Zalm, asperges, lam en gratin
|
18-04-2016, 10:16 AM
Bericht: #1
|
|||
|
|||
Zalm, asperges, lam en gratin
Als voorgerechtje asperges met gerookte zalm en gepocheerde dooier: hierbij een St-Romain 'Combe Bazin' 2009 van Marc Rougeot: eindelijk op dronk, super! 90.
Als hoofdgerecht lamscarré, boontjes, gratin. Superklassiek allemaal, maar niet minder lekker: San Luciano d'ovidio 2007: enkele uren open in de fles deden deze anders wat gesloten wijn enorm deugd. Blij dat ik hiervan nog 6 flessen heb liggen. 91 Pavie-Macquin 1997: Topfinesse uit Bdx: 93 Mont-Redon 2009: was nog niet lang genoeg open om zich echt te tonen (bende zuiplappen in de familie, snap je? Ik had maar 2 flessen rood klaar staan): 90+ Musar 2007 dan maar onmiddellijk meegepakt uit de kelder, omdat ik een vermoeden had dat 't weer niet lang ging duren voor de dorst op zou komen. En gelijk had ik, met een dijk van een Libanees: 93-94 En voor den dessert nog een Bonnezaux 2003 van Fesles bovengehaald: heerlijk druivennat:91 Benst ook nog wat Champagne genuttigd. Resultaat: 9 flessen wijn voor 8 man Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel) |
|||
18-04-2016, 11:07 AM
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: Zalm, asperges, lam en gratin
(18-04-2016 10:16 AM)TheWineVet schreef: Als voorgerechtje asperges met gerookte zalm en gepocheerde dooier: hierbij een St-Romain 'Combe Bazin' 2009 van Marc Rougeot: eindelijk op dronk, super! 90. Waauw. Dat ziet er een zeer smakelijke ervaring uit !!! Lekker eten en mooie wijnen. De Bonnezaux van Château de Fesles vind ik ook schitterend. |
|||
18-04-2016, 11:09 AM
Bericht: #3
|
|||
|
|||
RE: Zalm, asperges, lam en gratin
My tastes are simple, I am easily satisfied with the best. Winston Churchil |
|||
|