Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Castellu d’Alba, Corsica
08-05-2021, 12:13 PM
Bericht: #1
Castellu d’Alba, Corsica
Nieuw domein bij Klassewijnen uit Corsica.

Vinu Biancu 2018

Blend van Vermentino, Genovese en Biancu Gentile, 14 maanden sur lie.

De aroma’s grijpen je bij de neus! Citroensnoepjes en ananas. Aromatisch en aantrekkelijk! Zelfs een toetsje honing in de verte.
In de mond een zoetzuur spel met het rijp fruit, maar ook prangende zuurtjes. Alsof je verse ananas en een granny smith tegelijk in je mond hebt.
Valt misschien wat snel weg op het einde, maar dit is alleszins geen muurbloempje! Dit zit ergens tussen de wijnen van Castellucci Miano de droge witte uit Jurancon, beide stijlen van wijn die wel mijne meug zijn, dus ook deze valt hier ook zeer in de smaak!

Heb trouwens eerder ook al de rosé gedronken van dit domein. Houtgelagerde rosé die eigenlijk meer weg heeft van een witte wijn dan een rosé, maar eigenlijk geslaagd in zijn stijl. Geen terrasroseetje wel.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
08-05-2021, 01:02 PM
Bericht: #2
RE: Castellu d’Alba, Corsica
Dit klinkt goed! Had je er ook een passend gerecht bij, als ik vragen mag? En hoeveel kost dit?
08-05-2021, 02:26 PM
Bericht: #3
RE: Castellu d’Alba, Corsica
(08-05-2021 01:02 PM)troisetoiles schreef:  Dit klinkt goed! Had je er ook een passend gerecht bij, als ik vragen mag? En hoeveel kost dit?

Wel ik had deze wijn gekozen voor de takeaway van https://m.facebook.com/BennaAlaBenna9000/ : couscous met dorade, shakshuka, burrata met een gegrild spiesje druiven met komijnzaad. En bij dat laatste paste de wijn geweldig! Ook bij de gekonfijte citroen bij de dorade.

Kost 16€.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: