Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Luis Pato - Bairrada
06-11-2016, 11:27 PM
Bericht: #1
Luis Pato - Bairrada
Onlangs passeerde ik bij Mig's World Wines in Brussel voor enkele flessen Belgische wijn, en merkte ik dat deze wijn op. Luis Pato wordt ingevoerd door Swaffou, maar Herentals is nu niet meteen de place to be, daarmee dat de wijnen tot op heden lang op mijn radar waren zonder ooit echt geproefd te worden. Gezien de wijnen van de dochter waren mijn verwachtingen hier hoog gespannen.

De instapschuimwijn op basis van 90% Maria Gomes en 10% Sercialinho. Mooie aromatische neus, rijp fruit, veel meloen, mooi zonnig. In de mond echter vrij zwaar, Maria Gomes is blijkbaar een druif die niet meteen bekend staat voor haar aciditeit, en eigenlijk net iets te lomp. Ik denk dat het met een lagere dosage (dit is brut) misschien iets aangenamer was geweest, want de indruk van zoet, zwoel fruit zonder ondersteunende frisheid is moeilijk. Interessant om te proeven, toegankelijk ook voor mensen die niet zo intens met wijn bezig zijn, maar niet gigantisch memorabel.
04-03-2018, 09:29 PM
Bericht: #2
RE: Luis Pato - Bairrada
Vinha Barrosa Vinhas Velhas 2010, Vinho Regional Beiras

100% baga. Toen ik de wijn opendeed kreeg ik een heel fijne nobele neus van kersjes, en edel hout. In de mond hoge zuren, maar een zeer spannende fijne wijn. Tegen de avond waren de zuren mooi geintegreerd en had de wijn aan volume gewonnen. De neus zat nu meer op zwart fruit, wat gerookte bacon, chocolade. In de mond ook een vrij volle wijn, maar nog altijd goed fris gehouden door de zuren, stevige maar rijpe tannines. Ik had echter liever de wijn zoals hij was na openen. Spannender. Op dag twee is hij weer wat van dat breedwaaierige verloren, maar komt nu ook wat eenvoudiger over. Misschien had de wijn nog een jaar of twee drie moeten liggen voor open te doen.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
25-03-2018, 09:32 PM
Bericht: #3
RE: Luis Pato - Bairrada
Rebel 2012

Dit is de instapwijn van Luis Pato, ook van 100% baga. Eerlijk gezegd vond ik deze wijn interessanter dan de Vinha Barrosa, die voor mij wat zwaar in de make-up zat. Deze Rebel is wat minder opgelaakt, maar nog altijd geen fruitig zomerwijntje. Kersen, goede zuren, redelijk vol, goede fraicheur. Maar om nu te zeggen dat ik dit domein opnieuw ga opzoeken. Mja, ik mis toch iets...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: