Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kerst 2016
21-12-2016, 10:14 PM
Bericht: #1
Kerst 2016
Ze komen er weer aan, de hoogdagen voor smaakpapillen en geurreceptoren cheers
Wat te eten en niet minder belangrijk, wat erbij te zwelgen?
Hier eerst wat happekes (zalm/pesto, gerookte paling/rattes/zure room, foie gras/bloedworst/kastanje/zoetzuurtje, rundstartaar/rode biet) met Rochet-Bocart Brut erbij.
Dan Lotte/knolselder/grijze garnalen/tuinbonen met erbij nen blindganger van ons vader
Dan Wetterse en Duffelse hazerug/risotto/bospaddestoel/butternut met Chianti classico riserva Vigna viacosta 2010 van Rodano en nog ene van ons vader
Om te eindigen een ijstaart met chocolade en nog vanalles en/of Christmaspudding met brandy-soaked cherries en creme anglaise. Ne Madeira 5y boal zal er wel bij passen, zekerswijn

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
22-12-2016, 12:36 AM
Bericht: #2
RE: Kerst 2016
(21-12-2016 10:14 PM)TheWineVet schreef:  Ze komen er weer aan, de hoogdagen voor smaakpapillen en geurreceptoren cheers
Wat te eten en niet minder belangrijk, wat erbij te zwelgen?
Hier eerst wat happekes (zalm/pesto, gerookte paling/rattes/zure room, foie gras/bloedworst/kastanje/zoetzuurtje, rundstartaar/rode biet) met Rochet-Bocart Brut erbij.
Dan Lotte/knolselder/grijze garnalen/tuinbonen met erbij nen blindganger van ons vader
Dan Wetterse en Duffelse hazerug/risotto/bospaddestoel/butternut met Chianti classico riserva Vigna viacosta 2010 van Rodano en nog ene van ons vader
Om te eindigen een ijstaart met chocolade en nog vanalles en/of Christmaspudding met brandy-soaked cherries en creme anglaise. Ne Madeira 5y boal zal er wel bij passen, zekerswijn

Ik zet alles op den blindganger van ons vader! Smile

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
23-12-2016, 08:26 PM
Bericht: #3
RE: Kerst 2016
Geen idee wat mijn lieve zus zondag op tafel zal toveren, dus neem ik gemend mee.
Champagne voor iedereen, wit voor ons ma en een lekkere rode voor ons pa.

Collard-Picard Champagne Cuvée Prestige Brut ( apero )
Domaine des Sénéchaux Châteauneuf-du-Pape Blanc 2012 ( diner )
Château Belair 2007 ( diner )

Weinig animo voor dessertwijn in onze familie, dus dat flesje hou ik liever op kelder.

Mathijs

When in doubt ... drink Pomerol !
24-12-2016, 11:41 AM
Bericht: #4
RE: Kerst 2016
(21-12-2016 10:14 PM)TheWineVet schreef:  Ze komen er weer aan, de hoogdagen voor smaakpapillen en geurreceptoren cheers
Wat te eten en niet minder belangrijk, wat erbij te zwelgen?
Hier eerst wat happekes (zalm/pesto, gerookte paling/rattes/zure room, foie gras/bloedworst/kastanje/zoetzuurtje, rundstartaar/rode biet) met Rochet-Bocart Brut erbij.
Dan Lotte/knolselder/grijze garnalen/tuinbonen met erbij nen blindganger van ons vader
Dan Wetterse en Duffelse hazerug/risotto/bospaddestoel/butternut met Chianti classico riserva Vigna viacosta 2010 van Rodano en nog ene van ons vader
Om te eindigen een ijstaart met chocolade en nog vanalles en/of Christmaspudding met brandy-soaked cherries en creme anglaise. Ne Madeira 5y boal zal er wel bij passen, zekerswijn
Den 2de rode is toch ene van mij: cavallotto Barbera d'alba 2012. En de tuinbonen zijn door zeekraal veranderd. De bospaddestoelen zijn pied de mouton. Het meeste is zelfs al klaarwijn

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
24-12-2016, 12:03 PM
Bericht: #5
RE: Kerst 2016
(24-12-2016 11:41 AM)TheWineVet schreef:  
(21-12-2016 10:14 PM)TheWineVet schreef:  Ze komen er weer aan, de hoogdagen voor smaakpapillen en geurreceptoren cheers
Wat te eten en niet minder belangrijk, wat erbij te zwelgen?
Hier eerst wat happekes (zalm/pesto, gerookte paling/rattes/zure room, foie gras/bloedworst/kastanje/zoetzuurtje, rundstartaar/rode biet) met Rochet-Bocart Brut erbij.
Dan Lotte/knolselder/grijze garnalen/tuinbonen met erbij nen blindganger van ons vader
Dan Wetterse en Duffelse hazerug/risotto/bospaddestoel/butternut met Chianti classico riserva Vigna viacosta 2010 van Rodano en nog ene van ons vader
Om te eindigen een ijstaart met chocolade en nog vanalles en/of Christmaspudding met brandy-soaked cherries en creme anglaise. Ne Madeira 5y boal zal er wel bij passen, zekerswijn
Den 2de rode is toch ene van mij: cavallotto Barbera d'alba 2012. En de tuinbonen zijn door zeekraal veranderd. De bospaddestoelen zijn pied de mouton. Het meeste is zelfs al klaarwijn

Als ik eens moet komen voorproeven? Cool

Geniet ervan! Wink

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
24-12-2016, 01:35 PM
Bericht: #6
RE: Kerst 2016
(24-12-2016 11:41 AM)TheWineVet schreef:  
(21-12-2016 10:14 PM)TheWineVet schreef:  Ze komen er weer aan, de hoogdagen voor smaakpapillen en geurreceptoren cheers
Wat te eten en niet minder belangrijk, wat erbij te zwelgen?
Hier eerst wat happekes (zalm/pesto, gerookte paling/rattes/zure room, foie gras/bloedworst/kastanje/zoetzuurtje, rundstartaar/rode biet) met Rochet-Bocart Brut erbij.
Dan Lotte/knolselder/grijze garnalen/tuinbonen met erbij nen blindganger van ons vader
Dan Wetterse en Duffelse hazerug/risotto/bospaddestoel/butternut met Chianti classico riserva Vigna viacosta 2010 van Rodano en nog ene van ons vader
Om te eindigen een ijstaart met chocolade en nog vanalles en/of Christmaspudding met brandy-soaked cherries en creme anglaise. Ne Madeira 5y boal zal er wel bij passen, zekerswijn
Den 2de rode is toch ene van mij: cavallotto Barbera d'alba 2012. En de tuinbonen zijn door zeekraal veranderd. De bospaddestoelen zijn pied de mouton. Het meeste is zelfs al klaarwijn

Hoelaat gaan we van start ? Smile

Geniet ervan !
Die madeira is dat degene die je eens meehad op een ebriosi ?
Mmmmmadeira Smile .
25-12-2016, 02:18 AM
Bericht: #7
RE: Kerst 2016
Kerst bij zus en schoonbroer...
wijn
Chateau La Tour Carnet 2009:nogal lactisch, goede materie

Chateau Magdelaine 2006: nog fruitig, wel wat gesloten, in de mond niet echt evenwichtig, korte afdronk. Heb de fles mee om morgen een tweede kans te geven.

ChateauLeoville Las Cases 1993: neus rood fruit, kruidig, niet zéer complex. Heel elegant en evenwichtig, t vet is er wel af maar een delicatesse in de mond.

Chateau Palmer 1998: hieraan bléef ik maar ruiken, wat een bouquet! Ook in de mond perfect rijp en complex, evenwicht, lengte, afdronk. Schitterend.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
25-12-2016, 07:38 PM
Bericht: #8
RE: Kerst 2016
(25-12-2016 02:18 AM)vinejo schreef:  Kerst bij zus en schoonbroer...
wijn
Chateau La Tour Carnet 2009:nogal lactisch, goede materie

Chateau Magdelaine 2006: nog fruitig, wel wat gesloten, in de mond niet echt evenwichtig, korte afdronk. Heb de fles mee om morgen een tweede kans te geven.

ChateauLeoville Las Cases 1993: neus rood fruit, kruidig, niet zéer complex. Heel elegant en evenwichtig, t vet is er wel af maar een delicatesse in de mond.

Chateau Palmer 1998: hieraan bléef ik maar ruiken, wat een bouquet! Ook in de mond perfect rijp en complex, evenwicht, lengte, afdronk. Schitterend.

Tweede dag is de Magdelaine niks verbeterd, wel wat minder hoekig maar karikaturale houtlagering (caramel) en niks elegantie. Een perfecte wijn voor Bordeauxbashers Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
26-12-2016, 09:06 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 26-12-2016 om 09:09 PM door Mathijs81.)
Bericht: #9
RE: Kerst 2016
(23-12-2016 08:26 PM)Mathijs81 schreef:  Geen idee wat mijn lieve zus zondag op tafel zal toveren, dus neem ik gemend mee.
Champagne voor iedereen, wit voor ons ma en een lekkere rode voor ons pa.

Collard-Picard Champagne Cuvée Prestige Brut ( apero )
Domaine des Sénéchaux Châteauneuf-du-Pape Blanc 2012 ( diner )
Château Belair 2007 ( diner )

Weinig animo voor dessertwijn in onze familie, dus dat flesje hou ik liever op kelder.

Mathijs

Het is maar magertjes geworden, deels door het gebrek aan interesse rond de tafel.

Champagne werd Goutorbe 2006 - dat liep vlotjes naar binnen en kwamen we eigenlijk tekort met één fles ( voor vijf man ).
Dan maar lichte animo voor de CH9 zo dat ik wijselijk besliste om de rode ( gewisseld voor Carillon Angelus 2007 ) maar niet te ontkurken.

Ik zal later deze week dan nog maar een extra Kerstdag inhalen Slurp

PS - qua namme namme werd het steengrill - recept voor het goeie werk in "ferm overboeffen" ....

Mathijs

When in doubt ... drink Pomerol !
26-12-2016, 09:33 PM
Bericht: #10
RE: Kerst 2016
(26-12-2016 09:06 PM)Mathijs81 schreef:  
(23-12-2016 08:26 PM)Mathijs81 schreef:  Geen idee wat mijn lieve zus zondag op tafel zal toveren, dus neem ik gemend mee.
Champagne voor iedereen, wit voor ons ma en een lekkere rode voor ons pa.

Collard-Picard Champagne Cuvée Prestige Brut ( apero )
Domaine des Sénéchaux Châteauneuf-du-Pape Blanc 2012 ( diner )
Château Belair 2007 ( diner )

Weinig animo voor dessertwijn in onze familie, dus dat flesje hou ik liever op kelder.

Mathijs

Het is maar magertjes geworden, deels door het gebrek aan interesse rond de tafel.

Champagne werd Goutorbe 2006 - dat liep vlotjes naar binnen en kwamen we eigenlijk tekort met één fles ( voor vijf man ).
Dan maar lichte animo voor de CH9 zo dat ik wijselijk besliste om de rode ( gewisseld voor Carillon Angelus 2007 ) maar niet te ontkurken.

Ik zal later deze week dan nog maar een extra Kerstdag inhalen Slurp

PS - qua namme namme werd het steengrill - recept voor het goeie werk in "ferm overboeffen" ....

Mathijs

Hoe presteerde de ch9 van senechaux?
26-12-2016, 11:17 PM
Bericht: #11
RE: Kerst 2016
(25-12-2016 07:38 PM)vinejo schreef:  
(25-12-2016 02:18 AM)vinejo schreef:  Kerst bij zus en schoonbroer...
wijn
Chateau La Tour Carnet 2009:nogal lactisch, goede materie

Chateau Magdelaine 2006: nog fruitig, wel wat gesloten, in de mond niet echt evenwichtig, korte afdronk. Heb de fles mee om morgen een tweede kans te geven.

ChateauLeoville Las Cases 1993: neus rood fruit, kruidig, niet zéer complex. Heel elegant en evenwichtig, t vet is er wel af maar een delicatesse in de mond.

Chateau Palmer 1998: hieraan bléef ik maar ruiken, wat een bouquet! Ook in de mond perfect rijp en complex, evenwicht, lengte, afdronk. Schitterend.

Tweede dag is de Magdelaine niks verbeterd, wel wat minder hoekig maar karikaturale houtlagering (caramel) en niks elegantie. Een perfecte wijn voor Bordeauxbashers Wink
Wijnen die hun etiket niet waarmaken kom je alle wijnstreken tegen. Maar zou dit ook niet aan het jaartal liggen?
26-12-2016, 11:22 PM
Bericht: #12
RE: Kerst 2016
(26-12-2016 11:17 PM)Fre schreef:  
(25-12-2016 07:38 PM)vinejo schreef:  
(25-12-2016 02:18 AM)vinejo schreef:  Kerst bij zus en schoonbroer...
wijn
Chateau La Tour Carnet 2009:nogal lactisch, goede materie

Chateau Magdelaine 2006: nog fruitig, wel wat gesloten, in de mond niet echt evenwichtig, korte afdronk. Heb de fles mee om morgen een tweede kans te geven.

ChateauLeoville Las Cases 1993: neus rood fruit, kruidig, niet zéer complex. Heel elegant en evenwichtig, t vet is er wel af maar een delicatesse in de mond.

Chateau Palmer 1998: hieraan bléef ik maar ruiken, wat een bouquet! Ook in de mond perfect rijp en complex, evenwicht, lengte, afdronk. Schitterend.

Tweede dag is de Magdelaine niks verbeterd, wel wat minder hoekig maar karikaturale houtlagering (caramel) en niks elegantie. Een perfecte wijn voor Bordeauxbashers Wink
Wijnen die hun etiket niet waarmaken kom je alle wijnstreken tegen. Maar zou dit ook niet aan het jaartal liggen?

Ja inderdaad, dronk al een aantal 2006 wijnen die in hetzelfde bedje ziek waren.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
27-12-2016, 07:50 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 27-12-2016 om 07:50 PM door TheWineVet.)
Bericht: #13
RE: Kerst 2016
Hier eerst wat happekes (zalm/pesto, gerookte paling/rattes/zure room, foie gras/bloedworst/kastanje/zoetzuurtje, rundstartaar/rode biet) met Rochet-Bocart Brut erbij en ne Charpentier Réserve.
Dan Lotte/knolselder/grijze garnalen/zeekraal met erbij nen St-Aubin 1cru 'En montceau' 2011: deze had een oxidatief tintje in de neus, maar niets van dat in de fantastische mond. Flesvariatie, want onlangs geproefd en niets van dat. Daarna nog ne Chassagne-Montrachet 'les voillenots' 2012 van Maroslavac: wat gesloten nog, maar na een tijdje kwam z'n typiciteit erdoor. Mooi.
Dan Wetterse en Duffelse hazerug/risotto/bospaddestoel/butternut met Chianti classico riserva Vigna viacosta 2010 van Rodano, ne Barbaera d'alba 2012 van Cavallotto en de Merindoc Shiraz 2005: deze was 5 klassen hoger dan de vorige, die ook zeermooi waren. Gelukkig de juiste keuze gemaakt en de merindoc op 't einde geplaatst. Was de goedkoopste nochtans: 93+
Om te eindigen een ijstaart met chocolade en nog vanalles en/of Christmaspudding met brandy-soaked cherries en creme anglaise. Gene Madeira 5y boal , maar ne vers geopende kerstcadeau: Chateau coutet 1997 Barsac: hemels!!

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
29-12-2016, 01:49 PM
Bericht: #14
RE: Kerst 2016
Shelmerdine Merindoc Shiraz 2005, Heathcote, Australia is een exclusieve wijn, in Europa niet meer te verkrijgen!

Grtz.

In blind, we trust Cool


Ga naar locatie: