Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Neil Ellis
22-01-2021, 09:17 PM
Bericht: #21
RE: Neil Ellis
Negen jaar na de vorige TN Smile

De Grenache 2015 van Neil Ellis. Uit Piekenierskloof, zo een beetje de haut lieu voor Grenache in Zuid-Afrika.

Leuk neusje dat zo op de rand balanceert van framboosjes en kriekjes. Wat peper ook.

In de mond is dit iets meer grenache dan wat je zou denken op basis van de neus, want toch redelijk wat body en rondeur door het alcoholgehalte (14°C), maar ook goede zuren, en rijpe tannines.

Niet de grootste complexiteit, maar wel een grenache met een zekere fraicheur, wat voor mij een goede zaak is. Benieuwd wat dit morgen nog gaat geven.

Edit : op dag twee was deze wijn nog beter, meer uitgepuurd, iets strakker. Had dat ergens ook wel verwacht. Een wijn die dus zeker nog niet aan zijn hoogtepunt zit.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
23-01-2021, 08:49 PM
Bericht: #22
RE: Neil Ellis
Whitehall Chardonnay 2018, Elgin

Ik heb me laten adviseren in de winkel om ook eens deze Chardonnay te proberen.

Leuk neusje, dat mij in eerste instantie wat aan een Chablis doet denken, maar misschien een rijp jaar dan. Ik ruik citroen, maar eerder citroensnoepjes dan. Na wat openstaan evolueert de neus wat naar papaya, en zelfs wat honing. Een vleugje bloemig ook. Op zich vond ik het positief van geen zwaar geboiseerde chardonnay te ruiken.

In de mond valt direct het rijp-zure contrast op dat zich aankondigde in de neus met de citroensnoepjes, en vrij knapperige zuren. Tegelijkertijd ook heel romig en een toetsje “oud” hout. Allemaal goed totnogtoe, maar ergens heb ik het gevoel dat deze wijn niet 100% droog is. Zeker naar de afdronk toe valt die romigheid op. En dat vind wel een afknapper bij Chardonnay. Het ontneemt me de zin naar de volgende slok.

Hopelijk wat beterschap morgen.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: