Plancha
|
17-07-2025, 03:15 AM
![]() |
|||
|
|||
Plancha
Mijn broer heeft zich omgeschoold tot kok met in het bijzonder gespecialiseerd in placha (ofyr).
Volgend hoofdgerecht staat volgende week op de planner met de familie. Alles wordt klaargemaakt op de Ofyr: varkenshaasje, knolselder, wortel, broccoli, zoete aardappel, gebrande sjalot, gebakken balsamico krieltjes. Ik heb nog een 6 tal "2019 Marcel Lapierre Morgon Cuvée Marcel Lapierre" liggen en had gedacht deze er bij te schenken. Dit om het vlees alle eer aan te doen, het wat lichtvoetig te houden bij deze temperaturen (schenk t° 16°) en te genieten van de kruidigheid en volheid van deze Morgon. Goei keuze of andere voorstellen? Alvast dank. |
|||
17-07-2025, 06:25 AM
![]() |
|||
|
|||
RE: Plancha
Naar het vlees en het weer kijkend zit je perfect met een mooie Bojo. De overige ingredienten kunnen ook zeer goed samen met een vollere witte die wel mooi droog is met beheerste zuurgraad. Denk aan een zuidelijke Bourgogne, een mooie Elzas of zelfs een Sancerre / Pouilly Fumé die wat ouder is of een tijdje sur lie gelegen heeft. Zou er wel eentje pakken zonder hout, of niet overdadig iig. Maar zoals gezegd, je eigen keuze zal denk ik heel goed gaan. Alvast santé!
Kleinschalige importeur van voornamelijk Franse wijn. Houdt van klassieke wijnen |
|||
17-07-2025, 07:05 AM
![]() |
|||
|
|||
RE: Plancha
Lijkt mij ook goede keuze. En waar moeten we zijn?
![]() Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
17-07-2025, 08:39 AM
![]() |
|||
|
|||
RE: Plancha
Wij dronken vorige maand in 't grof zout in Geraardsbergen hun laatste fles Cuvée Marcel 2016. Mooie en betaalbare wijnkaarthebben ze daar.
Was zeer mooi (met de sérieux van pinot maar toch de flirt van gamay) maar bij openen behoorlijk reductief; het restje dat we mee naar huis namen was de volgende dag zo mogelijk nog beter. Tijdig openen en karafferen kan dus zeker geen kwaad... |
|||
17-07-2025, 11:46 AM
![]() |
|||
|
|||
RE: Plancha
(17-07-2025 08:39 AM)Thomas schreef: Wij dronken vorige maand in 't grof zout in Geraardsbergen hun laatste fles Cuvée Marcel 2016. Mooie en betaalbare wijnkaarthebben ze daar. &Sérieux van de pinot noir maar met de flirt van de gamay” Wat mooi gezegd! ![]() @JR goede keuze volgens mij ook! Mss eerst een flesje voorproeven voor de zekerheid (19 is vrij jong he voor Lapierre. ;-) ) Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
17-07-2025, 03:31 PM
![]() |
|||
|
|||
RE: Plancha
Dank dank dank
![]() en terwijl we nu toch bezig zijn, het voorgerechtje: leng, rendang, bloemkool, bali jus eveneens op de Ofyr. Hierbij dacht ik aan: - Chablis van Droin 2020 of de Petit van 2022 of - Domaine Saumaize-Michelin Pouilly-Fuissé Clos sur la Roche 2020 Mijn eerste gedacht was: 2020 Domaine Delaporte Sancerre La Côte d'Amigny of 1°Cru van Droin of Dauvissat maar deze vind ik te delicaat en te verfijnd om van te genieten in groep en buiten. Vandaar mijn keuze op de meer voor de hand liggende wijnen met nadruk op fraicheur en vlot inzetbaar. (ook P/Q ![]() |
|||
17-07-2025, 03:41 PM
![]() |
|||
|
|||
RE: Plancha
(17-07-2025 03:31 PM)jr02 schreef: Dank dank dank Hier zou ik voor een Duitse (niet te scherpe) riesling durven gaan… Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
17-07-2025, 06:45 PM
![]() |
|||
|
|||
RE: Plancha
(17-07-2025 03:41 PM)vinejo schreef:(17-07-2025 03:31 PM)jr02 schreef: Dank dank dank Inderdaad Riesling niet vergeten. Lapierre vind ik ook erg jong. Zou die 24u op voorhand durven openen en nachtje ijskast geven. En dan karaf en proberen koel houden, want jonge Lapierre kan idd reductief overkomen. |
|||
17-07-2025, 07:29 PM
![]() |
|||
|
|||
RE: Plancha
(17-07-2025 03:31 PM)jr02 schreef: Dank dank dank Redelijk pittig qua smaak, nee, die Indonesische elementen? Het kruidige en filmende van een Pinot Gris zou daar ook niet mis bij passen, denk ik. Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
|