Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bordeaux 2017
17-05-2018, 02:36 PM
Bericht: #61
RE: Bordeaux 2017
(17-05-2018 12:46 PM)don quichotte schreef:  
(17-05-2018 11:47 AM)Kupers schreef:  
(16-05-2018 07:06 PM)don quichotte schreef:  Voor mij hebben deze feiten wel zin. Voor jou Kupers misschien niet.
De geciteerde cijfers ( 2010; 2011: 2014) motiveren mij van niet in primeur aan te kopen.( ik moet nog altijd de eerste fles en primeur aankopen)
En ik denk ook dat lezers die zich niet kunnen veroorloven wijnen uit het duurdere segment te kopen daar een boodschap aan hebben en die maar 1 of 2 flesjes van meer dan 20€ willen kopen.

Ik heb hier nooit geschreven dat wvd er ver naast zat of dit willen aantonen. Ik wilde enkel een boodschap geven wat één van mijn standpunten is t.o.v. primeuraankopen.

En bij Young Charly koop ik al lang geen wijn meer.
Daar moet je direct tot de groep "horeca" of "detail" behoren om van min of meer aantrekkelijke prijzen te kunnen genieten.
Ook ga je daar de primeurs onder volledige eenheidsverpakking moeten kopen.(6 of 12). Een normale zaak bij primeuraankoop.

Ben je een bevoorrechte cliënt van Young Charly of heb je daar een bijzondere relatie mee dat je die info wat betreft Marquis de Termes 2017 heb gekregen ? Dit laatste is je dan zeker gegund.
Ik krijg de nieuwsbrief " Primeur wijnen" niet. Stond het daar in?

Je maakt een niet representatieve vergelijking lijkt me, omdat je je niet op de 'correcte' prijs baseert. Ik heb je dezelfde vraag ooit gesteld in een andere topic, zonder een antwoord, maar wat is voor jou de prijs van een wijn? Die waaraan dat deze courant te krijgen is, of die waar gedurende een korte periode en/of op een beperkte locatie korting op wordt gegeven? Dit is wel relevant, zeker gezien niet idereen continu ogen en oren kan of wil openhouden voor kortingen om vervolgens van hot naar haar te crossen.

Alle begrip voor het missionariswerk, ik geeft gerust toe dat ik er ook al mijn voordeel mee heb gedaan, maar het moet niet in iedere topic over prijzen gaan, en dan vooral als het kwestie is van wel A (de uitzonderingsprijs waaraan je hem hebt gevonden) maar niet B (waar en wanneer) te willen delen. Daarnaast draag je zo wel bij aan een incorrect imago van wijnhandelaren die enkel maar zakkenvullers zijn omdat ze een marge durven te nemen op wat ze verkopen.

Geen specifieke relatie, gewoon een inschrijving op denieuwsbrief die binnenliep op hetzelfde moment, als Topwijnen hun prijs reeds had gecommuniceerd zou ik hen als voorbeeld hebben gebruikt.

Kruger, vandaag heeft Young Charly de primeur prijs van de Marquis de Terme ook op zijn website gezet.

Als je aan mij vraagt wat is een "correcte" prijs voor wijn dan kan ik daar geen alles omvattend antwoord op geven.
Ik heb me ooit bezig gehouden om aan wijnhandelaars ( in binnen en buitenland) te vragen wat ze bedoelen met correcte prijs; adviesprijs, onze prijs; normale prijs, meilleur prix, prix courant, prix conseillé, prezzi più bassi, prix départ propriété.....
Met sommige antwoorden kan je dan alle kanten uit.Wink
Interessant was het plaatje van "prix départ propriété" te analyseren van bv 1Jour1Vin. huhuh

Het kan zijn dat ik een niet representatieve vergelijking maak en dat deze subjectief is.
Maar er lopen er nog (veel) rond die dit op deze "niet representatieve" manier benaderen. ( cfr het koopgedrag in onze grensstreken (Auchan) en Internet)
De tegenreactie is dan ook soms dat je de prijzen in binnenland niet kan/mag vergelijken met die van het buitenland.Gek?

Een gedeelte van mijn professionele loopbaan verliep binnen " purchasing/procurement" en daar ging het soms over multi-million-dollar contracten.
Toen heb ik veel geleerd over prijzen, prijsvergelijkingen, negociatie......

Euhm, excuseer de vraag, maar hoe weet je of de "prix départ" bij 1j1vin steeds correct is?

Bij gebrek aan direct antwoord, leest mijn vertaal-app je antwoord als volgt: "de enige juiste prijs voor een wijn = de laagste prijs waaraan ik m kan krijgen/ / ooit heb kunnen krijgen"

De "race to the bottom" dus huhuh
17-05-2018, 09:06 PM
Bericht: #62
RE: Bordeaux 2017
Misschien zit ik in een beetje een uitzonderlijke situatie, maar ik wil er toch even tussen vliegen. Zelf heb ik ook nog nooit wat in primeur gekocht. Het komt bij altijd een beetje over als een pervers systeem, waarbij de hele verantwoordelijkheid van de transactie op het conto van de koper komt te liggen in ruil voor een paar euro korting.

Nu, hier komen zelden flessen op tafel van meer dan 50 euro, dus zo'n Figeac aan 200 euro kan, zonder enige pijn aan mijn hart, aan mijn reet roesten, die is dat immers gewoon niet waard en de Figeacs die ik ooit drinkklaar kon proeven (en kopen aan een euro of 40-50) vond ik niet eens zo overtuigend.
Maar als het er dan toch eens op aan komt om een grotere wijn aan te schaffen, dan kan het me echt niet schelen of ik die nu 56 of 64 euro moet betalen...
17-05-2018, 10:05 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-05-2018 om 10:07 PM door Mathijs81.)
Bericht: #63
RE: Bordeaux 2017
(17-05-2018 09:06 PM)Jordaens schreef:  .... in ruil voor een paar euro korting.

Toch wat schromelijk onderschat denk ik ... om sommige wijnen zal dat kloppen, op andere weer niet.
Wil ik even het voorbeeld van Tertre Roteboeuf 2015 nemen. Zelf aangekocht en nu nog te koop bij wijnhandel X.

- Primeur prijs : 169,40 Euro
- Huidige prijs : 301,36 Euro

Dus tussen de tijd dat ik de kist had besteld en betaald in 2016, zou ik nu in 2018 al 131,96 Euro / fles moeten opleggen - doet dat even voor een kist (6).

De zaakvoerder gaf aan - toen we onze wijnen gingen ophalen - dat we bij de gelukkigen / snelle beslissers waren om deze aan de eerste schijf in te kopen.

Maar ja, prijzen vragen is nog niet centen in de kassa ... is een beetje zoals een veiling ... iedereen hoopt een miljoen euro te krijgen voor een prul van 10 euro ... het is wat de zot ervoor wil betalen zeker ?

Mathijs

When in doubt ... drink Pomerol !
17-05-2018, 10:23 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-05-2018 om 11:28 PM door don quichotte.)
Bericht: #64
RE: Bordeaux 2017
(17-05-2018 02:36 PM)Vinogan(s) schreef:  
(17-05-2018 12:46 PM)don quichotte schreef:  
(17-05-2018 11:47 AM)Kupers schreef:  
(16-05-2018 07:06 PM)don quichotte schreef:  Voor mij hebben deze feiten wel zin. Voor jou Kupers misschien niet.
De geciteerde cijfers ( 2010; 2011: 2014) motiveren mij van niet in primeur aan te kopen.( ik moet nog altijd de eerste fles en primeur aankopen)
En ik denk ook dat lezers die zich niet kunnen veroorloven wijnen uit het duurdere segment te kopen daar een boodschap aan hebben en die maar 1 of 2 flesjes van meer dan 20€ willen kopen.

Ik heb hier nooit geschreven dat wvd er ver naast zat of dit willen aantonen. Ik wilde enkel een boodschap geven wat één van mijn standpunten is t.o.v. primeuraankopen.

En bij Young Charly koop ik al lang geen wijn meer.
Daar moet je direct tot de groep "horeca" of "detail" behoren om van min of meer aantrekkelijke prijzen te kunnen genieten.
Ook ga je daar de primeurs onder volledige eenheidsverpakking moeten kopen.(6 of 12). Een normale zaak bij primeuraankoop.

Ben je een bevoorrechte cliënt van Young Charly of heb je daar een bijzondere relatie mee dat je die info wat betreft Marquis de Termes 2017 heb gekregen ? Dit laatste is je dan zeker gegund.
Ik krijg de nieuwsbrief " Primeur wijnen" niet. Stond het daar in?

Je maakt een niet representatieve vergelijking lijkt me, omdat je je niet op de 'correcte' prijs baseert. Ik heb je dezelfde vraag ooit gesteld in een andere topic, zonder een antwoord, maar wat is voor jou de prijs van een wijn? Die waaraan dat deze courant te krijgen is, of die waar gedurende een korte periode en/of op een beperkte locatie korting op wordt gegeven? Dit is wel relevant, zeker gezien niet idereen continu ogen en oren kan of wil openhouden voor kortingen om vervolgens van hot naar haar te crossen.

Alle begrip voor het missionariswerk, ik geeft gerust toe dat ik er ook al mijn voordeel mee heb gedaan, maar het moet niet in iedere topic over prijzen gaan, en dan vooral als het kwestie is van wel A (de uitzonderingsprijs waaraan je hem hebt gevonden) maar niet B (waar en wanneer) te willen delen. Daarnaast draag je zo wel bij aan een incorrect imago van wijnhandelaren die enkel maar zakkenvullers zijn omdat ze een marge durven te nemen op wat ze verkopen.

Geen specifieke relatie, gewoon een inschrijving op denieuwsbrief die binnenliep op hetzelfde moment, als Topwijnen hun prijs reeds had gecommuniceerd zou ik hen als voorbeeld hebben gebruikt.

Kupers, vandaag heeft Young Charly de primeur prijs van de Marquis de Terme ook op zijn website gezet.

Als je aan mij vraagt wat is een "correcte" prijs voor wijn dan kan ik daar geen alles omvattend antwoord op geven.
Ik heb me ooit bezig gehouden om aan wijnhandelaars ( in binnen en buitenland) te vragen wat ze bedoelen met correcte prijs; adviesprijs, onze prijs; normale prijs, meilleur prix, prix courant, prix conseillé, prezzi più bassi, prix départ propriété.....
Met sommige antwoorden kan je dan alle kanten uit.Wink
Interessant was het plaatje van "prix départ propriété" te analyseren van bv 1Jour1Vin. huhuh

Het kan zijn dat ik een niet representatieve vergelijking maak en dat deze subjectief is.
Maar er lopen er nog (veel) rond die dit op deze "niet representatieve" manier benaderen. ( cfr het koopgedrag in onze grensstreken (Auchan) en Internet)
De tegenreactie is dan ook soms dat je de prijzen in binnenland niet kan/mag vergelijken met die van het buitenland.Gek?

Een gedeelte van mijn professionele loopbaan verliep binnen " purchasing/procurement" en daar ging het soms over multi-million-dollar contracten.
Toen heb ik veel geleerd over prijzen, prijsvergelijkingen, negociatie......

Euhm, excuseer de vraag, maar hoe weet je of de "prix départ" bij 1j1vin steeds correct is?

Bij gebrek aan direct antwoord, leest mijn vertaal-app je antwoord als volgt: "de enige juiste prijs voor een wijn = de laagste prijs waaraan ik m kan krijgen/ / ooit heb kunnen krijgen"

De "race to the bottom" dus huhuh

Door de aangegeven prijzen van 1Jour1vin voor "prix départ propriété" te vergelijken met aangevraagde prijzen van de domeinen zelf.( Als particulier voor 1 of meerdere flessen)
Ik kreeg amper 1 reactie op 5 van de aangeschreven domeinen.
Deze domeinen vermoedden wellicht dat ik cliënt ben bij 1Jour1vin en zullen 1Jour1vin niet in de weg lopen.
Ook de reactie van 1Jour1Vin vond ik ondermaats toen ik hen informeerde dat sommige Bordeaux wijnen op onze lokale markt goedkoper waren. Dat waren dan volgens 1Jour1Vin allemaal promoties of supermarktaanbiedingen waarvoor ze het verschil in prijs niet terug betalen.
De slogan: "Si vous trouvez moins cher ailleurs, on vous rembourse la différence" is ondertussen beperkt voor prijzen van enkel de Franse competitie die een Franse website hebben enz.

"race to the bottom" ; daar zit heel wat waarheid in. You play the game or you quit it.
Een keiharde realiteit en of die goed of slecht is is een andere discussie.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
17-05-2018, 11:54 PM
Bericht: #65
RE: Bordeaux 2017
Mijn kelder is makkelijk 30 tot 40% goedkoper dan de gangbare prijzen het is een hobby in een hobby om op zoek te gaan naar de beste prijs op het beste moment en ik ben daar best fier op.
Maar om daar zoals Don met elke posting op terug te komen is overdreven.
Het gaat dan over koopjes uit het verleden waar niemand iets aan heeft, gebakken lucht.
@Don, je zou beter top aanbiedingen posten onder de rubriek koopjes, don't worry, het zal geen rush worden bij die handelaar omdat iedereen zijn agenda er toch iets anders uitziet.

Grtz

In blind, we trust Cool
18-05-2018, 05:53 AM
Bericht: #66
RE: Bordeaux 2017
(17-05-2018 12:46 PM)don quichotte schreef:  Een gedeelte van mijn professionele loopbaan verliep binnen " purchasing/procurement" en daar ging het soms over multi-million-dollar contracten.
Toen heb ik veel geleerd over prijzen, prijsvergelijkingen, negociatie......

t Is dus gewoon beroepsmisvorming.. Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
18-05-2018, 08:50 AM
Bericht: #67
RE: Bordeaux 2017
Die "wat de zot ervoor geeft" van Matthijs is natuurlijk de nagel op de kop. Een uitdrukking die m.i. trouwens uit de veilingwereld komt.

Maar alles heeft toch zo zijn objectieve limieten. Neem nu die Tertre Roteboeuf. Eén keer in mijn leven geproefd, toen wijnprijzen nog relatief normaal waren. Maar toen al opzij gezet als "is het dat maar". Daar ga ik zoveel jaren later geen 160, laat staan 300 euro meer voor betalen. Maar als het wegens hoogdringendheid zou moeten dan zou ik de prijs betalen voor wat beschikbaar is en niet meer omzien. Het is dan gewoon de keuze tussen "zot" en "nog zotter".

Als iemand er echter groot plezier in schept om overal op zoek te gaan naar de bodemprijs van een fles wijn (er zijn ook mensen die coupons verzamelen of prentjes van de Rode Duivels), dan gun ik die dat van harte.
18-05-2018, 09:06 AM
Bericht: #68
RE: Bordeaux 2017
(18-05-2018 05:53 AM)vinejo schreef:  
(17-05-2018 12:46 PM)don quichotte schreef:  Een gedeelte van mijn professionele loopbaan verliep binnen " purchasing/procurement" en daar ging het soms over multi-million-dollar contracten.
Toen heb ik veel geleerd over prijzen, prijsvergelijkingen, negociatie......

t Is dus gewoon beroepsmisvorming.. Wink

Zo had ik het inderdaad ook begrepen Smile
18-05-2018, 09:33 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 18-05-2018 om 09:41 AM door don quichotte.)
Bericht: #69
RE: Bordeaux 2017
@Fleer,

Citaat:Het gaat dan over koopjes uit het verleden waar niemand iets aan heeft, gebakken lucht.

Een politieker had het gisteren ook over gebakken lucht. Sommigen hebben hier iets aan; sommigen niets. Ik ga hier niet verder op in want dit zou ons te ver leiden


Citaat:@Don, je zou beter top aanbiedingen posten onder de rubriek koopjes, don't worry, het zal geen rush worden bij die handelaar omdat iedereen zijn agenda er toch iets anders uitziet.


Ik heb van jou en ook anderen geen raad te ontvangen wat ik beter zou doen van wat ik hier post op het forum.
En als het je niet aanstaat dan moet je mijn onzinnige prijsverwijzingen maar niet lezen.
Vroeger publiceerde ik hier wel de lage prijzen onder rubriek koopjes. Ik heb wel geleerd dat dit niet zo verstandig was en:
-dat er wel forumbezoekers waren die wel vlugger dan mij waren ( die hier nog nooit een post hebben gepubliceerd.)
-dat er forumbezoekers van ketens waren waren die hier ook op he forum zitten die beter niet wisten wat er bij bepaalde afdelingen gebeurde.
-en "last but not least" ik heb daarna zeer dikwijls bij deze ontdekkingen meerdere forumbezoekers, vrienden, kennissen ……..vlug geïnformeerd (telefoon; pm, e-mail) dat er koopjes te doen waren. Dit jaar zijn er al honderden flessen van die koopjes door mijn handen gegaan die ik gedeeld heb met derden. Ik zie van jou nog niet hetzelfde gebeuren. En de vrienden die hier in aanmerking voor komen wens ik nog altijd zelf te kiezen.

@ Jo,
Citaat:t Is dus gewoon beroepsmisvorming..

Mag je van mij gerust zo schrijven.
Mijn opgedane professionele ervaring heeft me veel bijgedragen voor beslissingen die ik later in het private leven neem/nam en vooral leerde dingen kritisch te benaderen.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
18-05-2018, 10:28 AM
Bericht: #70
RE: Bordeaux 2017
Het zou hier dus over Bordeaux 2017 gaan Cool

Heren, uiteindelijk post iedereen op het forum wat hij/zij wil, zolang het beleefd en geargumenteerd blijft. Uiteraard is het leuk als er koopjes gedeeld worden, maar er zijn bijzonder weinig mensen die dat doen, dus de steen hoeft hier niet per se naar Don gegooid worden hiervoor.

Los daarvan begrijp ik ook de mensen die vinden dat het niet altijd over de prijs moet gaan. Sommigen vinden het leuk om de laagste prijs te vinden, anderen zoeken gewoon naar de beste wijn. Iedereen heeft zo wel zijn hobby in de hobby. En daar moet ruimte voor zijn op het forum, maar het prijsargument krijgt hier de laatste tijd wel zéér veel aandacht. Tot op het punt dat ik de indruk heb dat er eigenlijk niks nieuws meer gezegd wordt. En geef toe, de hele tijd hetzelfde lezen is ook niet leuk... Rolleyes

Persoonlijk zou ik het apprecieren mochten er weer eens meer wat nieuwe wijnen gedeeld worden. Aangezien er hier wat afgezopen wordt op het forum, ben ik zeker dat er af en toe leuke dingen te delen zijn, en dat die niet in één keer uitverkocht zullen worden als dat gebeurt. Bedankt in ieder geval aan diegenen die dat nu al regelmatig doen! Wink

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
18-05-2018, 11:14 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 18-05-2018 om 11:16 AM door wvd.)
Bericht: #71
RE: Bordeaux 2017
(18-05-2018 10:28 AM)Olivier schreef:  Het zou hier dus over Bordeaux 2017 gaan Cool

Komen dadelijk nog prijzen aan Wink

(18-05-2018 10:28 AM)Olivier schreef:  Heren, uiteindelijk post iedereen op het forum wat hij/zij wil, zolang het beleefd en geargumenteerd blijft.

Blij dat te vernemen... thumbsup Of zijn er uitzonderingen...?

(18-05-2018 10:28 AM)Olivier schreef:  Uiteraard is het leuk als er koopjes gedeeld worden, maar er zijn bijzonder weinig mensen die dat doen

Mailing met koopjes in de maak...Big Grin

(18-05-2018 10:28 AM)Olivier schreef:  Persoonlijk zou ik het appreciëren mochten er weer eens meer wat nieuwe wijnen gedeeld worden.

Ik heb er nog wat liggen hier, maar ik vrees dan veel censor

Enfin, alle gekheid op een stokje, dadelijk nog wat over Bordeaux 2017, helaas weeral prijzen...

Daarover wil ik het volgende nog kwijt en begrijp me niet verkeerd. Voor ik prof was, zocht ik ook naar de beste prijs voor wat ik al kende en vertrouwde. Anderzijds kon het me ook geen bal schelen om bij een vertrouwde handelaar iets meer te betalen, zeker voor iets oudere wijnen. Dat was uiteraard voor het internet tijdperk, maar als ik, wie weet, binnenkort of binnenlang de handel vaarwel zeg, weet ik wel waar ik nog wijn zal kopen (indien nog nodig Wink ) en waar heel zeker niet.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
18-05-2018, 11:26 AM
Bericht: #72
RE: Bordeaux 2017
Citaat:Blij dat te vernemen... thumbsup Of zijn er uitzonderingen...?

Jah, ik had het moeten weten... For the record : EN ALS HET GEEN RECLAME IS.

Zucht...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
18-05-2018, 11:43 AM
Bericht: #73
RE: Bordeaux 2017
(18-05-2018 10:28 AM)Olivier schreef:  Het zou hier dus over Bordeaux 2017 gaan Cool

Heren, uiteindelijk post iedereen op het forum wat hij/zij wil, zolang het beleefd en geargumenteerd blijft. Uiteraard is het leuk als er koopjes gedeeld worden, maar er zijn bijzonder weinig mensen die dat doen, dus de steen hoeft hier niet per se naar Don gegooid worden hiervoor.

Los daarvan begrijp ik ook de mensen die vinden dat het niet altijd over de prijs moet gaan. Sommigen vinden het leuk om de laagste prijs te vinden, anderen zoeken gewoon naar de beste wijn. Iedereen heeft zo wel zijn hobby in de hobby. En daar moet ruimte voor zijn op het forum, maar het prijsargument krijgt hier de laatste tijd wel zéér veel aandacht. Tot op het punt dat ik de indruk heb dat er eigenlijk niks nieuws meer gezegd wordt. En geef toe, de hele tijd hetzelfde lezen is ook niet leuk... Rolleyes

Persoonlijk zou ik het apprecieren mochten er weer eens meer wat nieuwe wijnen gedeeld worden. Aangezien er hier wat afgezopen wordt op het forum, ben ik zeker dat er af en toe leuke dingen te delen zijn, en dat die niet in één keer uitverkocht zullen worden als dat gebeurt. Bedankt in ieder geval aan diegenen die dat nu al regelmatig doen! Wink

Zeer sterke reactie, Olivier, thank you

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
18-05-2018, 11:46 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 18-05-2018 om 12:28 PM door wvd.)
Bericht: #74
RE: Bordeaux 2017
(18-05-2018 11:26 AM)Olivier schreef:  
Citaat:Blij dat te vernemen... thumbsup Of zijn er uitzonderingen...?

Jah, ik had het moeten weten... For the record : EN ALS HET GEEN RECLAME IS.

Zucht...

Beet!

Helaas is het soms wel balanceren op een slappe koord, dat begrijp je hopelijk wel. Ik wil soms graag iets plaatsen, maar dat is dan meestal iets wat in het gamma zit of zat of misschien zal komen en dan laat ik het uiteraard. Vandaar weinig input van mijnentwege. Gaat vlotter op Vinous Smile
Voor wie het nog zou interesseren, releases van vandaag:

Clos du Marquis 34,80€
Nénin 48€
La Petite Marquise 18€
L' Evangile 180€
Prieuré-Lichine 27€

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
18-05-2018, 10:19 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 18-05-2018 om 10:25 PM door Mathijs81.)
Bericht: #75
RE: Bordeaux 2017
Voila .... de Tertre Roteboeuf 2017 werd op de wereld losgelaten ... kost 179,08 Euro bij Topwijnen.

2015 - 169,40 Euro
2016 - 187,55 Euro
2017 - 179,08 Euro

Het zit allemaal wat dicht bij elkaar ... helaas is mijn financiële slagkracht stukken minder om hiervan nog een volle kist te kopen.
De keuze om minder te werken en meer te genieten van het leven heeft me op budgettair vlak deels berooid achter gelaten.

Het lijkt me dit jaar dan beter om binnen het middensegment de betere wijnen op te zoeken dan het ganse budget te spenderen aan één wijn / kist.

Iemand een visie indien Latour à Pomerol de moeite waard zou zijn ? Krijgt ook mooie kritieken en is toch wat meer betaalbaar.

Mathijs

When in doubt ... drink Pomerol !
18-05-2018, 10:55 PM
Bericht: #76
RE: Bordeaux 2017
(18-05-2018 10:19 PM)Mathijs81 schreef:  Voila .... de Tertre Roteboeuf 2017 werd op de wereld losgelaten ... kost 179,08 Euro bij Topwijnen.

2015 - 169,40 Euro
2016 - 187,55 Euro
2017 - 179,08 Euro

Het zit allemaal wat dicht bij elkaar ... helaas is mijn financiële slagkracht stukken minder om hiervan nog een volle kist te kopen.
De keuze om minder te werken en meer te genieten van het leven heeft me op budgettair vlak deels berooid achter gelaten.

Het lijkt me dit jaar dan beter om binnen het middensegment de betere wijnen op te zoeken dan het ganse budget te spenderen aan één wijn / kist.

Iemand een visie indien Latour à Pomerol de moeite waard zou zijn ? Krijgt ook mooie kritieken en is toch wat meer betaalbaar.

Mathijs

Pomerol is een klein wereldje in wijnland ... ik zou voor 1 fles gaan of misschien voor 3 of max voor 6 (er zijn handelaars die per fles aanbieden), volgend jaar is het circus er terug en dan zijn er al die flessen nog van voor 2005 die goedkoper zijn (vooral het segment rond de 100 -200€) ... misschien zijn ze vandaag beter gemaakt maar een goed wijnjaar voor 2005 maakt veel goed ... maar ja, er zijn veel kanten om het geheel te bekijken en dit is er maar eentje van.

Grtz

In blind, we trust Cool
19-05-2018, 09:46 AM
Bericht: #77
RE: Bordeaux 2017
Citaat:De keuze om minder te werken en meer te genieten van het leven heeft me op budgettair vlak deels berooid achter gelaten.

Dan is het dè moment om aan Beaujolais 2017 te beginnen ipv Bordeaux 2017. Wink

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
19-05-2018, 10:19 AM
Bericht: #78
RE: Bordeaux 2017
(19-05-2018 09:46 AM)Olivier schreef:  
Citaat:De keuze om minder te werken en meer te genieten van het leven heeft me op budgettair vlak deels berooid achter gelaten.

Dan is het dè moment om aan Beaujolais 2017 te beginnen ipv Bordeaux 2017. Wink

Hm, dat zou geen slecht idee zijn, maar Mathijs lijkt me toch een echte Bordeaux liefhebber en dan kunnen we misschien beter trachten Bordeaux(-achtige) wijnen te suggereren, want hij gaat Beaujolais te fruitig / te zuur vinden vrees ik.

Mathijs, misschien ook eens grasduinen in Bolgheri? Geen Sassicaia / Masseto uiteraard, dan blijf je wellicht beter in Bx.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
19-05-2018, 11:29 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-05-2018 om 11:51 AM door don quichotte.)
Bericht: #79
RE: Bordeaux 2017
(19-05-2018 10:19 AM)wvd schreef:  
(19-05-2018 09:46 AM)Olivier schreef:  
Citaat:De keuze om minder te werken en meer te genieten van het leven heeft me op budgettair vlak deels berooid achter gelaten.

Dan is het dè moment om aan Beaujolais 2017 te beginnen ipv Bordeaux 2017. Wink

Hm, dat zou geen slecht idee zijn, maar Mathijs lijkt me toch een echte Bordeaux liefhebber en dan kunnen we misschien beter trachten Bordeaux(-achtige) wijnen te suggereren, want hij gaat Beaujolais te fruitig / te zuur vinden vrees ik.

Mathijs, misschien ook eens grasduinen in Bolgheri? Geen Sassicaia / Masseto uiteraard, dan blijf je wellicht beter in Bx.

Ik als Bordeaux liefhebber heb me nooit echt kunnen verzoenen met de smaak van de zeer fruitige jonge Beaujolais wijnen. Ik heb dan wel in mijn kelder uit deze streek Morgon en Moulin a Vent liggen. Maar dan wijnen die ik 10 jaar en langer kan bewaren.
Ook zoek ik dan meestal Morgon en Moulin a Vent domeinen die hun voeten vagen aan de "maceration carbonique" en een vinificatie toepassen bv zoals in de Bourgogne.
Ik ben nog altijd op zoek naar een degelijke wijn op basis van Gamay / Pinot noir uit de Beaujalais en ik geef er dan geen zier om of die wijn dan een Appellation d'Origine Contrôlée is.

En wijn uit Bolgheri kan ik ook appreciëren. Dronk onlangs nog een Volpolo Bolghert 2011 van Sapaio. Een zeer mooie P/K wijn die geen pijn doet aan de portemonnee zoals hun eerste wijn.(Iets gans anders dan de Volpolo)


Bijlagen Afbeeldingen
   

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
19-05-2018, 02:08 PM
Bericht: #80
RE: Bordeaux 2017
Door omstandigheden is Beaujolais voor mij synoniem geweest voor Georges Duboeuf en laten we zeggen dat die in zijn genre niet slecht is. Ooit maakte ik gewag van een Morgon Georges Duboeuf cuvée Major uit 1976 die merkwaardig goed bewaard was gebleven en na een jaar of veertig zeer drinkwaardig was en met geen enkele andere bekende wijn te vergelijken. Toen Duboeuf in de schandalen terecht kwam, duurde het nog langer dan noodzakelijk om eens in de moderne wijndomeinen van Beaujolais te gaan grasduinen. Voor mij kan intussen Morgon tussen de klassewijnen van de wereld staan en met een heel eigen typering. Geen arme-mensen-pinot-noir.
19-05-2018, 02:14 PM
Bericht: #81
RE: Bordeaux 2017
Citaat:Voor mij kan intussen Morgon tussen de klassewijnen van de wereld staan en met een heel eigen typering. Geen arme-mensen-pinot-noir.

Volledig mee eens.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
19-05-2018, 02:14 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-05-2018 om 02:16 PM door fleer.)
Bericht: #82
RE: Bordeaux 2017
Omdat Sapaio hier wordt vermeld, de Podere Sapaio 'Sapaio' Bolgheri Superiore, Tuscany, Italy 2015 is juist op de markt m.a.w. goedkoper zal hij niet worden.
De Brunello di Montalcino liefhebbers moeten nog een jaartje wachten op de 2015 ... deze heeft een verplichte rijping van 4 jaar en 5 jaar voor de riserva waarvan 2 jaar op hout.

Grtz

In blind, we trust Cool
19-05-2018, 02:37 PM
Bericht: #83
RE: Bordeaux 2017
(19-05-2018 02:08 PM)Jordaens schreef:  Georges Duboeuf en laten we zeggen dat die in zijn genre niet slecht is.

Auschwitz is ook goed in zijn genre.

Bij brunello is jaargang 2013 in februari '18 de markt gekomen. Op 2015 is het dus nog bijna 2 jaar wachten (verplichte rijping van 4 jaar betekent voor '15 dus minstens tot oktober 2019...)
19-05-2018, 03:09 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-05-2018 om 04:30 PM door wvd.)
Bericht: #84
RE: Bordeaux 2017
(19-05-2018 02:37 PM)Vinogan(s) schreef:  
(19-05-2018 02:08 PM)Jordaens schreef:  Georges Duboeuf en laten we zeggen dat die in zijn genre niet slecht is.

Auschwitz is ook goed in zijn genre.

Bij brunello is jaargang 2013 in februari '18 de markt gekomen. Op 2015 is het dus nog bijna 2 jaar wachten (verplichte rijping van 4 jaar betekent voor '15 dus minstens tot oktober 2019...)

Klopt, de nieuwe jaargang wordt pas in februari op de markt gebracht. De 2014, voor zover die er is (geen Brunello bij Biondi-Santi, Costanti,...) komt volgend jaar en de 2015 dan in februari 2020. Nog even wachten dus, maar ook in 2013 proefde ik echt wel schitterende wijnen.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
19-05-2018, 03:53 PM
Bericht: #85
RE: Bordeaux 2017
Geen Brunello maar die andere ToscaanSlurp
Mijne Tignanello 2015 komt er bijna aan...alé dat hoop ik toch. Volgend bericht gisteren mogen ontvangen.
Onze lading Tignanello 2015 is tijdens het transport vanuit Italië gestolen!
Echter hebben we nog een nieuwe allocatie gekregen, en deze komt over 3 weken binnen.


Dus nog even geduld.

Gekocht op basis van zijn punten:
2015 Antinori "Tignanello" Toscana
SKU #1349112
98 points James Suckling
Fantastic aromas of dark berries, sandalwood and Spanish cedar that are ever so deep. Full body, an incredible spin of polished tannins and bright acidity. Incredible depth. Like looking over the edge of a skyscraper. Powerful and structured. A great Tignanello. A little more sangiovese than usual. Best since the legendary 1997? (1/2018)
19-05-2018, 04:01 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-05-2018 om 04:48 PM door don quichotte.)
Bericht: #86
RE: Bordeaux 2017
(19-05-2018 02:37 PM)Vinogan(s) schreef:  
(19-05-2018 02:08 PM)Jordaens schreef:  Georges Duboeuf en laten we zeggen dat die in zijn genre niet slecht is.

Auschwitz is ook goed in zijn genre.

Bij brunello is jaargang 2013 in februari '18 de markt gekomen. Op 2015 is het dus nog bijna 2 jaar wachten (verplichte rijping van 4 jaar betekent voor '15 dus minstens tot oktober 2019...)


Is die verplichte rijping van min. 4 jaar nog van kracht? Huh

Il Brunello di Montalcino ha avuto il riconoscimento della DENOMINAZIONE DI ORIGINE CONTROLLATA E GARANTITA con D.P.R. 1/7/1980, successivamente sono state apportate varie modifiche. Di seguito sono riportate le norme previste dal Disciplinare vigente così come previsto dal Decreto 19/5/1998.
- Zona di produzione: Comune di Montalcino
- Vitigno: Sangiovese (denominato, a Montalcino, "Brunello")
- Resa massima dell'uva: 80 quintali per ettaro
- Resa dell'uva in vino: 68%
- Affinamento minimo in legno: 2 anni in rovere
- Affinamento minimo in bottiglia: 4 mesi (6 mesi per il tipo Riserva)
- Colore: rosso rubino intenso tendente al granato per l'invecchiamento
- Odore: profumo caratteristico ed intenso
- Sapore: asciutto, caldo, un po' tannico, robusto ed armonico
- Gradazione alcolica minima: 12,5% Vol.
- Acidità totale minima: 5 g/lt
- Estratto secco netto minimo: 24 g/lt
- Imbottigliamento: può essere effettuato solo nella zona di produzione
- Immissione al consumo: dopo 5 anni dall'anno della vendemmia (6 anni per il tipo Riserva)
- Confezionamento: il Brunello di Montalcino può essere posto in commercio solo se confezionato in bottiglie di forma bordolese.


Hierboven staat toch minimum vatlagering in eik 2 jaar; bewaring in flessen min. 4 maande en 6 maanden voor de riserva.

En voor diegenen die willen vertaal ik de ganse tekst (en niet met een vertaalprogramma.)

Sommige domeinen houden zich conservatief aan de 4 jaar.
Anderen daartegen spelen met een duur tussen 2 en 3 jaar.

Heb een paar keer in Montalcino in een BB gelogeerd.
Een geneesheer chirurg uit Rome die het niet meer zag zitten met zijn beroep en een klein perceel had in Montalcino.
Die stapte rigoureus over naar de 2 jaar.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
19-05-2018, 04:41 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-05-2018 om 04:49 PM door wvd.)
Bericht: #87
RE: Bordeaux 2017
(19-05-2018 04:01 PM)don quichotte schreef:  
(19-05-2018 02:37 PM)Vinogan(s) schreef:  
(19-05-2018 02:08 PM)Jordaens schreef:  Georges Duboeuf en laten we zeggen dat die in zijn genre niet slecht is.

Auschwitz is ook goed in zijn genre.

Bij brunello is jaargang 2013 in februari '18 de markt gekomen. Op 2015 is het dus nog bijna 2 jaar wachten (verplichte rijping van 4 jaar betekent voor '15 dus minstens tot oktober 2019...)


Is die verplichte rijping van min. 4 jaar nog van kracht? Huh

Il Brunello di Montalcino ha avuto il riconoscimento della DENOMINAZIONE DI ORIGINE CONTROLLATA E GARANTITA con D.P.R. 1/7/1980, successivamente sono state apportate varie modifiche. Di seguito sono riportate le norme previste dal Disciplinare vigente così come previsto dal Decreto 19/5/1998.
- Zona di produzione: Comune di Montalcino
- Vitigno: Sangiovese (denominato, a Montalcino, "Brunello")
- Resa massima dell'uva: 80 quintali per ettaro
- Resa dell'uva in vino: 68%
- Affinamento minimo in legno: 2 anni in rovere
- Affinamento minimo in bottiglia: 4 mesi (6 mesi per il tipo Riserva)
- Colore: rosso rubino intenso tendente al granato per l'invecchiamento
- Odore: profumo caratteristico ed intenso
- Sapore: asciutto, caldo, un po' tannico, robusto ed armonico
- Gradazione alcolica minima: 12,5% Vol.
- Acidità totale minima: 5 g/lt
- Estratto secco netto minimo: 24 g/lt
- Imbottigliamento: può essere effettuato solo nella zona di produzione
- Immissione al consumo: dopo 5 anni dall'anno della vendemmia (6 anni per il tipo Riserva)
- Confezionamento: il Brunello di Montalcino può essere posto in commercio solo se confezionato in bottiglie di forma bordolese.


Hierboven staat toch minimum vatlagering 2 jaar; bewaring in flessen min. 4 maande en 6 maanden voor de riserva.

En voor diegenen die willen vertaal ik de ganse tekst en niet met een vertaalprogramma.

Brunello mag pas in het 5e jaar na het oogstjaar op de markt gebracht worden. Verplichte rijping in de kelder dus, maar dat kan deels op fles. De tijden van verplicht 4 jaar vat (en 5 voor Riserva) liggen al lang achter ons. Meestal ligt de wijn langer op vat als dat in 30hl tot 50hl vaten is, als men barriques gebruikt is dat meestal korter.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
19-05-2018, 04:55 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-05-2018 om 04:56 PM door Vinogan(s).)
Bericht: #88
RE: Bordeaux 2017
Het korte antwoord is dus: ja :-)
19-05-2018, 05:02 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-05-2018 om 05:20 PM door don quichotte.)
Bericht: #89
RE: Bordeaux 2017
(19-05-2018 04:41 PM)wvd schreef:  
(19-05-2018 04:01 PM)don quichotte schreef:  
(19-05-2018 02:37 PM)Vinogan(s) schreef:  
(19-05-2018 02:08 PM)Jordaens schreef:  Georges Duboeuf en laten we zeggen dat die in zijn genre niet slecht is.

Auschwitz is ook goed in zijn genre.

Bij brunello is jaargang 2013 in februari '18 de markt gekomen. Op 2015 is het dus nog bijna 2 jaar wachten (verplichte rijping van 4 jaar betekent voor '15 dus minstens tot oktober 2019...)


Is die verplichte rijping van min. 4 jaar nog van kracht? Huh

Il Brunello di Montalcino ha avuto il riconoscimento della DENOMINAZIONE DI ORIGINE CONTROLLATA E GARANTITA con D.P.R. 1/7/1980, successivamente sono state apportate varie modifiche. Di seguito sono riportate le norme previste dal Disciplinare vigente così come previsto dal Decreto 19/5/1998.
- Zona di produzione: Comune di Montalcino
- Vitigno: Sangiovese (denominato, a Montalcino, "Brunello")
- Resa massima dell'uva: 80 quintali per ettaro
- Resa dell'uva in vino: 68%
- Affinamento minimo in legno: 2 anni in rovere
- Affinamento minimo in bottiglia: 4 mesi (6 mesi per il tipo Riserva)
- Colore: rosso rubino intenso tendente al granato per l'invecchiamento
- Odore: profumo caratteristico ed intenso
- Sapore: asciutto, caldo, un po' tannico, robusto ed armonico
- Gradazione alcolica minima: 12,5% Vol.
- Acidità totale minima: 5 g/lt
- Estratto secco netto minimo: 24 g/lt
- Imbottigliamento: può essere effettuato solo nella zona di produzione
- Immissione al consumo: dopo 5 anni dall'anno della vendemmia (6 anni per il tipo Riserva)
- Confezionamento: il Brunello di Montalcino può essere posto in commercio solo se confezionato in bottiglie di forma bordolese.



Hierboven staat toch minimum vatlagering 2 jaar; bewaring in flessen min. 4 maande en 6 maanden voor de riserva.

En voor diegenen die willen vertaal ik de ganse tekst en niet met een vertaalprogramma.

Brunello mag pas in het 5e jaar na het oogstjaar op de markt gebracht worden. Verplichte rijping in de kelder dus, maar dat kan deels op fles. De tijden van verplicht 4 jaar vat (en 5 voor Riserva) liggen al lang achter ons. Meestal ligt de wijn langer op vat als dat in 30hl tot 50hl vaten is, als men barriques gebruikt is dat meestal korter.

wvd , dit laatste staat ook in de Italiaanse tekst:

Immissione al consumo: dopo 5 anni dall'anno della vendemmia (6 anni per il tipo Riserva)
Vrijgegeven voor verkoop/consumptie: 5 jaar na de het jaar van de oogst ( 6 jaar voor de Riserva)

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
19-05-2018, 07:03 PM
Bericht: #90
RE: Bordeaux 2017
(19-05-2018 05:02 PM)don quichotte schreef:  
(19-05-2018 04:41 PM)wvd schreef:  
(19-05-2018 04:01 PM)don quichotte schreef:  
(19-05-2018 02:37 PM)Vinogan(s) schreef:  
(19-05-2018 02:08 PM)Jordaens schreef:  Georges Duboeuf en laten we zeggen dat die in zijn genre niet slecht is.

Auschwitz is ook goed in zijn genre.

Bij brunello is jaargang 2013 in februari '18 de markt gekomen. Op 2015 is het dus nog bijna 2 jaar wachten (verplichte rijping van 4 jaar betekent voor '15 dus minstens tot oktober 2019...)


Is die verplichte rijping van min. 4 jaar nog van kracht? Huh

Il Brunello di Montalcino ha avuto il riconoscimento della DENOMINAZIONE DI ORIGINE CONTROLLATA E GARANTITA con D.P.R. 1/7/1980, successivamente sono state apportate varie modifiche. Di seguito sono riportate le norme previste dal Disciplinare vigente così come previsto dal Decreto 19/5/1998.
- Zona di produzione: Comune di Montalcino
- Vitigno: Sangiovese (denominato, a Montalcino, "Brunello")
- Resa massima dell'uva: 80 quintali per ettaro
- Resa dell'uva in vino: 68%
- Affinamento minimo in legno: 2 anni in rovere
- Affinamento minimo in bottiglia: 4 mesi (6 mesi per il tipo Riserva)
- Colore: rosso rubino intenso tendente al granato per l'invecchiamento
- Odore: profumo caratteristico ed intenso
- Sapore: asciutto, caldo, un po' tannico, robusto ed armonico
- Gradazione alcolica minima: 12,5% Vol.
- Acidità totale minima: 5 g/lt
- Estratto secco netto minimo: 24 g/lt
- Imbottigliamento: può essere effettuato solo nella zona di produzione
- Immissione al consumo: dopo 5 anni dall'anno della vendemmia (6 anni per il tipo Riserva)
- Confezionamento: il Brunello di Montalcino può essere posto in commercio solo se confezionato in bottiglie di forma bordolese.



Hierboven staat toch minimum vatlagering 2 jaar; bewaring in flessen min. 4 maande en 6 maanden voor de riserva.

En voor diegenen die willen vertaal ik de ganse tekst en niet met een vertaalprogramma.

Brunello mag pas in het 5e jaar na het oogstjaar op de markt gebracht worden. Verplichte rijping in de kelder dus, maar dat kan deels op fles. De tijden van verplicht 4 jaar vat (en 5 voor Riserva) liggen al lang achter ons. Meestal ligt de wijn langer op vat als dat in 30hl tot 50hl vaten is, als men barriques gebruikt is dat meestal korter.

wvd , dit laatste staat ook in de Italiaanse tekst:

Immissione al consumo: dopo 5 anni dall'anno della vendemmia (6 anni per il tipo Riserva)
Vrijgegeven voor verkoop/consumptie: 5 jaar na de het jaar van de oogst ( 6 jaar voor de Riserva)

Idd, was tijdverspilling ;-)


Ga naar locatie: