Wijnaccessoires
|
04-02-2020, 09:22 AM
Bericht: #31
|
|||
|
|||
RE: Wijnaccessoires
Moet zeggen dat dit me ook wel aanspreekt, als het werkt natuurlijk. Ik wacht wel nog even de eerste recensies af. Tot nog toe is het toch vooral een 'wij van wc-eend'-verhaal.
Ik lees dat je de zakjes kunt hergebruiken, maar vind niet meteen terug hoe vaak? |
|||
04-02-2020, 10:34 AM
Bericht: #32
|
|||
|
|||
RE: Wijnaccessoires
(03-02-2020 11:48 PM)Lektr schreef: Het kan bijna niet gekker, maar ik moet zeggen dat het concept me toch aanspreekt. Als ik het filmpje zie, heb ik toch twijfels. Je moet de fles helemaal in dat zakje kippen en dat doen ze op de "gewone" manier, dus veel contact met zuurstof. Toen ik vorig jaar geëxperimenteerd heb met gas dat je in je fles kan spuiten om beter te bewaren, merkte ik toch ook dat het openen van de fles en er een hoeveelheid van uitgieten al een effect heeft op de rest van de fles, zelfs al blijft die onder gas. Dus ik kan me inbeelden dat dat hier hetzelfde zal zijn. Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
04-02-2020, 11:07 AM
Bericht: #33
|
|||
|
|||
RE: Wijnaccessoires
(04-02-2020 09:22 AM)troisetoiles schreef: Moet zeggen dat dit me ook wel aanspreekt, als het werkt natuurlijk. Ik wacht wel nog even de eerste recensies af. Tot nog toe is het toch vooral een 'wij van wc-eend'-verhaal. Blijkbaar zouden ze al een 200 + tal wineries hebben die hun product oa zullen aanbieden in bag form. (200 is natuurlijk nog zeer weinig, maar er is wel interesse, ook geven ze aan dat dit voor jonge wijnen zal zijn, ready to drink) Betreft het herbruiken van de bags "The best cleaning practice is to clean our pouches just with water. So the taste of your wine won't be altered by any agent" Failure Is Always an Option |
|||
04-02-2020, 12:43 PM
Bericht: #34
|
|||
|
|||
RE: Wijnaccessoires
(04-02-2020 10:34 AM)Olivier schreef:(03-02-2020 11:48 PM)Lektr schreef: Het kan bijna niet gekker, maar ik moet zeggen dat het concept me toch aanspreekt. Idd, ze geven ook duidelijk aan dat er een verschil is tussen zelf vullen, of reeds gedaan vanuit de winery. Al is het vaag omschreven... "It is impossible to remove 100% of oxygen and this is the reason for the difference between the wine-filled in the winery and the self-filled. The secret of the long preservation is the fact that the Smart bags are made with multiple layers with different functions, the more external block the passage of UV rays, the internal one the passage of oxygen. Without oxygen and UV the chemical process of oxidation is blocked longer than with any other method" Hun argument ifv argon alternatief: "The argon is perfect to preserve, the problem is the cork with which it is impossible to avoid the passage of oxygen due to the different thermal expansion between cork and glass bottle." Failure Is Always an Option |
|||
04-02-2020, 03:17 PM
Bericht: #35
|
|||
|
|||
RE: Wijnaccessoires
(04-02-2020 10:34 AM)Olivier schreef: Toen ik vorig jaar geëxperimenteerd heb met gas dat je in je fles kan spuiten om beter te bewaren, merkte ik toch ook dat het openen van de fles en er een hoeveelheid van uitgieten al een effect heeft op de rest van de fles, zelfs al blijft die onder gas. Dus ik kan me inbeelden dat dat hier hetzelfde zal zijn. Dat probleem speelt dan vooral met oudere wijnen, of zie ik dat verkeerd? Zou het met jongere wijnen ook een probleem geven? Mijn ervaring met gas in de fles spuiten is dat het boeket van de wijn wel goed bewaard wordt, maar de smaak van de wijn niet. (datzelfde heb ik ook wel eens gehad bij het bestellen van een glas wijn op café, waar ze met een soortgelijk systeem werken). @Lektr: Een zak wijn kopen op een wijndomein zie ik me niet meteen doen. Vraag me ook af of het duurder is dan een gewone fles. En de zakken lijken me ook niet gemaakt om een wijnkelder te laten liggen. Toch nog een heleboel vraagtekens dus bij deze nieuwe techniek, al ben ik oprecht benieuwd naar wat het oplevert. |
|||
04-02-2020, 03:58 PM
Bericht: #36
|
|||
|
|||
RE: Wijnaccessoires
(04-02-2020 03:17 PM)troisetoiles schreef:(04-02-2020 10:34 AM)Olivier schreef: Toen ik vorig jaar geëxperimenteerd heb met gas dat je in je fles kan spuiten om beter te bewaren, merkte ik toch ook dat het openen van de fles en er een hoeveelheid van uitgieten al een effect heeft op de rest van de fles, zelfs al blijft die onder gas. Dus ik kan me inbeelden dat dat hier hetzelfde zal zijn. Idd, een fles is vele malen "magischer" dan een zak De zak oplossing zou goedkoper zijn in productie en voornamelijk het transport zou goedkoper zijn. Failure Is Always an Option |
|||
04-02-2020, 04:26 PM
Bericht: #37
|
|||
|
|||
RE: Wijnaccessoires
Citaat:Dat probleem speelt dan vooral met oudere wijnen, of zie ik dat verkeerd? Zou het met jongere wijnen ook een probleem geven? Ik heb gelijkaardige ervaringen met gas. De wijn is niet geoxideerd, maar toch ook niet helemaal hetzelfde. En dat heb ik ook met jongere wijnen. Citaat:De zak oplossing zou goedkoper zijn in productie en voornamelijk het transport zou goedkoper zijn. Het hele verpakkingsproces begint de laatste tijd meer in vraag gesteld te worden. Er wordt zelfs hier en daar geopperd om weer te gaan werken zoals ze vroeger deden : de wijn en vrac transporteren en bottelen daar waar de wijn verkocht wordt. Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
05-02-2020, 10:09 AM
Bericht: #38
|
|||
|
|||
RE: Wijnaccessoires
(04-02-2020 04:26 PM)Olivier schreef: Het hele verpakkingsproces begint de laatste tijd meer in vraag gesteld te worden. Er wordt zelfs hier en daar geopperd om weer te gaan werken zoals ze vroeger deden : de wijn en vrac transporteren en bottelen daar waar de wijn verkocht wordt. Zoals dit dus? https://www.ontdekjecolruytwijn.be/wijnn...or-colruyt |
|||
05-02-2020, 11:50 AM
Bericht: #39
|
|||
|
|||
RE: Wijnaccessoires
(05-02-2020 10:09 AM)Corto schreef:(04-02-2020 04:26 PM)Olivier schreef: Het hele verpakkingsproces begint de laatste tijd meer in vraag gesteld te worden. Er wordt zelfs hier en daar geopperd om weer te gaan werken zoals ze vroeger deden : de wijn en vrac transporteren en bottelen daar waar de wijn verkocht wordt. De goedkope wijnen worden inderdaad hier gebotteld bij sommige supermarkten. Maar ik zie toch discussies hier en daar over duurzaamheid van vervoer (onder andere) en stemmen die er voor pleiten om dit te veralgemenen als praktijk. Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
05-02-2020, 12:09 PM
Bericht: #40
|
|||
|
|||
RE: Wijnaccessoires
Het wordt in ieder geval steeds duidelijker dat ook de manier waarop wijn geconsumeerd wordt aan het veranderen is. Waar vroeger wijn (bij ons) quasi enkel werd gedronken op zon- en feestdagen, met familie en vrienden, zien we nu steeds meer dat wijn "zomaar" gedronken wordt, een glaasje na het werk of 's avonds bij TV en in vele gevallen alleen. Dat brengt dus inderdaad bewaarproblemen mee en we zien dus velerlei oplossingen, die me dikwijls wel nuttig lijken, maar waartussen je toch best kiest naargelang wat er net verwacht wordt.
Deze bag in box oplossing lijkt me zeer valabel als je bereid bent om dagen na mekaar een glaasje van dezelfde wijn te drinken. De wijn blijft "tot 8 maal" langer goed, dus dat zou 8 tot 16 dagen zijn. Het voordeel van dit systeem lijkt me dat, eens gekocht, er weinig of geen extra kosten meer zijn. Coravin is een geweldige tool, maar gezien de prijs van naalden en vooral de argon capsules, eerder gericht op de gefortuneerde liefhebber die af en toe een glas zeer dure wijn wil. Anders kan je beter de tweede helft van de wijn in de saus of stoofschotel gebruiken. WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië) |
|||
05-02-2020, 01:03 PM
Bericht: #41
|
|||
|
|||
RE: Wijnaccessoires
Citaat:Het wordt in ieder geval steeds duidelijker dat ook de manier waarop wijn geconsumeerd wordt aan het veranderen is. Waar vroeger wijn (bij ons) quasi enkel werd gedronken op zon- en feestdagen, met familie en vrienden, zien we nu steeds meer dat wijn "zomaar" gedronken wordt, een glaasje na het werk of 's avonds bij TV en in vele gevallen alleen. Volgens de statistieken voor België zou het percentage mensen dat dagelijks alcohol drinkt nochtans afnemen : 14% in 2013 tegenover 10% in 2018. Daar zitten wel alle soorten dranken in, maar toch, ook in Frankrijk zie je een vrij sterke daling van de hoeveelheid wijn die ze daar drinken. Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
06-02-2020, 01:59 PM
Bericht: #42
|
|||
|
|||
RE: Wijnaccessoires
Er wordt ook langs alle kanten op gehamerd hoe slecht alcohol nu blijkbaar toch voor ons is.
Dat dat ene glaasje smiddags of savonds toch nie zo gezond zou zijn... Afijn, ik doe in elk geval es mee met Tournee Mineral, na er 3 jaar mee gelachen te hebben. Nee, niet met de hype, wel om mn lever es wat rust te geven omdat ik vooral geen rem heb. En, dat 30 glazen wijn tijdens het weekend mss toch nie zo gezond voor me is. Live your life to the fullest, because it only happens once... |
|||
06-02-2020, 06:57 PM
Bericht: #43
|
|||
|
|||
RE: Wijnaccessoires
(06-02-2020 01:59 PM)Biff schreef: Er wordt ook langs alle kanten op gehamerd hoe slecht alcohol nu blijkbaar toch voor ons is. 30 glazen op een weekend? Really? Dan kan je lever inderdaad wel eens wat rust gebruiken denk ik ;-) Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
06-02-2020, 07:22 PM
Bericht: #44
|
|||
|
|||
RE: Wijnaccessoires
(06-02-2020 06:57 PM)vinejo schreef:(06-02-2020 01:59 PM)Biff schreef: Er wordt ook langs alle kanten op gehamerd hoe slecht alcohol nu blijkbaar toch voor ons is. Dat denk ik ook! Save water drink wine! |
|||
06-02-2020, 08:08 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 06-02-2020 om 08:13 PM door Biff.)
Bericht: #45
|
|||
|
|||
RE: Wijnaccessoires
(06-02-2020 07:22 PM)Benz schreef:Even een situatieschets van 2 weken geleden...(06-02-2020 06:57 PM)vinejo schreef:(06-02-2020 01:59 PM)Biff schreef: Er wordt ook langs alle kanten op gehamerd hoe slecht alcohol nu blijkbaar toch voor ons is. Vrijdagavond bij vrienden: 3 glazen champagne als apero, ajaaa want een apero duurt toch echt wel 1u30 nietwaar, 3 glazen rood bij de maaltijd, 2 St Bernardus 8 als afsluit, omdat de wijn me niet zo lag, maar ze echt wel moeite gedaan hadden om de gepaste wijn bij de maaltijd te vinden. Zaterdagmiddag: 2 porto voor de maaltijd, savonds clubvergadering: 1 Guinness 50cl, 7tal pintjes. Zondagnamiddag: 3 glazen champagne, 3 tal glazen rode wijn, aangezien er 2 flessen openstonden bij mn ouders en ik toch wel es moet geproefd hebben zeker Terug thuis nog 3 glaasjes rood bij maaltijd, ajaaa want ik had toch wel die Chateau Ferrière 2004 al open gedaan zeker omdat ik er van overtuigd was dat die echt wel ging passen met die filet pur, wat ie dan ook deed en de rest in de zetel. Totale consumptie van alcohol: 27 Live your life to the fullest, because it only happens once... |
|||
06-02-2020, 08:36 PM
Bericht: #46
|
|||
|
|||
RE: Wijnaccessoires
(06-02-2020 08:08 PM)Biff schreef:(06-02-2020 07:22 PM)Benz schreef:Even een situatieschets van 2 weken geleden...(06-02-2020 06:57 PM)vinejo schreef:(06-02-2020 01:59 PM)Biff schreef: Er wordt ook langs alle kanten op gehamerd hoe slecht alcohol nu blijkbaar toch voor ons is. Kan tellen! Ik probeer het te houden op max +- 2flessen per weekend of het equivalent in fijne bieren. Al kan het sporadisch wel eens gebeuren dat mijn lever de vakbond dreigt in te schakelen Failure Is Always an Option |
|||
|