar dit blijft ook in het warme 2015 een lichtvoetige wijn. Op dag twee krijg ik wel het gevoel dat de wijn iets serieuzer overkomt, met wat meer body. Misschien kan dit toch nog wat tijd gebruiken.

Ook in 2015 levert Perrault een mooie, weliswaar veel rijpere wijn af. Al weet ik nu niet of ik deze verkies boven de 2013, die een stuk hoger zat in zuren en wat meer bleef nazinderen.

Blijkbaar is de 2015 al niet meer te verkrijgen bij Colruyt en staat de 2016 net op de website. Hopelijk zetten ze die eens in rode prijs, want moet ondertussen ook al 21,5 kosten... en dat is toch niet meer het koopje dat vroegere jaargangen waren.

Dank om te zwichten onder de druk! Wink
En nu dus wachten op rode prijs of (of én) september...

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
19-06-2019, 05:58 PM
Bericht: #19
RE: Nicolas Perrault, Marranges
(16-06-2019 08:56 AM)redacteur schreef:  Dit weekend dus de Clos des Rois 2015 in het glas .... Al weet ik nu niet of ik deze verkies boven de 2013.
Ai, gevaar op purisme hier! applaus

WVD (Wijnhandel Leuvin)
20-06-2019, 12:05 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-06-2019 om 12:06 PM door redacteur.)
Bericht: #20
RE: Nicolas Perrault, Marranges
(19-06-2019 05:58 PM)wvd schreef:  
(16-06-2019 08:56 AM)redacteur schreef:  Dit weekend dus de Clos des Rois 2015 in het glas .... Al weet ik nu niet of ik deze verkies boven de 2013.
Ai, gevaar op purisme hier! applaus

Na 150 posts vond ik het wel eens tijd om de purist uit te hangen! Smile

Nee, mijn ervaring met Bourgogne is veel te beperkt daarvoor. Ik denk trouwens wel dat de '15 de '13 zal overklassen met nog een jaar of twee extra op de teller. Bovendien vermoed ik dat de meesten nu al de '15 zouden verkiezen als ze beide blind kregen voorgeschoteld.


Ga naar locatie: