Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Luis Seabra, Douro
24-06-2018, 02:19 PM
Bericht: #1
Luis Seabra, Douro
Nog niet veel dingen gevonden in de Douro die me echt aanspreken. Tot nu! Ik dronk de Xisto Ilimitado 2015 van Luis Seabra, ex-wijnmaker van Dirk Niepoort.

Gedroogde kers komt uit het glas gestoven, niets op dat moment dat geen business as usual laat vermoeden. Ik hoorde het dan ook donderen in Keulen toen ik mijn eerste slok nam. Dit is retestrak! Zijdezacht, fris fruit in de aanzet, direct gevolgd door gierende zuren en tannines als kasseistenen. Een frisse bries waait door dit rauw tafereel. Wow. Wat is dit?! Beestig jong, maar ook beestig lekker!
Na een tijdje komt er een mineraal laagje zich toevoegen aan het geheel, zowel in de neus als in de mond.
Dit is gelijk een Morgon op speed. Jeetje mina.

Saillant detail. Dit staat op de fles : This wine has not been approved by the competent authority of the region because it does not have characteristics corresponding to the region’s wine and presents a non-characterizable defect.

Geen wonder dat ik dit lekker vind...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
24-06-2018, 03:18 PM
Bericht: #2
RE: Luis Seabra, Douro
(24-06-2018 02:19 PM)Olivier schreef:  Nog niet veel dingen gevonden in de Douro die me echt aanspreken. Tot nu! Ik dronk de Xisto Ilimitado 2015 van Luis Seabra, ex-wijnmaker van Dirk Niepoort.

Gedroogde kers komt uit het glas gestoven, niets op dat moment dat geen business as usual laat vermoeden. Ik hoorde het dan ook donderen in Keulen toen ik mijn eerste slok nam. Dit is retestrak! Zijdezacht, fris fruit in de aanzet, direct gevolgd door gierende zuren en tannines als kasseistenen. Een frisse bries waait door dit rauw tafereel. Wow. Wat is dit?! Beestig jong, maar ook beestig lekker!
Na een tijdje komt er een mineraal laagje zich toevoegen aan het geheel, zowel in de neus als in de mond.
Dit is gelijk een Morgon op speed. Jeetje mina.

Saillant detail. Dit staat op de fles : This wine has not been approved by the competent authority of the region because it does not have characteristics corresponding to the region’s wine and presents a non-characterizable defect.

Geen wonder dat ik dit lekker vind...

Prachtige note! Je maakt me wel benieuwd! Waar heb je die en wat betaalde je er voor?
24-06-2018, 05:31 PM
Bericht: #3
RE: Luis Seabra, Douro
Citaat:Waar heb je die en wat betaalde je er voor?

16,79€ bij the Portugal Collection.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
24-06-2018, 07:55 PM
Bericht: #4
RE: Luis Seabra, Douro
Ook de witte Xisto Ilimitado 2016 is een wijn die op het scherp van de snee gemaakt is. Op dag twee eigenlijk het best, met een ijle mineraliteit die zich het eerst laat opmerken. Daarna een heel geparfumeerde citrusneus, zeste, een beetje sur lie ook. In de mond niet heel complex maar wel weer die strakke fraicheur die zich laat kenmerken. Toch een interessante wijnmaker!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
25-06-2018, 05:54 PM
Bericht: #5
RE: Luis Seabra, Douro
(24-06-2018 07:55 PM)Olivier schreef:  Ook de witte Xisto Ilimitado 2016 is een wijn die op het scherp van de snee gemaakt is. Op dag twee eigenlijk het best, met een ijle mineraliteit die zich het eerst laat opmerken. Daarna een heel geparfumeerde citrusneus, zeste, een beetje sur lie ook. In de mond niet heel complex maar wel weer die strakke fraicheur die zich laat kenmerken. Toch een interessante wijnmaker!

Ijle mineraliteit
applaus

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)


Ga naar locatie: