Porto Wiese & Krohn
|
16-01-2025, 05:31 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-01-2025 om 05:34 PM door FRANCISPICCART.)
Bericht: #1
|
|||
|
|||
Porto Wiese & Krohn
Wiese & Krohn - Colheita 1952
Gisteren bij de degustatie van de wijnclub had er iemand een verrassing meegebracht voor bij het afsluitende kaasplankje. Het bleek een méér dan 70 jaar oude Colheita van het jaar 1952. Gebotteld in 1982, na 30 jaar. Ik heb zelf zoiets nooit geproefd. Ongelooflijk lekker ding. Toen ik deze ochtend mijn wijnglazen stond af te wassen stoven de aroma's van karamel nog steeds uit het gebruikte glas. Deed me zowat denken aan de karamelsnoepjes met de afbeelding van een Arabier. De port was meer dan een dag op voorhand gedecanteerd geweest en was nog in uitstekende conditie. Weer een ervaring rijker. |
|||
16-01-2025, 08:37 PM
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: Porto Wiese & Krohn
(16-01-2025 05:31 PM)FRANCISPICCART schreef: Wiese & Krohn - Colheita 1952 Waw, zalig. Die Arabiersnoepjes herinner ik me ook nog…oud genoeg blijkbaar ;-) Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
16-01-2025, 09:37 PM
Bericht: #3
|
|||
|
|||
RE: Porto Wiese & Krohn
Ja, de (Antwerpse) Mokatine van Roothoofdt. Nostalgie, dat is zeker. Maar toch, zo worden nog steeds gemaakt en je kan ze bij bol.com bestellen...
Zoals overigens ook Rademaker's Haagsche Hopjes, die zowat in hetzelfde smaakpatroon zitten. |
|||
16-01-2025, 09:57 PM
Bericht: #4
|
|||
|
|||
RE: Porto Wiese & Krohn
(16-01-2025 05:31 PM)FRANCISPICCART schreef: Wiese & Krohn - Colheita 1952 Amai, da’s toch wel een mooie ervaring! Geschiedenis in een fles. Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
16-01-2025, 10:08 PM
Bericht: #5
|
|||
|
|||
RE: Porto Wiese & Krohn
(Oude) Port kan echt fantastisch zijn en gelukkig voor de liefhebbers is dat nu totaal uit de mode.
WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië) |
|||
17-01-2025, 09:03 AM
Bericht: #6
|
|||
|
|||
RE: Porto Wiese & Krohn
(16-01-2025 09:57 PM)Olivier schreef:Geschiedenis inderdaad, én kurk!(16-01-2025 05:31 PM)FRANCISPICCART schreef: Wiese & Krohn - Colheita 1952 |
|||
17-01-2025, 06:37 PM
Bericht: #7
|
|||
|
|||
RE: Porto Wiese & Krohn
(17-01-2025 09:03 AM)WhyAlwaysMe schreef:Al aan een Durand gedacht...?:(16-01-2025 09:57 PM)Olivier schreef:Geschiedenis inderdaad, én kurk!(16-01-2025 05:31 PM)FRANCISPICCART schreef: Wiese & Krohn - Colheita 1952 WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië) |
|||
17-01-2025, 09:04 PM
Bericht: #8
|
|||
|
|||
RE: Porto Wiese & Krohn
(17-01-2025 06:37 PM)wvd schreef:(17-01-2025 09:03 AM)WhyAlwaysMe schreef:Al aan een Durand gedacht...?:(16-01-2025 09:57 PM)Olivier schreef:Geschiedenis inderdaad, én kurk!(16-01-2025 05:31 PM)FRANCISPICCART schreef: Wiese & Krohn - Colheita 1952 Aan Durand heb ik al dikwijls gedacht maar dat doet hier niets ter zake want de fles was niet van mij en ik heb ze niet geopend. Zoals ik schreef had een wijnvriend deze meegebracht zoals ze op de foto stond, dus leeg! De inhoud was de dag ervoor gedecanteerd geworden en overgegoten in een andere fles. Hij had wel geprobeerd om de porto fles te openen met een Durand, of een type Durand maar de kurk was er gewoon in zijn geheel ingeschoten met de eerste drukbeweging. Waarschijnlijk was deze wat gedroogd en lichtjes ingekrompen. De kurk was gewoon intact gebleven. Maar omdat de fles toch gedecanteerd moest worden was dat allemaal niet erg en er was geen goût de bouchon! De inhoud was perfect. |
|||
|