Chateau Soutard st Emilion GCClassé
|
10-12-2010, 08:31 PM
Bericht: #1
|
|||
|
|||
Chateau Soutard st Emilion GCClassé
L' Honeur des presses 1998
In 1998 bottelde Xavier de Ligneris zijn perswijn (die normaal gezien gedeeltelijk gemengd wordt met de lekwijn) totaal apart. Ik kocht deze fles in St Emilion zelf (l ' Envers du Décors, resto van de Ligneris, echte aanrader) Redelijk lichte kleur, lactisch in de neus, toffe, romig en... hét typische aroma voor merlot, FRUITGEBAK. Zuiver fruitgebak - nog in de oven-. Aardbei, frambozentaart. Zeer zacht en verrassend weinig tannine maar ook wat te dilué naar mijn goesting. 85/100 Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
10-12-2010, 08:40 PM
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: Chateau Soutard st Emilion GCClassé
(10-12-2010 08:31 PM)vinejo schreef: L' Honeur des presses 1998 De wijn , nooit gedronken. Maar l' Envers du Décors is inderdaad een aanrader. |
|||
21-10-2012, 08:27 PM
Bericht: #3
|
|||
|
|||
RE: Chateau Soutard st Emilion GCClassé
Soutard 2001
Blind gekregen en niet herkend als Bordeaux. Soutard heeft dan ook een atypische neus. Zeer rijp rood fruit, een aroma dat zuidelijker aandoet. De druiven worden dan ook zeer laat (en dus zeer rijp) geplukt. De tweede dag was deze wijn nog een stuk beter. Mooi!! Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
12-03-2017, 04:20 PM
Bericht: #4
|
|||
|
|||
RE: Chateau Soutard st Emilion GCClassé
Deze namiddag een mooie Soutard 1999 geproefd.
Weeïg rood fruit, tabak, mineraal, selderij, cacao. In de mond is hij lichtvoetig ondanks zijn kracht. Heel mooi versmolten, lang en zijdezacht. 91 Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
|