Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chateau Puygueraud
29-12-2009, 11:17 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 09-08-2013 om 02:36 PM door vinejo.)
Bericht: #1
Chateau Puygueraud
Gisteren een flesje Puygueraud 2004 bovengehaald (neus was eindelijk een beetje open en ik wilde van de Rhône '07 afblijven)
Waarnemingen: rotte nootjes, nat karton, muffe zolder.. Sad Ik heb die fles in een Colruyt gekocht, maar kassaticket heb ik niet meer. Verloren zaak? (anders verdwijnt hij in een ragú)

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
29-12-2009, 12:27 PM
Bericht: #2
RE: Puygueraud
Ik zou toch eens proberen. Colruyt is nogal begaan met een goed imago. Trouwens, je krijgt toch altijd een e-mail bevestiging bij een bestelling bij Colruyt-Klassewijnen?

http://veraison.wordpress.com/
29-12-2009, 04:53 PM
Bericht: #3
RE: Puygueraud
De Colruytwinkels die ik frequenteer (een drietal) maken er nooit een probleem van om een fles terug te nemen. Gewoon bij het binnenkomen afgeven aan de kassa en een bonnetje in ontvangst nemen. Meer hoef je niet te doen.
29-12-2009, 05:10 PM
Bericht: #4
RE: Puygueraud
Het klopt dat ze in de Colruyt heel 'klant-minded' zijn en er inderdaad geen probleem van maken.
1 fles nemen ze inderdaad met de glimlach terug, ik hoop dat je er geen hele kist van hebt, Matten (of dat de andere flessen wel goed zijn).

Met deze wijn heb ik geen ervaring, precies niet direct een uitnodiging om eraan te beginnen :-)
29-12-2009, 05:24 PM
Bericht: #5
RE: Puygueraud
Die charmes godard (blanc) die hier ergens als tip is vermeld is zogezegd de witte van Puygueraud (wat ikzelf nogal bizar vind, gezien de charmes ook in 't rood bestaat)
29-12-2009, 06:06 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 29-12-2009 om 06:10 PM door Mt.)
Bericht: #6
RE: Puygueraud
'k Ben juist terug van de Colruyt en nu lees ik jullie tips. (thank you!) En nu terug met die fles... Heb 4 witte Charmes Godard mee Wink.
(29-12-2009 05:10 PM)Jan VG schreef:  Met deze wijn heb ik geen ervaring, precies niet direct een uitnodiging om eraan te beginnen :-)

Zeker proberen. Puygueraud vind ik zeer lekkere en eigenzinnige Côtes de Francs. En heeft een gerechtvaardigde prijs. (Auchan) Maar hij heeft tijd nodig. (een fles van een goed jaar eens 10 jaar vergeten)

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
29-12-2009, 07:20 PM
Bericht: #7
RE: Puygueraud
Dat lukt wel om terug te geven hoor Matten!
Puygueraud is trouwens idd één van die wijnen rond de 10 euro die écht de moeite waard zijn! Dronk dit jaar een '99, schitterend!
30-12-2009, 03:21 PM
Bericht: #8
RE: Puygueraud
By the way: slechte wijn in ragout = slecht smaak ragout!!!
30-12-2009, 03:39 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 30-12-2009 om 03:40 PM door Mt.)
Bericht: #9
RE: Puygueraud
ervaring leert: als je gekurkte wijn opwarmt om een saus te maken (rode wijnsaus bijvoorbeeld), dan zal je geen kurk smaken. Maar we zijn het blijkbaar niet eens Rolleyes?

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
05-01-2010, 05:01 PM
Bericht: #10
RE: Puygueraud
Ik heb onlangs nog een Puygueraud 2002 opengedaan (resten me nu nog 4 flessen van oorspronkelijk karton van 12):

nogal vlak, dun, te veel onaangenaam zuur... en te gelijkertijd iets hards ...
Niet veel méér over te zeggen. Ontgoocheling. Sad(72/100)
23-04-2010, 09:34 PM
Bericht: #11
RE: Puygueraud
Gisteren de 2004 geproefd. Was niet direct onder de indruk, klassiek jaar, nog zeker niet versleten maar wat "groenig", zal zeker niet beter worden maar goede PQ.

Wine is sunlight , held together by water !
24-04-2010, 11:34 AM
Bericht: #12
RE: Puygueraud
Venne, ben je zeker dat die niet nog wat beter wordt? Een Puygueraud uit een redelijk goed jaar is na een jaar of 8-10 à point. Kregen eens een '99 (toen 9 jaar oud) na een Poujeaux 2000. Het prijsverschil was niet merkbaar. En beide uitstekend.

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
24-04-2010, 11:55 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 24-04-2010 om 11:58 AM door Venne.)
Bericht: #13
RE: Puygueraud
Hey Matten , kan zijn hoor, heb ik geen puygueraud-ervaring mee. Kan ook zijn dat de fles niet juist zat, foutje. Om dat groenige nog recht te krijgen zat er toch wat weinig onder omdat de jaren verder te dragen. Heb al andere jaargangen gedronken en die waren toch wat steviger, en de Deroncourt stijl... :-)
Derenoncourt dus

Wine is sunlight , held together by water !
24-04-2010, 12:09 PM
Bericht: #14
RE: Puygueraud
Ik heb nog 1 flesje liggen. Ik hoop het toch.. Had 'm tweemaal jong gedronken en vond 'm nogal wild en ook met dat groenige, maar had er toch geen slecht oog in. Misschien toch niet zo geslaagd verouderd. Ik hou dat flesje bij, binnen 3-4 jaar eens blind in een degustatie Wink?

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
24-04-2010, 12:25 PM
Bericht: #15
RE: Puygueraud
Volgens menier JT was hij nu perfect op dronk.... hij zei er wel bij dat hij bij eten moest gegeven worden.
Heb dan maar een stukje ham met wat brood genomen en idd daar kwam hij vlotter over...
Tis me wat diene wijn eh...

Wine is sunlight , held together by water !
26-04-2010, 06:07 PM
Bericht: #16
RE: Puygueraud
@Venne
Heb al gewaar geworden dat Puygueraud zo één van die Bordeauxwijnen is die 10 jaar nodig hebben....
Dronk onlangs de 2002 en die had nog tijd nodig. (in tegenstelling tot Roeland vond ik m wel goed, maar inderdaad nog wat stroef)
Dronk ook de 2006 en die leek wel een syrah na openen - drie dagen later echter zeer mooi. A ja, dien eersten dag waart gij erbij dacht ik Big Grin
26-04-2010, 10:07 PM
Bericht: #17
RE: Puygueraud
strong syrah ja, mister G's bottle?
Maar die 06 had toch wel meer materie als de 04 zonne..

Wine is sunlight , held together by water !
26-04-2010, 10:37 PM
Bericht: #18
RE: Puygueraud
Hm, zou ik mijn 4 fl 2002 dan tóch nog wat langer laten liggen?
Misschien eerstdaags dan toch een fleske opendoen. (vorige fles is ondertussen alweer halfjaar geleden).

Ik laat het weten als er nog eens een uit is!
26-04-2010, 10:47 PM
Bericht: #19
RE: Puygueraud
OPENDOEN man, en iets stevig bij eten!
Of maken ze terug van die classic bdx... die van 66,6bfr en die 20 jaar erna top zijn? :-)
Maar na het aanhoren van het verhaal van JT moeten we de belgische wijnmensen in BDX steunen! Het kan er rap mee gedaan zijn... en dan drinken we "Bankenwijn"...

Wine is sunlight , held together by water !
22-05-2010, 03:42 PM
Bericht: #20
RE: Puygueraud
Iemand ervaring met de Chateau Puygueraud 2003?
2003 was toch geen echt topjaar of vergis ik mij?

Grts,
Carlo


Ga naar locatie: